Je obezita komplikácia pri pôrode ?
Ahojte, zaujimaju ma skusenosti zien s obezitou pri porode. Je obezita dovod rodit cisarskym rezom ? Zazili ste niektora, ze vam ani nedali sancu odrodit prirodzene, kvoli nadvahe? Dcere doktor rovno povedal ze rodit sa bude cisarskym a je z toho nestastna. Dakujem za vase skusenosti.
Urcite nie je dobre písať a správať sa tak ako dotyčná čo uráža, avšak nie je ani správne komentovať to, že obezne ženy sa chlapom páčia a ospravedlňovať to. Ako zdravotnik, fyzioterapeut sa musím vyjadriť, že to jednoducho nie je zdravé ani mimo ani počas tehotenstva a mal by s tým človek niečo robiť (výhovorky typu štítna žľaza a podobne sú tiež len výhovorky lebo sa to dá riešiť aj s takýmito poruchami a mam skúsenosti, že sú lepšie výsledky ako pri bežných zdravých ľuďoch)
Takže určite treba dbať na svoje zdravie a nenechať to zájsť takto ďaleko pretože ak nie teraz v budúcnosti to toho človeka dobehne. Co sa tyka porodu hrozí tam tehotenská cukrovka, preeklampsia a preto tak lekár reagoval, ale nemusí sa to stať, to ešte uvidíte 😊
Ked som isla rodit ja mala som 126kg,,a nechali ma rodit prirodzene,no dieta bolo velke a nedalo sa vytlacit tak sme sli na sekciu,,a epiduralku zaviedli uplne v pohode,bez komplikacie
Ahoj, pri prvom synovi som otehotnela cca s vahou 93 kg, rodit som isla s vahou 115 - prirodzene bezproblemove tehotenstvo. Teraz som otehotnela s vahou 97 kg, mam 8 tyzdnov do terminu a aktualne 109kg, bezproblemove tehotenstvo, este chodim do prace, planovany opat prirodzeny porod. Nie je to len o vahe.. Drzim palce nech vdetko dobre dopadne 🙂
Mám 178 CM a cca 95 kg.....a necítim sa ako vorvaňa....mám perfektne výsledky zdravotné som na Tom super.....u nás máme blbý geneticky predpoklad otec veľký chlap,jeho sestra, starky, jeho mama....ja ak by som bola len na vode nikdy by som nemala 50 kg.....tehotná som bola 2x gynekológ ma upozornil aby som veľa nepribrala ( 1tehotenstvo -10kg, druhe-8kg) pôrody som mal jednoduché rýchle a bezbolestné (necítim kontrakcie) takže ako som prišla do pôrodnice do 10-15 min boli chlapci vonku....aj po pôrode som hneď chodila a sedela v tureckom sede( sestrička skoro odpadla keď ma tak našla sedieť na posteli a čítať)....
Vsetci pisu len o vahe ale dolezita je aj vyska k danej vahe. Ak ma baba 180cm a 100kg, tak to nie je ziadny vorvan;)
Kamoska rodila pred 3m a v 6m mala vahu 113kg a rodila prirodzene... Vyska 173cm
Sestra tak musela síce mala aj zlé otočného malého. Ale aj to ze ma 152 a vážila 70 kg tak jej povedali ze určite cisársky pre nadvahu
“Zas ste najmúdrejšie, tie 40 kilové. Ja som tehu začínala s vyššou hmotnosťou, ako kočka o ktorej píše mamina. Teraz som 28tt, mám vrodený trombofilný stav, ťažký... 3 mesiace som si píchala Clexane 1ml 2xdenne, koli trombóze v 14tt. Zatiaľ som pribrala 10kg a nik moju váhu nerieši. Tehotenstvo je stav, kedy sa ráta s prirastkamy na váhe. Nikdy nikto z lekárov nemal blbé narážky na moju hmotnosť, ja sama si uvedomujem , že po pôrode si budem musieť maknuť a zhadzovať kg. Noa ? A komplikácie? Chvalabohu žiadne 🙏 a rodiť idem prirodzene. Nieje všetko o váhe. Problémy môže mať aj chudá tehula. ”
Ja by som zmenila lekára pri takomto prístupe. Keby ma hneď v prvom trimestri strasil. To je choré a čo to bude ďalej???
Ahoj. Ja som mala 105 ked som otehotnela. Ked som isla rodit, tak som mala 123kg. No rodila som prirodzene. Dr ani neuvazoval ma dat rodit na sekciu. Maly sa narodil zdravy a cele tehu som mala bez komplikacii
zavisi od toho ako bude tehotenstvo pokracovat a tiez kolko priberie. V rodine mame kocku, co ma urcite cez 100kg a pri prvom tehunepribrala ani kilo a pri druhom pribrala asi 5kg. Ona sice rodila cisarskym, ale neplanovanym, kvoli tomu psychickym stavom.
Ahoj, mam znamu, ktora otehotnela ako 90kilova, negrcala ani raz za cele tehotenstvo, rodit sla ako 78kilova vdaka dobre volenej strave.
Každú poradnu sa Dr. cudovala, ze chudne, ale vzdy vsetko skontrolovane a vzdy v poriadku. Takze reci typu priberie 30kil a co potom....Moze aj schudnut 20 a co potom? 😂
Drzim palce na krasne tehu 🙂
Ja som nikdy nebola chudá, okolo 70 kg, a v prvom tehotenstve som pribrala 30 kg, čiže mala som 100 a pôrod úplne hladko prebehol prirodzene, malý bol aj rýchlo na svete. Ja si myslím, že keď nie sú žiadne komplikácie a žena má akú takú kondíciu aj pri 130 kg, môže rodiť aj prirodzene, nie cisárskym. Ja by som to nechala na lekárov, nech posúdia. Hlavne držím palce vašej dcérke, nech celé tehotenstvo prebehne hladko a nech sa narodí zdravé vytúžené baby. ❤️
Držím dcére palce. Určite nech konzultujte pre koncom tehotenstva s primarom gynekológie určite dá aj iný pohľad na rodenie. Ak chce dcéra vedieť viac ako sa rodí z kilami viac ako ona nech mi napíšeš SS. rada jej poviem viac
obe moje tety mali pri vyske do 160 cm odhadom 110-130 kg.. cely zivot maju taku postavu.. a obe porodili prirodzene po tri zdrave deti (15-20 rokov dozadu)
@vierocka888 ja mam tiez postavu "aj rici aj cici" proste presypacie hodiny a ked som povedala ze vazim 70 kg na 170 cm, kazdy pozeral jak puk ze kde tie kila su, ked mam chuducky pas. 😅
@saskia_98 presne, ved nie kazdy vyzera na svoje kila... ja som v puberte bola chuda ze mi rebra trcali a aj tak som mala 70kg.... no ked ľudia tak strasne radi súdia....
@vierocka888 uzasne, tiez som tak vysoka a mam cez 100 kil a ani sami lekari mi nikdy neveria, ze kde tych 100kil je;))
mam 164 cm, prvé dieťa počate raz dva pri váhe 98 kg tehu super porod cisárskym pre nepostupujuci porod...druhé dieťa počate raz dva pri váhe 105 kg, porod prirodzený a za 3 hodiny...rodila som pri oboch ako 110 KG obidve tehu uplne bezproblemove, tlak super, cukrovka žiadna...len našim dr a sestričkam sa komplikovanejšie s tučnými ženami pracuje a veľmi nechce robiť a dávajú to patrične najavo-moja skúsenosť- na druhej strane som si vedomá, že nie je nič príjemné tlačiť a masírovať niečí tukový mech, aby vyšetrili...
Z mojej skúsenosti je tto asi tak, že dr s ktorými som sa stretla počas tehu tak pri tučnej zeče uprednostňujú prirodzený porod...cisársky je pri takej žene náročnejší...teda čo sa týcha dostať sa cez tie hordy tuku k dieťaťu, komplikácie sú vačšie pri operácii, taktiež hojenie a ošetrovanie rany je hroza nakoľko je jazva pod previsom ( ak sa jedná o naozaj obeznu ženu)...za mňa jednoznačne prirodzene,obezita nie je indikácia na cisársky rez.
Ja som posledné tehotenstvo začínala s váhou 115kg, pred pôrodom sám vážila 112kg. Rodila som s vyvolavackou, ale len preto, že som bola v termíne, predchádzajúci pôrod bol sekcia (mala som placentu preaviu) a malá sa do poslednej chvíle točila ako na kolotoči 🤦♀️
Obezita je rizikovým faktorom, ale nie je dôvodom na sekciu. Dcére držím palce ✊ ❤️ ✊
Ked som rodila bola tam pani ktora mala podla mna aj 150kg ak nie aj viac. Zisli sa vsetci lekari a odrodila prirodzene.
Ja som rodila tiež najprv prirodzene s váhou 108kg
Obezita nie je dovod na cisarsky rez, prave naopak, moji lekari sa obavali ze by sa mi rana hojila pomalsie a horsie v pripade cisaraku. Obezita moze viest k chorobam - napr. k preeklampsii, lezala som v nemocnici mesiac a pol, porod mi nakoniec vyvolavali az 4 dni pred terminom ale porodika som prirodzenym sposobom. A to som mala riadne nad 100....otehotnela ako 106kilova
..
@margotka247 ona je taka krásna. Z jej tváre ide taká milota.