icon

Je obezita komplikácia pri pôrode ?

21. jan 2020

Ahojte, zaujimaju ma skusenosti zien s obezitou pri porode. Je obezita dovod rodit cisarskym rezom ? Zazili ste niektora, ze vam ani nedali sancu odrodit prirodzene, kvoli nadvahe? Dcere doktor rovno povedal ze rodit sa bude cisarskym a je z toho nestastna. Dakujem za vase skusenosti.

jovanka81
22. jan 2020

Po rokoch hormonálnych pokusov som otehotnela. V deň pozitívneho testu som mala 102kg! Úplne som sa zosypala z toho lebo mávam tak okolo 90 kíl.no dva mesiace liekov má naliali vodou.... No povedala som si že sa vzdám sladkého a idem si źtehotenstvo vychutnať. Mala som ukážkové tehotenstvo, dvojickovske! Na každej poradni o kilo-dve menej, Tlak ideálny. Vo veku 37 rokov som porodila v 37tt sekciou, kvôli zlej polohe bábätiek, ale úplne brz jednej komplikácie ! z pôrodnice som po týždni prišla domov ako 82kg! Takze, ak si je dcéra vedomá obezity a nechce ublížiť dieťatku, nech je striedma v jedení sladkého a určite nepriberie 20 kíl! Poznám ženy nad 100kil a všetky rodili prirodzene! Je to na nej no bez dôvodu sekciu určite robiť nebudú! Možno je len chceli trochu vystrašiť, 😉

uskrnica
22. jan 2020

Ja by som práve naopak povedala, že obezita je horšia pri cisárskom reze, hlavne teda potom kvôli rane. Ako neviem, čo presne toho lekára k tomu vedie, no isto má na to adekvátny dôvod

baskac
22. jan 2020

Určite to nie je dôvod na cisársky. Ak to považuje jej lekár za dôvod, poinformujte sa v rámci poradne priamo v pôrodnici, kde bude rodiť, resp. hľadajte pôrodnicu a pôrodníka, ktorý nebude mať taký zvrátený názor. Naopak, samotná operácia môže byť pre ňu rizikovejšia ako niečo, čo je pre ženu prirodzené.

zuzka1117
Odpoveď bola odstránená
najk
Odpoveď bola odstránená
nevludna
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
22. jan 2020

Zase raz téma, kde si prišli liečiť niektoré ženy komplexy štýlom, "poďme urážať druhých pre ich váhu" ? Vždy, fakt vždy sa do tem o váhe začnú zlietavat ženy, ktoré musia poučiť o tom, ako hrozne veľa kíl žena ma, poprípade spomenúť tu svoju dokonalú postavičku 🤷 fakt nechápem prečo má niekto tuto potrebu..

poznám viac žien, čo mali nadváhu, alebo aj obezitu a väčšina rodila prirodzene, alebo začali rodiť prirodzene, ale skončilo to cisárskym.. nikto im ale dopredu iba cisársky neodporúčal kvôli váhe..

Ja som strašne pribrala pri druhej dcére 20kg - keď som sla rodiť, mala som pri svojej 163cm výške takmer 90kg.. bol to môj najťažší pôrod a bol prirodzeny, ale nemyslím že to bolo mojou vtedajšou váhou.. bolo to súhrou okolností a veľkosťou bábätka..

2romi2
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
22. jan 2020

Bóže. Z extrému do extrému. Ak je baba vysoká, tak jasné, že nebude mať 45 kg. To je nezdravé. Ale úprimne. Pri 170 cm je 100 kg veľa a to je obezita a stým nastávajú aj zdravotné komplikácie. 90% to nie je genetika a ani štítna žľaza. Je to nezdravý životný štýl a zlá životospráva. Máme také v rodine, takže viem o čom hovorím. Ale, aby sme sa tu urážali? Do ohlodaných kostí a vorvaňov?

bublinka1426
22. jan 2020

@uskrnica mne sa tazsie hojila kedze nad tym visel tuk ale nemusi to byt podmienka, poznam aj chude baby co mali problem.

bublinka1426
22. jan 2020

@najk neznamena ze aj dieta bude obezne. ked aj matka je. ide o to ako cestu si rodicia rodina zvolia ked sa male narodi a cim sa aj oni vydaju tym zdravsim stylom. zase sa tu hadze do jedneho vreca.

bublinka1426
22. jan 2020

@najk ale tym neobhajujem matky co napchavaju decka cipsami a sladkostami. urcite nie

lucinkab
22. jan 2020

Tak ak caka prve dieta a uz ma 103 a 6 m predsebou je to lepsie cisarom

maggie20
22. jan 2020

To je strasne individuálne, ja mám tri deti, váhu priemerne 80 kg dlhé roky. Pri žiadnom dieťati som za celé tehotenstvo nepribrala nič, iba schudla, pri druhom až o 10 kg. Mala som prvý cisársky a dva spontánne. Ale poviem Vám ze cisársky je najbezpecnejsi pôrod. Nič vážne pri ňom nehrozí ani dieťaťu ani matke. Pri normálnom sa môže " trápiť" aj niekoľko hodín a aj tak sa nakoniec bude musieť ukončit sekciou. Aj to sa stáva často.

aylinn
Odpoveď bola odstránená
supucka
Odpoveď bola odstránená
hatalka22
22. jan 2020

Ja som mala hodne viac...v deň pôrodu.....a nechali ma rodiť normálne....len pre nepostupujuci pôrod......dieťa sa neposuvalo nižšie....urobili sekciu...nvm či dôvod nepostupujuceho pôrodu bola moja obezita.....ale skončilo to tak....
Druhé tehotenstvo som bola tiež obézna....a tiež ma chceli nechať skúsiť rodiť prirodzene.....len malý sa stále i v deň pôrodu otáčal....tak nechceli riskovať....že pôjde nohami von....tak urobili sekciu...
Obezita že vždy riziko.....
Nie len pri tehotenstve....ale ja som aká som...mám 2 zdravé deti....a i ja som sa dobre zotavila....

andrea_stella
22. jan 2020

@montemotherone moze ale nemusi ak si da pozor, ja som s tretim otehotnela s 94kg a pribrala 8kg, zacala som zdravsie jest vela sa hybat cize som nepriberala , len to co bolo treba 😊a tyzden po porode som mala 93kg, a porod s tymi 102kg najrychlejsi bez komplikacii 😊

mimihany
Autor odpoveď zmazal
mimihany
Autor odpoveď zmazal
nykkushka
Autor odpoveď zmazal
barus26
Odpoveď bola odstránená
barus26
Odpoveď bola odstránená
terry658
22. jan 2020

Ja som po rocnej hormonalnej terapii pribrala asi 10 kil. Potom som otehotnela a kedze som si stale pichala hormony tak kila isli pekne hore. Pri porode dcerky som mala asi 110 kg. Potom som otehotnela znova, dalsie hormonalne injekcie a rodila som ako 116kg doma v byte. Vaha nie je prekazka pokial nie je vysoky tlak. Nech zmeni gynekologa a je pokoj.
Popravde, viem ze su zeny co sa za vyssiu hmotnost nehambia. Ja medzi ne nepatrim ale nebudem sa obhajovat a ani trestat. Ano mam vysiu vahu, ano chcem s tym nieco robit a uz aj robim, ale kazdy sa nachadza v inej zivotnej situacii. Nikdy som neurazala ziadnu stihlu zenu len kvoli tomu ako vyzera. Preto som sklamana ze sa najde niekto tak bezcitny co si robi posmech z obeznych ludi a este verejne. Takto ublizovat druhym bez toho aby ste vedeli cim si prechadzaju, co prezivaju. Mozno by ste mali tiez cez 100 kil keby ste boli v nasich topankach.
Tot vse. Prajem dcerke krasny porod.

vendulka80
22. jan 2020

Ja len neviem, co vedie človeka konzultovať názor lekára odborníka so ženami na MK. Ved asi ked dotyčná chodi na poradňu tak lekar najlepšie vie, ci je treba sekcia alebo nie. Ci potom zase treba nejakeho chudaka vlacit po sudoch a tahat odškodné ked sa nieco dodrbka pri obeznej rodičke a prirodzenom pôrode? Potom budu vsetky mudre a tvrdiť, ze mala ist rodit sekciou. Nechajte to na lekárov, je uplne zbytocne sa tu hadat a doťahovať, preco jedna mala 100,3 kila a rodila prirodzene a druha 100,4 a isla sekciou. Kazde telo je ine a ked ma niekto na začiatku tehu obezitu tak je predpoklad, ze ku koncu aa tie kila nabalia este viac. A tiez nepochopim to ospravedlňovanie hmotnosti. Bohuzial ak je niekto obézny tak je obézny. A nebudeme si nahovárať, ze ma velke dobre srdce vo veľkom tele.

saf1
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
22. jan 2020

@vendulka80 nepostrehla som, že by tu niekto ospravedlňoval hmotnosť - hlavne prečo by mal niekto ospravedlnovat niečo, čo druhých do toho absolutne nič?

aylinn
Odpoveď bola odstránená
maggie20
Odpoveď bola odstránená
marja7
22. jan 2020

Ja by som sa spytala na nazor aj ineho dr. Ja som otehotnela ako 105 kg (175cm) a ked som rodila, mala som 115 a domov som prisla ako 103 kg. Ziadny vysoky tlak, cukrovka, vsetky vysledky ukazkove, porod prirodzeny. Ked som na porodnej sale povedala, ze som tazka, tak sa mi smiali, ze ani z daleka...ze chodia rodit ine vahy a nemam sa stresovat. Takze hlavne nech je dcera v pohode a tesi sa na babatko. Drzim paste, dobre to dopadne❤️