Mám si dať vyvolať pôrod kvôli pozitívnemu streptokokovi?
Ahojte. Prosim o radu aj ked viem ze rozhodnutie je na mne. Som 2 dni po TP a som tretorodicka. Mam pozitivneho streptokoka. Vyvolavanemu porodu som sa chcela vyhnut kedze prve dieta mi takto vyvolali a boli to priserne bolesti bez prestavky. 2.porod prebehol prirodzene a bolesti sa nedali porovnat oproti tomu vyvolavanemu porodu + pri 2.porode som mala tiez poz.streptokoka. Nestihli mi dat atb ale babatko sa nastastie nenakazilo. Dnes som otvorena na 3.5 cm a hrdlo je 0.5cm. Dr navrhla hospitalizaciu, dat atb do zili a na druhy den prepichnut vodu a cakat ci sa do hodiny spustia bolesti a ak nie tak dat oxytocin (co je uplne odmietam). Keby tam nie je ten poz.strept. tak kaslem na cele vyvolavanie a nech to pride same aj o 10 dni ale teraz neviem co robit. Kebyze idem dobrovolne na vyvolanie tak mam istotu ze mi stihnu dat tie atb ale ked budem cakat ci to pride same tak zasa je riziko ze mi nestihnu dat atb a potom sa budem len modlit aby sa dieta nenakazilo. Dr povedala ze ked mi prepichnu vodu tak mozno nebude ani treba davat oxy a ked tak len trocha ze sa to mozno tak pekne samo rozbehne. Ale to nikto nevie ci ano alebo nie. Poradte co by ste robili vy?
Naco? 🙂...ja mam tiez streptokoka... a rodila som 18 hodin... 3 razy (tusim) mi davali antb...
Mne odtiekla plod.voda, 1xminstiekli antibiotiká a dcéra sa narodila po 9hod od odtečenia plod.vody.
@danielak84 a nakazila sa?
@anjelik87 ked mne zistili streptokoka pri druhom dietati, studovala som. Napriklad aj tu je o tom pisane...
http://mamaaja.sk/clanky/tehotenstvo/infekcie-v...
mozes skonzultovat aj s inym lekarom. ak chapem dobre,treba podat atb aspon 3h pred porodom.
u zeny sa strept. neriesi, lebo nerobi problem. ale ak citas dalej, v asi 5% sposobi zapal a vtedy sa zene podaju atb. vlastne ju preliecia.
aj o tom je informovany suhlas, ak sa ti nepozdava postup, treba si pytat alternativy..
ak by mi aj dalsi, nezavisly lekar potvrdil postup, tak skor sa rozhodnes ako ked tipise skupina matiek ;)
Vobec netreba vyvolavat porod. Tiez som nala pozitiv... len treba ist skorsie do nemocnice ked zacnes rodit aby ti stihli dat atb 2x...
bolo to rychle asi 2 hodky, samo ze bolestive, dost intenzivne, dokonca som si prvy raz dopriala epi ale nezabrala mi absolutne, takze to nebolo dobre rozhodnutie ale zase aspon som sitie potom necitila.
@anjelik87 nastastie nie.
Ahoj, pozri si už aj existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/streptokok-a-podavanie-antibiotik-pocas-porodu/
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/streptokok-v-tehotenstve/
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/streptokok-na-konci-37-tyzdna/
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/pozitivny-streptokok-v-9-mesiaci-tehotenstva/
a nemozu ti pichnut antib, az ked zacne porod, nie ked zacnes rodit, ale nejaky cas pred tym, musis mat vyvolavacku a potom infuzku s antib.?
Ja som mala tiez streptokoka, ale nakoniec mi museli robit sekciu... Tak som to nemusela riesit
@katkalubkova tie 3hod su na to, aby sa atb dostali do babatka a chranili ho pred streptokokom.
.....ja zasnem co vy tu riesite😴
@katkalubkova min. 4 hod.pred narodenim dietata za musi dat ta infuzia
Streptokoka som mala v prvom a tretom tehotenstve - prve islo prirodzene, praskla mi voda, ale postupovalo to velmi pomaly a tak mi atb v pohode stihli podat a zabrali..
Pritretom som bola uz dlhsie otvorena na 3prsty, bolo citit vak blan, naliehal hlavickou.. Na poradni mi dali nejake atb pre istotu kedze som bola rizikova, ale nepomohli.. Nakoniec ma hospitalizovali kvoli preeklampsii a porod vyvolali - atb pichli a nezabrali.. Neviem preco nezabrali, ci mi ich dali malo, ci to podcenili, lebo som rodila 7h, tak cas mali.. Malemu potom robili ster a bol nastastie ok..
Streptokoka ale aj tak nakoniec mal, (ale ineho pneumoniae) ale az v 7m, v uchu a sposobil mu 2x prasknutie usneho bubienka..
Inak ja len tolko - 2 a 3 porod bol teda u mna vyvolavany.. Kvoli hroznemu zazitku pri 2porode som sa vyvolavaniu chcelanstrasne vyhnut a nakoniec som sa hrozne bala ako sa sialena bolest zopakuje.. ALE ten treti vobec nebol taky sialene bolestivy ako druhy.. Nevravim ze to nebolelo, ale nebolo to take hrozne a neprekonatelne.. Takze za mna si myslim, ze kazdy porod - aj ten vyvolavany je uplne iny.. Drzim palce..
@jana_eyre odpovedala si na moju otazku, ktoru som nechcela napisat, ze ako je ten streptokok z matky nebezpecny pre dietatko, nechcela som sa to priamo, az ma tu niektore nezdusia, ze sa pytam kraviny, ale naozaj som nevedela.
Ja som ho mala pri oboch tehotenstvach, vedela som ze ma ist infuzia, ale viac nic. Nakoniec boli obe deti narodene sekciou. Prva neplanovana, druha uz ano
@katkalubkova ja som si o tom velacitala uz pri prvom a teda riadne ma to desilo.. Neboj sa pytat, ved nikto nevie pokial sa neopyta ☺
Najhorsie je, ze z toho moze vzniknut zapal mozgovych blan a podobne.. Pre mna je meningitida uplna nocna mora..
Vtedy ked malemu zistili toho streptokoka v 7m, tak som bola taka stastna, ze skoncil v uchu... Hrozne su tieto bakterie...
@jana_eyre Bože. No, myslim, ze autorka temy sa rozhodne asi pre vyvolavacku, ked sa to tu rozpise😔. Tiez som neni za oxyt.

Mala som rychlý porod. Klistyr nestihli ale ATB stiekli.