Koľko hodín ste rodili?
Ahojte, koľko hodín ste rodili ako prvorodičky? 🙂 boli ste pripravené na takú bolesť? Mňa to totálne zaskočilo, dali mi oxytocín a myslela som že tie bolesti neprežijem…
Prvý 17 hodín ale nie také silné bolesti iba poslednú hodinu som mala riadne bolesti a druhý 3hodiny ale mega bolesti. Keby mohol byť muž so mnou tak ma iste pomliaždeniny na rukách 🤣
@cyberk viem, ako to myslíš ale, uprimne, aj lekári v tom majú niekedy bordel.
Tiež som myslela, že "rodenie" je len tá vypudzovacia fáza. Ale napríklad teraz pri druhom mi sama porodnicka povedala, že pôrod sa ráta od kedy začnú kontrakcie, ktoré reálne otvárajú krčok 🤷♀️
Prvé som rodila 23h, avšak kontrakcie som mala tak cca 12h.. myslím že prvý krát si to človek nevie predstaviť ako to boli, ale proste to už nejako prežije.. mne kolegyňa tvrdila že to boli ako silna menštruácia, teda bol to riadny rozdiel teda podľa mňa.. druhú dcéru som rodila najkratšie, šla von do 5h od vyvolania pôrodu, ale bolelo to milión krát viac ako prvý syn.. ale zase vďaka tomu som zažila eufóriu..
Prve 10 a druhe 6 hodin
21
Prvorodička, prvé silnejšie kontrakcie okolo 19:00, 22:00 príchod do porodnice a 1:20 syn na svete. Takže to išlo dosť rýchlo. Ja som nebola pripravená na to, ako sa ku mne v pôrodnici budú správať. To bol väčší šok ako bolesť. Druhý pôrod 16:30 úplne prvá kontrakcie a 19:20 syn na svete.
@michaela789 @cyberk
Porod ma 3 fazy.
1.faza porodna - doba funkcnych kontrakcii (cize tie ktore maju vplyv na postavenie a otvaranie krcku maternice)
2. faza porodna - samotne tlacenie
3. faza porodna - porod placenty
Napr prasknutie plodovej vody bez kontrakcii sa nepocita ako zaciatok porodu.
Mne 3 porody zo styroch zacali prasknutim vody, ale kontrakcie prisli vzdy az o niekolko hodin.
Takze ak mam ratat dlzku porodu podla doby kontrakcii (na to sa pyta vacsina zien) tak som mala porody v dlzke 6, 4, a 2 a 2 hodiny. Ak to ratam od prasknutia vody, tak to bolo 10, 6, 4 a 2 hodiny.
Ahoj, od uplneho zaciatku od prveho krcu az po sitie prvy syn s vyvolavackou 4,5 hodiny, druhy bol prirodzene od zaciatku po sitie 3,5 hodiny. Viem , ze je to relativne kratko, ale teda mne stacilo aj toto a to boli obaja aj s epi.
prve dieta 9 hodin a druhe 15 hodin...
Pichli mi vodu, zacali prve kontrakcie a o 1,5h bol maly na svete...ale uz niekolko dni predtym som chodila otvorena na 5cm
15,5 hodiny, aj prvé, aj druhé (od odtecenia plodovej vody).....prvé som sla s epiduralkou, takže som si aj zdriemla, rodila som celu noc, takže pohoda, druhe, reku pofrajerim, že bez epi dam.....rovanko dlhe, akurat fajne bolesti, ale dalo sa to prežiť...:D
Prvy porod - 1.faza cca 10h, 2.vypudzovacia faza cca 45min.
Mala som stastie na prirodzeny priebeh, subjektivne ho vnimam ako idealny, dopriala by som taky kazdej zene. 🙂
Tvoje neznesitelne bolesti zrejme sposobil umely oxytocin.
Bol dovod na jeho podanie, alebo si ho dostala len rutinne?
@3petka ja tiez najhoršia pol hod bola pred porodom. Inak som kontrakcie prespala 😅 o piatej rano som sa zobudila ze akosi mi je cudne. Tak som sa na chytala do pôrodnice. O 8:10 bol maly na svete.
@cyberk ale pôrod začína už od momentu prvej kontrakcie,je to prvá doba pôrodná.
Nie je to len priamo už "vypudenie dieťaťa z maternice"to je už druhá pôrodná doba. A tretia je pôrod placenty, až vtedy sa pôrod reálne konci.
Teda ženy píšu dobre, že rodili aj 13,15 a viac hodín. Dokonca aj niekoľko dní je možné rodiť.
Kontrakcie som mala pri dcére 27 hodín, pomaly som sa otvárala, ani mi nepraskla voda. Ale ako mi prepichol lekár plodový vak, do 3 minút zo mňa malá priam letela. Pri malom som mala kontrakcie 9 hodín, vodu mi praskli opäť až na stole a do 10 minút bol vonku. Keď porovnám, kontrakcie síce trvali pri prvom tehu dlhšie ale zdali sa mi znesitelnejsie aj to tlačenie ako pri druhom tehu.
26 h. Prvy a poslednykrat
Prve 43 hodin v UK, dostala sim vsetko mozne cez vyvolavacku, opiovu injekciu, rajsky plyn a nakoniec epidural ale uz som nedokazala rozpravat a ai zit. Nakoniec sme bolo taki obaja vycerpani, ze ho tahali kliestami, roztrihnuta som bola asi na pol zadku. Voda mi odtiekla v sobotu o pol vecer a ani to neriesili, na prijme som bola 2x.. po scene ma prijali v nedelu vecer o 20.00, syn sa narodil poobede v pondelok. Druhy siel rychlo o 10.00 vecer voda, kontrakcie hned a o 2.00 v noci bol narodeny. Bezbilestne viacmenej 🙂.tu na slovensku v ziline. ♥️
4h 🤫
7,5 hod od toho ako rupla na druhu kontrakciu voda. Vyvolany porod, bez podania oxytocinu. Ale 4,5 hod to bolo ako jedna suvisla kontrakcia. Ten monitor skakal ako besny a ja som uvazovala na kereho boha som instalovala appku do telefonu na meranie kontrakcii, ked pauza medzi nimi bola asi dve sekundy, vzdy som si odgrcla do misky a islo sa na dalsiu. Ved za hodinu a pol som bola komplet otvorena, sama ta porodnicka bola prekvapena. Ako druhy porod keby je aj taky isty, tak to beriem. Bolo to dost bolestive, ale stale to bolo dobre oproti bolestiam po vybrati krcnych mandli.
13 hodin kontrakcii
prvy 48 hodin kontrakcii, druhy 2,5 hodiny 🙂
cca 16 hodín po vyvolávačke
Prve bolo cisarskym, takze moj prvy porod az pri druhom... Okolo 8 vecer zacali kontrakcie a 0,40 bol maly na svete a samotny porod trval tak 10 min a pri tretom mi poobede prepichli vodu a okolo 18,45 zacali kontrakcie a 19,35 bola na svete asi po 15 minutovom porode, trvalo to trosku dlhsie kedze to bolo bez nastrihu
pri prvom pôrode asi 3 hodiny, bolesti pre mňa boli normálne. A radšej by som bola odrodila ešte raz ako sa dať polhodinu šiť..
@4stanka4 pôrod sa začína vo všeobecnosti otváraním krčka maternice. Čiže hneď ako sa ten začal otvárať, začal sa ti pôrod.... No a to sprevádzajú vo všeobecnosti aj kontrakcie, u niektorých žien silné u iných takmer nepostrehnutelne.
Ale pravdaže su aj výnimky. Napríklad plánovaná sekcia.
Ale neverím, že si nemala ani jedinú kontrakcie, hoci aj po odteceni vody. Inak by si rodila sekciou.
@jaskolka tiež by som bola tvrdila že sa nedá dodnes... ale už takmer 8 rokov viem, že sú aj výnimky. Prišla som do pôrodnice v 38tt - 3. dieťa- s veľmi blbým pocitom že sa niečo deje, že nech ma radšej pozrú. Ešte na pásoch si syn pri hopkaní praskol vodu a keď ma doktorka po chvíli pozerala skoro odpadla. Bola som otvorená na 9 bez jedinej kontrakcie - fakt som mala len taký blbý tlak dole.
@bagre myslím, že sa nechápeme
Sila, množstvo a rýchlosť kontrakcii je veľmi individuálna záležitosť. Nemusela si samozrejme vôbec cítiť niečo extra dlhé, silné, alebo bolestivé. Ale každopádne kontrakcie, ktoré otvorilo kŕčok, aby mohlo dieťa prejsť, si mala.
Súhlasím s tým, že si ich necítila. Alebo len "ako blbý tlak dolu" a práve to boli ony ☺️

Ja prvy 8 hodin, pohoda, dalo sa zvladnut, druhy 4 hodiny ale horor...