Je prvý pôrod a tretí ťažký?

21. sep 2023

Ahojte mamičky, dnes mi jedna staršia žena povedala že prvý a tretí pôrod je veľmi ťažký to fakt?? Teraz čakám tretie bábätko a bojím sa . Prvý pôrod hrozný vyvolavany, druhý pôrod v pohode rýchly bolesti viac znesiteľne. A teraz sa strašne bojím, viac žien mi povedalo že tretí malý dosť ťažký .

clarae
22. sep 2023

Ja co pocuvam tak treti bol uz v pohode. Kamoska vravela, ze kezdy bol o nieco lepsi, ze keby ma este stvty tak hadam bude pri nom aj cepcek hackovat. Tak asi je to aj o tom ako sa nastavis a ci uz niesu predpododne komplikacie. A ak budes vystresovana bude horsi

majulino
22. sep 2023

Všetky tri úplne super. Prvý 2h, druhý 55minut, tretí 25 minút

sasanka605
22. sep 2023

co ja viem, treti bol najrychlejsi a mna to nikdy poriadne nebolelo ked sa stahovala maternica. Alebo teda ocakavala som ovela ovela vacsiu bolest

kinus
2. júl 2024

Neboj sa a hlavne nestresuj, nastav sinto v hlave, ze bude dobre. Ja som si k tretiemu chcela konecne zazmluvnit porodnika, lebo prvy somnsla skusmo a bol super, druhy bol tiez ok, len porodna asistentka zmatkovala a pri tretom som chcela taku istotu, tak som chcela lekara z prvehonporodu zazmluvnit. Akurat ze ten mi povedal, ze pri mojich rychlych porodoch, bude ten treti do 30 minut a on nestihne ani auto nastartovat. Takze sme sa dohodli, ze mu zavolam....no nemal sluzbu a bolo ako povedal, 20 minut po prezleceni sa v nemocnici som porodila tretiu ratolest a uz sme sa na tom spolu len zasmiali. Takze pozitivne mysli a bude to dobre. Drzim palce

stvura
3. júl 2024

Neviem ci som vhodna vzorka, ale z mojho pohladu - prvy asi najtazsi, lebo nevies do coho ides...mozes byt akokolvek pripravena, mat nastudovane neviem co, predporodnu pripravu, no realita ta odrovna. Plus nie si pripravena na ten "priebeh", personal a podmienky. U mna, hoci som absolvovala preporodnu pripravu - s asistentkou priamo z nemocnice bol prvy hrozny - prisla som skoro (vecer o jedenastej), lebo som nevedela kedy je cas (voda mi neodtiekla pri ziadnom porode, to nebol udaj ktoreho by som sa mohla drzat, kontrakcie som mala minimalne - ako som neskor zistila rodim prakticky bez nich, takze boli normalne len mne sa zdali ako minimalne), celu noc som sa prechadzala, lekar si siel lahnut s tym ze budem rodit o desiatej rano - no a ked som ho s tym ze uz "zomieram" zobudila o piatej hromzil ako das. Maly sa narodil o pol siestej rano - sestricky mi skakali po bruchu, zasivanie trvalo dlhsie ako porod. Velmi neprijemne a cas porodu zly - nedela rano kedy ta vsetci ignoruju na celej ciare (muz porod nestihol lebo lekar mu povedal az o desiatej samozrejme). Druhy som si poistila tym ze som si zajednala lekarku + asistentku z pripravy - ta ista so mnou odrodila i posledneho tretieho syna. Oba porody boli presne take ake maju byt - ukazkove.
Vsetky trvali len pol hodinu "rodenia" vsetky, ale bol to podstatny rozdiel. Treti - podla mna ani neviem ze som rodila 🙂

arasidka123
3. júl 2024

Prvý dve hodiny, zvyšné tri do 10 minút 🤣 z toho tretí vyvolavacku, lebo princovi sa nechcelo ísť von 😃

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre