Má niektorá z vás za sebou 4. cisársky rez?
Rozmyšľam , ale neviem. Budem rada keď sa ozve niektora ktora to ma za sebou.
Ahojte, do tohto fóra som sa pridala v roku 2012, keď ma čakala 4.sekcia, ktorá mimochodom dopadla dobre a v roku 2014 som absolvovala 5.sekciu. Neboli absolútne žiadne komplikácie, rana sa rýchlo zahojila, a všetko dopadlo dobre. Len chcem všetky dievčatá povzbudiť, aby ste sa nenechali odradiť lekármi, že čo všetko sa môže stať. Všetky vieme, aké sú riziká, a lekári majú pred tým strach a my rešpekt. Ale treba dôverovať a veriť, že všetko dobre dopadne, keď sa to všetko sleduje. Držím Vám všetkým palce. (ináč celkom reálne zvažujem 6.sekciu, ale ukáže čas..)
@veresova84 To je super, že ti to takhle všechno dopadlo🙂 Fakt paráda, jenže škoda, že to nejde vztáhnout na ostatní. Je to strašně individuální věc....(btw mám za sebou 3 císaře) Doteď si pamatuju, jak jedna maminka vyprávěla zkušenost přímo od doktora, kterému maminka s rupturou umřela pod rukama. Dítě zachránili☹ Pozitivní myšlení je fajn to určitě, jenže prostě někdy se to holt podělá a úplně bych doktory za jejich obavu neodsuzovala. Když jsem se chystala na 3. císaře, tak mi vysloveně jeden doktor přímo řekl, že doufá, že nebude mít službu až půjdu rodit. Že ty srůsty a komplikace je pro operatéra labůžo.
@veresova84 ahoj prosím ťa pobolievala ťa jazva počas stvrteho alebo piateho tehotenstva??? Ak ano ako často a ako si to cítila.. v kolkom tt si mala štvrtu a piatu sekciu? Ake mas vekové rozdiely medzi detičkami? Ďakujem
@monicka9 prepac ze sa az teraz ozyvam, nebola som tu dlhsie. ja som mala rozostupy medzi detmi zhruba 2 roky, len medzi prvym a druhym dietatom to bolo rok. Stvrtu sekciu som mala v 39 tt a piatu a siestu v 38. Ale to som ja chcela skor, normalne sa robi v 39. Jazva ma trosku v tehotenstvach pobolievala ale len ked som sa viac fyzicky namahala.
@veresova84 ahoj uz mam za sebou aj štvrtu sekciu v 38tt🤗 Vsetko super dopadlo a tato posledna bola uplne najlepšia😊 So sekciou som si dala urobit aj sterilku😊
nedavali, šla som na urgentny cisarsky, pretože už boli komplikacie, ale počula som o nej, aj v lekarni o nej hovorili
jedna pani tu pisala, že má za sebou 4 sekcie a bola spokojná. Nesie to so sebou rizika, žena sa dlhšie zotavuje a viac to bolí. Su nejake sposoby ako urychlit zahojenie ranky?
Ja som po 4 sekciách
klobuk dole. Velmi to boli? O cisarskom reze sa teraz dost hovori, hlavne v suvislosti s bolestou, ale zase, patri tok tomu .
@monika310 ja som mala tak, je medzi nimi 1,6 mes obe cisársky rez ..
Sterilizacia
@tatianatati klobuk dole. Velmi to bolelo?
boli to ako každa operacia, len po klasickej operacii ležiš a zotavuješ sa. Tu sa maminka musi venovat babatku a tak musi uživat analgetika, aby aspon trošku zabudla na bolest
@essenceee ako je to s kojením, neuškoí to babatku? Predsa len, dostane sa to do tela a ked mamička priklada babatko k prstniku,nemože mu to uškodit?
@redhotka
@mishelmamka baby ako vam dopadla 4sekcia? My uvazujeme o 4tom babetku no uz mam 3sekcie tak mam obavy trochu
A tretia sekcia nieje riziko? Uz pri druhej ma nemohli zasit vraj stale mi odtekala krv a pitali sa ci neberem lieki na riedenie krvi ale ja neberem a tlak mi viskocil tsk zesom dostala nabeh na infarkt a pocas tehu som mala praveze nizki. Stale uvazujem nad tretim dietatkom no zdravie mam natom zle ale cibi casom po 5tich rokou dalo sa a rovno bisom si dala spravit sterilizaciu. Lebo 4to bisom uz nezvladla kedze som natom zdravotne zle . Ale ak doktor nepovoli dalsie kvoli zdraviu tak nebudem riskovat ved mam dve male dcerki ktore chcem vidiet virastat
@lulinka8585 a ako Vám dopadla 4. sekcia? Čo jazva počas štvrtého tehotenstva?
@zuzanka560 ja som mala štyri a myslím že tento som zvládla najlepšie a aj som sa rýchlo dala do kopy
@dadkag1 naozaj? Ja som v 15 týždni tehotenstva, ale mám obavy ako to zvládnem. Mám za sebou 3 sekcie. A teraz štvrtá sekcia. Odstup od poslednej sekcie je 7 rokov 😊. Jazva Vás nebolela počas tehotenstva?
@zuzanka560 nie jazva bola v pohode nič sa nedialo a to toto bábätko bolo zo všetkých najväčšie.a pôrod bol po 2 rokoch od posledného cisárskeho.
Skôr som sa bála že čo povedia v nemocnici či nebudú nervózny A nebudú nepríjemný že idem rodiť štvrtý krát cisársky. Všetci boli úplne milí a nikto nič nevravel. Ešte pri pôrode sme sa veľa nasmiali keď ma šili pretože som bola iba v spinal.
@dadkag1 A kde ste rodili, myslím pôrodnicu. No ja som zatiaľ bola vždy v celkovej anestéze, akosi som sa neodhodlala na spinal (obavy, čo ak predsa len niečo budem cítiť). Keď ste mali spinal, všetko v pohode, žiadne bolesti, pri šití atď?
@zuzanka560 rodila som v dolnom Kubíne a žiadnu bolesť pri spinálnej som necítila
Milé žienky, v r.2021 som absolvovala 7.sekciu, všetko v poriadku, už ma aj v nemocnici v TN poznali 🙂 všetko bez komplikácií, jazva sa krásne zakaždým zhojila, bolesť každou sekciou menšia... treba sa obrniť voči narážkam lekárov...
@56565656 Ahojte ja budem 4 cisarsky rozdel medzi deťmi 1ma9 r.2dieta5 r.dvojicky majú 3,5rokov a teraz čakáme ďalšieho do kopi Budiš 5 chalanov mme v Írsku chceli spraviť sterilizáciu ale odmietla som lebo sme ešte po dvojiciach celý babo takže vsetke tri cisárske som mala ok a toto 4 bude naplánované

@emilia25 uz pomaly ani tu nie je rarita 4 CS..ale reci lekarov ostavaju 😀
@luba2465 ja mam medzi detmi dvoj a troj rocny rozdiel...a uplna pohoda..
Mne moj lekar ozrejmil rizika ale nezabudol dodat ze su to vsetko riesitelne komplikacie 😉 posielsm pozitivne myslenie 😉