Je pôrod naozaj taký strašný?
:(:(:( je to až také strašné ako všetci hovoria?
no podla mna je! respektive, kontrakcie kym sa otvoris na 10cm su strasne priserne , radsej si zuby vytrhat ako to este raz zazit 😒 😒 😒
nevím co ti kdo řekl, ale většinou není. prostě je to něco k čemu je žena naprogramovaná, aby zvládla a dočkala se té největší a nejnevděčnější odměny 😉 já z porodu žádné trauma nemám. jasně, že jsou příjemnější věci, ale garantuju ti, že jsou i mnohem horší než přivést na svět dítě. hlavně se nestresuj katastrofickýma scénářeme od jiných nebo vlastníma negativníma myšlenkama, to nepomůže. mě naopak velmi pomohla lehkomyslnost a to, že jsem si spoustu věcí celé těhu prostě vůbec nepřipouštěla. věděla jsem, že existují, že se stávají, ale ani ve snu mě nenapadlo, že by mohlo i mě.
nemáš sa čoho báť.. podľa mňa je pôrod najkrajším a najemocionálnejším zážitkom v živote ženy 🙂 aj keď samozrejme bolestivým... ale za tú odmenu - milované dieťatko - to určite stojí 🙂
no umna bol dost tazky prvy este ok ale druhy nenormalne bolesty od rara do druheho rana ,,manzel chce este jedno dieta ale ja sa uz bojim aky by bol porod tento ,,pretoze strasne vela bolesty ,,,takze na tvoju otazku odpovedam ANO
napíšem ti ako som to celé vnímala ja. Zvolila som si pôrod bez epidurálky, nebola som ani na poučenie. Mala som dohodnutého pôrodníka. Keď prišli bolesti o pol druhej v noci mi začali kontrakcie. to nebolo také strašné lebo som ich mala krátke. Ráno o šiestej som šla do pôrodnice, tam som čakala kým sa kontrakcie predlžia. bola som aj málo otvorená, tak každú chvílu chodil lekár pozerať ako sa otváram, pichli mi infuzku oxitocínu, posadili na fit loptu lebo ani drobec nešiel dole, a vtedy mi začali silné kontrakcie. To sa dalo predýchať. Ale bolelo to. najhorší zážitok a najväčšia bolesť bola , keď ma lekár vyšetroval počas kontrakcie... samotná pôrod ma nebolel tak ako toto, ale bola to len chvíľka. čiže som to potom predýchala... keď prišli tlaky, tak som začala kričať lebo mi zakázali tlačiť pretože ešte neprišiel lekár. tak som sa presunula po vlastných vedla na sálu lahla som si, pripútali mi nohy a stále som predýchavala tlaky kým neprišiel doktor.. pichol mi tam dole injekciu na umrtvenie a začala som tlačiť.. stále som sa riadila tým čo mi hovoril lekár a sestričky a vytlačila som na tretí krát hlavičku.. potom tlaky nechodili tak na ďlaší slabý som začala tlačiť telíčko a to som tlačila vkuse, že nádych tlačiť... a na piaty krát bol vonku... necítila som to ako bolesť 🙂 iba ako tlak.. dokonca ma nastrihli ani som o tom nevedela.. čiže stresovať sa je zbytočné, ja som si hovorila že to zvládnem a vládla som to s pochvalou od lekára 🙂 a placentu som už ani neporodila tú lekár vytiahol za pupočnú šnúru 🙂 to nebolelo vôbec.. a šitie trošku štipkalo 🙂 keď sa nestresuješ a hovoríš si že to zvládneš tak to tak bude... ja som si to hovorila stále a podarilo sa 🙂 po pôrode som si síce hovorila že viac detí nechem ale teraz po mesiaci si myslím že také pôrody sú lahké a dajú sa zvládnuť.. A okrem toho rodila som bez epi.. nikto ti nezakazuje si ju dať a ver mi že ti to uľaví od bolesti 🙂 mamička čo rodila v rovnakom čase ako ja mala epi a hovorila že super 🙂
záleží,ako sa k pôrodu postavíš a to hlavne psychicky...odporúčam nečítať zážitky iných žien,len odbornú literatúru o pôrodných dobách a o tom,čo sa v tele ženy vtedy deje.....moje tri pôrody = moje najkrajšie zážitky v živote
Ja som sa tiez bala ked som rodila prve babetko ale zvladla som vsetky tri porody 😉 tak to zvlades
Nie, je nadherny ;)
ak máš možnosť, navštív nejaký predpôrodný kurz- nesľubuj si, že ťa zbaví strachu, ale pocit byť osobne s budúcimi maminami, čo majú rovnaký strach, ti pomôže. jedinú vetu, čo som si z toho kurzu zapamätala, bola dobrá rada pri kontrakciách- pri každej si odfúknuť so slovami- uf, zasa o jednu menej....(mne to psychicky pomohlo)
ak je možnosť si ísť obzrieť priestory pôrodnice- choď- budeš poznať prostredie....
ešte osobná rada- pri prvom pôrode som sa nebála, nevedela som do čoho idem...teraz viem, čo ma čaká, takže na jednej strane mám väčší rešpekt, no na druhej strane a to tu už baby popísali, je to tŕnistá a boľavá cesta, na konci ktorej budeš so svojím milovaným bábom- a tá bolesť za to stojí...
každý pôrod je iný,netreba počúvať žiadne strašné zážitky,nehladať hlúposti na internete,pretože čím viac človek o tom vie(aj to čo mu netreba)tým viac sa bojí. Bolo by klamstvo povedať že posledné kontrakcie nebolia,bolia a dosť ale milióny žien ich prežilo,prežije každá.Epiduralka je niekomu dobrá niekomu nie,aj to záleží od rozhodnutia rodičky.Je to silný emotívny zážitok a hlavne treba myslieť pri pôrode na to,že každou kontrakciou si bližšie k tomu aby si držala v náručí človiečika ktorý ti okopával v poslednej dobe rebrá a na ktorého sa nesmierne tešíš. a ver že aj on na teba.
😀 Je to nenahraditeľný a úžasný pocit, prvý krát sa na seba pozrieť a obzeráte si jeden druhého 😀 😀 😀
porod nie, len kontrakcie 😀
Vôbec to nie je strašné, aj keď je to samozrejme bolesť, dá sa to v pohodičke zvládnuť. Dôležité je všetko správne predýchať a ak môžem odporučiť mať pri sebe budúceho ocinka - ak je to len trochu možné. Aj keď som sa trochu pôrodu obávala, vedela som, že určite nechcem rodiť cisárskym rezom. Preto som sa s maličkou vopred dohodla, že si to nebudeme navzájom komplikovať a že si to maximálne uľahčíme a vyšlo to. Jemné kontrakcie začali ráno o osmej, všetko postupovalo pekne prirodzene, poriadne kontrakcie prišli až v pôrodnici kolem jedenástej a za dve hodinky bola dcérka na svete. Aj keď dcérka bola na mňa ako na prvorodičku dosť veľká (na ultrazvuku 3,90 kg, v reále 3,75 kg), zvládli sme to bez epidurálky a bez zaplateného pôrodníka. Dôležité je, aby sis nepredstavovala, aké je to strašné, ale aby sis predstavovala, aké je to v pohode, že to je prirodzený proces, že to všetko zvládneš ako miliardy žien pred Tebou a že všetko pôjde rýchlo, ľahko a bez komplikácií. Nebudem Ti želať bezbolestný pôrod, lebo to nejde, ale želám Ti rýchly pôrod bez komplikácií 😀
@nikuska0119
keby to bolo také strašné, myslíš, že by ženy mali aj druhé, tretie, štvrté dieťa ? 😉
Ako ktory... Ja som mala pohodovy cisarak a na druhy den som uz chodila po oddeleni cipernejsie ako bezne rodicky... Porod bol bezbolestny. Najneprijemnejsie na tom celom bola zimnica, co ma drglovala asi 15 minut... No ako hovorim... Pohodicka to bola.
nieje to az take strasne pokial ,as plodovu vodu mne praskla doma a ked nieje su vedsie bolesti ako ked je 🙂
podla mna to nie je strasne ja som sa este 10 min pred samotnym porodom smiala mojmu ako mu je zle tam s toho...zvladla som bez epiduralky.sice s nastrihom ale v pohode a sitie ma vobec nebolo pocas sitia sme si veselo s doktorkou rozpravali ze kedy pojdeme ponika malej kupovat to sa este len narodila.hlavne sa nebat
ale nie, nie je 😉 pre mňa osobne je viac bolestivejšie a horšie bolesť zubov a s tým spojené opletačky...Porodíš, chvíľu bolesti sa dá prežiť, ale zuby...vrrr 🙂 všetko je v hlave, netreba počúvať strašidelné historky iných mamičiek a naladiť sa pozitívne 😉
Vies tu bolest vystrieda omnoho vecia radost.Mam tri pôrody za sebou prvy chalan za dve hodinky slabych bolesti bol na svete neviem ze som rodila,druhy pôrod baba 48 krutych bolesti ale ta radost stala za to,treti chalan za hodinku slabulinučkych bolesti tam som sa riadila časom ledva sme stihli prist do nemocnice nieviem ze som rodila to bol tobogán.Vsetky deti boli priemer 3500 g.Epid som nemala. Tak prajem vam hlavne vela vela vela zdravička .Každa to zvladla zvladnete to aj vy 😉
@nikuska0119 Poloz si tu otazku inak: Stoji ta bolest a strach z porodu za to? Ak by nie, tak ludstvo by davno vymrelo a ani tu na MK by neboli maminy, ktore to vsetko podstupili dva-tri-styrikrat. Ja mam dva porody za sebou, sranda to nebola 😀 , ale zvladnut sa to dalo...a ked som to zvladla ja, tak to musi zvladnut kazdy, ja pomaly omdlievam, ked mi idu brat krv a vidim tu ihlu 😀
Skor bud obozretna v tom, cie pribehy a opisy porodu pocuvas, zda sa, ze mas na okoli same "dobre duse", ktore ta "povzbudili" 😠 😠 😠 Treba si uvedomit, ze niektore zeny si asi zvysuju sebavedomie, ked rozpravaju, ako strasne trpeli a aky strasny porod mali...a bolest tiez kazdy vnima inak, kazdy ma iny prah bolesti, kazdy porod prebieha individualne....
Tak nepocuvat, necitat a tes sa na maj 😉
Nie
kazda zena ma iny porod, jedna povie, ze nikdy viac, lebo to bolo strasne a druha povie, ze to bola uplna pohoda. Zavisi aj od toho ci mala epiduralku, aky porod mala, ci mala partnera pri porode, aky ma prah citlivosti, atd. Ja som precitlivela velmi, mala som epiduralku, pouzivala som epino, rodit som isla neuveritelne pokojna, porod bol super. Skus si pozriet forum epino, mne velmi pomohlo psychicky aj fyzicky.
ja som take veci pred porodom neriesila, tesila som sa hlavne na malicke a ak mi kamosky chceli povedat aky bol ich porod tak som ich radsej zastavila...nepotrebovala som to vediet....a ver mi ze nie je nic krajsie ako ked mas po porode pri sebe svoje zlaticko...takze nepocuvaj kamosky ktore ta chcu vystrasit 🙂 bolest zubov je omnoho omnoho horsia....hlavne bud pozitivne naladena a vsetko bude dobre 🙂
Porod je kraaaaaaaaaasny🙂 Ved predsa sa po prvy raz na teba pozrie tvoje dieta! A to stoji za vsetky bolesti a tazkosti, ktore mozu byt s nim spojene....Hlavne sa musis nastavit pozitivne a to ti pomoze aj v tych najhorsich chvilach..dufam, ze ta ale obidu🙂 A ak si si nie ista, daj si radsej epiduralku, velmi to ulahci veci...
ako už bolo povedané, bolesť zubov a vnútorných orgánov je horšia ako pôrod. Ja ani z jedného nemám traumu, jednoducho sa nastav, že nejako to musí ísť a budeš mať bábo a zameraj mysel na pozitívum, že bude dieťa. Neboj sa. Pokiaľ všetko pôjde bez komplikácií nie je to nič strašn 🙂
@nikuska0119 oproti inym bolestiam ma dve velke vyhody:
1. o par hodin bolest prejde a na velku cast z nej hned aj zabudnes
2. je to produktivna bolest - teda neboli ta to len tak nezmyselne ako ked je niekto chory, ale ma to svoj dovod, na konci je super vysledok=babatko (aj ked pocas porodu ti to bude chvilami uz sumafuk co vlastne porodis len nech je to rychlo za tebou🙂
A je to hlavne velmi individualne, mozno budes mat stastie a budes mat uplne pohodovy porod. A ak si das epiduralku a zaberie ti (co vo velkej vacsine pripadov ano, tak to tiez bude dost v pohode). Suhlasim s tym co sa tu par krat spominalo ... pre mnohe z nas to bol zatial ten najtazsi ale hlavne najkrajsi zazitok v zivote 😉
vôbec nie 😀 aspoň u mňa nie, žiadne extrémne bolesti, ani som si nemyslela, že umieram a to si nemyslím, že by som bola masochistka 🙂)) počúvaj svoje telo a buď v pohode a bude to pekný zážitok 😉
Ked som rodila, myslela som, ze uz hroznejsiu bolest nezazijem. Potom mi trhali zub mudrosti a poviem ti, radsej by som rodila! Po porode pride taka euforia a stastie a ulava. Po trhani zubu prisla nevolnost a 3 dni som nemohla otvorit usta 😀

ahoj a neboj ja som si celý čas čo som malu mala pod srdiečkom hovorila že to nič nie je a bude to ok a nakoniec od prasknutia vody som porodila do 2 hodín a bolesti som mala asi hodinu. nič strašne to nie je 🙂