Komplikácie pri pôrode
par dni čo som rodila… nejdem radšej cele to opisovať ale … už som absolútne nevládala na konci vraj to malo byt potlačenie a koniec.. komunikácia a riadenie pôrodu zlyhalo orientovala som sa svojou značeniu hlavou takže som už len tlačila aby dieťa šlo čo najskôr von a všetko skončilo a bolo ok.. len maly sa zasekol-hlava von zvyšok dnu a cca 30s-1min kým vyšiel celý von. doteptanie zjavne nebolo-uprimne ani neviem čo bolo lebo som skoro omdlela čo mi tak zle bolo.. muž len vraví že ho dali bokom kde mali vyhradený priestor na váženie a meranie, na konci mu ťahali PV z pusy a keď mi ho dali na bonding mal na päte monitor na monitorovanie kyslíka a srdca (pri prvom dieťati sme toto vôbec nemali tak neviem či to je bežný postup)..
mal modrú masku, teraz už je pekne ok.. akurat dnes na usg že ešte nemá “rozbite” obličky či čo… proste menej piša. od začiatku sa nevie sám prisat že to mu mám vtlačiť do pusy bradavky-vtedy vie ťahať aj vyzerá že papa.. je hrozne spavy od začiatku. ale že hrozne.. mozem ho šteklit stipat do lica ťahať za uši vyzliecť proste spí. sestričky že hl mám budiť každé 3-4h aby moc nechudol ale to sa nedá on proste prespí aj 7h vkuse.. chcem ísť pozisťovať že či sa mohlo nieco stať pri pôrode ale ani neviem sama že čo keď proste ja som bola na konci úplne mimo ale bojím sa aby malému nieco nebolo len mi to nikto nechce povedať… z novorodeneckeho chodia aj 2-3x denne sa pýtať či je všetko ok
Neboj sa. Myslím si, že ak by niečo bolo, tak by ani nebol s tebou. Ja som rodila síce sekciou, ale moja bola tiež ospalá. A mala aj žltačku, nič sa nestalo, išla pod lampu a bolo potom dobre. Následne ešte raz schudla, lebo sme zistili, že nevie ťahať dobre cez klobúčiky a nevedela sa ani dobre prisať. Ja som mala so sebou odsávačku, tak som jej dávala moje mlieko, plus ak nestačilo, tak sa prikrmovala UM. Priprav sa na to, že ak ti tak veľa spí a slabo ťahá, tak je možné, že tiež trošku zozltne, ale to sa stáva často. Ja som malú aj vazila (na chodbe bola váha) pred a po dojčení. Podľa toho som vedela, koľko vypila. Tiež mi zaspavala a nič nepomáhalo. Budiť ho ale skúšaj. Ak bude slabo priberať, budú ho dokrmovat. Len sa nestresuj, aj keď verím, že je to ťažké, ale ozaj nepanikar.
Moja takto spala a bola to žltačka. Sestričky ju chodili kŕmiť umelým mliekom alebo mojim odsatým z fľašky, lebo mne sa neprisala teda vôbec, počas celého pobytu v nemocnici. Nakoniec sme tam boli 10 dní, kým boli hodnoty bilirubínu ako tak v norme. Uvidíš ako sa to vyvinie. Detičky so žltačkou sú veľmi spavé. Ale doktori to nejak sledujú, z krvi. Ale prvé dni to nie je vidieť, lebo ten bilirubín sa nejak postupne rozkladá do tej krvi či čo to, neviem presne. Mojej to zistili v štvrtý deň, bolo to tak na hrane s prepúšťaním, lebo ako nepriberala, aj keď sestričky tlačili do nej do mlieko, že jej to pomaly ušami tieklo. Ak to bude žltačka, pôjde na takú špeciálnu postieľku asi - tuším bilibed sa to volalo, alebo u nás bol aj taký inkubátor s nejakým špeci svetlom, kde spinkala v noci. Keďže bola spavá, tak sa budila tuším len 1x za noc. (Potom keď vyzdravela, tak už potom sa všetko dostalo do normálnych koľajī 🙂). Držím palce, nech je rýchlo všetko v poriadku.
Este si v nemocnici? Niekedy babo po porode musia "rozdychat". Myslis ze dieta na raz vytlacis?
Tak to nie. A niekdy sa aj zda hlavne v tych bolestiach ze ten cas ide uplne inac.
Ja som mala pocit ze tlacim nejakych 15min a realne to bolo max 5 minut. Na 3kontrakcie bola von. Resp na 3zatlacenia. Ale ak je vacsie babo tak aj viac.
Moje v nemocnici spali. Hlavne prve 2-3dni. A uz potom zacalo byt veselsie. Kazdu chvilku som vyuzila na dojcenie. Pripadne aj odsavala.
A uz len podotknem nie bradavku ale dvorec. Bradavku co najviac dnu do pusinky. Lebo si takto "koledujes" o brutalnu bolest bradaviek ked ti ju bude babatko tak drazdit.
A hlavne! Neboj sa pytat. Ak sa to nieco nezda chod. Povedz. Tvoj strach je prirodzeny. Aj obavy. Aj vlastne to ze nevies co je este ok a co uz nie...
a teda dodavam-blahozelam ku babatku 😉
Bude to narocne ale krásne 😉
baby mne doteraz bolo ok len už aj manžel straší že teda tým zlým pôrodom či sa dačo nepototo… mne už je do plaču. zltacku vraj ne/ma teda že je to mierne a je to proste ok žiadne hrozne hodnoty.. len tu ma strašia sestričky že proste už schudol 300g (čo mi nepríde hrozne pri váhe 3400) a že musí proste jesť.. že ho mám budiť ale to sa nedá. ukázala mi teraz sestra nejaké body čo mám silno stlačiť lenže začne plakať a aj tak sa nepridajú.. už normálne premýšľam že mu pôjdem vypýtať um aj kvôli rým obličkám lebo proste malo pisa a ma tie obličke ešte akoby stiahnuté
Neboj sa. Myslím si, že ak by niečo bolo, tak by ani nebol s tebou. Ja som rodila síce sekciou, ale moja bola tiež ospalá. A mala aj žltačku, nič sa nestalo, išla pod lampu a bolo potom dobre. Následne ešte raz schudla, lebo sme zistili, že nevie ťahať dobre cez klobúčiky a nevedela sa ani dobre prisať. Ja som mala so sebou odsávačku, tak som jej dávala moje mlieko, plus ak nestačilo, tak sa prikrmovala UM. Priprav sa na to, že ak ti tak veľa spí a slabo ťahá, tak je možné, že tiež trošku zozltne, ale to sa stáva často. Ja som malú aj vazila (na chodbe bola váha) pred a po dojčení. Podľa toho som vedela, koľko vypila. Tiež mi zaspavala a nič nepomáhalo. Budiť ho ale skúšaj. Ak bude slabo priberať, budú ho dokrmovat. Len sa nestresuj, aj keď verím, že je to ťažké, ale ozaj nepanikar.
@oblecenie99 prisaje sa ale nakrátko resp aj na dlhšie aj z oboch krasne siel len nie tak často a proste nepiska tak veľa a dnes na usg že tie obličky sú také. preto tak na to tlačia .. zltacku nemá takú aby siel pod lampu
Ahoj, mne sa malá sama nevedela prisať tri mesiace, vzdy som jej musela takto pomahat, neboj, este je malicky. U nas v porodnici, tiez viackrat za den chodila novorodenecka sestra kontrolovat vsetky babatka a aj v noci. To mi pride standardne. Ak sa ti nieco nezda, chod radsej konzultovat s pediatrickou, pre pokoj v dusi. Radsej zbytocne, ako nieco zanedbat.
Vsetko co popisujes - osetrenie dietata a ostatne ukony ohladom dietata je uplne bezne a normalne, standardny postup, ktory nema nic spolocne s tazsim porodom. Spavy je zo zltacky, nejde o to, ci musi ust pod lampu, zltacku ma a z toho je spavy, prejde to. Nasledky, pokial by nejake mal mat, sa neprejavia teraz v prvych dnoch po porode ale az niekolko mesiacov/rokov po v podobe tazkosti v pmv, poruch ucenia ci spravania… absolutne NIC mu nemusi byt ani potom, ale toto co popisujes isto nema z porodu.
Vahovy ubytok 300 g je pri vahe 3400g praveze dost, do rana to velmi lahko bude viac ako 10% vahy (niekde toleruju 10, niekde az 13), je cas zvazit dokrmovanie, ak ti bola poskytnuta adekvatna pomoc s dojcenim a napriek tomu to nefunguje zatial - co sa este, verim, zmeni.
Btw, to co pises o oblickach je blbost, oblicky pracuju uz v brusku, jedine co je teraz ine je to, ze nema dostatok tekutin, moze mocit malo a vylucovat uraty - mocove soli, co je znamka dehydratacie.
Vsetko co popisujes - osetrenie dietata a ostatne ukony ohladom dietata je uplne bezne a normalne, standardny postup, ktory nema nic spolocne s tazsim porodom. Spavy je zo zltacky, nejde o to, ci musi ust pod lampu, zltacku ma a z toho je spavy, prejde to. Nasledky, pokial by nejake mal mat, sa neprejavia teraz v prvych dnoch po porode ale az niekolko mesiacov/rokov po v podobe tazkosti v pmv, poruch ucenia ci spravania… absolutne NIC mu nemusi byt ani potom, ale toto co popisujes isto nema z porodu.
Vahovy ubytok 300 g je pri vahe 3400g praveze dost, do rana to velmi lahko bude viac ako 10% vahy (niekde toleruju 10, niekde az 13), je cas zvazit dokrmovanie, ak ti bola poskytnuta adekvatna pomoc s dojcenim a napriek tomu to nefunguje zatial - co sa este, verim, zmeni.
Btw, to co pises o oblickach je blbost, oblicky pracuju uz v brusku, jedine co je teraz ine je to, ze nema dostatok tekutin, moze mocit malo a vylucovat uraty - mocove soli, co je znamka dehydratacie.
@anavixy ono to ze aj ked dokrmit tak ked babo spi ☹ fakt len najst skor sposob ako ho zobudit. Neviem ci v polospanku sa vie nadojcit. Alebo teda aj to umele ci vypije az tolko.
Si pamatam moja najmensia malicko cikala. Ja som tak cakala kedy sa na plienke zafarbi ten pasik 😂🙈
Teraz mi je z toho smiesno ale vtedy mi tiez nebolo vsetko jedno. Pritom papala. Mlieka som mala aj na rozdavanie. Ona kopu vygrcala. A teda plienky mala suche.
Ja som porod narocny mala a moja bola 4dni na neonatologii - ak by to bol taky pruser ako si myslis, utcite by si nemala babatko pri sebe.
Este si v nemocnici? Niekedy babo po porode musia "rozdychat". Myslis ze dieta na raz vytlacis?
Tak to nie. A niekdy sa aj zda hlavne v tych bolestiach ze ten cas ide uplne inac.
Ja som mala pocit ze tlacim nejakych 15min a realne to bolo max 5 minut. Na 3kontrakcie bola von. Resp na 3zatlacenia. Ale ak je vacsie babo tak aj viac.
Moje v nemocnici spali. Hlavne prve 2-3dni. A uz potom zacalo byt veselsie. Kazdu chvilku som vyuzila na dojcenie. Pripadne aj odsavala.
A uz len podotknem nie bradavku ale dvorec. Bradavku co najviac dnu do pusinky. Lebo si takto "koledujes" o brutalnu bolest bradaviek ked ti ju bude babatko tak drazdit.
A hlavne! Neboj sa pytat. Ak sa to nieco nezda chod. Povedz. Tvoj strach je prirodzeny. Aj obavy. Aj vlastne to ze nevies co je este ok a co uz nie...
@maryetta áno som .. na raz nie ale on sa sekol s hlavou a až potom šlo telo vraj. ja neviem cele to bolo na prd to je môj druhý pôrod prvý bol celý komunikovaná proste som vedela kedy koľko ako zatlačiť ma viedla dr aj sestrička a tu proste tlačte keď to najviac boli ako naozaj. a že už končíme a to som ešte asi 5x riadne tlačila ale ja už som cítila že som ko takže som sa len zaťala a tlačila jak mi to prišlo lebo slm vedela že už to ďalej nedám a sekciu mi proste odmietli urobiť lebo veď už sme na konci -tak prd makový ale ok.., práve to že prvý pôrod aj dieťa bolo úplne iné panikárim hoci viem že stále to je iné.. dcéra mala zltacku a bola hrozne spáva ale teraz maly vôbec ani očká nechce otvoriť a tým pádom sa nechce pridať a to s tými obličkami to je to čo ma hrozne frustruje
@maryetta a ďakujem.. no dávam aj dvorec ale on je akoby hlupáčikov nevie čo s tým tak oblizuje len.. mne pri dcére pomohli v nemocnici (inej) a ona sa pekne vedela prisat ale kojili sme len pol roka aj to s odretými ušami a tiež už nejaký čas od vtedy prešiel tak som čakala že mi tu pomôžu ale akosi nič moc
Kde si rodila? Vedia spraviť sono mozgu? Pripojenie na pulzny oxymeter nie je standard, nepíšeš ake mal apgar skóre. Na tú zltacku je určite dobré vela kojit, aj za cenu že zobudis a po napapani spinká ďalej. UM by som dala, ak sa zo začiatku nedari kojenie. Lebo keď spinká 7hod, to je dlhý interval na tvorbu mlieka.
Ten porod bol ok 😉. Sice som rodila iba 4x. Nie som odbornik ale.... niektore babatka su celkovo spave. Ja som mala prveho o nespal. Fakt on len nejakych 40min za den spal co bol extrem. A kamoska mala dieta co po 6-7hodinach budila aby nakrmila prebalila a spalo dalej. Co mi pride ako presne opacny extrem.
Ja len ze su deti spave.
Ale chapem ze tu ide aj o tie oblicky... aby cikalo babo. Posteklit na brade. Alebo aj rozbalit. Pomojkat. Prihovorit. Skusaj ozaj aj v tom polospanku. Ci na rukach alebo v lahu. Nech aspon vzdy po troske cosi vytiahne. Ak nie tak uz aj sami nariadia dokrmit.
@anavixy no áno o tých soliach tam nieco hovorila ale aj nieco že akob ešte nemajú čo produkovať že tým že malo pisa.. ako neviem som zmätená proste pri dcére sme vôbec nemali žiadne problémy a tu sa cítim hrozne lebo mám pocit že mi nevedia pomôcť že nechápu čo od nich chcem …ja som predtym kojila aj teraz by to šlo lenže on spí a preberá sa po väčšej časovej prestávke.. aj toho mlieka by bolo dosť možno keby sa trosku prebudil.. už zvažujem to dokrmenie lebo strach je horsie ako bolesť čo to robí s hlavou
Keby to je zle s tlacenim, tak to dieta vytlacia von a aj za cenu, ze Ta celu dostrihaju. Kamosky Mali take porody a to boli masakre. Podla mna budete ok, mala som to podobne, ja som tlacila cez 40 min a tiez som musela ist silou, uz neboli skoro kontrakcie. Maly je ok, tiez bol spavy a schudol dost, malo cikal a tiez cikal akoby krvavy piesok. Podla nich to bolo ok, dieta prezilo. Ale mala som z toho tiez paniku. Tak som stale kojila ako besna zver. Stale som sa ich pytala, chytala mu hlavicku, ci nema prepadlinu od dehydratacie.
Neboj sa tej spavosti, dcérka v pôrodnici prespala 98% casu, ešte aj pri prebaľovaní spala a akonáhle sa dokrmila opäť spala 😄 a dnes ma 3 mesiace a stále patrí medzi veľkých spáčov - netráp sa a užívaj si to možno ti chce dať čas oddychnut si tak nestresuj, a pokial bude chudnut tak dokrmis neboj svet sa nezrúti 🙂
Pytaj sa. Dozaduj toho co chces vediet a potrebujes.
Aj pre svoj pokoj aj pre babatko. Nenechaj sa odbit. Sama viem ze nie kazda sestra bola uplne nadsena z toho. Ale... zase boli aj take uzasne ochotne a trpezlive.
Aeste sa opytam teda ci kaka. Aj to treba... ono mozno aj pisa len sa to mozno "strati". Ja som len fliacik zlty-teda moč hladala rychlo kym sa nepokaka 😂🙈
Pytaj sa. Dozaduj toho co chces vediet a potrebujes.
Aj pre svoj pokoj aj pre babatko. Nenechaj sa odbit. Sama viem ze nie kazda sestra bola uplne nadsena z toho. Ale... zase boli aj take uzasne ochotne a trpezlive.
Aeste sa opytam teda ci kaka. Aj to treba... ono mozno aj pisa len sa to mozno "strati". Ja som len fliacik zlty-teda moč hladala rychlo kym sa nepokaka 😂🙈
a napr skúšam aj vytlačiť mlieko aj ho hladkať po líci a neotočil sa vôbec .. môže byt že nemá ten saci reflex?
@kiki68 boze to je hrozne.. dufsm že nemáte nič z toho.. a s obličkami ste ok úplne?
@spanielka44 no ja som to neriešila dokiaľ ma tu všetci nezačali strašiť a hlavne tie sestričky no a od toho usg už aj muž
@maryetta sestry sú inak super ale akurat jak na potvoru teraz ma službu taká nie moc mila a ochotná. keď zajtra bude ona si myslím že viac poriešim len už mám dobrý stres..a áno kaka dnes síce dosť malo ale inak áno.. ja pozerám na ten prúžok na plienky ale teda aj tie plienky sú úplne ľahké ako ozaj dcéra veľa spala ale písala viac
Umy ruky a skus dat malicek ci zacne cmulat. Pripadne cumel ak mas.
Kazdopadne neviem ako rano vizita-ked je sviatok. Ale po prevazeni sa asi dozaduj dokrmenia. Pripadne niektore nemocnice maju odsavacky.aby ti pozicali aby si mohla odsat a dat z flase(vyskusat aj takto). Lepsie uvidis kolko vypije.
@anavixy ono to ze aj ked dokrmit tak ked babo spi ☹ fakt len najst skor sposob ako ho zobudit. Neviem ci v polospanku sa vie nadojcit. Alebo teda aj to umele ci vypije az tolko.
Si pamatam moja najmensia malicko cikala. Ja som tak cakala kedy sa na plienke zafarbi ten pasik 😂🙈
Teraz mi je z toho smiesno ale vtedy mi tiez nebolo vsetko jedno. Pritom papala. Mlieka som mala aj na rozdavanie. Ona kopu vygrcala. A teda plienky mala suche.
@maryetta no z flasky vypije aj v polospanku bez problemov… len teda idealne by bolo dokrmit na prsniku alebo aspon inak nez flasou, no teraz uz ti dieta hlavne potrebuje nieco papat, takze za mna nakrmit a experimentovat az potom.
Hah, veru, to vela mamiciek stresuje, ze dieta nemoci lebo ved pasik nie je modry, tak vysvetlujeme, ze novorodenec nemusi precikat pasik 🤭 a ze v prvych dnoch neratame pocet precikanych plienok…
Vizity su kazdy den sviatok aj vikend, nie je rozdiel.
Autorka, dufam, ze aspon pouzivas odsavacku, ked ti dieta riadne nesaje. Ved dokrmivat sa da aj inym, nez um, obzvlast ak mas pocit, ze mlieko mas…
A ked chces vidiet, ci dieta moci, tak ho nechaj rozbalene bez plienky a mokrym mu prechadzaj parkrat po brusku, raz dva sa vycika - ak ma co.
@maryetta no z flasky vypije aj v polospanku bez problemov… len teda idealne by bolo dokrmit na prsniku alebo aspon inak nez flasou, no teraz uz ti dieta hlavne potrebuje nieco papat, takze za mna nakrmit a experimentovat az potom.
Hah, veru, to vela mamiciek stresuje, ze dieta nemoci lebo ved pasik nie je modry, tak vysvetlujeme, ze novorodenec nemusi precikat pasik 🤭 a ze v prvych dnoch neratame pocet precikanych plienok…
Vizity su kazdy den sviatok aj vikend, nie je rozdiel.
Autorka, dufam, ze aspon pouzivas odsavacku, ked ti dieta riadne nesaje. Ved dokrmivat sa da aj inym, nez um, obzvlast ak mas pocit, ze mlieko mas…
A ked chces vidiet, ci dieta moci, tak ho nechaj rozbalene bez plienky a mokrym mu prechadzaj parkrat po brusku, raz dva sa vycika - ak ma co.
@anavixy a sice hej. Pravda. Len velka vizita nebola. Ale male ano 😉
Ja uz som skor kvoli tomu ze aj flasa lebo ozaj aj ten ubytok vahy je uz celkom dost aj ten "problem" s oblickami.
Ja som tiez stresovala kvoli cikaniu. Ja som moju rozbalila a tam capkala rukami i ucitim nieco takze uz ked bol pasik to uz som bola kludna 😂🙈
Ahoj, pises, ze plodovku babatku tahali z pusy... predpokladam, ze ho vazili predtym, nez vytiahli, ci? Totiz, ten vahovy ubytok v takom pripade moze byt skresleny. Moja dcera sa tiez nachlipala plodovej vody a tahali to z nej. Na to mi rovno sama lekarka povedala, ze sa nemam bat nasledneho vahoveho ubytku, ze je to proste tym, ze bolo brusko plne vody a vysali ju.
Inak, moja dcera tiez cely jeden den potom necurala. Bolo to minuly rok v juli, teploty na umretie, ja v strese, ze dieta mi necika, tak je urcite dehydrovane... a vsetci okolo ma presviedcali, ze je to ok. A aj to teda bolo ok, potom zacala normalne cikat a vsetko je v poriadku.
Inak teda, mne ponukli v nemocnici na dokrmenie materske mlieko v striekacke.
Ja som sa vyslovene dožadovala kŕmenia, lebo z fľaše sa lepšie napila, aj v spánku. Tiež som ju nevedela zobudiť. Prisala sa mi na klobúčik a po minúte už spala. Tiez, som bola v šoku, lebo syn bol pravý opak, ale ten sa teda vôbec neprisal. Keď už schudla druhýkrát viac (raz to bolo na lampu, potom som deň len kojila, že vraj super, že už ani nemám vážiť, no a ráno po vizite pruser, schudla opäť). Čiže som už zatlačila, že poďme dokrmit fľašou. Ako nás prekvapilo, keď 5 dňová vylogala na posedenie 80 ml materského mlieka! No bodaj by jej stačilo tých pár kvapiek, čo vytiahla..
Čo sa týka tých obličiek, ja si spomínam na niečo u syna.. že vraj niečo tam ešte nie je, či naopak, je, a že u chlapcov to tak býva... Tak sme boli s tým sa ukázať po pôrode a potom ešte raz. Ale že čo to vlastne bolo, ja už fakt neviem. Ale malý je úplne OK.
Fakt sa upokoj, je to v poriadku 🙂 Ja viem, ako sa cítiš, ja sa priznám bez mučenia, keď mi schudla opäť, ja som sa tam rozplakala: zo strachu, z pocitu zlyhania a že som jej to spôsobila ja (zas neviem kojiť ako pri synovi), aj z únavy a vyčerpania. Ale všetko je OK. A aj u vás bude všetko OK. Neboj sa. Drž sa 🍀❤️
Iba sa bojíš.Treba len kojit a kojit, prikladať.Moja stale spala chodili sa pýtať či už plakala mala žltačku bola pod lampou tiež som ju musela nasilu budiť každé 3 hod aj doma.Ak by bolo niečo zle má nízke apgar, ťahajú ho zvonom, je pod kyslikom...nemala by si ho pri sebe.Ukludni hlavu bude to dobre len sleduj tie povolanie plienky
Ahoj, pises, ze plodovku babatku tahali z pusy... predpokladam, ze ho vazili predtym, nez vytiahli, ci? Totiz, ten vahovy ubytok v takom pripade moze byt skresleny. Moja dcera sa tiez nachlipala plodovej vody a tahali to z nej. Na to mi rovno sama lekarka povedala, ze sa nemam bat nasledneho vahoveho ubytku, ze je to proste tym, ze bolo brusko plne vody a vysali ju.
Inak, moja dcera tiez cely jeden den potom necurala. Bolo to minuly rok v juli, teploty na umretie, ja v strese, ze dieta mi necika, tak je urcite dehydrovane... a vsetci okolo ma presviedcali, ze je to ok. A aj to teda bolo ok, potom zacala normalne cikat a vsetko je v poriadku.
Inak teda, mne ponukli v nemocnici na dokrmenie materske mlieko v striekacke.
@diewcatqoo nevidim dovod odsavat PV ak je cas predtym dieta vazit 🤔 resp. neviem si predstavit, ze mam v rukach dieta, ktore potrebuje odsat a ja ho najprv dam na vahu. Navyse tej plodovej vody je malokedy tolko, ze by to az tak skreslilo vahu a ked je, tak sa urcite najprv odsava a vazi az potom
@anavixy a sice hej. Pravda. Len velka vizita nebola. Ale male ano 😉
Ja uz som skor kvoli tomu ze aj flasa lebo ozaj aj ten ubytok vahy je uz celkom dost aj ten "problem" s oblickami.
Ja som tiez stresovala kvoli cikaniu. Ja som moju rozbalila a tam capkala rukami i ucitim nieco takze uz ked bol pasik to uz som bola kludna 😂🙈
@maryetta @anavixy Ja som presne tak urobila, akože z mojej strany snaha kojiť bola, tentoraz som sa na to aj pripravila, aj som skúšala, ozaj že poctivo. A mala aj spolupracovala, no len zaspavala, a keď jedla, tak aj to zle, neprisala sa na dvorec (ale ja mám ozaj ploche, spadnuté bradavky a keď sa ich dieťa dotkne ústami, tak sa stiahnu úplne), čiže len cez klobúčiky ťahala aj dve hodiny dokopy 4 ml 🫤 Cizste zúfalstvo, autorku chápem. Ja som ale mala pri sebe odsávačku, a už v pôrodnici som dokázala odsať tých 80 ml. Čiže okrem posledného dňa bola na materskom mlieku, UM išla posledný deň, lebo sa mi brutálne zapálil ľavý prsník, ktorého som už doriesila doma. Doma odsavam aj davam UM, ak nestačí. Myslím si, že doma bude priestor experimentovať autorke s dojčením, ja som už v podobnom prípade prešla do módu: dieťa musím nakŕmiť, tak, či onak. Ak tak nejde, ideme na onak, ale musí jest. Tak som vyslovene trvala na dokrmeni.
@diewcatqoo nevidim dovod odsavat PV ak je cas predtym dieta vazit 🤔 resp. neviem si predstavit, ze mam v rukach dieta, ktore potrebuje odsat a ja ho najprv dam na vahu. Navyse tej plodovej vody je malokedy tolko, ze by to az tak skreslilo vahu a ked je, tak sa urcite najprv odsava a vazi az potom
@maryetta tak teraz papal muž hľadal čítal že nech ho zobudím rozviazaním pomohlo tak aj spapal dačo aj žlté v plienke bolo🥳 uvidime ešte ako v noci či tiež bude úspech…
@anavixy aj keď sa nevie pridať resp v spánku nemá ten reflex sat tak bude piť z fľašky? chcela som si vziať odsávačku ale reku… no tak iba rukou vytláčam ja dúfam že nás pustia už domov…no sranda a mne sestrička hneď prvý deň že tie plienky majú pásik že podľa toho viete kedy prebaliť 😂
@diewcatqoo tak to si mala skvelú pôrodnicu teda. neviem či zapisovali ja som bola na konci úplne ko takže predné neviem čo sa dialo chcem zajtra všetko pozisťovať pretože tu sú akýsi dopleteni a k malému mi skoro nič nepovedali že čo ako pôrod to ma strašne štve že absolútne žiadne info ale strašiť že chudne to hej..
@oblecenie99 tak ja sa chcem ešte popýtať že o čo konkrétne teda šlo a čo sa deje/stalo ja hrozne neznášam ten pocit neinformovanosť.. a ďakujem za povzbudivé slova
@luccija prikladám len keď spí tak bez efektu. ale rozbalila slm ho a prebral sa tak sa i sám prisal tak dúfam že už budú iba úspechy.. s kojenim som sa hrozne natrapila aj pri prvom
@anavixy toto mi muž hovorí lebo sa pýtam či bol pupočník az do konca že asi nie a že ho odsávali predtym ako nám ho dali na bonding… čiže predtym merali vážili zapisovali.. ešte nás tam primár z novorodeneckeho upokojoval že to je všetko ok že maly je ok že sa nič nedeje.. akože ja neviem ja som proste bola úplne mimo v triaške pred odpadnutim takže neviem čo a ako sa dialo

ešte dodám že ja aj vytlačim kolostrum mu na pusu alebo potrieb na pusu a aj tak to nemá efekt. pokiaľ sa neprebudí nechce sa prisat a zobudiť je problém proste