icon

Je druhý pôrod menej bolestivý ako prvý?

lady1234
15. aug 2025

Ahojte mamicky chcem sa informovat tie ktoré ste rodili uz viac krát je druhy pôrod lepši, menej bolestivy ako ten prvy caka ma to na dalši tyzden a velmi sa bojim, vzhladom nato že prvý porod bol strašny

kvadrinkaaa
15. aug 2025

Je to individuálne. Ja som mala prvy v pohode, nechápala som nikdy, co píšu a hovoria ine ženy, ze ako to boli, lebo som to nezažila v takej miere. No až do druhého pôrodu, ten bol katastrofálny a uz nikdy si to nechcem zopakovať. Takze je to 50:50

adreena
15. aug 2025

Nie je menej bolestivý. Kontrakcie bolia rovnako. Je to skôr individuálne, každý pôrod je iný a druhý môže byť komplikovanejší ako prvý, a tým ťažší. Ale je pravda, že ak komplikácie nie sú žiadne a všetko prebieha prirodzene, tak druhý pôrod býva o čosi kratší. Ale bolesti sú vždy rovnaké.

jamidea
15. aug 2025

@lady1234 nie je. Ani treti. Vsetko su to porody, ktore bolia.

lilli110
15. aug 2025

@lady1234 napr.ani môj prvý ani druhý pôrod neboli až také bolestivé ako bol ten posledný. Takze u mňa to s bolesťami, co písali vyššie, teda vôbec nesedí. Nemusí každý pôrod bolieť rovnako, to je moja reálna skúsenosť. Vysoko individuálne naozaj. Pri druhom porode som poslickov mala silnejších ako kontrakcie. Nerátam poslednú polhodku. Akonáhle mi dovolili tlačiť, zmizli všetky bolesti, necítila som ani kontrakcie. Tretí pôrod strašne bolesti. Oveľa silnejšie ako pri prvých dvoch u mňa.

hama007
15. aug 2025

@lady1234 veľmi individuálne. Rodila som 3x. Prvý dlhý, bolestivý. Druhý síce bolestivý, ale rýchly a bez komplikácií. Tretí bol najhorší - bolesti, bábätko nezostupovalo do pôrodných ciest, nevedela som ho vytlačiť, veľmi som krvácala...atď. Keby je tretí pôrod mojím prvým už nikdy nebudem rodiť 🤌

amelia89
15. aug 2025

u mna bol 2 porod menej bolestivy lebo som stihla epi 😅 ale hlavne bol rychlejsi…

anonym_8732bb
Autor odpoveď zmazal
silvinka510
15. aug 2025

@lady1234 to sa podľa mna neda porovnávať. Prvy porod bol dlhý, prve bolesti zacali o 18 a porodila som na druhy den o 13..takze sa mi zdalo, ze je to nekonecne a bolesti su strasne. Druhy porod trval dokopy 3h od prvej kontrakcie, takže sa mi zdalo, ze to menej bolelo. Ale myslim si ze to je tym, ze to bolo take extremne rychle.

gomak
15. aug 2025

Nie je menej bolestivý, avšak omnoho rýchlejší .

svetlonos
15. aug 2025

Porod je Loto. Mala som všetky 3 v podstate ako som si povedal - skoro. A všetky som mala vyvolavacku.
Prvý- povedala som sólo, ze porodim do 6 hodin od prvej kontrakcie, tak aj bolo. No mala som rýchlo silné kontrakcie, hrozne bolesti. Pri 3 cm som chcela uz aj cisarsky. Ale v pohode, vsetko ok.
Druhý- to uz som sa vnútorné naladila na - do 7cm nebudem cítiť ani štipku bolesti!!!
Prišla som na kontrolu, hneď ma tam nechali (zke priezoky) a ráno po kontrole sa dr čudovala, ze nič necítim, bola som na 4cm otvorena, ze rodim. Pomohli trochou oxitocinu a do tých 7 cm som fakt bolesti nemala žiadne. začali mi až po pichnuti vody - teda asi 40 minut celkovo som mala bolesti z celého porodu.
Pri treťom som si priala, ze príde a do horký porodim - bet toho aby som mala predtým bolesti. No skoro - vyvolávali tabletkami kazde 3 hodiny. Cely den nič, v noci zo začalo a od prvej bolestivej ko trakcie som do hodiny porodila. Všetko znova ok. Ale teda toho tretieho som sa obávala.
Držím ti palce a skus nestresovat, vybav si epidural - ak chces a ak stihnu.
To sa nedá tak všeobecne povedať, no pri ďalších pôrodoch telo už vie, pamata si co robit.

vevebono
15. aug 2025

Ja som mala všetky 3 v pohode. Rýchle hlavne. A každý ďalší bol rýchlejší. Porod úplne v pohode. Ale šitie ma dalo dole. A este mesiac po pôrodoch som skrabala stenu pri močení

colsami
15. aug 2025

Porod ako porod. Nemyslim, ze bol druhy menej bolestivy. Kazdopadne aspon netrval krasnych 43hodin ako ten prvy... Ale len 17 😃

To das. Drzim palce.

selest
15. aug 2025

Ja som to tak mala. Prvy hrozny, dlhy a bolestivy. A druhy po vyvolavacke necakane rychly, bezbolestny, bezproblemovy.. v jednu chvilu mi dr vravela ze musim mat bolesti lebo pasy ukazuju, ale na porod to vidi az zajtra.. necitila som takmer nic. A o pol hodku mi vravi ze uz vlastne ideme rodit, 3x som zatlacila, doslova som to dieta vyplula cela hotova ze ci to uz je ono, to bolo vsetko?to je uz moje dieta? Vsetci sa dobre bavili... prajem kazdej taky super porod, kludne by som tak mohla rodit kazdy tyzden😁drzim ti palce🍀

cukroska
15. aug 2025

@lady1234 U mňa obidva, ale za tie krásne zdravé deti to stálo ♥️♥️

ivangeline
16. aug 2025

U mňa naopak… druhý prirodzený pôrod bol menej bolestivý, kratší, príjemnejší a ďalšie potom tiež.

martinka13
16. aug 2025

U mňa bol druhý oveľa rýchlejší. Bolesť rovnaká.

zivotsakrasnemeni
21. aug 2025

Za mna ano, mozno trosku podobne, ale lepsie zvladnutelne, uz ťa ta bolest tak nevydesi a predychas ju vedome, s prvym to bol horror 🙂 ale ja som zas mala krasny druhy porod. Keby mozem, zopakujem hned 🙂