icon

Koľko peňazí ste dali doktorovi za pôrod?

miry22
20. jan 2014

Mali ste oficiálne zazmluvneného doktora?

euka210
24. jan 2014

nijakeho som nemala vybaveneho, takze som nic ani neplatila. Ale operoval ma stale primar 🙂 Ak si vyberies porodnika, vtedy sa plati, ale inak je to ich praca.

wewe22
24. jan 2014

nemala som ani raz zazmluvneneho vzdy som si vyberala porodnicu AJ na zaklade toho ci su tam schopny lekari (kazda sa narodila v inej porodnici) pri CR som dopredu vedela kto ho bude robit
pri prvom porode som natrafila na uzasneho cloveka a pri poslednom to bol sam pan primar oba porody prebehli super
ked je rec o kupovani chleba ja si nevyberam predavacku ale obchod 😝 😉

ivanka.7
25. jan 2014

Nemala som zazmluvneneho nakoniec, takze oficialne nic a neoficialne tiez nic 😀

lelatt
25. jan 2014

Nechapem o akych uplatkoch tu stale niektore hovorite... medzi zazmluvnenym lekarom a strcenim uplatku lekarovi je velky a podstatny rozdiel. Takze nechapem vase odpovede. Ja mam zazmluvneneho a nelutujem, mam istotu ze mozem zavolat aj o polnoci keby sa nieco dialo. Uz len ten pocit ze je doktor ktoreho som si vybrala 24hodin k dispozocii je pre mna upokojujuce.. a zial za to ze je stale na telefone si treba zaplatit. Takze si uvedomte co su vlastne uplatky a co nie...

mirkaandrej
25. jan 2014

Prečo by sme mali platit doktorom zato, čo je ich povinnostou a začo sú uz platení??
Po pôrode, ked som ešte dve hodiny lezala na pôr.sále sme sa s muzom bavili so sestričkou, ktorá bola pro pôrode, a ona povedala, ze to sa nerobí, ze dr. by to ani nezobral, prečo by aj mal, ved či mu zaplatiš alebo nie, urobí takú istú robotu-odrodí Ta....

lenka1993
25. jan 2014

Páči sa mi ako tú píšete že ste nič nedávali že je to ich práca. Ja som dala už teraz a nehanbím sa za to. Dala som teraz 100€ s tým že po pôrode možno ešte dám. Nie je mi jedno kto ma odrodí, chcem mať pri sebe ženu, lekárku ktorá pri mne bola celé tehotenstvo, ktorú poznám a ktorej dôverujem. Zazmluvniť som si ju nechcela preto lebo polovica peňazí ide nemocnici a polovica jej a s tou polkou ktorú dostane nemocnica netuším čo urobia a tak ich dám žene ktorá ma odrodila a ktorá si ich zaslúži. A ukameňujte ma teraz ! 😀

evuliceeek
25. jan 2014

ak máš vopred dohodnutého pôrodníka, tak by si s ním mala spísať "zmluvu", príslušná nemocnica má na to formulár a tam je aj uvedená presná suma, mne povedali, že časť z nej ide lekárovi a časť nemocnici - pôvodne som si chcela totiž dohodnúť lekára aj ja len sa to nestihlo lebo malý sa vypýtal skôr. Mala som fantastickú gynekologičku a bola aj pôrodníčka a stresovala som, ako to zvládnem, preto som ju chcela. Povedala mi rovno, že "bokovky" peniaze nevezme, len oficiálnou cestou. Nestihli sme to teda a ja osobne som nedala nič a môj náhradný pôrodník to ani nečakal, hneď po cisárskom mi na sále poďakoval za fajn spoluprácu, malému za ocikanie a odišiel, na druhý deň sa ešte prišiel opýtať ako sa mám, ako malý, aj na tretí a potom som ho už nevidela.

kiki68
25. jan 2014

Ja vzdy,ked som bola s lekarmi a sestrickami spokojna,ci v ludskej nemocnici,ci na veterine,tak som dala nejake sladke, kavu a tak,aby to mal mali ako vsetci,ked tahaju sluzby. Lekarom som vacsinou darovala nejake sklo, obraz, nieco co malo trosku inu financnu hodnotu, ale nebola to obalka. Zatial ani jeden neodmietol, jeden si moj obraz dokonca sam ziadal,ze on to vylozene zbiera od pacientov a fakt,ze tam mal zopar umeleckych diel v ambulancii. To sa mi aj ccelkom paci,ked nie su taki len materialne zalozeni a ocenia aj nieco ine. nedavam tieto veci ako uplatok,ale za to ze si vazim ich pracu,co robia,ak ju robia dobre a maju fajn pristup. Nezabudnem na ORL na Antolskej, uzasne sestricky aj lekari...boze ja by som tym ludom dala prve aj posledne. Ked niekoho zazmluvnite a je na to cennik,tak jasne,tam len zaplatit. 😉

denda29
25. jan 2014

Ja v roku 2003 som uplne náhodou odrodila v Ružinovskej nemocnici inak som mala rodit v NZ a poviem vam som rada ze na koniec som rodila tam..doktora som nemala zmluvneho samozrejme ale bol stale pri mne až dokým som neporodila bola som velmi spokojna a o financnej odmene ani pocut nechcel. Pri pôrode som bola na kyslíku a na infuziach hroznymi bolestami a neviem si predstavit keby tam bol dr. ktory ma ignoruje. Cize som bola velmi rada a hlavne spokojná ze sa najdu este mily a cestny dr. Teraz budem rodit v DS tiez bez zmluvneho Dr. tak som zvedavá ako to dopadne tu hádam vsetko bude ok 🙂

siusinocka
25. jan 2014

niekedy je lepšie nemať dohodnutého doktora, lebo ked je dohodnutý sestričky čakajú na neho... a ten kým príde - najmä ked je doma tak kto vie čo sa môže stať...

niki928711
25. jan 2014

Ja som mala vybaveného lekára. Nakoľko nemal v deň pôrodu službu tak prišiel a pýtal 350 € LENŽE tiež peniaze si rozdelil na polku zo službukonajúcim lekárom. Kebyže môj pôrodník v deň pôrodu slúži, tak by sa neplatilo nič.

mimake
25. jan 2014

200€ doktorovi a bombonieru a kavu hlavnej sestre. Nemyslim ze to bolo vela..... V preplnenej cakarni ma zobral hned, aj mimo ordinacnych hodin. Ak by som mala zakazdym platit 10€ za prednostne vysetrenie vyslo by ma to este drahsie. Ja som si nemhla dovolit stravit pol dna v cakarni.....

barny
25. jan 2014

nic, zazmluvneneho som nemala, mm mu dal sampanske a dezert a to bolo vsetko, kamoska dala 5000 SK ( bolo to 8 rokov dozadu )

zuzanockamt
25. jan 2014

nikomu som nedavala nic, rodila som bez zazmluvnenia a vsetko bez problemov, nemam sa na co stazovat

magica78
25. jan 2014

oficialne ked si vyberies dr na porod je zo zakona poplatok bolo to 5000 SK teraz je to tu sim 166 € a mas to oficialne bez uplacania

leonela666
25. jan 2014

...myslím, že tu sa pletú dve rôzne veci: Zazmluvnenie pôrodníka je v rámci nadštandartných služieb úplne legálne a samozrejme, že si mamička musí za to priplatiť sumu podľa aktuálneho cenníka v danom zariadení a musia jej na to vystaviť doklad o úhrade. S úplatkom to nemá absolútne nič spoločné...teda jedine ak by jej ten doklad nevystavil a tým pádom mu celá suma ide do vačku...
Ja som pri pôrode lekára zazmluvneného nemala, nepovažovala som to za potrebné, ale pokiaľ by som takúto resp. inú nadštandartnú službu chcela využiť, určite si vypýtam doklad a... pri odchode pekne poďakujem a v prípade spokojnosti odporučím ďalším... 🙂

dilino
25. jan 2014

nikdy by som nedala žiaden uplatok a už nie vôbec takemu čo je to jeho povinnosť žiaľ mňe sa to vypomstilo tak mi pôrod zanedbal a namiesto radosti už 6 rokov preživame utrpenie s ochrnutou, ležiacou, slepou dcerkou, o ktoru sa treba starať24 hodin denne ked ho vyšetrovala policia vyšlo najavo že chcel uplatok žiaľ nedala som tak som kruto doplatila s tym že žiadna matka ktora to nezažila mi nemôže o tom nič povedať ked ratate dni že kedy si našu malu panboh už vezme k sebe a z nadejou večer ľahame spať a prosime boha aby sa rano zobudila tak za to ja mam dať lekarovi do vrecka nikdy v živote bolo to v Martinskej nemcnici na pôrodnici.

bastika
28. jan 2014

No teda ked niekto porovnáva predavacku s porodnikom ktorý ma priviesť na svet jeho dieťa klobúk dole ale k téme. Kedze som mala lekára dohodnutého a známeho tak áno platila som myslim 300 EUR. V oboch prípadoch a urobila by som to zase. To znamená ze ten lekár tam bol mimo služby a pracovnú dobu. A rozdiel medzi uplatkom a darom je ten, ze úplatok sa dáva dopredu pričom je určený na to, aby podplatena osoba urobila nieco co nie je dovolené, resp. Postupovala v rozpore s určitým zákonom, predpisom, nariadením ci usmernenim. To pre tie, ktoré si myslia ze sa doktori podplacaju. Takze pokial chces aby bol pri pôrode konkrétny lekár, daj mu toľko, koľko považuješ za vhodne a koľko si mozes dovolit a na koľko si cenis jeho odvedenu robotu.

ada_dca
28. jan 2014

Nedávala som nič, ale viem, že zo zákona je možné zazmluvniť si za poplatok konkrétneho lekára. Netreba dávať všimné.

adriku
28. jan 2014

Nevidím na tom nič zlé, ak si niekto chce zazmluvniť a zaplatiť lekára podľa riadneho cenníka. V každej nemocnici majú iné pravidlá, žiaľ nie všade je možné zazmluvniť si svojho lekára. A práve z tohto dôvodu je podľa mňa naozaj normálne ak chcem konkrétneho lekára a mimo pracovnej doby v jeho voľnom čase na akýkoľvek zákrok aby bol za to zaplatený. Ľudia sú ochotní platiť, je to chyba zdravotníckeho zariadenia, že nevie poskytnúť pacientom oficiálne pravidlá s oficiálnym cenníkom.
A keď sa pacient z akýchkoľvek dôvodov rozhodne, že lekára obdaruje, a to dobrovoľne darmi resp. peniazmi podľa svojho uváženia, tak na tom naozaj nevidím nič zlé.
Len tak na okraj, ja som si veľmi starostlivo vybrala pediatričku, či doktorov, ktorí sa starajú o naše domáce zvieratá 🙂 považujem to za normálne vložiť dôveru do doktora, ktorého si môžem vybrať.
Výber pôrodníka považujem pre ženu kľúčový, lebo pôrod je pre ženu jedinečná a intímna záležitosť a je hlavne o psychike a tiež aj o dôvere, že doktor je svedomitý. Pokiaľ sa niečo zanedbá, alebo sa začnú veci komplikovať, tak potom zistíte, čo za doktora má službu, lebo pri komplikáciách pri pôrode totiž ide o sekundy. Poznám vo svojom blízkom okolí dve v prenatálnom štádiu zdravé detí, ale po zbabraných pôrodoch ostali trvalo postihnuté, jedno z nich už zomrelo vo veku 8 rokov.
Ak žena uvažuje o výbere, zazmluvnení a zaplatení pôrodníka, je to úplne v poriadku, nie všetky majú schopnosť porodiť bez komplikácií. Pri bezproblémovom pôrode je doktor iba "do počtu", takže vtedy je zazmluvnenie bezpredmetné, ale ktorá vieme dopredu či náhodou neprídu nejaké problémy? Osobný dohľad svedomitého doktora pri pôrode považujem za veľké plus a to nehovorím o tom, koľko žien malo problém s ranou po zašívaní, aj tam treba poctivo odvedenú prácu.

happyfrog80
28. jan 2014

to je snad sen este strkat doktorovi,hovno robia a este chcu prachy.To je tak ked ja di zaplatim appointmen na urcitu hodinu za 9€ a pol hodiny si pča mešká ,akoze sa moze zdravotnictvo hanbit .Ale podplacacske pče stale existuju takze tie co chcu rodit zadara tak sa musite zmierit ze sa na vas ani len neusmeje doktor.Mozno za €200 by s vami sj hodil rec s usmevom .😀 este ze budem rodit zadara v pohodli a vo vode ak to stihnem.

katarinka48
28. jan 2014

ja som dala akurat na novoredeneckom kavu a merci lebo naozaj zlate aj ku mne aj ku malej. Vzdy ochotne pomohli a poradili. A porodnicke som krasne podakovala a bolo vyriesene...niekedy aj podakovanie dobre padne v dnesnych casoch 🙂

martuska75
29. jan 2014

Každá pôrodnica má na to oficiálny cenník. To už je na tebe či chceš aby bol pri tebe nietko komu veríš alebo hocikto kto bude na rade.

masinka
29. jan 2014

Rodila som sekciou (takze v mojom pripade to doktor "porodil" namiesto mna 😉) ,mala som zazmluvneneho lekara, platila som v nemocnici pri pokladni, do vacku som mu nedavala nic. A kedze sa tretia dcera pytala na svet o tretej nadranom, tak sme ho tahali z postele a pekne pribehol, o siestej uz bola vonku 🙂

majaplevka
31. jan 2014

Moja gynekologicka mi navrhla,ze bude pri mne za 200€. Odmietla som.

brady1
31. jan 2014

200E,

zuzka1008
31. jan 2014

je to zbytocnost, naco vyhadzovat peniaze, radsej si nieco kup pre seba alebo babo 😉

sssimi
31. jan 2014

Nič, pri prvej si ani nezaslúžili.... Pri druhej som mala kamarátku.

dejnas
31. jan 2014

peniaze žiadne, ani by ich nevzala! keď ma manžel bol vyzdvihnúť v pôrodnici, dali sme pôrodníčke obrovskú kyticu ako poďakovanie

millatina
31. jan 2014

Ako si to krásne nazvali že ,,zazmluvnenie lekára,, - oficiálny názov pre úplatok, v zahraničí vás odrodí porodná asistentka a máte po probéme, tu sa platia nehorázne peniaze rozmaznaným doktorom. Celé zle, celé zle 😒