Je normálne mať tvrdú jazvu po cisárskom?
Mam ju cervenu az fialovu,tvrdu a stale strpnutu.prsia mam tiez strpnute zo spodu.je to normalne?
ja som ju mala tiez strpnutu,dokonca ked mi praskla a davali mi do nej nieco,nejaku bandaz ani som necitila ze sa mi tam sparaju. A ako pise sisaha,hoji sa aj pol roka. natieraj ji ju vecer repikom,ale nie moc aby sa ti nerozmocila.
mne trvalo tiež cca pol roka kým sa zahojila, odporúčam ale potierať najprv harmančekom až neskôr repíkom , lebo repík rýchlo zhojí ranu ale skôr zvrchu, mne sa rana krásne stiahla . Ak sa ti to ale nebude moc zdať, tak radšej skoč k doktorke nech sa na to pozrie odborník 🙂
ja som po porode 13mesiacov a jazvu mam stale citlivu a cerveno fialovu. no hruza
červenkastú som ju mala aj ja a stŕpnutú som ju mala veeeľmi dlho
pokiaľ jazva nepáli,neštípe,nebolí,tak je to "v rámci normy"
ja som mala prvú jazvu po zahojení tvrdú zhrubnutú a červenú a citlivú na počasie vtedy veľmi svrbela až teraz po druhom cisárskom sa mi jazva zahojila oveľa lepšie a mám ju peknú a hladkú.
Kazdy reaguje inak a kazdemu sa tkaniva hoja inak. Ale je pomerne bezne ze jazva ma pri hojeni cervenu az bordovu farbu, aj ze zvykne "zatvrdnut". Toto tvrdnutie jazvy moze sposobovat neprijemnosti, neodporucam vsak nic robit s jazvou, kym sa uplne nevyhoji chrasticka a neodpadnu vsetky kusky zaschnutej krvi. Potom je fajn velmi zlahka masirovat jazvu napr. detskym olejom, olivovym olejom alebo velmi jemnym kremom, pricom kozu treba vzdy akoby posuvat smerom DO jazvy- aby sa jazva nenatahovala a nezvacsovala. Netlac pritom smerom dole, ale akoby si chcela kozu klzat po povrchu svalov a sliach 😉
A treba brat do uvahy ze asi ziadna jazva sa nevyhoji zo dna na den, aj po porezani prsta trva tyzden kym sa vrati koza do normalu, tak pri zasahu ako je operacia- co cisarak je- treba mat trpezlivost 😉
to je normalne, mne sa aj po bokoch spravili take jak uzliky, dalo sa to nahmatat ako take guce, daj tomu cas 🙂
ja mam po cisarskom skoro 4,5 roka a stale mam tu jazvu taku citlivu, cele okolie tvrdsie ako normal a ani sa dotknut neviem jazvy... neprijemne je to na dotyk, velmi... 😠 😢
u mna najviac pomohlo pravidelne ozarovanie jazvy lampou Bioptron uz od prichodu z porodnice a potieranie repikovym odvarom, jazva sa rychlo zahojila bez komplikacii a uz je skoro neviditelna - len taky svetlejsi tenucky pasik.
Moja jazva je ružovkastá, je tiež tvrdá, no nie až taká citlivá, no už som po dvoch sekciách. Na jazvu používam krém na jazvy z Biodermy.
treba pouzivat kremy na tie jazvy, lebo niekto ma taku kozu,ze sa tvoria take jazvy,co su vidiet,niekto nie, ja mam zopar sramov po ruke,co som k tomu prisla nahodou, ci vdaka psovi davnejsie a vsetko 2 roky ruzove, potom biele. Takze len kremovat,aby bola co najmensia skoda 😉 tu lampu mam doma,dobra vecicka... 😉
ja som tieez po cisaraku uz skoro 2roky a okolo jazvy vobec nemam cit , proste ked si tam stipnem tak mato vobec neboli . a tiez ju mam troska trvu ale moc to neriesim 🙂
Ahoj. Taka riadna jazva sa hoji urcite dlho. Ja by som ti poradila urcite nejake specialne kremy, napr. Cicaplast od LaRoche alebo Panthenol. Koza potrebuje podporit v hojeni. A ta lampa je tiez dobra. Aj moja kozmeticka ju pouziva na kojenie koze na tvari, takze mozes tiez vyskusat. Drzim palceky. A uzivaj babatko! 😎
Je to urcite invidualne.. Ja som po cisarskom 5 mes. Mam ju cervenu ale vobec ma nesvrbi ani citliva ani nic mam ju uplne tenucku a cc 10 cm som spokojna moc ono dost zalezi aj od lekara jak to spravi ...
to ti spravili lymfatické uzliny, pošli mi mail do ipečky napíšem ti ako sa toho zbavíš
ahoj, ja som po dvoch cisarskych a pri oboch porodoch ma v nemocnici upozornovali, ze si to hlavne nemam nicim mazat .. tak som nemazala, hojili sa dlho (mam jazvy dve) a ako pisete, trva to cca pol roka, kym sa telo s jazvou "pomeri" 🙂 kazdopadne teraz som objavila bio sipkovy olej, ktory si tam davam (viac menej) pravidelne a mam pocit, ze sa to zlepsuje 😀

si cerstvo po porode..jazvy sa hoja aspon pol roka