icon

Je pôrod s vyvolávačkou taký hrozný ako každá opisuje?

damiana
11. jan 2011

Chcem sa spytat, ci je naozaj vyvolavany porod horsi ako prirodzený ? 😖

henikav
11. jan 2011

Moj porod trval strasne dlho, takze som si odzila peknych par hodin bez vyvolavacky a kedze sa malemu na svet nechcelo, tak aj s vyvolavackou. Teda asi 18 hodin bez a potom 2 hodiny s vyvolavackou a mozem povedat ze s vyvolavackou to bolo len o tom, ze kontrakcie chodili castejsie a silnejsie, preto sa to zda horsie, ale zas porod siel ovela rychlejsie, inac by sa snad maly nevyhrabal ani za 3 dni 😀
Takze ziadne strachy a nezabudni, ak sa tak velmi bojis porodnych bolesti, este existuje moznost epiduralky a nebudes citit ziadnu bolest. Ale vyvolavackou je asi rozdiel len v tom ze to vsetko ide rychlejsie. No a ked uz mas babatko na svete, na bolest si uz ani nespomenies

mirip
11. jan 2011

no sú tu rôzne názory niekomu to trvá krátko s vyvolávačkou a inému dlhšie my sme sa trápili od 7,30 do 22,50 takže no coment............bolo to dlhé a dlhé a dlhé

njonja
11. jan 2011

Je to vzdy individualne a neda sa pausalizovat. Ja som rodila s vyvolavackou, a to som nebola takmer ani pootvorena. O 8:00 ma prijmali a maly sa narodil o 17:00 . Neviem, ci je to vela, alebo malo. Ale da sa to vydrzat. boelsti su tak-ci tak. Bezbolestny porod este nevynasli 🙂. Daj si EPI, budes mat aspon trosku casu sa nadychnut...

anxuska
11. jan 2011

no tak druhý bol s vyvolávačkou, o 8 30 mi prepichli vodu o 9 30 dali vyvolávačku (iba slabé kontrakcie som mala) a ako ju pichli, prišli brut bolesti po 7 minút, potom mi odpojili infúzku o 10 15 a 10 45 bola malá na svete, asi ma bolo treba len trochu nakopnúť 🙂 no bolesti boli ovela silnejšie, ako keď som rodila prirodzene.

mrkvakatka
11. jan 2011

to je velmi relatívna otázka, tak ako porody samé, pre porovnanie ja som mala dva cisaraky, prvý bol úplne super, zážitok na celý život a druhý bol zážitok na ktorý by som najradšej zabuda /boli to spinálky/, ak má byť porod horší alebo lepší to nezáleží na vyvolavačke

adrianai
11. jan 2011

ako baby píšu, je to veľmi individuálne, ja som sa toho tiež strašne bála, ale pôrod som mala relatívne v pohode - cca do 3 hodín bola malá vonku...ale bolesti mi začali hneď od začiatku riadne, takže taká citlivka ako ja si zabezpečí epi 😀 samotný pôrod som ani necítila 😉 držím päste 🙂

gitarka
11. jan 2011

ja som prisla do nemocky vo stvrtok vecer na silne opakujuce sa bolesti v 10 min.intervaloch, ale ked ma vysetril lekar tak povedal ze to nevyzera este na porod ale ze si ma nechaju cez noc,
celu noc som prespala bez bolesti , rano som myslela ze ma poslu domou, ale uz som mala 3 dni po termine tak si ma nechali, o 11.00 mi dali infuzku tak bolesti zacali len take mierne, ale okolo 14.00mi prepichli vodu, kazde 10 min. kontrakcie strasne bolesti a okolo 15.30 som porodila....
bol to moj prvy porod takze neviem povedat ci je lepsie bez vyvolavacky

nini78
11. jan 2011

ahoj, ja som rodila dva krát, prví pôrod začal doma kontrakciami, prišla som do nemocnice, moj doktor ma vyšetril, pustil mi vodu, napychli ma na oxitocín a asi za dve hodiny sa syn narodil. Na druhý deň som bola úplne v pohode 🙂 Pri druhom synovi som prenášala, Na 6 deň po termíne som išla na kontrolu a doktor sa ma spýtal či to rozbehneme 😀 , bola som otvorená len na špičku prsta. Jasné že som súhlasila, tak som dostala tabletku od spodu, poslal ma ľahnúť na dve hodiny, žiadne kontrakcie, nič. Keď ma vyšetril, tak mi povedal že mi krčok krásne zmäkol a som otvorená na 4cm, že môžeme pustiť vodu, tak mi ju pustili, asi za pol hodinu začali kontrakcie a za hodinu a 45 minút bol malý na svete 🙂 . Asi pol hodinu pred narodením malého mi pustili oxitocín. Ráno som bola v pohode. Ano bolelo to, rodila so bez epi, ale bolo to zároveň super, ten pocit že zachvílku budeš to malinké držať v náručí 🙂 . A ako tu už niekto spomýnal, veľmi pomáha keď dôveruješ doktorovi, ja som mala svojho, ktorému som chodila už počas tehu, prajem Ti aspoň taký dobrý pôrod ako som mala ja 🙂

etuska
11. jan 2011

obidva porody som mala vyvolavane,dokonca mi museli prepichnut plod. vodu,lebo sama neodtiekla-oba porody prirodzene,casovo do 4och hodin bez EPI a dalo sa zvladnut

daniela1974
Odpoveď bola odstránená
beruska.zuzanka
11. jan 2011

ako čítam, je to prudko indi-vindi, ja som vyvolávačku dostala v piatok na obed a porodila som v sobotu 14:50... 😅 😀

salma22
11. jan 2011

neviem ake sú iné pôrody zatial som mala len jeden tiež s vyvolavackou okolo 7hod mi dali ju dali bolesti zacali okolo 8hod a mala sa narodila o 14.15hod

aduskatt
11. jan 2011

no, ja som necitila nic, prve kontrakcie 17.40 a 19,05 ma uz zasivali.dalo sa to prezit

barchee
11. jan 2011

@damiana neviem síce ako sa pôrod vyvoláva - či tabletky, či injekcie alebo aký je tam postup, mne po podaní oxytocínu infúzkou akurát dosť statne zosilneli kontrakcie, ale pomohlo mi to, aby sa malý posunul nižšie, pomohla aj poloha v stoji a podrepe a tlačiť pri kontr., gravitácia robí svoje 😉 po tom oxoši bol malý do pol hoďky vonku 😵

petka55555
11. jan 2011

ja som prenašala 8 dni a vyvolavanie injekciou a oxytocinom nepomohlo, tak mi dali tabletku a po nej riadne bolesti bez prestavky a este aj silnejsie krvacanie a nie a nie sa otvorit, tak som trpela od utorka rana az do stredy poobedia, 😖 😖 rucne mi pomahali za tie dva dni asi 10 krat a ked uz to vyzeralo na sekciu lebo stale nic, tak za par minut sa to rozbehlo a zachvilku bol maly na svete.....mam teda vysoky prah bolesti, ale bolo to riadne hnusne, uz som aj o epi a sekciu prosila 😒
ale nastastie som to zvladla bez oboch, lebo som proti epi....ale naozaj to stoji za to a par minut po porode mi to uz take hrozne neprislo, ale pocas bolesti by som aj po stene lozila 🙂

miika
11. jan 2011

mam za sebou dva porody, oba bez EPI. Prvy prirodzeny, doma mi odtiekla plodova voda, rodila som so silnymi kontrakciami asi tri hodiny, zasivanie nebolelo, bolo to 19dni pred terminom. Celkove spomienky mam pekne, maly mal 3,5kg. Na zaklade prveho porodu som sa rozhodla pri druhom nedat si EPI znova a to uz take fajn nebolo. Hospitalizovali ma 13dni pred terminom, lebo som mala pravidelne kontrakcie a bola som na 4cm otvorena. No o polnoci kontrakcie prestali, dalsi den nebolo nic a tak mi o dva dni vyvolavali porod. To som bola na 6cm otvorena, a ziadne kontrakcie. Pustili mi vodu a zaroven mi dali oxytocin a to bol tak rychly porod a silne kontrakcie, ze som do 60 minut porodila. Lenze - maly mal 4kg a kvoli tomu ze sa neprirodzene rychlo otvarali porodne cesty, bola som dost dotrhana a hodinu ma zasivali a to sitie ma bolelo viac ako cely porod.
Takze myslim si ze normalny porod bez vyvolavaciek je menej bolestivy, ale zato to mate rychlo za sebou. Pri tretom porode bude mozno znova vyvolavanie pred terminom - lebo mam tehotensku cukrovku - ale bez EPI uz rodit nepojdem, ten zrychleny porod a sitie potom bude urcite znesitelnejsi s EPI.

medyna
12. jan 2011

ja som tiez rodila vyvolavackou, teda bol mi dany cipok na otvaranie maternice. Cipok som dostala o polnoci priblizne, prve kontrakcie som pocitila okolo pol siedmej rano, o dvanastej na obed som isla do boxu o pol piatej bola Naty na svete .... rodila som s EPI, ktora mi ale na chvilu vyprchala,tak som citila ozajstne kontrakcie. No nebolo to akurat prijemne, bolelo to, ale aaaaz taaake straaasne to nebolo .... v pohode este raz zopakujem 🙂

latvia
12. jan 2011

vyvolavacka pred terminom porodu, bez oxytocinu, od 11.00 stvrtka , porodila som o 2.13 piatok rano, kontrakcie sa dali predychat ,ale pomohlo mi az pustenie plodovky, vtedy sa to rozbehlo dost brutalne, bolesti velke, do hodiny bol maly vonku

savanah111
25. jan 2011

ahojte ja som vyvolavacku dostala o 11 doobeda tabletku od spodu, a hned na to prisli bolesti, porodila som az v noci o 2:17, uz by som asi vyvolanie nechcela, len som sa bala, a verila, ze to pojde jednoduchsie, a neslobudeme vidiet pri druhom 😀

havi
25. jan 2011

ahoj,ja nastupila do nemocnice v stredu,od stvrtka rana mi davali vyvolavacky,injekcia,cipok,aj 2krat denne a maly sa narodil az zo soboty na nedelu,u kazdej zeny je to urcite ine,netreba sa bat porodu,zvladli to aj ine zeny.takze vyvolavacky na mna moc nezaberali 😀

booklover
26. jan 2011

mne dali o desiatej rano oxytocinovu infuziu a 11:37 bola dcera na svete. jedine, co mi vadilo, bolo, ze som sa nesmela hybat-s infuzkou a na monitore som bola... inak v norme.

tatanya
26. jan 2011

Ahojte, mne odtiekla plodova voda, ale nemala som bolesti, po 30 hodinach prisli bolesti, po dalsich siedmych hodinach som bola otvorena na 2cm, to uz mi pichli oxytocin o 13,00 a maly sa narodil o 18,17.... Neviem to porovnat s porodom bez vyvolavacky, ale po napichnuti oxytocinu, isla jedna kontrakcia za druhou, niekedy nebolo casu si medzi nimi ani oddychnut...

drnduliak
26. jan 2011

ja som rodila tiez s vyvolavackou, podla mna bolo najhorsie to, ze kontrakcie nastupili rychlo a velmi intenzivne, hned riadne supy vo velmi kratkych intervaloch, pomaly kazde 2 minuty. a ked mi prepichli vak blan a vytiekla mi plodova voda, tak som mala pocit, ze prestavky medzi kontrkaciami ani nie su...ale zhruba za 8 hodin bolo po vsetkom

mirusa30
18. feb 2011

ahojte, ja som rodila dvakrat s vyvolavanim takze neviem ci je menej bolestivy porod bez toho...ale moj bol zato dost rychly hlavne ked mi prepichli vodu..boli silne bolesti ale aj mala sa rychlo narodila..prezila som to....

ajkask
20. feb 2011

ahojte,prvu dcerku som rodila vyvolavackou lebo som ju tyzden prenasala.Dalsie 2deti som rodila normalne.Co sa tyka samotneho porodu asi by som v tom velky rozdiel nevidela.Snad len tolko ze pri vyvolavacke bol porod kratsy a rychlejsi 🙂

happy8051
20. feb 2011

mam za sebou zatial len jeden porod a to indukciou. teda vyvolavany. mam nan krasne spomienky... lekar ma upozornil, ze vsetko pojde rychlejsie a bolesti budu vyraznejsie. rano som uz vedela, ze rodim... teda dostala som cipok... pol dna som prespala,pretoze okrem tvrdnutia bruska sa nic nedialo, baby na izne sa smiali, ze porodim v spanku 🙂)
ani neviem ako som sa otvorila na tri cm, necitila som nic.
potom mi lekar prepichol plodovy vak, aby mohla vytiect voda. do desiatich minut od odtecenia nastali boelsti... no, nesmiala som sa, ale ani som nekricala, dalo sa vydrzat. voda mi odtiekla o 16:20, do 18:30 som bola v sprche co bolo super, na salu som prisla 18:30, mala sa narodila 20:50. super. druhy porod chcem tiez jednoznacne indukciou 🙂

alexandrah
20. feb 2011

ja zase chapem, ze sa baby boja vyvolavacky, lebo to nemusi znamenat, ze sa porod naozaj vyvola, poznam take, co im nezabrala, iba bolesti mali, aj mne napr. dali az 2 vyvolavacky, ale porod aj tak nikde, aj ked som bola otvorena na 9 cm, ale syn mal pupocnik kolo krku, tak nesiel von ani tak, a tie bolesti boli neskutocne, a veru dlho, kym nepouzili VEX ... ak ti to maju vyvolat, a porodis rychlo, tak radsej, ale ak ti to nezaruci ... no len samozrejme, to nikto nevie preco porod aj tak nepostupuje ...

gabuci
23. mar 2011

Prvýkrát som bola vyšetrená v nemocnici o 2,45.Klystír mi nedali len ma oholili,vyvolávačku nijakú,rodila jedna žena a ja som sa poprechádzala po chodbe.o 4,45 ma volali na vyšetrovnu.Sestrička sa pýtala ako sa cítim.No ujde to.Len ma to strašne tlačí akoby mi chcelo na wc.Pozreli ma a hned volali doktora,že idem rodiť.O 5.00 bola dcérka na svete.Druhýkrát som išla poobede 16.45 do nemocnice.Vyšetrili ma,klystír,oholenie.Spravili ctg a okolo 18.00 mi dali oxitocín infuziu.O 19.10 sa mi narodila dcérka.Bolesti skoro rovnaké aj pôrodná doba,len pri prvom som mohla chodiť skoro do poslednej chvíle,druhýkrát kvôli oxit.som ležala.

heni79
31. mar 2011

Ono je dôležité, čo si pod vyvolávačkou predstavuješ? Lebo spôsobov je viac. Injekcia, prepichnutie plodovej vody, zavedenie tabletky do krčku maternice. Ten posledný spôsob som absolvovala, veľmi nepríjemné, azda bolestivejšie ako samotný pôrod. Na ten sa telo "pripravuje", otvára postupne, ale toto bolo... zlé. 😠 Od zavedenia po samotné narodenie sa dieťaťa ubehlo niečo cez 12 hodín. 😖 Epi som mala zaplatenú, ale dali mi ju až po 9 hodinách. 😠 😠 😠
Prirodzený pôrod som neabsolvovala, takže porovnať neviem. Viem iba, že určite by som takto druhý raz rodiť nešla, teda ak by som vopred vedela, ako indukciu robia! Lebo na tom konkrétnom pracovisku preferujú iba tento jeden spôsob, max. pichnú vodu, ale to iba naveľa, resp. ak máš zaplateného lekára.

kdezee
31. mar 2011

tiez som dostala vyvolavacku ale tu tabletku ci co to bolo...dostala som ju rano o 9..o 16,30 kontrakcie, hned velke a casto za sebou a o 19,30 porod..myslim ze nic strasne, citala som uz aj o dlhsich porodoch :D