icon

Jedlo počas pôrodu

7. júl 2023

Baby tak sa zamýšľam.. pri prvom pôrode som prišla do pôrodnice ráno, nedovolili mi jesť nič okrem trochy hroznového cukru. A to som bola na vzdychárni dlho, pomaly som sa otvárala, malý sa narodil až večer. Čiže prvé jedlo za ten deň som mala až veceru po pôrode. Teraz po dvoch rokoch druhý pôrod, vyvolavaný doobeda, obed mi normálne priniesli, že doktor povedal že môžem jesť. Za tri hodky som porodila. Rozmýšľam ako je možné taký rôzny prístup, čím to bolo, že teraz som jesť mohla a predtym som hladovala celý deň?🙈

Strana
z2
bejusicek
7. júl 2023

Ja som dostala len na obed nejake suché kuracie stehno ktoré som ani nedojedla lebo to sa nedalo… a večer keď už som bola pred porodom, by som zjedla sestričku aj s doktorom zobrala som o omrvinky ale nedovolili a potom som ráno o 4tej zjedla cely moravský veľký koláč 🙈😅 nechápem potom prečo ti teraz dali jesť a predtým nedovolili aký je tam rozdiel?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andrejka1974
7. júl 2023

Ja mám za sebou 6 pôrodov ,ale len pri jednom mi dali jesť hneď po pôrode inde až vecer

simca06022011
7. júl 2023

myslim, ze skusenosti, si vezmi ze pred 12rokmi som rodila tak ze vecera, na druhe rano mi vyvolali porod, hned rano, nebolo to planovane, cize zcista jasna hned.. a uz som nejedla.. ja si od tej12tej takmer nic z porodu nepamatam, okolo 15tej uz som nevladala ani zit (o postupovani/nepostupovani porodu a celom tom cirkuse ani nejdem pisat to je ina tema), ale porodila som po 18tej, doslova tak ze dceru "vybrali" nejak, ja este o 22hej na operacku... jest som dostala ani nie ze na druhe rano, ale az ten dalsi den... cize som bola bez jedla od soboty vecera, do pondelka poobedia az... A to uz cez porod som nevladala... keby som vacsinu casu potom radsej neprespala (a isli mi infuzky) tak neviem... cize ma to pri tychto dlhych porodoch asi dovod... dokonca som mala zakazane aj pit pocas porodu a ako malu vytiahli, ja som odpadla a vybavene.. naliali potom do mna asi 1,5l vody naraz a nasilu, a akurat tak mi bolo zle, a nakoniec som aj tak sokovala anesteziologa, ze kolko vody do mna naliali :DDDa ideme uspavat...

silvike
7. júl 2023

@domiklik Noo, to iste. Pred 20 rokmi si si do nemocnice nemusel brat ani hajzlak. Pred 10 rokmi, uz musel byt hajzlak a mydlo. A teraz v juni v krajskej nemocnici, ked mal syn horucku, sa ma sestricka pytala ci mam pre neho nieco od teploty! ? 🙉 A druhá, ci nemam nahodou svoj teplomer !!!, ze ich meria vraj tak vselijako. 🤪 Som nevedela, ci sa smiat ci plakat. Takze takto je to u nas v nemocnici v tom 21.st. Asi to u nas so zdravotnictvom ide fakt od deviatich k piatim. Ale tak, samozrejme, v inych nemocniciach to moze byt inak, ale moja cerstva skusenost nic moc.

lienka.7
7. júl 2023

Je to kvôli tomu, ze keby si potrebovala uspať, je tam ina narkóza, nie je to pre srandu králikov. Ja som sa na toto presne pytala pred slepakom, ze prečo saa na ti anestéziológicka pýta... Preto sa píše, že so sebou hroznový cukor, aby si mala energiu. Ja som mala so sebou 3 balíčky a PA sa tak smiala, ze takto vybavená ešte neprišla žiadna 👌 piť môžeš po malých duskoch, nemala by si takže das na ex pol litra vody.

petronellla87
7. júl 2023

Mne nedali pri porode ani pit🙄 a to som rodila 12 hodin, neviem si predstavit zeny ktore rodia dlhsie odkial ako maju brat energiu, a preco napr v cechach sa pit a jest pri porode moze... Ved aj tam musia robit akutne sekcie

autor
8. júl 2023

@bejusicek
@lienka.7
@petronellla87
No neviem baby ozaj keby ma to napadne hneď tak sa spýtam priamo doktora že ako to že som mohla teraz pri druhom pôrode obedovať 😀 a to fakt som dostala tabletku na vyvolanie a o dve hodiny na to mi doniesli obed, že pán doktor povedal že môžem jesť. A o ďalšie 2,5h bol malý na svete 😁 neviem možno tí mladí doktori už sú inak učení alebo ja neviem.. bol to mladý pán doktor, tak 3 roky po škole

mirka438
8. júl 2023

Mne dali vyvolavacku doobeda a ked sa nic zasadne nedialo, tak mi doniesli veceru. V noci som zacala rodit a tak som od bolesti vracala, ze uf. Ani na tu bolest si tak nespominam ako na to, ako zo mna lietala vecera. Pri druhom porode sa na to, ze rodim prislo pri rannej velkej vizite takze ranajky uz neboli ..tesne po porode mi doniesli obed, ktory som aj tak nezjedla, nemala som chut 2 hod po..Jedla som potom az vecer. Voda je o inom, to hej ale keby mam este rodit niekedy, tak urcite by som popritom nejedla. Ale to som ja. Kto je hladny, nech sa naje 🤷

lienka.7
8. júl 2023

@autorka pan doktor nie je anestéziológ, cize jemu je to šum a fuk 😉 najesť sa pokojne môžeš, vsak to jedia aj iní ľudia pred nejakou nahlou operáciou. Len anestezia je potom ina.
Ja som sa tiež doma o 13.naobedovala, ľahla som si a po 14.mi odisla zátka a po 16.bola mala na svete. Cize tiež som bola nájedena. To neznamená ze tersz budeš "týždeň" pred pôrodom hladovať.

autor
8. júl 2023

@lienka.7 veď v poriadku.. ja len porovnávam prvý a druhý pôrod, pri prvom mi nedali nič jesť od rána až do večera, vraj nemôžem.. a teraz po dvoch rokoch, tá istá porodnica a už som jesť mohla 🤷‍♀️

domiklik
8. júl 2023

@silvike mne dali v okresnej hajzlak, aj lieky od teploty aj teplomer, in kraj iný mrav

silvike
8. júl 2023

@domiklik No, asi tak.

viera27
8. júl 2023

No bola si prvorodicka,pri druhom porode uz vedeli aj predchadzajucu bezproblemovu skusenost pri porode a na sekciu to asi tiez uz nevyzeralo. Preto zrejme rozdiel medzi prvym a druhym porodom.

kiki68
8. júl 2023

Mne odporucali jest este ranajky, vypila som iba sladeny caj a zvracala 4 hodky kazdu kontrakciu. Ale
Najedla som sa hned dve hodky po porode.

Strana
z2