Je pôrod s vyvolávačkou taký hrozný ako každá opisuje?
Chcem sa spytat, ci je naozaj vyvolavany porod horsi ako prirodzený ? 😖
ja som mala tiež vývolávačku a keďže som rodila prvý krát, nemám s čím porovnávať, ale toto boli obrovské bolesti, to som nevedala ani predýchať, malá sa narodila 4 hodiny po jej podaní...
ja som sice epi mala zaplatenu ale kedze bol velky frmol nemal mi ju kto pichnut,a vobec nelutujem baba co so mnou bola na vzdycharni ju dostala a vkuse mala bolesti ja uz som bola davno porodena a ona este stale bola cela
Keď čítam, tieto komentáre a v myšlienkach sa vraciam k svojmu pôrodu, ktorý bol pred 8mimi mesiacmi - je mi na vracanie, presne ako vtedy. Dostal som vyvolávačku (tabletku zo spodu) o 13tej a do pol hodiny sa začali kontrakcie. Zo začiatku len také slabšie a do 2 hodín to boli obrovské bolesti, ktoré sa nedali ani predýchať -tým pádom mi z nedokrvenia tŕpli ruky, nohy, tvár . Neotvárala som sa a stále som bola na izbe(doteraz nechápem prečo!). Nepomáhala sprcha , chôdza, ľah. Kontrakcie prichádzali každú minútu ale nič sa nedialo. O 18tej som dostala injekciu-buď sa to zastaví alebo rozbehne. Aj sa to rozbehlo .Mne už bolo tak hrozne, že som NA IZBE z postele vracala,kričala a nakoniec sme na pôrodnú sálu šli behom(ani neviem, ako som to dokázala, ale hnala ma tá myšlienka, že už budem mať čoskoro po tom a svoje dieťatko v náručí). Porodila som o 20tej, ale dotrhaná z každej strany, s popraskanými žilkami, a nadtrhnutou maternicou(takže to šitie bolo ešte hroznejšie ako kontrakcie) a obrovskou modrinou od ...až do polovice zadku. Vraj to bol expresný pôrod a tie komplikácie boli z tej druhej vyvolávačky (injekcie). Ja dúfam, že ak budem čakať druhé bábätko budem rodiť bez vyvolávačky. 😖
neviem ako ot boli bez vyvolavacky ale ja som mala 3 prbu v jedne den nic sa nedialo a v ten den o 23tej mi odtiekla voda ale nic sa nedialo tka na druhy den mi dali dalsie 2 ale nic moc tak potom az po oxitocine sa to rozbehlo a po poslednej vyvolavacke cca o 9tej sa mala narodila 14:10 ale neviem ci je to lepsie bez toho
aj mne dali vyvolávačku ráno o pol ôsmej a malá sa narodila o 16:12, ale boli to také bolesti že sa to naozaj nedalo predýchať a boli sústavne bez prestávky. Vôbec som sa neotvárala - ledva na 2 cm a aj tak ma museli brať na akútny cisársky rez ....
jja som dostala cipok na krcok.bola som 5dni po termine otvorena nana spicku prsta. a tak mi vyvolali porod .pichli vodu a mala som aj epiduralku a trvalo to cele od zaciatku asi 5hod.a bolo najhorsie sitie ;( aj nabuduce by som tak isla rodit ;)
Ja som dostala rano o siestej tiez tu vyvolavaciu tabletku. Do osmej som behala ako hviezda nic mi nebolo no pohodicka. Potom klisir priprava bola to dost hroza hlavne tie smradlave zachody ☹ ☹ ☹ potom som si dala homeopaticky koktail k porodu na rychly porod. Musim podotknut ze bolo sest dni po predbeznom termine a uz som sa veru aj zacinala bat. Takze spat k porodu. Po vsetkych tych cistiacich periperiach som sla rovno na monitor priamo v pordnickej miestnosti. Nechcela som epi a mlasa som ju pre isrotu zaplatenu. Bolo to vstko celkom prijemne doktor ma kontroloval vraj mame dost casu. Okolo jedenastej mi zacali strasne bolesti nikdy som nieco take nezazila mam dost vysoky prah bolesti. Skutocne som myslela ze naisla moja posledna hodina. Po pol hodine som kricala na manzela nech mi zozenie ten epi tim. Trvalo to min dvadsat minut ale podarilo sa mu to. Kym ma napichli tak som uz kricala nech zozenu porodnika ze uz citim hlavicku medzi nohami. Skutocne akoby ste mali kamen tam dole a davali pozor aby nepadol v strasnych bolestiach. Doktor dobehol ze to je este skoro ale veru ked sa tam pozrel tak povedal ze rodime. Epi mi uz nestihla zabrat na porod lebo skutocne na tri zatlacenia bola mala vonku. Ledva ma stihol nastrihnut. Skutocne som silno potlacila lebo vo vedlajsej kabinke kricala nejaka mlada mamicka ze uz nedokaze tlacit a doktor nahlas zakrical ze nech mu donesu vakuovu pumpu. To som veru nechcela pre moju malu tak preto tolke tlacenie. Potom to bola tragedia sili ma takmer tri hodiny mala som tam este nejaku komplikaciu na co sa prisiel pozriet cely tim doktorov. O pol piatej ma odviezli a ja som bola stasna ze to mam za sebou. Kym som sa spamatala a nemusela som cikat pod sprcjou to trvalo tri mesiace. Ale som rada ze mala sa narodila zdrava a ja to nejaku uz prezijem 🙂 mala mala uz nazelenalu vodu a bola cela zosuverena. Tak bol najvyssi cas.
ja som mala vyvolavacku tabletkami v 39tt.. dovod- nechala som sa ako sprosta prvorodicka ukecat na "kontrolovany porod" tak tomu hovoria u nas v nemocnici. samotny porod nebol tazky, kontrakcie sa dali zvladnut. rodila som od 7.00 do 14.00h.. no do 12.00 som sa otvarala straaaaasne pomaly, skoro vobec, tak mi o dvanastej praskli vodu a potom to uz islo zhurta, maleho som vytlacila na tri kontrakcie, vsetko v pohodicke, ziadny problem.. tie nastali az potom, maly bol spavy, nechcel papat, sestricky nam vobec nepomohli, skor ho tak rozdrazdili, pretoze ho neustale chytali za hlavu, krutili mu s nou a snazili sa prilepit mi ho na prsnik, takze som sa mu doma este tyzden nemohla chytit hlavicky, nakoniec sa ani neprisal, vobec som ho nekojila, neviem aky je to pocit, cele mesiace som sa citila ako totalne neschopna matka, davala som si za vinu ze som to nezvladla.. neskor sme zistili ze maly ma reflux, ale to mohol mat aj keby sa narodil spontanne v riadnom termine.. proste som si hned po porode uvedomila ze to bola velka chyba a druhykrat sa urcite nedam ukecat.. vyvolavacka mi az tak nevadila, ale u nas to robia uz od 38tt, takze skoro a potom su problemy s kojenim a tlacia mamicky do umeleho mlieka.. v nasej nemocnici je zname ze sa rodi vzdy vo stvrtok, da sa to pekne aj dokazat v miestnych novinach, 99% oznamov o narodeni sedia datumy na stvrtok, takze asi tak.
aj ja som mala prvy porod pomocou vyvolavacky, tak do hodiny ako mi dali tabletku som dostala dost silne kontrakcie, a trvalo to skoro 10 hod, druhy porod bol cisarskym, vies aka som bola stastna ze mi kontrakcie trvali len 15 min, kym ma uspali...
nie je taky hrozny ale rozhodne boli viac ako bez vyvolavacky, mala som oba s vyvolavackou, hoci oba sa spustili prirodzene... pri druhom porode som odmietla dalsiu vyvolavacku do zily pokial mi nedaju epidural, pozerali na mna ako na sprostu ale bolo mi to jedno a ked mi vytiahli tu vyvolavacku bolo to super uz to tak strasne nebolelo a brutalne som si vydychla, na tetu s epiduralom som cakala asi 3 hodiny svine 🙂
pokial sa pod vyvolavackou rozumie tabletka do posvy, tak asi nie,.... ale ak sa tym mysli, ze ta potom napichnu na oxytocin a zmietas sa poleziacky v bolestiach, neotvaras sa, nemozu ti pichnut ani epidural, tak ano, je urcite horsi a o dost.
nie voooooobec nieeeee 😎 ja som rodila prve dieta bez aj ked to trvalo dlhsie ale neboli take hrozne bolesti navalove ako pri druhom...
ja som síce ešte nerodila, čaká ma to v auguste, ale ako tak čítam, vo všeobecnosti ženy tvrdia, že oxytocín bolí. Mne sa celá idea "kontrolovaného pôrodu" (ako to bolo nazvané tuto niekde nado mnou) nepozdáva, na jednej strane to volajú "prirodzený" a na druhej do mňa nalejú svinstvo, pichnú plodovú vodu, niekedy aj nežne otvárajú krčok maternice manuálne, nehovoriac a prirodzenom nástrihu a načo je to celé dobré? Veď to malé by vyliezlo aj bez toho.. 😒 Ja sa už teraz pripravujem na boj v pôrodnici, lebo ja si tieto úkony v žiadnom prípade neprajem, to si radšej všetko odtrpím doma a do pôrodnice prídem 5 minút pred pôrodom (bývam od nej 10 min peši)..
Nemusi byt iba horsi, ale vo vela pripadoch konci cisarskym... sestre vyvolali porod z dovodu "ze sak co sa budete vlacit s tym bruchom, ved uz ste v termine" - skoncila cisarskym... a taketo poznam dalsie 3 pripady ☹
ja som mala pri obidvoch vyvolávačku - oxitocín, u nás to pichajú vtedy, keď už je odtečená plodová voda, a keď žena je otvorená tak na 8, a bolesti sú dosť veľké, samozrejme dá sa to rozdýchať, pri obidvoch som porodila po vyvolaní tak do 2 hodín 🙂 veď čo mamina neobetuje pre svoje dieťa, len aby ho mala zdravučké a čo najrýchlejšie pri sebe 🙂
Mne tiez vyvolavali porod, ale ked tu teraz pozeram tie komentare, tak lutujem, ze som vobec k tomu pristupila. Bez akehokolvek ohrozenia dietatka alebo mna, mi vyvolavali porod hned druhy den po termine. Rano o 9-tej mi dali pri vysetreni cipok a poslali na izbu, o 5 poobede som sla na salu, do deviatej vecer znesitelne bolesti a od desiatej do 3:10, kedy sa mala narodila si pamatam len prepustenie plodovej vody a vysetrenie zo spodu a manualne podporovanie otvarania pocas kazdej kontrakcie porodnou sestrou, aby urychlila proces otvarania - to bola neskutocna bolest... V bolesti som bola v podstate nonstop, takze hroza!! Chudak manzel, ten mal ruku takmer krvavu od mojich nechtov, ako som ho drzala pri kazdej kontrakcii.. Takze si to v podstate svojim sposobom odrodil aspon trosku so mnou 🙂 Mala sa narodila za pomoci sestriciek, ktore mi tlacili na brucho - vysledkom bolo zlomene rebro, ktore mi znemoznovalo kojenie na boku, takze som mohla kojit len v sede a pozosivana, takze este teraz mi je slabo, ked si na to spomeniem.. Preslo mi to asi az po 4-roch mesiacoch.. Teraz cakam druhe babo a predstava porodu ma uplne desi a dokonca zvazujem, ze urobim cokolvek, len aby som si vybavila sekciu... Navyse mi gynekolog poradil, ze pri mojom rozlozeni panvy by bolo najidealnejsie vyvolat porod uz v 38 tt.. A to som si povedala, ze by som si porod vyvolavat uz nenechala.. Takze obrovsky strach a dilema zaroven... Navyse som na rizikovom, tak este obavy z dalsieho priebehu teho a o maleho drobceka..
VOBEC NIE JE TO TAKé ISTE
Ano je. teda bolo to hrozne, od odtecenia plodovej vody presli 3 dni kym sa maly narodil /druhy porod/ a to som tych vyvolavaciek dostala 5, sice po poslednej bol do pol hodinky vonku, ale tie bolesti a tlaky, to bolo nenormalne, to nemalo s normalnymi prirodzenymi kontrakciami nic spolocne, este pol roka potom ma boleli krize, na vzdycharni som skrabala steny od bolesti a ked som musela lezat lebo monitorovali maleho tak som myslela ze na mieste skapem....dufam ze to uz nikdy nezazijem.
Prvy porod bol uplne super, odtiekla mi voda a do 3hod.bol na svete, uplne pohoda ani tie kontrakcie neboli take hrozne, kedze to bolo prvy krat tak som to cakala omnoho horsie.
Ktovie ako to bude teraz.....ked si spomeniem na vyvolavacky tak mi je spatne, keby mi ich chceli dat tak to nech ma radsej rozrezu....
Rodila som raz a pichli mi vyvolávačku, podľa mňa to až tak strašne nebolelo. Neviem, ako to zhodnotiť, lebo s vyvolávačkou som sa rýchlo otvorila a potom mi pichli PEDU, ktorú som mala naplánovanú. Ale pokiaľ som bola otvorená na 5-6 palcov, tak nehodnotím to ako veľké bolesti.
Mne pichli oxytocín len kvôli tomu, že malý má trochu opuchnutú hlavu, aby išiel rýchlo von...ale nemal....on mal obvod hlavy 38cm.........do 5 cm som sa otvorila úplne pohode......bolesti žiadne........ale potom ked mi pichli oxytocín, chcela som umrieť......a to som musela ležať....jednou rukou som zdvíhala stojan na infuzie...........tieto úkrutné bolesti trvali skoro 5 hodín....normálne som sa skoro zbláznila...a celý pôrod od odt.plo.vody 24 hodín......už nikdy.....
nemam dobre spomienky 4 dni som bola na vyvolavackach uz som mala dost takze teraz cakam druhe babatko ale dufam ze uz to pojde same.mam dobru knizku pre lahsi porod ake bylinky treba je to overene.uz nechcem zazit to co pri prvom dietatku.
Ahoj, nie nieje to až také hrozné, nieje to také strašné ako to čakanie kedy to konečne príde. Veľa šťastia a nemáš sa čoho báť 🙂
Po čipku sa asi 3 hodiny nič nedialo.začali mi dávať aj infuzky vtedy to zacalo 32 hodín v bolestiach a stoho dve hodiny samotného tlacenia. Nikdy viac vyvolávany pôrod
Ahoj, ja som tiež rodila s vyvolávačkou pred tromi rokmi a som si povedala, že NIKDY VIAC nebudem rodiť, ale teraz už s odstupom času, by som išla ešte raz, ale už asi aj ja bez vyvolávačky. Ja som bola v termíne a preto som mala vyvolaný pôrod, lebo som chcela mať pri sebe (pri pôrode) manžela a keďže nemocnicu sme od bydliska mali ďaleko - cca 70 km, tak sme to nechceli riskovať. Mne pichli vyvolávačku cca o 9,00 hod. ráno a tie kontrakcie boli každú minútu také silné, že som myslela, že to nevydržím....Ja som tiež bola veľmi vyčerpaná + unavená a poobede o 16,50 hod. ma zobrali na sálu + mi dávali do nosa oxytocín, keďže som už nevládala :( No a z toho vyčerpania som nevedela spontánne porodiť malého, tak lekár musel použiť vákuový extraktor :( A tak bol malý na svete poobede o 17,15 hod.. Takže to bol môj pôrod s vyvolávačkou....
Prve dve deti sli spontanne, tretie vyvolavackou. Co sa bolesti tyka, myslim ze boli take rovnake (priserne) pri vsetkych troch porodoch, s tym rozdielom, ze ten posledny porod trval ovela kratsie 🙂
ja som mala dcérku tiež s vyvolávačkou. Pôrod mi začal v noci spontánne, do pôrodnice som prišla o pol 10 otvorená na 3 cm, o pol 12 mi pichli prvú vyvolávačku, o dve hodiny neskôr druhú, o 16 hodine stále nič, bola som len na 7 cm, tak ma 16.30 vzali na sekciu. Tie kontrakcie boli dosť silné, a šli rýchlo za sebou, ale tá moja maternica a krčok nejako nespolupracovali, neviem prečo, aj môj gynekológ sa čudoval 😀 No ale zvládli sme to 😀
co clovek,to ina skusenost.babo musi nejak von.kazda prezivame bolest ako taku inac,cize aj porod prezije kazda inac.a je jedno,ci to bolo s vyvolavackou alebo bez nej,alebo ci to bolo cisarskym......
Ahojte, pred dvoma mesiacmi som porodila druhé dieťatko, pôrod bol vyvolaný kvôli anémii. Od vyvolania to trvalo asi dve hodiny a dcérka bola na svete, všetko to prebehlo strašne rýchlo, takže som bola veľmi rada lebo som sa toho tiež bála. Musím ešte poznamenať že prvý pôrod bol tiež takýto rýchly s tým rozdielom že to bolo spontánne.
ahojte, zatial som rodila iba raz no bolo no trvalo to 7 dní :( Šesťkrát mi dávali vyvolávačku - čipok, ktorý mi vyvolával brutálne bolesti do krížov, no reálne kontrakcie to na monitore neboli. takže po siedmich prebolených a prebdených dňoch a nociach som mala ostať na lačno a ráno o 8mej mi milostivo pichli oxytocín, už unavená som pristúpila aj na EPI, ktorú som vôbec pôvodne nechcela, prepichli mi plodový vak a o 17tej sa mi narodil môj syn v 41tt+6.
Spätne mi je do plaču, ako si ma tí doktori pohadzovali, každý mi sluboval, že do dňa porodím. po štvrtej vyvolávačke som už žiadnu nechcela, len som nebola dosť silná povedať niečo doktorovi, ktorého z mojich úst nič nezaujímalo. Teraz by som takéto dačo so sebou robiť nenechala. v júni ma čaká ďalší pôrod, tak dúfam, že pôjde všetko prirodzene.

bol to brutus...ale kedže mám jedno dieťa, tak to nemôžem porovnať s prirodzeným. a aj ked to bol brutus, ešte jedno chcem aj za cenu že by znovu vyvolávali. ja som bola po termíne, odtiekla mi voda, ale bolesti neprichádzali, tak mi museli vyvolať. ale ja som sa bála o malú keďže som už prenášala, tak som sa sústredila hlavne na to aby bola ona o.k