icon

Mám si dať vyvolať pôrod kvôli pozitívnemu streptokokovi?

anjelik87
17. júl 2017

Ahojte. Prosim o radu aj ked viem ze rozhodnutie je na mne. Som 2 dni po TP a som tretorodicka. Mam pozitivneho streptokoka. Vyvolavanemu porodu som sa chcela vyhnut kedze prve dieta mi takto vyvolali a boli to priserne bolesti bez prestavky. 2.porod prebehol prirodzene a bolesti sa nedali porovnat oproti tomu vyvolavanemu porodu + pri 2.porode som mala tiez poz.streptokoka. Nestihli mi dat atb ale babatko sa nastastie nenakazilo. Dnes som otvorena na 3.5 cm a hrdlo je 0.5cm. Dr navrhla hospitalizaciu, dat atb do zili a na druhy den prepichnut vodu a cakat ci sa do hodiny spustia bolesti a ak nie tak dat oxytocin (co je uplne odmietam). Keby tam nie je ten poz.strept. tak kaslem na cele vyvolavanie a nech to pride same aj o 10 dni ale teraz neviem co robit. Kebyze idem dobrovolne na vyvolanie tak mam istotu ze mi stihnu dat tie atb ale ked budem cakat ci to pride same tak zasa je riziko ze mi nestihnu dat atb a potom sa budem len modlit aby sa dieta nenakazilo. Dr povedala ze ked mi prepichnu vodu tak mozno nebude ani treba davat oxy a ked tak len trocha ze sa to mozno tak pekne samo rozbehne. Ale to nikto nevie ci ano alebo nie. Poradte co by ste robili vy?

Strana
z3
jana_eyre
18. júl 2017

@anjelik87 v sprave mam a aj lekar mi vravel na vizite, ze atb nezabrali a preto malemu robili ster, ktory potom este pred odchodom zopakovali.. Ale ako vravim, neviem kde sa stala chyba, ze nezabrali.

anjelik87
autor
18. júl 2017

Tak zatial teda vobec nie som rozhodnuta dat si dobrovolne oxyt. Dufam ze sa mi porod rozbehne sam a hned pri prvom priznaku budeme bezat do nemocky a budem dufam ze mi stihnu dat tie atb. To je moja vizia uvidime co sa zmeni v nasl.dnoch @katkalubkova

anjelik87
autor
18. júl 2017

Ale ved si pisala ze mal ineho streptokoka a nie toho skupiny B @jana_eyre

petuska2110
18. júl 2017

Neviem prečo si sa vlastne pýtala. Veľa žien ti napísalo že by to nepodcenovali a račej by si vyvolali pôrod. Kedže zdravie dieťaťa je na prvom mieste. Info o tom že niekto mal to šťastie a nič sa nestalo neznamená že sa nič nestane ani tvojmu babu žiaľ. 100x to môže byť v pohode a na 10x je zle. Ja by som to neriskla- no je to tvoja vec a tvoja voľba. Ja viem čo je to mať vyvolaný pôrod rodila som veľmi dlho ale keby sa mám rozhodnúť idem znovu takto rodiť. Môžeš to stihnúť no nemusíš - ak to chceš risknut , riskni kľudne. Držím palce.

jana_eyre
18. júl 2017

@anjelik87 prepac asi som zmiatla informaciou - tak este raz - po porode streptokoka nedostal aj ked atb nezabrali..

Len tak som ale spomenula ze streptokoka ale ineho prekonal v 7m, cize to asi nemohol mat od porodu, aspon co si myslim ako laik..

Jednoducho prekonanie streptokoka pri babatku bolo premna velmi stresujuce a pre neho velmi, velmi bolestive (rovnake riziko je z oboch typov) a ak by som sa mala rozhodovat este raz, rozhodnem sa pre vyvolavany porod, nech eliminujem riziko.. Je to ale samozrejme na tvojom rozhodnuti, ja si nemyslim, ze umely oxytocin je taky hrozne zly..

jana_eyre
18. júl 2017

A teda este doplnim, na toho pneumoniae v uchu syna zabrali az druhe podane antibiotika, prve nezabrali a preto ml hnisavy zapal este raz..

Strana
z3