icon

Manžel nechce byť pri pôrode

5. okt 2023

Ahojte, je tu niekto, kto to mal tiez tak? Mojho som sa dnes pytala, ci by siel so mnou na taku teho predporodnu pripravu, chodi sa tam v paroch.😁 A on rezolutne odmietol, ze co by tam robil a pri porode takisto. Ze tam ma byt lekar a sestricky😁😁😁 On je taky, ze s nim sa pohnut neda, takze viem, ze to ozaj tak bude.
Ze on chce vidiet dieta umyte a zabalene uz.
Je mi jasne, ze z neho hovori strach, ze "nieci uvidi" a odpadne pri tom..

annamivo
6. okt 2023

Rodila som 3x a manžel nebol ani raz. Nechýbal mi tam a asi by ma aj znervoznoval 😄 pri prvom nebol doma a pri ďalších musel byť doma so staršími. Keď sme sa o tom bavili tak povedal že tam nechce byť. Ja som ho nenutila a vyvrbilo sa to tak že ani nemohol. Môj muž nemusí krv a podobne, takže som to chapala

moonlight1210
6. okt 2023

Ani ty si nechcela, aby ta akokolvek vmanevroval do niecoho len preto, ze by ste to mali podla neho spolu zdielat, hoci ty sa na to necitis.
Dosiahol by najskor to, ze sa ti to znechuti uplne a z puta, co ste mali vdaka tomu mat, sa stane maly nahnevany kamienok odporu k nemu, ze ta donutil. Co ta bude vo chvilach domacich kriz vzdy tlacit ako neprijemna spomienka, ze ta nerespektoval.

Takze vysvetli mu, preco by si si to velmi zelala, ale urcite neskusaj roznymi sposobmi neodbytne lamat na to.

mamelka
6. okt 2023

Že my tak nemáme na výber,že? A keď potrebujú oporu,tak sme im dobré. Ja som toho názoru,že tam ten muž má byť. My musíme znášať iné ,,hluposti,, a nikto mu nekaze stat tam dole a odrodit.
Ja som pri dvoch nemala-nebolo to umožnene, pri tretej bol a za mňa áno. Ci keď som chcela piť,niečo podať, pomôcť.a čas mi tak super zbehol.
Na margo kúpania. Mne Máriu nekupali po pôrode, len poutierali. Neviem, ja som tu krv neriešila,veď je to moje dieťa. Najlepšie je všetko zhodiť na modernú dobu, citlivé matky keď niekomu nie je daná vec po chuti. 😄

maryetta
6. okt 2023

@mamelka ja som si akurát pozrela fotky. Ale ani jedno dieta nebolo od krvi.

slavomira236
6. okt 2023

@canis_lupus ja som rodila v uk tam dokonca dieta len osusili do plienky po bondingu a vobec neumyvali. Takze som prisla domov s neokupanym babatkom.

mamelka
6. okt 2023

@maryetta Mária mala trošičku na hlavičke, poslem ti do messenger😄. Nič strašné. No nebudem sa tváriť,že ju vybrali z regala v Kauflande😁

vulka
6. okt 2023

A chcela by si radšej takého, ktorý by si celýýýý pôrod priamo filmoval?

sense
6. okt 2023

Ak ho tam chceš mat povedz mu žeby si bola rada keby tam je, ale nútiť ho nebudeš.... Nechaj rozhodnutie na ňom. Ani môj pôvodne nechcel byť a nakoniec strávil so mnou 3 dní v nemocnici, a bol hrdý na to ze dcéru videl a držal ako prvy

jankak055
6. okt 2023

@denithestrange1993 ale co ked tam ani mamicka nechce ist a tiez sa boji 😁😆

adeladulova
6. okt 2023

Moj manzel pri porode bol. A ja som bola ze tam so mnou stravil tych 8 hodin, pomahal mi do sprchy a podobne. Navrhni mu, ze ked zacne ist do tuheho, moze pockat vonku. Ale isto ho bude mrziet, ak bude cakat doma na gauci/ v bare na smsku o narodeni...

luccija
6. okt 2023

@syslik81 ako môže vidieť vaginu a tlačiace dieťa?
Veď stojí za hlavou.Moj muž povedal, že čakal veľa krvi, kriku paniku.Na šťastie to bolo bez komplikácií a nič z toho čoho sa bal.Nechala som ho rozhodnúť sa samého, ale som rada, že tam bol a dodnes sa každému chváli a to sú roky že ju videl prvý, bol pri tom ako ju vážili,odsavali nos, usta.vtedy to bolo ešte tak, že po pôrode brali dieťa vedľa meriat, vazit a až oblečené priložili k prsu, ale bola to fraška , takže bola viac s mužom ako so mnou.

katkaseiner
6. okt 2023

Neviem ci si precitas moju spravu ale napíšem. Tuez som bola sklamana ze moj muz nechce byt pri porode...nakoniec aj tak by to neslo (oba boli cisarske)...ale aj tak ma to škrelo chvilu. Treba to predychat. On tam nechce nie preto ze ta s babom nema rad, ale sa boji vidiet niektore situacie - resp. nie je na ne pripraveny. Pochop ho, neboj, bude dobrym otcom

krisstinkaa
6. okt 2023

Môj muž pri pôrode nebol a ani som ho tam nechcela,veď by akurat zavadzal a mali by sestrička viac roboty s ním,než so mnou 😅

stvura
Odpoveď bola odstránená
kate_cs
6. okt 2023

Je to jeho slobodná voľba, nemôže sa na neho nikto hnevať. Ak má byť manžel pri pôrode, musia to tak chcieť obaja. Sú jednoducho ľudia, čo takéto situácie horšie zvládajú, nerobí to z neho horšieho človeka/manžela/otca.
Ja som nechcela muža pri pôrode a ani on tam nechcel byť. Že bude vedľa. Nakoniec, keď to na mňa prišlo sa odo mňa ani nepohol a obaja sme to brali ako automatické a prirodzene, že je tam. Bol tam počas celého pôrodu. A nič nevidel ako sa píše vyššie, stál pri mne, teda nevidel čo sa deje dole.
Pri druhom pôrode už bol automaticky a veľmi mi pomohol, keďže som nerodila na koze, ale inak a držal ma za ruky.

stvura
Odpoveď bola odstránená
panda21
6. okt 2023

Môj bol pri oboch a dosť mi psychicky pomohlo, keď ma tam držal za ruku niekto známy. Pri prvom pôrode zmenili retoriku aj lekárka so sestričkou (ostali milsie). Druhý pôrod som odmietla na slovensku, tak v Čechách bol ešte väčšia opora. Celý čas sme na izbe boli samy dvaja. Pomáhal mi do vane, z vane na záchod, dopúšťal teplú vodu, podával vodu na pitie, pomáhal otáčať vo vani. Držal ma, keď som v poddrepe tlačila malú. Hneď ako som porodila, som ju mala na sebe a muž ju hladkal a oblieval vodou, aby jej nebola zima. Pomohol mi na posteľ z vane, držal malú keď ma šili. 2 hodiny sme si užívali nahý bonding o samote.. Neviem si predstaviť, že by o toto prišiel a sám uznáva, že sa na mňa pozerá po tých pôrodoch "inak".

lucy_ms
6. okt 2023

Môj muž tiež nechcel byť pri samotnom pôrode a ani ja som ho tam nechcela. Ale predtým ako som išla rodiť a aj potom, keď nám doniesli dieťa už bol so mnou. Na samotný proces pôrodu sme ho poslali na chodbu a tam čakal.

syslik81
6. okt 2023

@luccija ja ked som tlacila tak sa pozeral aj jak isla mala von.. v tej chvili mi to bolo jedno mala som ine starosti..ale video som kazala zmazat a ani som jo nevidela

babu11
6. okt 2023

Môj bol pri oboch a teda neľutuje,ja som mu povedala ,že ako sa rozhodne je na ňom,ale bola by som rada keby tam bol ,tak povedal,že ide. Ja som mala prvý pôrod komplikovaný, veľkú stratu krvi atď. Celý čas bol pri mne aj tlačil za mňa 😁 a baby mám fakt chlapa čo sa nerozreve ani na pohrebe a keď mu baby ukázali úplne sklenený pohľad aj teraz revem, keď si na spomeniem .On doteraz tvrdí,že je rád,že tam bol,že videl čo prežívam bolesti atď. všetko čo ženy musia vydržať. A čo sa týka krvi a všetkého možného v tej chvíli mi to bolo šum a fuk patrí to k tomu.

xjakubikovak
6. okt 2023

Môj bol celý čas somnou od prvých kontrakcií a bol mi tam úžasnou oporou ale na začiatku tehotenstva si nebol istý tak som si vybavila dulu aby som tam mala niekoho kto mi bude pomáhať psychicky a aby som tam nebola sama a za mňa to bola dobre rozhodnutie 🙂 neviem si predstaviť tam byť v tých príšerných bolestiach zavretá na izbe úplne sama

denithestrange1993
6. okt 2023

@jankak055 no hlavne,ze boli obaja pritomni pri vyrobe 😂😂😂

nika_val
6. okt 2023

@milanemila Jasne že som si o tom čítala a viem čo to znamená.. zaujalo ma to (aj ked v tom neprijemnom) takže som si čítala o tom
Možno nie som expert ohladom toho ale viem čo to ako tak znamená..a aj tak nie ďakujem
Puto s dieťatom si viem a rada vybudujem keď bude čisté a nie od toho všetkého ho davať
A milovať ho budem nadovšetko samozejme hneď ale nemusim ho mať na sebe hneď po vybratí
Takže toto "🤦‍♀️" si môžete kludne davat kolko chcete 😊 ale je to moj nazor

@majulino posledne asi 2roky o tom čítam, vidím všade .. predtym som o tom nejak extra nepočula, preto som to nazvala "módou"
Ale som pisala vyššie, nie ďakujem 😁

@tykat ano! 😁 ďakujem že niekto sa ku mne pridal ...lebo zase som v diskusii za totalnu blbku 😁😁

miriam11
Odpoveď bola odstránená
luccija
6. okt 2023

@nika_val a čo im povieš také spínave mi ho nedávajte?ma to svoj význam.Ver, že Ti to príde úplne prirodzené moja grcala plodovu vodu, pokým nie sú v tej situácii príde ti to nechutne.Rovnako som nerozumela ako bezdetná prečo sa koja deti staršie ako rok veď to musí byť zvláštne a kojila som raz tolko

zuzinka888
6. okt 2023

Urcite ho nenut. Moze mat z toho traumu- neskor komplex,ze to nezvladol a vas vztah pojde .... Zober si mamku, ci inu blizku osobu popripade dulu.

zuzulka558
6. okt 2023

Rešpektuj ho, ja som mala môjho pri prvej, lebo chcel skoro im tam do skriniek padol ale dal to 🤣 malú držal neumytu ja som nemohla proste na to žalúdok nemam ale láska k nej nič nezmenila doteraz, pri druhej nebol vtedy bom akurát mega kovid, len ma zaviezol ráno a zdrhol do BA do roboty ani vyšetrena som nebola ci si ma nechajú 🤣🤣

luteam
6. okt 2023

@syslik81 ved ale chlap si urcite vie vybrat ci ti bude stat pri hlave a drzat ta za ruku alebo pozerqt medzi nohy omg to malokto robi

luteam
6. okt 2023

@selena_luna pekne napisane uplne suhlasim

pkgirl30
6. okt 2023

@nika_val ja som si tiež pred pôrodom myslela že nechcem aby mi dieťa položili na hrudník ešte od krvi neumyte...ale hneď po pôrode sa ma na to nikto nepýtal sestra vytiahla nočnú košeľu a dieťa už bolo na hrudníku. a poviem, teda nič krajšie som nezažila. po toľkých hodinách bolestí, keď som sa na môjho neumytého a pokrčeného syna pozrela ja som sa zamilovala v tej chvíli a začala plakať. je to tak silná láska že mi bolo jedno ako vyzerá