icon

Je strach z pôrodu dôvodom pre cisársky rez?

simusska
9. júl 2015

Ahojte babenky...prosim neodsudzujte ma hned...ale da sa u dr. vybavit cisarsky rez ak je babo otocene spravne? Prvy porod som mala katastrofa....mam strasne silny strach z bolesti tak som si dala EPI a predlzila si porod na 13hodin....neskutocne bolesti...porod mi nakoniec vyvolavali lebo EPI mi ho zastavila. A ked prislo na tlacenie tak ja som dostala akysi blok a "bala" som sa potllacit...na jednej strane som uz aj bola uplne vycerpana a na druhej som sa strasne bala....mala isla nakoniec von kliestami...stratila som neskutocne vela krvi a potrhana som bola do pol zadku....mala bola nastastie ok...ja som si nemohla vyse mesiaca sadnut na zadok...na WC som chodila len do sprchy pod prud vody tak ma to bolelo a na 2krat som tam dole dostala neskutocnu infekciu a zapal....mam strach a nechcem ohrozit nase babätko tak preto ten cisarsky a za dalsie minuly rok som potratila v 17tt a museli mi spustit normalny porod....ja sa bojim ze to psychicky aj fyzicky nezvladnem....myslite si, ze moj dr. toto uzna ako dovod? Aj manzel ma presviedca na sekciu lebo bol pri prvom porode a sam usudil, ze druhy porod nezvladnem a ani on nechce riskovat....

lucia466
17. júl 2015

@mircalla ale to nebol len trencin. Pojdem rodit 30km miesto toho aby som zbehla 4km do banoviec. Partizanske to je tiez ine cafe. Vsade su za prirodzene porody hoci komplikacie som mala aj mam. Dokonca mam v knizke napisane stav krcku maternice, cervenou vyznacene ze prva bola sekcia, dalsia operacia par mesiacov po a zaznam zo 4D ze budem mat opat velke dieta. Moj gyndos tam napisal odporucena SC. No aj tak rozhoduje porodnik. V banovciach mi povedali ze ci ma bude rodit moj gynekolog. Na nom zodpovednost neni. Oni budu viezt porod ako uznaju za vhodne.

lucia466
17. júl 2015

@me_to_you spytat sa moze a ked nie ja by som asi patrala po porodnikovi kt.sa da ukecat obalkou.

blackcrystal
17. júl 2015

@simusska podla mojho nazoru je tvoj pripad urcite dostatocny dovod na cisarsky rez. So zazmluvnenym lekarom to nebude vobec problem dohodnut.

shmoulinka1
17. júl 2015

@simusska inak minule som aj zalozila temu, ze ci niekto zazil dva kliestove porody a veru nikto nereagoval... bola som v porodnici Ruzinov aj minule a budem tam rodit znovu, porodnika zazmluvneneho nemam, aj tak sa pri mne vystriedali dve sichty a pri tych komplikaciach sa na mna prislo pozriet viac dr... ja si proste teraz nebudem pripustat, ze by som to nezvladla. Uz si nedam epiduralku, aj ked dr hovoria, ze tie klieste neboli tym. Teraz mi dr v porodnici povedal, ze ak by malo mat dieta znovu 4kg a viac, tak by mal ist cisarskym. Problem je v tom, ze sa to na uzv neda odhadnut, pri prvom my hovorili, ze bude mat tak 3,5kg, takze sa sekli o pol kila. Ja mam len 160cm, okolo 50kg pred tehu, ale panvu im este poviem o tyzden, nech vyhodnotia... Ak uzv v 39.tyzdni neukaze okolo 4kg, tak ma zrejme nechaju rodit normalne s tym, ze budu si vedomi pripadnej sekcie... Neboj, ja som za prvy polrok tohto druheho tehu tiez hovorila, ze idem len sekciou, ale uz som si to fakt rozmyslela..

kvecia
Autor odpoveď zmazal
lucia466
17. júl 2015

Taktiez som na tom podobne. 155cm ak neprehanam a pred tehu cca 50kg podla sona dieta velke buclate ratali do 3800 a mal vyse 4kg a aj cez toto vsetko chceli porod prirodzeny. Vsetko zalezi od porodnika bohuzial.

rainee
17. júl 2015

Ja som mala tiez tazky 1.porod, dieta 4kg, dotrhana, rodila som 24 hodin,no katastrofa, velmi dlho som sa davala dokopy. Povedala som si ze druhe nikdy viac a ked, len sekciou. Teraz mam tesne pred 2.porodom, dieta zas 4kg, lekar zazmluvneny, ale indikacia na sekciu aj tak nie je. Celkovo sa tomu velmi brania, kazdopadne dufam ze porod dobre dopadne, musim povedat ze uz mam z toho riadny stres. 😖

lucia466
17. júl 2015

@rainee ach, si v tej istej situacii ako zakladatelka. Neskusala si inu porodnicu ? To je to o com som vravela, lekari sa brania sekciam, predsa je to velky zasah nie 15min lahka operacia ako to tu bolo spomenute. Ak urobia sekciu bez priciny a nieco sa stane neuhraju to.

rainee
17. júl 2015

A epi si tiez nejdem davat, prvy porod mi to zabrzdilo a na tlacenie mi druhu davku nedali, zbytocnych 150e, aj ked ta bolest je na nevydrzanie... fakt zavidim kto ma sekciu v celkovej narkoze. Kamoska po sekcii do tyzdna ani nevedela ze rodila, ja som bola vyse roka k.o. ale je to individualne....

rainee
17. júl 2015

@lucia466 skusala, dokonca tam mame znamu sestricku, aj tak sa mi to nepodarilo vybavit. Velmi sa tomu brania, predsa je lahsie nechat zenu samu vytrapit a potom len za 5min.vybrat mimino ako operovat...a dokonca par mamiciek sa stazovalo, ze lekari dobehnu fakt len na poslednu chvilu, inac sa tam motkaju len porodne asistentky, tak za chvilu bude luxus ked vobec lekar odrodi.

lucya87
17. júl 2015

Ahoj pokial si zazmluvnis lekara da sa s nim dohodnut. Kamaratka mala takyto "blok" a pri druhom jej spravili na poziadanie cisarsky do papierov jej napisali ze mala traumu s prveho porodu.
Ja som si prezila nieco velmi podobne a rodila som 17hodin mna to len usvedcilo ze mi jedno dieta staci.
Drzim palce nech to vsetko prebehne v uplnom poriadku a ste s babatkom ok.

lucia466
17. júl 2015

@rainee ja som mala sekciu kde mi zvysili davku epiduralu tak ze som sa od pol pasa necitila. Bol to zaujimavy pocit a tak isto by som chcela aj teraz, nechcela by som v plnej narkoze len to budeme este len riesit v nemocke. Chcem pocut prvy plac a hned vidiet babo 😀
Aj ked ja som mala silne bolesti po sekcii neni to veru vyhra 24hod ani pohnut a to mi po operacii svacli este zavazie na brucho na stiahnutie maternice som myslela ze vtedy umieram. Ked uz som chodila tak zhrbena a po centimetroch. Jazva sa mi nehojila opat sa mi otvorila a hrozilo opat sitie. Po 3 mes jazva zahojena som myslela ze uz mam klud a bum asi po pol roku pod jazvou na meternici velke hrce kde ma museli opat operovat. Nastastie sa nepotvrdila diagnoza tak az potom bol pokoj. Modlim sa aby to teraz dopadlo lepsie.

lucia466
17. júl 2015

A prave pre toto nikdy nehladam rady na forach 😀 neni problem v nicom a nikde 😀 mne v tych troch nemockach by nepomohlo ani zazmluvnit lekara a to nemam problem dat do obalky aj dvojnasobok.

lucia466
17. júl 2015

@rainee tak to bolo aj ked som lezala u nas v nemocke. Mamicka pistala par hodin a mudrc behal po chodbe, odbehoval, kontroloval nas ostatne.... a prisiel sem tam pichol prst do nej a odisiel. A uz dosiel len vybat babo. Ale zas pravda ze co bude pri nej sediet par hodin 😕

mircalla
17. júl 2015

@lucia466 tak su to zle nemocnice....co ine sa da na to povedat...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
shmoulinka1
17. júl 2015

@rainee mne pri prvom robili posledny uzv v 37.tyzdni a neodhadli, kolko by este nabral, lebo nakoniec som 7 dni prenasala. Pred porodom mi nikto uzv nerobil, co fakt nechapem. Teraz mi budu uzv robit v 39.t., len to je to, ze sa moze mylit aj o pol kila oproti realite. Mne dali predtym 3 davky epi, teda som si vyziadala...cely porod trval 18 hodin, prvu davku az po 10 hodinach kontrakcii, ked uz som nevladala, ale potom som necitila tlaky uz vobec a ako som sa snazila, tak nevedela som hlavicku porodit (skor som si vytlacila zlatu zilu...) no a na cisarak bolo neskoro, preto tie klieste.

shmoulinka1
17. júl 2015

@fidka79 neviem, cim potom to moze byt, lebo ja som robila vsetko mozne, masaz hradze, malinikovy caj, lanove semiacka, okrem epino.. A teda dva mesiace som sa nevedela posadit, bolesti 4 mesiace po este.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
stastenka42
17. júl 2015

@simusska ja som tiez mala strach z porodu a vyziadala som si cisarsky..bola som na pohovore u prednostu kliniky a tam som vsetko vysvetlila preco..spytal sa kedy chcem rodit a bolo vybavene,nerobil z toho ziadnu vedu a to som nemala ani zazmluvneneho lekara..vsetko prebehlo ok,mala som len epiduralku takze som vsetko videla,pocula,no super..po dvoch hodinach mi priniesli malu na kojenie a potom kazde tri hodiny..na druhy den ma postavili a bolo..stvrty den sme isli domov😃jazva sa mi rychlo zahojila a ani ju nevidno a to mi na brucho nic nedavali ako pise@fidka79 ze zavazie😟

rainee
17. júl 2015

@shmoulinka1 mne tiez povedali ze 3kg a mala 4kg, normalny michelin....mne najprv odtiekla voda, ale porod nepostupoval, tak mi dali vyvolavacku, atb, epi a po tom skoro 1 dni utrpenia som uz bola taka vycerpana ubolena, ze som uz v polobezvedomi nevladala malu vytlacit, uz videli ze je zle, ale na sekciu bolo neskoro. Tak sa mi hodili na brucho 2 sestricky a nejak sme to zmakli, lebo inak by museli vybrat kliestami a to ma chytila panika, tak som z poslednych sil zabojovala. Ani neviem ci mi dali potom malu, som bola uplne mimo. A po porode cela rozbita, problem s cikanim, bolesti atd.velmi dlho trvalo kym som sa dala dokopy. ☹

jalimag
17. júl 2015

baby sorry, ale porod moze byt aj uplne nadherny zazitok. Je mi smutno, ked tu citam o tych cisaroch...

mircalla
17. júl 2015

@jalimag mne je viac smutno, ked ma niekto postihnute dieta pretoze lekari tlacili na prirodzeny porod, aj ked to bolo rizikove....poznam takych pripadov asi 5, dvom takym detom sme prispievali na liecbu.......teba nemusi zaujimat ako kto rodi....a uz vobec ti nemusi byt smutno, je to kazdeho osobna vec!!!

rainee
17. júl 2015

@jalimag ked mas rychy bezproblemovy porod, tak urcite.

jalimag
17. júl 2015

@shmoulinka1 mohlo by to byt zlou porodnou polohou - na chrbte. Keby si bola v podrepe, tak by sa ti to zrejme nestalo.

mircalla
17. júl 2015

@rainee ved toto...ono sa to vzdy najlahsie hovori tomu, co mal rychly a bezproblemovy porod - ten, co mal velke problemy, tak ma asi iny nazor....neverim, ze niekto, komu dieta tahali kliestami pripadne bolo pridusene, malo zlomenu klucnu kost atd napise, ze porod bol nadherny zazitok...este ked citam o porode doma, tak ma zdviha zo stolicky

jalimag
17. júl 2015

ako tak citam vase nazory, tak to vyzera, ze zachvilu bude na Slovensku 50% cisarskych, ak nie viac. Viem, ze ma to mrziet nemusi, ale aj tak ma to mrzi, lebo ten cisarsky sa na dietati podpise...

lolitka25
17. júl 2015

@jalimag Ano a ako? Prosim ta...

jalimag
17. júl 2015

@mircalla ako prepac, ale rychly a bezproblemovy porod som mala len preto, lebo som sa netrepala do porodnice. Keby som tam isla, tak tu pravdepodobne tiez vypisujem, aka som bola vycerpana, ubolena, dotrhana, atd. Ale tak je to vec rozhodnutia kazdeho cloveka, to je fakt.