icon

Je strach z pôrodu dôvodom pre cisársky rez?

simusska
9. júl 2015

Ahojte babenky...prosim neodsudzujte ma hned...ale da sa u dr. vybavit cisarsky rez ak je babo otocene spravne? Prvy porod som mala katastrofa....mam strasne silny strach z bolesti tak som si dala EPI a predlzila si porod na 13hodin....neskutocne bolesti...porod mi nakoniec vyvolavali lebo EPI mi ho zastavila. A ked prislo na tlacenie tak ja som dostala akysi blok a "bala" som sa potllacit...na jednej strane som uz aj bola uplne vycerpana a na druhej som sa strasne bala....mala isla nakoniec von kliestami...stratila som neskutocne vela krvi a potrhana som bola do pol zadku....mala bola nastastie ok...ja som si nemohla vyse mesiaca sadnut na zadok...na WC som chodila len do sprchy pod prud vody tak ma to bolelo a na 2krat som tam dole dostala neskutocnu infekciu a zapal....mam strach a nechcem ohrozit nase babätko tak preto ten cisarsky a za dalsie minuly rok som potratila v 17tt a museli mi spustit normalny porod....ja sa bojim ze to psychicky aj fyzicky nezvladnem....myslite si, ze moj dr. toto uzna ako dovod? Aj manzel ma presviedca na sekciu lebo bol pri prvom porode a sam usudil, ze druhy porod nezvladnem a ani on nechce riskovat....

mircalla
18. júl 2015

@jalimag presne tak to je..prezetujes svoje nazory ako jedinu pravdu vo viacerych diskusiach....dala som si namahu

zuzana76
18. júl 2015

@simusska podla mna to take tazke nie je, vybavit si sekciu, ja mam za sebou dve a uplne v pohode, nastastie bolo vsetko ok, samozrejme je to operacia, ale celkovo trvala asi 30 minut, bolesti samozrejme nejake budu, ale podla mna lepsie zvladnutelne ako tie porodne - zazila som tiez.

jalimag
18. júl 2015

@mircalla ty uplne chapes moje pohnutky... Si uzasna, ty si asi jasnovidka.

jalimag
18. júl 2015

@mircalla nic neprezentujem, nemam na to ziadny dovod.

jalimag
18. júl 2015

@zuzana76 preco sa zapajam? Precitaj si moj prvy prispevok k tejto teme, mozno pochopis.

jalimag
18. júl 2015

@zuzana76 ako si prisla na to, ze nesuhlasim so vsetkymi sekciami? Citaj poriadne.

zuzana76
18. júl 2015

@jalimag precitala som si tvoj prvy prispevok, ale predstav si, su aj zeny, ktore to chcu len " prezit" a porod ich nijako viac nezaujima, proste chcu mat za tym a samozrejme drzat v naruci vytuzene babatko, viac sa uz nebudem zapajat , lebo v podstate som uz poradila a nemam uz co viac k teme, len teda, ze sa da vybavit sekcia urcite a aj psychicky dovod, napr. strach, uzkost su ako dovod k sekcii urcite, ale samozrejme podlozene psychiatrom.

malabiba
18. júl 2015

@jalimag chápem, čo chceš napísať - prirodzený pôrod je pre dieťa to čím musí prejsť keď prichádza na svet.... ja som si veru aj poplakala, keď som prvý krát musela rodiť sekciou, veľmi ma to trápilo...no možno práve preto sa všetko rýchlo hojilo, cítila som sa dobre, bábo bolo úplne v poriadku, ani žltačka, dojčila som...s odstupom času som vďačná primárovi za včasný a správny úsudok

zuzana76
18. júl 2015

@jalimag nesuhlasis so sekciami na prianie, ja napr suhlasim, v podstate je mi jedno, kazda zena nech si vyberie podla toho na co sa citi

mircalla
18. júl 2015

@jalimag nechaj to na nu ako bude rodit...tak ako by mnohe z nas nerodili doma ako ty...maju na to svoje dovody a dost padne....nie pre kazdeho je smrtelne dolezite, ze ci bude/nebude mat prirodzeny porod ako napriklad pre teba, snaz sa to pochopit...ja bez toho prezijem, som rada, ze som dieta vobec napokon pocala a donosila

zuzana76
18. júl 2015

uplne staci napr taka panicka porucha, tam je problem s dychanim paradny, ked to pride na zenu pocas porodu, tak neviem, neviem

mircalla
18. júl 2015

kedysi sa rodilo len doma a len prirodzene - a umrtnost pri porodoch bolo obrovska....dnes je to nastasie len ojedinele

lucia466
18. júl 2015

@zuzana76 v PE,BN,TN nie planovane iba nachystaju salu pre pripad. S tym ze mam aj dalsie komplikacie cize mna zas nikto nebude trapit 10hod aby mi potom tak ci tak urobil sekciu. V TO jednoznacne som rizikova a bude planovana.

usiko
18. júl 2015

ano, da sa, ja som takto mala 2 sekcie....strach z porodu a strach z krvi.....najlepsie by bolopre teba vybavit si lekara cez niekoho, kto je blizky vam aj jemu.....aleb tak nejak...a...je mi jedno, ze ma niekto odsudi, tak som veci chcela,tak som veci mala.....obe sekcie povazujem za jedny z najlepsich rozhodnuti v zivote....
mala som strachz porodu taky, ze som narobila problemy detom, ktore som este ani neporodila....teda aspon dcere...

sardinka333
18. júl 2015

@zuzana76 presne tak suhlasím s tebou...x žien chce proste porodiť a ,,toť vsjo,,. Žiadne že bez zasahov pomaly bez vyšetrení v tehotenstve.Neviem teda čo si myslia že ich deti budu koli tomu nejaké iné, lepšie, zdravšie...to určite. Ale ok, každý ma svoj nazor a kto sa chce ,,trápiť,, x hodín lebo to chce prirodzene tak nech sa trapi...ja som rada využila možnosti medicíny, ktoré mi pomohli a cely porod trval všeho všudy hodinu - bez zasahov by som rodila iste o x hodín viac, načo je to dobré?

jalimag
19. júl 2015

@sardinka333 tak to si ma dostala. Nikdy by mi nenapadlo, ze existuje zena, ktora nechce prezit pekny porod.
Ja som sa napriklad pri prirodzenom porode netrapila vobec. Skor by som povedala, ze sa trapia tie, ktorym daju vyvolavacku, ale napriek tomu porod nepostupuje.

natalym
19. júl 2015

@jalimag Pekný pôrod je čo? Trápiť sa X hodín? Ak je možné si niečo uľahčiť, prečo nie?

mircalla
19. júl 2015

@sardinka333 presne tak, uplne suhlasim...ale zjavne je niekto sokovany a nechape🙂) mna by nikdy nenapadlo, ze mozu byt zeny tak posadnute rodit prirodzene a ine ani nie je porod....podstatne je dieta, nemusim sa vyzivat v 18 hodinovom porode

jalimag
19. júl 2015

@natalym to ti budem zbytocne opisovat, aky je to pekny porod, to treba zazit. Takato skusenost je neprenosna.

mircalla
19. júl 2015

@jalimag tak ti gratulujeme a co teraz? akoze myslis, ze nas zivot je bez toho neplnohodnotny alebo?

natalym
19. júl 2015

@jalimag Ja som mala dva a celkom v pohode, čo mohli mi pomohli a bolo to fajn. Aj keď vtedy som si to nemyslela. 😉
Obe deti som rodila prirodzene. Pri prvej sestrička na mňa kričala, že si zadusím dieťa, lebo som už bola, že kašlem na to a som jej za to vďačná, lebo tak ma to naštartovalo a pri druhej ma po pôrode držala sestrička za ruku, normálne pekne, lebo som to potrebovala.

jalimag
19. júl 2015

Nie som sokovana, to ani nahodou. Len by ma to proste nikdy nenapadlo, ze niekto taky existuje.

mircalla
19. júl 2015

@jalimag no vidis a existuje takych zien dost. jednoducho tvoj nazor nemusi ziadat zvysok zemegule...tusim mas problem respektovat nazory druhych resp. sa ich snazit pochopit, v tejto teme minimalne

jalimag
19. júl 2015

@mircalla nemusis mi gratulovat, nepotrebujem to. Ten porod mi bol dostatocnou odmenou.

sardinka333
19. júl 2015

@jalimag ja som so svojim porodom bola spokojná. Ja som neni mučeníčka ani nejaká trpitelka...ani nevyznávam samotrýznenie ja som nechcela nejake x hodinové bolesti ja som chcela ,,proste porodiť,, dlho sa netrapiť ak to nie je nutné a vychutnať si dieťa v náručí. Nevidela som žiadny rozumný dovod na to aby som prodníkovi bránila ,,prasknuť mi vodu,, - bez toho by som mala bolesti o x hodín viac...takže praskol vodu, dal mi čipky na ,,krčok,, jednu injekciu, jednnu infuzku a po hodine bolo porodené...a šmitec. Tešili sme sa z krpatej a mohli ist všetci spať...a okrem toho ja neznášam dlhodobu bolesť takže by som aj ,,steny škriabala,, len aby mi ulavili od tej prišernej bolesti.

jalimag
19. júl 2015

@mircalla obzvlast ty to tu beries strasne osobne. Mas na to nejaky dovod?

mircalla
19. júl 2015

@sardinka333 po 13 operaciach co som v zivote mala (vratane totalne dolamanej chrbtice) si dalsich x hodin muk usetrim....ak to niekto nechape, je to jeho problem....tiez sa mi nechce hrat na mucenicku

jalimag
19. júl 2015

Kazda tu hovorime o niecom uplne inom. Majte sa mamicky.

mircalla
19. júl 2015

@jalimag len neviem preco stale riesis druhych porody.....co ta k tomu neustale vedie? mne je dost jedno ako kto rodi...uz som tu par krat napisala, ze zbytocne tlacis svoje nazory, kazdy ma svoj...ja nikoho nepresviedcam ako ma rodit....hadam ma vlastny rozum a dovody...

natalym
19. júl 2015

@sardinka333 Tak niekto má rád SM.