icon

Kedy sa dostaví pôrod po vytečení hlienovej zátky?

lenula57
5. apr 2013

ahojte, prosím vas dnes mi odtiekla hlienova zatka kedy môžem čakať pôrod?..a už na tri dni pobolieva v podbrusku..poprosím všetky skúsenosti ďakujem vopred🙂

zuuzka
5. apr 2013

Podla knih sa ma dostavit do 24 hodin. Mne rano odisla hlienova zatka a vecer o 22.00 zacali kontrakcie 🙂

liuba84
5. apr 2013

to je u každej inak, mne o pol jedenajstej večer odišla zátka do piatich minút praskla voda a do hodiny bol malý na svete 😎

ekinkala
5. apr 2013

@lenula57 mmmmmmm mozno chce ist uz von a ak sa mrvi viac ako zvicajne tak sa pripravuje na porod pravdebodobne no ja to tak vidim podla toho co pises ze dnes porodis a uz je asi aj nizsie ked ta tak tlaci na mechur a nespadlo ti brusko nizsie nieje mali ulozeny viac dole ako obvikle?

lenula57
autor
5. apr 2013

@ekinkala hej je ale ja sa začínam báť či to pozorujem ☹

gubcikova
5. apr 2013

@lenula57 neboj.kontrakcie budeš cítiť,tie sa nedajú s ničím zameniť a ty budeš vedieť že sú to oni.ak ti začnú maj pri sebe hodiny a sleduj si čas medzi kontakciami

ekinkala
5. apr 2013

@lenula57 hiiiiiiiiii ja som na tom bola rovnako ale mne prisli kontrakcie plodova mi neodtiekla viac menej take slabe kontrakcie som mala tak som sla do nemocnici a bum do 2hod bol na svete chces radu? Chces ist rodit dnes? Ja som to tak spravila rano somna vitieklo asi ani ne pol deci vody tak som si dala teplu sprchu a isla som pomalinky peso na 3 poschodie a zase dole 2x som zopakovala a to bolo asi o 11 tej do obeda a o 4tej prisla slabunke kontrakcie ziadny extrem som volala mame ze mami mam asi kontrakcie ze ako to mam citit ona ze mas ich casto ja ze tak kazdych 10 min tak ona ze to nic neni o 0inutu jej volam spet ze mami? Uz ich mam kazdu chvili kazdych 10sek ona ze tak ides rodit ja ze coooooo? Tak prisla domou aj manzel prisiel cele to bolo velmi kludne kontrakcie neboli vobec silne praveze slabunke az prijemne ani by som nepovedala ze idem rodit v nemocnici ma kukli a zistili ze som otvorena skus sa pozret rukou iba tak jemne ze ci si otvorena viac ako obycajne ale ak ti stale odteka voda tak budes rodit a mala by si ist do nemocnici lebo niekedy je horsie ak oteka pomali voda a ubada snej v nemocnici ti ju prasknu ako mne a sup sup mali bude na svete

vevinaaa
5. apr 2013

@lenula57 U kazdej z nas je to ine, mne odisla v prvy den len cast hlienovej zatky, na druhy den, este trochu a na treti den zvysok... Kontrakcie som mala ako kedy, velmi ma boleli krize, a az po 6-tich dnoch dlheho cakania a dufania ze uz to pride, som mala kontrakcie od rana, nepravidelne a kratke, a vecer o 22:00 sa nam narodil nas druhy chrustik 🙂 Plodova voda mi nepraskla aj ked som bola uplne otvorena, prepichli a uz to slo 🙂 Takze mozes aj nemusis porodit este dnes 🙂 vela stastia hlavne a nehc je drobcek zdravunky 🙂

medyson
5. apr 2013

@lenula57 tak toje len zátka neviem ako dlho ti ti tečie. lebo ako vravím pôrodná zátka je taký hustý krvavkastý hlien ako keď ti začína menzes a za také dve tri hodinky byť potom

dejka77
5. apr 2013

@simkarobkova To by si praveze mala jest. Zelezo a kyselinu listovu potrebujes.

vejula
5. apr 2013

@lenula57 mne odtekala asi také 3 dni - pondelok, utorok, streda a porodila som až v nedelu

barushkaaam
5. apr 2013

u mna sa dostavil po cca 14 hodinach...o cca 6 rano odisla zatka a o 8 vecer plodovka

daniela_4
5. apr 2013

@lenula57 ja osobne by som sa citila bezpecnejsie keby som pod dohladom.ja by som isla uz teraz.mozno aj preto ze som na rizikovom. pre istotu.mozno ta poslu naspat ale budes si istejsia.

lenula57
autor
5. apr 2013

@daniela_4 asi to tak spravím..

miku1
5. apr 2013

Mne odišla v nedeľu o 22,30 hod. a rodila som v pondelok o 11,15 hod. 🙂 Držím palce 🙂

kikina84
5. apr 2013

porod sa dostavi az po odteceni plodovej vody..teda pri tom normalnom porode..ta hlienova zatka je skor len taky signal ze uz sa na to treba pripravit..ja som zacala rodit az skoro po 20 hodinach po odteceni hz...

edie63
5. apr 2013

@lenula57 mne odisla hlienova zatka v sobotu rano, vecer som uz mala kontrakcie a dcera sa narodila v nedelu o 11.50 🙂

lenula57
autor
5. apr 2013

@ekinkala možno je to len neaký strach ale tie boleti v podbrušku nemám moc pravidelne..čo mám teda robiť 😒 ..a priatel je na týždennom školení ☹ ..a nechcem ho zbytočne strašiť lebo z trenčína išiel až do Michaloviec a aby sa zbytočne vracal to nechcem..

ekinkala
5. apr 2013

@lenula57 a co teraz ako sa citis?

lenula57
autor
5. apr 2013

@ekinkala tlačenie na spodnu stranu brucha a ešte sa malé mrvy stale 🙂..

adamkohlusko
5. apr 2013

mne do pol hodky odtiekla aj voda a do 3 hodin bol maly na svete 🙂 😉

ekinkala
5. apr 2013

@lenula57 moze to byt aj tym ze chce ist von a ma malo vody ked ti odteka len aby ta to v noci nechytilo bud na to pripravena je to mozne a kolko vody ti vytieklo asi? A kedy mas termin porodu?

ekinkala
5. apr 2013

@lenula57 a este pises ze nemas bolesti v podbrusku moc pravidelne ale ako castoo ich mas odstopuj si to je dost dolezite

ekinkala
5. apr 2013

@kikina84 velmi nesuhlasim lebo mne plodova voda neodtiekla vobec a ani som nemala silne kontrakcie rano som sa zobudila s mokrymi nohavickami a o 5tej poobede som isla rodit bez toho aby mi otiekla p.voda

kikina84
5. apr 2013

@ekinkala tak vam ju zrejme praskli tesne pred porodom..tak ako mne..este som nepocula ze by sa dieta rodilo prirodzenou cestou bez toho aby odtiekla plodova voda..to je novinka teda.. 🙂

dulkagabulka
5. apr 2013

@kikina84 môžu sa narodiť aj bez odtečenia plodovej vody..

dulkagabulka
5. apr 2013

@kikina84
tu si môžeš prečítat - aj video z pôrodu s neporušenými obalmi tam je - pekne 🙂
pre dieťatko je to veľmi šetrný spôsob
príroda miliony rokov "vylepšovala" materiály, z ktorých sú obaly i samotná voda- všetko su to velmi klzké médiá..detičky nemaju pôrodné nádory a lahšie klzaju von

http://midwifethinking.com/2010/08/20/in-defenc...

lenula57
autor
5. apr 2013

@ekinkala vieš čo mala som 4 krat po sebe po hodine a teraz mi to utíchlo potom mi to robilo po 17 minutach a azse to prestalo..

jorgi
5. apr 2013

@lenula57 Ahoj, mně odcházela hlenová zátka postupně po dobu tří týdnů.

lenula57
autor
5. apr 2013

@jorgi ale jedna tu písala že to ide všetko naraz podla mna je to kravina že všetko nazaraz ale tak čo narobím ma vyše skusenosti sak ja uvidím čo a ako somnou 🙂..

jorgi
5. apr 2013

@lenula57 No je to blbost, já myslela, že půjdu už rodit a furt nic. Pár dnů byl pokoj a pak zas kusy hlenu s krví. Bylo toho i tak dost, ale pár hodin před porodem toho bylo ještě daleko víc. Každopádně je to o nervy takto čekat.