icon

Je lepšie rodiť prirodzene či cisárskym?

karin69
31. dec 2016

No cawte 🙂 Chcem sa spýtať čo je lepšie ísť prirodzene rodiť alebo ísť cisárskym?Kamoška mi odporúča normálne čo som aj čítala komenty čo išli ženy cisárskym niektorá napísala nikdy viac a iné že súper operácia...Bojím sa toho dňa keď to príde newem či to zvládnem nie že by som si neverila ale mám fóbiu s pôrodu tak nvm čo by bolo pre mňa lepšie poraďte :(

Strana
z3
kotatko1232
11. feb 2017

@moskova1983 aahoj ja som bola hore a bol to super pocit ked pocujes tvoje babo ako place.len zase zly pocit ked si nohy necitis ale to do cca 3-4h zacnes citit..

cuculiatko88
11. feb 2017

@alenie_ mam za sebou dve sekcie,ziadne zrasty nemam a ani ziadne problemy po sekciach a vobec to nieje take hrozne ako popisujes,ak si mala komplikacie to mi je luto, no ovela viac zien ich nema,preto si nemyslim ze je nutne robit zo sekcie nieco katastrofalne,kolko zien si pri prirodzenom porode odtrpi bolesti viac ako niektore po sekcii

konickarka1
11. feb 2017

@alenie_ to je mile. Podla mna to bolo super. Vravim zo svojej skusenosti. Rodit sekciou je jednoduche a bezbolestne.

moskova1983
11. feb 2017

@kotatko1232 to sa ma budu pytat ako to chcem? Alebo ako

engie2
11. feb 2017

Mam za sebou len sekciu. Po 8-ich hodinach kontrakcii. Mala bola koncom panvovym a vobec som sa neotvarala. Plodovka uz nikde.. Momentalne cakame druhe babatko a modlim sa za prirodzeny porod.
Okrem toho, ze mi nevedeli pichnut spinal a prislo mi nevolno kvoli poklesu tlaku zo spinalky.. ta bolest na druhy den, tocenie hlavy, nedokazala som sa postavit... malu mi de facto ukazali na chvilocku, potom priniesli na kojenie par krat a nastalo mi ju dali az po nejakych 36 hodinach.. nemoct si odkaslat, zasmiat sa.. vsetko pekelne bolelo. Kazde vstavanie po dobu dvoch tyzdnov cca. nadludsky vykon.. a to nie som padavka, naozaj som si vselico prezila v zivote. Toto ma ale uplne odrovnalo. A co je najhorsie z toho celeho, trojmesacna poporodna depresia, o ktorej som presvedcena, ze bola vyvolana sekciou a odlucenim od malej...

kotatko1232
11. feb 2017

@moskova1983 mna sa pytali...

alenie_
11. feb 2017

@cuculiatko88 ja sa nemienim baviť na úrovni "oveľa viac žien komplikácie nemá", to je úplne mimo odbornosť, je to hodné titulu vyšetrenia modrého konika 🙂) Ja som žiadne komplikácie zatiaľ nemala, dvakrát rozrezanú maternicu nemusíš cítiť teraz ani o 10 rokov, ale môžeš ju cítiť o 20 rokov tak prosím aj Ty, váž slová. Nemám rada predpovede "žiadne problemy a zrasty nemam".. zatiaľ. Každá žena vníma bolesť inak. Niekto dokáže opísať prirodzený pôrod hororovo a niekto mi tu tvrdí, že bolesti po sekcii nemal. Všekto sú to subjektívne pocity. Ale v podstate sekcia je dosť veľký zásah do organizmu človeka, preto som mala pocit, že je nutné aby som sa k tomu vyjadrila, keďže to sú niektoré ženy dosť výrazne zjednodušovali. Viac sa doťahovať nemienim, ja našťastie doteraz žiadne komplikácii po sekcii nemám a dúfam, že ani nebudem mať v budúcnosti.

alenie_
11. feb 2017

@engie2 pridaj sa do skupiny Po sekcii rodím prirodzene. Je tam kopec úspešných VBAC, poriadne sa na pôrod priprav, je to naozaj veľmi dôležité a pôjde to. Držím palce! 🙂

cuculiatko88
11. feb 2017

@alenie_ a ty si odbornicka v porodoch ked to takto vies povedat? Si lekarka?

alenie_
11. feb 2017

@cuculiatko88 nie, ale po cisárskom som veľa študovala a pripravovala sa na pôrod. Ale muž mi hovorí, že už by som aj dokázala odrodiť ;)

cuculiatko88
11. feb 2017

@alenie_ v tom pripade aj tvoje prispevoky mozem brat len ako tvoj nazor a tiez mimo odbornost 😉😉😉 pokial by si bola lekarka a mas tym skusenosti v tom pripade by som uznala ze mas pravdu,pekny vecer 😊

monilik
11. feb 2017

Mam za sebou dva prirodzene porody a 24 dni do tretieho a z cisarskeho som vzdy mala paniku tak iba dufam ze sa mu vyhnem aj tentokrat... na porod sa tesim traumu z neho nemam bolest sa da prezit, na druhy den som si na nu ani nespomenula... dobrovolne by som sa rezat nenechala.

veaaa
11. feb 2017

Ja ma za sebou oba a mozem povedat ze prirodzeny porod bolo nieco uzasne,na rozdiel od cisaraku ;)

Strana
z3