Koľko stojí cisársky rez na vlastnú žiadosť?
neviete prosim niekto kolko stoji cisarsky rez ked to doporuci lekar, a ked je to na vlastnu ziadost?
@dominika2227 Těžko se to poslouchá, člověk by často rád vzal věci do vlastních rukou, ale...snaž se věřit doktorům, že vědí, co dělají! Protože oni většinou opravdu vědí, co dělají. Sekce má být akutním řešením, kdy cesta per vias naturales není možná, a to až ve chvíli, kdy se rozjedou kontrakce. Především proto, že jen díky tomu dítě pozná, že se narodí a připraví se na to-přepne mimojiné buňky v plicích, začne rezorbovat plicní tekutinu a to mu pomůže se nadechnout, když přijde na svět....děti porozené sekcí, aniž by začal porod spontánně, jsou o tuto přípravnou fázi ochuzeny a jejich adaptace po narození bývá delší... (ale i kdyby k sekci přecejen z nějakého důvodu došlo, tak to není žádná hrůza-mimča jsou bojovníčci, porádí si skoro se vším!!!) 🙂
Moc na tebe myslím, sama jsem přenášela deset dní, Johanka měla na UZ nejdelší femur, co kdy viděli, odhadem vážila ke čtyř kilům, říkali, že to bude cvalík a moje mamka se mi "zapomněla zmínit", že její porodní cesty se otevíraly za plných kontrakcí skoro dva dny... Ale přes to, že se teď bojíš a nevíš, co tě čeká, sekce není řešení, pokud nejsi v riziku ty nebo Prcek... Všechno dopadne dobře, věř tomu! Zvládneš to!!! Čeká tě nový život! A už už se to blíží! Poslední chvíle jsou nejdelší, ale to čekání fakt stojí zato, protože všechno všecičko do puntíku ti to Malinké vynahradí! 🙂
@zuzanockamt heh, tak aj to sme mali podobne, na 6 hod pred narodenim, celu noc doma som prestala doma pri otvorenom okne, az rano som pobudila domacnost, MUz aj oco mali narodeniny, oslavovalo sa v nedelu a v pondelok naobed sa narodil maly, presne na muzove narodeniny,,,, :D... ja rada spominam, urcite aj preto,ze nam to velmi dobre vsetko dopadlo, a nemala som naozaj niake porodne zranenie aj malinky bol uplne ok, troska potlaceny, ale nemal ani zltacku,,, a aj personal bol super,fakt som sa tam citila ako na rekreacii, jedlo na izbu nosili, telka a chladnicka na izbe, sestricky sa starali, aj lekari, a to aj o deticky a neodbili, ma nikdy,,,, nemala som pocit,ze zavadzam ako v PO.. 😉 takze,keby nahodou, zase tam, len dufam, ze t 😉 o stihneme, lebo sa stahujeme, a budem t 😉 o mat o 80km este dalej, takze vlasttne 1ookm daleko,,, uvidime, uz prilis predbieham ,,, aj ked porod sa moze vzdy skomplikovat, a viem, ze mozem skoncit aj na sekcii, ako ja som velmi vdacna, za dobry porod a zdrave babo,,,,
Kazda z nas preziva porod inak.
Ja som mala super porod...
Prenasala som 5dni, na poradni mi zistili kontrakcie, tak ma nechali v nemocnici.
Hoci mi dali 2 vyvolavacky vobec som sa neotvarala, takze som s kontrakciami prezila 2 dni.
Vobec som vsak nemala bolesti, citila som iba tvrdnutie brucha....
Napokon ma poslali na pasy a tam zistili kontrakcie kazde 3 minuty, bolesti vsak nikde, napokon ked uz boli zle ozvy sami mi navrhli cisarsky.
Po cisarskom som mala bolesti, predsa len je to rana, no na druhy den som uz chodila a aj maleho som si povarovala na rukach...
Takze asi tolko, myslim ze je to hlavne o psychike, a o tom ako sa k tomu postavis...
Mimochodom maly mal 4kg a 52cm takze bol tiez kus chlapa 😀
Keby sa im nezdalo ze to zvladnes, sami ti navrhnu cisarsky.
Ja by som si teraz rada odrodila prirodzene, chcem vyskusat i tuto variantu porodu 😀
@kiwi82
moja, o odsavani viem tiez svoje, prvemu som odsavala cez pol roka, takze mal MM cez 8 mesiacov, viem co to je za drinu..ale zisli sa mi vsetky vedomosti a skusenosti, co som nacerpala a urcite aj vdaka tomu, sa mi druheho podarilo kojit hoci prvy krat bol prilozeny na 5ty den od porodu!!!! Aj Ty budes druhe urcite kojit, uz vies, na co sa treba zamerat...vsetko zle je na daco dobre...hoci v tomto mojom pripade to je vsetko zle je dobre v este horsej situacii..hm, ked to tu tak citam oproti zastankyniam prirodzeneho porodu, tak ja som to teda mala fakt tazke a porod som si teda neuzila...
@dominika2227 ja som rodial spontanne s epiduralkou a mozem ti povedat, ze sem sa s manzelom dobre bavili, nic som necitila, ani ked som tlacila 😉 , drz sa a rozhodne si vypytaj epi 😉
@katren 😀 no pri tlaceni som fucala, skoro mi praskla halva od tlaku,a el pred tym to bolo mile. mm stal monitore kontrakcii (musela som byt stale napojena na monitor) a hlasil mi- uz ide dalsia, a terz vrcholi 😀, jedina neprijemnost bola, ze mi zrejme blbo pichla druhu davku, lebo mi kontrakcie presli uplne, a to bol okolo mna zhon, ja vydesena, capli mi na nos kyslik, vstrekli oxytocin a doki sa vo mne hrabal, na cisarak povedal, ze neskoro, ze je mala uz zostupena, no pernych 5minut, ale potom sa telo zabojovalo a pokracovali sem dalej 😎
v anglicku maju taky vyraz "too posh to push " !!!!!!!!!! neverim ze aj tu uz take typy zien su 😝
@vavrenka @katren ja som sa tiež smiala, že to už tlačiť? 😀 tiež som mala druhý pôrod s epiduralkou 🙂 prvý som mala cisársky - akutny a poviem Vám, že aj ked som mala dá sa povedať bezbolestný pôrod, tak ja som sa lepšie zotavila po cisárskom 😝 Po prirodzenom pôrode som si po mesiaci ešte nesadla... 😝
@dominika2227 baby majú pravdu,a nieje to len o bolesti...Ja som mala prvé dieťa cisárskym kvôli tomu že som sa neotvárala a bola som 2 týždne po termíne.Teraz,pri druhom som mala dosť problémov kvôli tomu,posledný týždeň tehotenstva bola nočná mora-kŕče v jazve,bolesti,...Malý sa narodil v 38tt lebo ďalej sa nedalo,a hockedy sa mohla maternica roztrhnúť a minimálne jeden z nás by si to kruto odniesol. Nejde tu len o bolesti po cisárskom,ale mysli na to,že raz budeš chcieť mať ešte dieťa/deti a môže to ohroziť ich zdravie aj život. A ešte,po dvoch sekciách a v mojom prípade-sterilizácia,ďaľšie tehotenstvo absolútne vylúčené. Tsk z vlastnej skúsenosti ti hovorím,dobre si rozmysli či to za to stojí.
fuha, ja sa len cudujem, ze vas nechali tolko prenasat...u mna to po dvoch dnoch prostinu uplne vzdali🙂
@amouramour No mňa nechali prenášať kvôli môjmu bývalému lekárovi,ktorý keby mu nepoviem že čobude dalej tak by ma ani po 2 týždňoch neposlal do nemocnice 😒
@cecil36 tak som na tom bola aj ja tri flašky infúzie stiahnuté, bolesti neskutočné a neotvárala som sa, navrhli cisársky, v tom momente mi to bolo úplne jedno, lebo som to chcela mať za sebou a nevedela som čo ma čaká, ked malú vybrali čakala som plač, ona len slabé é a bola fialová, doniesli mi ju až na druhý deň ráno, vraj zvracala, chvalabohu je v poriadku,,, to všetko je ešte OK, ale vstať po 24 hodínách z postele bol horor 😖 také bolesti som nikdy predtým nezažila... a už ani nechcem... Samozrejme ak by bolo nutné to znova z nejakého dôvodu podstúpiť tak idem, lebo ked musíš tak musíš, ale dobrovoľne ja osobne NIE... preto dúfam, že pri druhom to bude oveľa lepšie...a porodím prirodzene 😅
@dominika2227 chapem ze mas obavy, to ma kazda prvorodicka, nebola som ina... meranie hmotnost utz nie je presne, ma odchylku +-500g zhruba takze babo moze byt aj mensie . Tiez som prenasala 2 dni a potom som sa otvorila v priebehu 7 hodin uplne, takze to, ze si zatvorena nemusi byt hned problem, porod je maly zazrak 😉 A presne ako radi @czechzuzanaba daj si teplu vanu, nejaky etericky olejcek do vody, uvolni sa a mysli na mrnusika, ze sa uz na neho tesis a nemusi sa bat prist, mozno to vypocuje 😉
@wieruss k tej odchylke - mne povedali na sone ze babo bude mat tak 3kg a malo 4kg, takze kapanek vedla 😉 a ked sa narodila bola cela taka opuchnuta, no uplny michelin, manzel normalne nechapal ze som ju taku veliku porodila normalne, ale po par dnoch v nemocke o dost "splasla" a bolo to ok 😉
Neviete niekto ako dopadla dominika2227@ či sa jej už podarilo porodiť?
@ssslavka s týmto ja trocha nesúhlasím, prvýkrát som mala robený cisársky, v pohode som na tretí den chodila, na siedmy den som si sama odniesla plné tašky, nepamatám si na nejakú extra strašnú bolesť, možno prvý den rana bolela, chvílu to bolo nepríjemné. O dva a pol roka na to som rodila, normálne, ešte dva týždne som bola totálne "dobitá", nevládala som vstať, nástrih bolel vyše trich týždnov som si nesadla.... a dlho mi trvalo, kým som sa z toho spamätala
@dominika2227
@sandacs Vidím, že máš týždnove bábätko. 🙂 Blahoželám a želám hodne zdravíčka 🙂
Tak ako si rodila ? 😕
No mna toto vsetko este len caka, ale mam za sebou velku operacu brusnej dutiny, takze asi viem, co to je... Za 4 dni ma po operacii poslali domov, v pohode som fungovala, akurat to kychanie, smiatie ci kaslanie... Hned po operacii to bol des, ale uz o 12 hodin ma vyhnali sa prechadzat, na wc-ko ci do sprchy... a kazdou hodinou to bolo lepsie a lepsie 🙂
Takze kedze zhruba viem, ake to bude, tozhodla som sa pre sekciu... Vsetky uz rodiace zname a kamosky len odporucaju... Maju nie velmi pekne a este cerstve zazitky z prirodzenych porodov... No a vzhladom na problemy, ktore mam, mozno to pojde aj bez vybavenia 🙂
ja som pred týždnom absolvovala cisársky kvoli KP a predčasnemu odtečeniu plodovej vody-ja neviem či som mala šťastie ale mna to vôbec nebolelo-je týžden od sc a ja som dnes behala po jarmoku, cítim sa ako by som ani nerodila.Bolesti som nemala ŽIADNE-prvý den mi dali na noc anestetiká vyspala som sa celu noc ani som o sebe nevedela, druhý den mi dali infuzku a nech pýtam od bolesti lieky ...nič som nepýtala...🙂Pre mna to bol super pôrod-aj sc može byt bezbolestná.A od druhého dna som si nechala bábo celý den aj sa on starala.
@ssslavka no napriklad moja kamaratka sa cela potrhala ked ju nastrihli.
Ahojte baby. Zaujímavé príspevky a názory. 100 ľudí 100 chutí. Odstrašujúce zážitky a skúsenosti mojich známych s prirodzeným pôrodom a hlavne trvalé následky, ktoré im zostali niekoľko rokov po pôrodoch ma priviedli k názoru, že nič nie je bezpečné. Hovorí sa, že pri pôrode sme jednou nohou v hrobe. Rozhodnutie je na každej z nás, ale hazardovať s vlastným zdravím a zdravím dieťaťa sa nevypláca. Hlavne treba myslieť aj na život po pôrode a prípadne ďalšie tehotenstvá. Skončiť pri fyziologickej gravidite s vývodom hrubého čreva, len preto že lekár ktorý mal práve službu bol "šuflikár" je niečo čo nemôže zostať bez povšimnutia. Či už sa rozhodneme pre CS alebo PP, dôležité je nenechať to na hocikoho s titulom MUDr. Preto som toho názoru, že výber lekára je to najdôležitejšie pre každú budúcu matku a samozrejme aj výber nemocnice v ktorej sa rozhodneme priviesť svoje kĺbko lásky na svet by sa nemalo podceniť, pretože potom z najkrajšieho zážitku v živote ženy môže byť ten najhorší.
Ahojte mamičky, čo ja viem cisársky rez na vlastnú žiadosť sa dá, ale stojí cca 212 eur a to 106 eur nemocnici idu peniaze a 106 eur lekarovi ktorý vám ten cisársky rez spraví. Ja osobne som bola na cisársky rez, inú možnosť som nemala kedže ma nechali 10 hodín rodiť normalne až potom zistili že som úzka a malý sa mi zasekol v pôrodných cestách.A ked možem poradiť, lepšie je isť rodiť normálne, tie bolesti pretrpíte, ako keby ste mali isť na cisarsky a mať tie bolesti potom ked sa preberiete, je to rez do brucha čiže tie svaly su narušené, a ja osobne som pomaly 6 tyždnov sa nemohla poriadne pohnuť, zasmiať sa, vstať a ani nehovorím o tom že som sa musela naplno venovať synovi. Čiže určite by som radšej chcela pirodzený pôrod další ako ten cisársky.
@mariaaz Ahoj, úplne s tebou súhlasím... presne toto sa stalo aj mne, 8 hodín som sa snažila normálne rodiť, (prenášala som 4 dni, dali mi vyvolávačku), no nakoniec tiež sa mi malá zasekla v pôrodných cestách a tak ma museli rezať. a tie bolesti potom, no nebolo to 2x príjemné...
Ono to boli aj tak aj tak... Po cisaraku je "lepsie" ze to boli az po prebudeni zena nerodi v tych brutalnych bolestiach ale aj tak oredsa je to operacia a porod to je tske zenske🙂 asi by som si dala radsej epidural ale cisarak niee
@jablko228 trvale nasledky? Jedna noha v hrobe? Prirodzeny porod sa preto vola prirodzeny lebo prirodzeny je a niekolko storoci resp. tisicroci sa rodi a nemam pocit ze by kazda zena mala trvale nasledky ... Nehnevaj sa ale vacsiu blbost od buducej matky som este nepocula. Samozrejme ked je potrebna sekcia tak nie som proti ale tvrdit ze prirodzenym porodom je zena jednou nohou v hrobe je komicke a detinske

zasnem kolko podobnych skusenosti tu je - ja som rovnako jeden z "uzasnych" porodov. rodila som v 42tt, vobec som sa neotvarala, po 4tej vyvolavacke sa to ako tak rozbehlo, ale na 8 cm som zostala zaseknuta a uz ani o kusok dalej, bolesti neskutocne, a ked zacali klesat ozvy akutny cisarak. zelena plodova voda, dieta pridusene, na kysliku 3 hodiny. ☹ nastastie vsetko bez nasledkov.
druhy porod nedavno uplne super, porodila som 4 dni pred terminom, prirodzene.
ALE po cisarskom som bola skor v pohode - sice som chodila zhrbena, ale po prirodzenom som 2 tyzdne nevedela sediet. obe rany sa mi hojili dobre. jediny rozdiel bol v psychike - teraz som po psychickej stranke bola ovela viac v pohode, ale to mozno preto, ze uz som vedela do coho idem.