Je správne nechať kontrakcie také silné?
Dobrý deň, koľko torrov majú dosahovať kontrakcie počas pôrodu? Aké ste mali najvyššie čísla na CTG?
Môj pôrod trval od prvých pravidelných kontrakcií 45hod. a z toho posledných 6hodín ma odpojili od EPI a nechali v kontrakciach 150-180torr trvajúcich 30-60 sekúnd s pauzami 10-15 sekúnd.. je to v poriadku? Dieťatko bolo vysoko, zle otočené a zaseknuté v pôrodných cestách, čo zistili až po tejto dobe a totálnom mučení (otvrovená posledných 13hod. na 7 bez zmeny).. po neskutočnej bolesti a trápení to skončilo sekciou. Bol tento prístup pôrodníka správny? Mali kontrakcie trvať tak dlho a byť také vysoké? Ďakujem pekne za názory aj rady.
fuha, ja absolutne neviem, ake boli kontrakcie. nikdy mi to nikto nepovedal.
strasne malo informacii na to,aby sa ti niekto k tomu vyjadril.totalne mucenie?nejaku dobu si mala epi,cisla na ctg su uplne nepodstatne,,,,,hodnoti sa mnoho inych faktorov
Ja netuším co je torr. Nikto mi to nepovedal, proste som mala kontrakcie. Ci to bolo správne alebo nie, neviem, nebola som tam, nie som porodnik.
Ja som mala taky porod, ze velke kontrakcie bez pauzy, cely cas na CTG, rizikovy porod, ale dieta sa podarilo prirodzene dostat von.
Rodila som 2x bez epiduralu a absolutne netusim, ake cisla som mala na CTG.
@kiki68 áno presne tak. Dieťatko nezrotovalo a povedali že je "zakliesnené vysoko v pôrodných cestách" .. ja len interpretujem lekára. Aby som doplnila info, celý čas viedol pôrod mladý doktor, ktorý videl, že sa to od rána cca 7hod. doo poobedia 16hod. nehýbe, hoci kontrakcie sú silné, pravidelné. Celý tento čas bábätko nezostupovalo a otvorená som bola na 7. Pôrodná asistentka tiež videla, že sa pôrod nehýbe a teda o 16 navrhli sekciu. Tu však musel schváliť vedúci doktor, ktorý ju teda omditol spraviť s tým, že sa odpojila EPI, aby sa to rozbehlo. Kontrakcie zosilneli zo 100-120 na tých 150-180, čo teda podľa tých malo info na internete čo som našla, sú už životu ohrozujúce čísla (internet ale nie je pre mňa dostatočne dôveryhodný zdroj, preto som sa chcela poradiť najprv tu, keďže to chcem dej riešiť). Od 16 má držali v týchto neznesiteľných bolestiach do 22, kedy som sa neotvorila ani o pol cm naviac a bábätko sa za celý čas ani trošku neposunuli nadol. Prvý doktor ako aj pôrodná asistentka chodili každú polhodiny presvedčiť druhého doktora, aby to ukončil, že to nikam nevedie a totálne má trápia.. ten však nepočúval a ďalej nechal pôrod prirodzene trvať. Skúšali sme celý čas rôzne polohy, napriek neznesiteľným bolestiam (a to bolesť znášam extrémne dobre, mám skúsenosti s veľa zraneniami a typmi bolestí a viem, čo zvládnem)... O 22 sa konečne rozhodli spraviť rýchle sono, kde zistili, že malý nezrotovalo a teda previezli ma na akútnu sekciu. Po pôrode sa mi bol prvý doktor ako aj pôrodná asistentka niekoľkokrát ospravedlňovať, za prístup druhého doktora - sami povedali, že to bolo ďaleko za čiarou a že ich to veľmi mrzí...... Môj mozog to pomaly vytesňuje, ale zabudnúť sa nedá .. otázka je či to riešiť alebo neriešiť, preto sa chcem najprv čo najviac informovať. Žiaľ, záznamy na CTG exportujú grafický len kontrakcie do 100torrov, čiže to že na displeji bolo celý čas 150-180 je pravdepodobne nedokazatelne.. ale videli sme to samozrejme všetci (ja, manžel, obaja doktori, pôrodná asistentka aj anestéziologička)....... Ja len zisťujem, čo je ok a čo ok nie je, nie som odborník a netvrdím že moje vyjadrovanie je exaktné. Každopádne ďakujem za všetky rady.
@sonicka1318 kedy zacali pravidelne kontrakcie?aky bol nalez?pri kolkych cm sa podala epi? Podaval sa ocytocin?
Skor mi pride neprofesionalne,ze sa nevedli dohodnut medzi 6 ocami o nasledujucom postupe
@sonicka1318 pokiaľ to chces riešiť ďalej daj podnet na úrad pre zdravotnu starostlivosť, či postupovali lege artis a budeš vedieť na čom si.
A dieťa je zdravé? ty si v pohode?
@sonicka1318 neviem ci to preukazes, mne napisali vo Viedni take blbosti do knizky, asi aby sa na nic neprislo keby ma tam picne. Za mna to je otras. Mne tam uplne vynechali to, ze som mala cez 150 tlak a nesiel dole. A dalsie veci…

Protirecis si. Tak bolo vysoko, alebo zaseknute v porodnych cestach?