icon

Je tretí pôrod najľahší?

miska030
28. okt 2012

😢

nicky07
28. okt 2012

Ahoj Miška. Ja mala všetky tri pôrody vyvolané. raz kvoli vysokému tlaku . oytocínovou infuziou, druhýkrát pre vývojové chyby bábätka a vysoké protilátky taktiež oxytocínovou infuziou a tretíkrát pred dvoma mesiacmi ako potermínovka kvoli chybajúcej plodovej vode - prostaglandinovou tabletkou. Moja maternica akosi nedokaže sama porodiť. :( Ak mám ale porovnať - najľahší pôrod bol ten prvý ten som aj najlepšie vnímala no po pôrode som bola aj najviac zničená. No a najrýchlejší bol ten tretí to šlo ako z kopca husenkovej drahy :D O pol dvanastej som sa usmievala na sestričky že mi nič nie je a predsa mám na CTG kontrakcie každých 5minut. O dvanastej sa to prelomilo zrazu nehorázne bolesti každe 2minuty a trvali po minute, nedali mi ani vydychnut no Maťko bol o 13.45hod na svete. Po pôrode ma však prekvapili strašne bolesti maternice, mala som pocit ako by som rodila ešte 2 dni po, chodila som si stale pýtať tabletku od bolesti. Vraj to po treťom pôrode už tak môže byť. No inak som sa po treťom pôrode citila ako ciganka hned som bez problemov chodila, sedela :D ľutovala som všetky babenky čo 2minuty len hladali spôsob ako si čo najmenej bolestivo sadnúť. A čo je na treťom bábatku najzvláštnejšie - myslela som že sa už len tak zvezie pri tých dvoch predošlých, no to tretie bábo je naozaj na vychutnanie si materskej a každej chvile s nim. Ako hovorila moja babka prvé sa po svadbe musi, druhé je do paru a tretie je na vychutnanie :D naozaj pôrodu sa neboj čaká ťa po ňom užasné bábo ktoré stoji za to... držím palce nech to máš čím skor bábenko v náručí... 🙂

sofia27
28. okt 2012

u mna lahsi ako prvy,ale tazsi ako druhy. ale neboj, zvladnes to 🙂

trojmamka
28. okt 2012

Chces pocut pravdu??U mna treti porod bol najhorsi.A to bola krpata najmensia.Prvky trval 4 hodiny druhy 1,5 a treti 13.Drzim palce aby to u Teba tak nebolo.

zuzanakosmelova
28. okt 2012

ahoj, treti bol rychly, voda mi odtiekla doma, o 19 hod., kym prisla sanitka, bolesti sa stupnovali a porodila som cestou, 🙂 🙂 🙂 o 40 min. neskor 🙂 🙂

sviezost
28. okt 2012

No ja som mala 3 porot horsi ako prve dva eda mi nezabrala tak som vsetko citila ale nie kazdy ma taku skusenost 🙂

ankaevka
28. okt 2012

ja som mala všetky 3 vyvolávané..tretie bolo už po 11ročnej pauze, takže ma trošku zaskočili bolesti, som zabudla ako to bolelo 😀 ..pôrod bol určite rýchlejší ale asi aj preto, lebo sa viac o mňa zaujímali ako pred rokmi..ráno o 6tej podaná vyvolávačka, nič sa nedialo..o 10tej mi lekárka prepichla plodový vak aby odtiekla voda, nič sa nedialo..o 12:30 nasadená infúzia, rozbehli sa kontrakcie..o 13:35 bola malá na svete 😀 ..ak to mám zhodnotiť, druhý pôrod bol pre mňa asi najlepší a najhorší ten prvý 😉

mimkao
28. okt 2012

ahoj u mňa bol tretí ľahučký, najkratšie trval, najmenej bolestivý a pritom maličká mala 4000g;
Teraz som si už na mil.% istá, že to je o psychike. Keď sa budeš báť, bude pre teba určite horší, ako predchádzajúce. Naopak, ak začneš pozitívne myslieť, a nebudeš sa na to pozerať, že "rodím ☹ " ,ale že "privádzam na svet svoje dieťatko 😵 " tak to bude pre teba ľahšie.
A nesústreď sa pri tom na to, že ako trpíš ty, ale že ako musí pri tom trpieť bábo, lebo pre neho to tiež nie je ľahká cesta. 😉

marcelasandrika
28. okt 2012

ahoj.ja som rodila prvy porod že som ani nevedela otom že rodim bez bolesti bez kontrakcii keby nebolo mojej mami tak rodim doma,jasom len cikat chodila každych 10min a ked ma brali na kramare tak jak som došlahned som aj rodila len mi lekar vravel zatlačte a mala bola vonku druhy porod som mala po roku a pol,a trval asi 12hod bolesti treti porod bolestivy 3hod a po 11rokoch som teras rodila 4x,no lenže tento porod bo najkatastrofickejši,skoro som umrela na porodnejs sale a hned som isla na operaciu?de ma ťaško zachrananovali takže asi tak som rada že nas zachranily vobez ale rodit do DS-nemocnice neodporučam asi nikomu jasom rodila 3X na kramaroch a dobre bolo a teras tu a zle bolo,
ale držim palčeky ti.a hlavne sa sestred na babetko aj ked budu nahodou silne bolesti to prejde ked babetko pride na sveta budeš ho mat v naruči,

henrietag
28. okt 2012

@miska030 Moja kamoska teraz v lete a veru nie prvy mala dobry druhy zly a tento povedala ze strasne nieco ale kazdy ma ten priebeh individualny tak by som ani tuto otazku nekladla , ale čo viem isto ze tretie dieta sa vychovava omnoho lahsie ako prve 😵 ona je teraz strasne kludna mamina az taka flegmoška 😀
Vám prajem lahky porod a krasne zdrave babatko

17anit07
28. okt 2012

tak moji obaja chalani boli do 3h na svete a to mali po 4.500g a princeznu so rodila 15h s vahou 2.640!!! 😀 tak tazko povedat mozno aj pre to ze rozdiel medzi nimi bol 18r 😀 😀 😀 ale stalo to za to

kikushka2386
28. okt 2012

treti som mala najhorsi.mala nebola az taka velika(3650g) ako druha(4020g) druhy bol rychlovka.treti trval od odteceni plodovej vody cca 12 hodin.

anjelicek26
28. okt 2012

Podla mna je kazdy porod iny, rovnako moze byt najlepsi ako najhorsi, o tretom zatial hovorit nemozem, ale dufam, ze rychlejsie ako pri druhom to uz nebude, lebo to by sme rodili doma, uz teraz sme to takmer nestihli do porodnice 😀

trnka77
28. okt 2012

myslím,že ani nie..všetky som mala v "pohode" 😎 ..každý pôrod je jedinečný a neopakovateľný 😀

ninka1234
28. okt 2012

u mna tretí najhorší, prvý najlepší nemala som žiadne kontrakcie a pritom som sa otvárala . "bolesti som dostala o 15tej aj to len uplne slabulinke a synátor bol vonku 15.15, pri druhom to isté len o 5 min dlhšie . zato posledná princezná mi dala zabrať trvalo to síce "len" 8 hodín, ale statočných bolestí

rikarika
28. okt 2012

nie

13monika
28. okt 2012

Ahoj, no ja som mala ten tretí úplne najlepší. Prvý mi vyvolávali a aj tak som bola cisárskym, druhý bol strašný, a ten tretí... no fantázia, až som si to vychutnala, za 1,5 hodky bol malinký vonku, a ani som nemala nejaké strašné bolesti. Ale je to aj o psychike, strašne som sa tešila, vedela som čo bude, a už som sa nemohla dočkať, kedy si pritúlim to krásne bábo 😉

titkovamiriam
28. okt 2012

ano bol najlahsi a najrychlejsi-sice vyvolaný,takže kontrakcie riadne ale inak sa to dalo v sprche vydržat 🙂 ,tak držim palceky.

eva4444
28. okt 2012

ja som mala prvy 5h druhy 4h treti 3h (vyvolavacka 40+3, uz som prisla na 5 centi), porod v pohode ale tie poporodne bolesti prve dva dni ble akoby som este stale rodila dali mi voltaren v nemocke ze po tretom su tie poporodne bolesti casto vacsie ale pirule zaberali, tak v pohode. a pri tretom som mala konecne aj epi cize v podstate veget 😉