Manžel nechce byť pri pôrode
Ahojte, je tu niekto, kto to mal tiez tak? Mojho som sa dnes pytala, ci by siel so mnou na taku teho predporodnu pripravu, chodi sa tam v paroch.😁 A on rezolutne odmietol, ze co by tam robil a pri porode takisto. Ze tam ma byt lekar a sestricky😁😁😁 On je taky, ze s nim sa pohnut neda, takze viem, ze to ozaj tak bude.
Ze on chce vidiet dieta umyte a zabalene uz.
Je mi jasne, ze z neho hovori strach, ze "nieci uvidi" a odpadne pri tom..
Tak ho nenut. Ja by som pri tom tiez nechcela byt 😅
Ja zatial dieťa nemám ale už teraz viem že ak raz porodím tiež chcem bábo vidieť až umyté 🙈
Ja nechápem tu módu teraz keď sa bábo ešte špinave položí na mamičku.. to by som ja asi nedala 😁
Takže chapem tvojho muža
Je to vec názoru ale ako to už niekto pisal keby som chlap tiež by som tam asi nechcela byt. Ja som rodila nakoniec Sc ale ja som sa tiež pýtala môjho partnera pred porodom že ak to bude normalne či by tam chcel byt a on teda sám povedal že chcel, rešpektovala som ale rovnako by som rešpektovala keby povie že nie. Ja to úplne chapem takže by som ho určite nenútila aj keď chapem rovnako že v tom nechceš byt sama 🙂
Urcite ho nenut. Ale povedz mu nieco take ze nech mu je jasne ze prichadza mozno o jedinnu zivotnu prilezitost zazit porod. Vselico sa moze stat a tu moznost uz nikdy nedostane. Nech si dobre rozmysi ci o to chce prist, lebo je mozne ze kamosi mu budu o tom rozpravat a on bude mimo. Ze mu to nevravis koli tomu aby tam bol pre teba ale on sam koli sebe. Ze nechces aby raz lutoval ze o to prisiel.
Ak stale povie ze nie, tak si zavolaj mamu, kamosku, sestru, alebo dulu. Podla mna kazda z nich ti pomoze ovela lepsie ako muz.
Nenut ho, je to zbytočné a v konečnom dôsledku ešte ti može byť "na oštaru" keď bude nervózny, naštvaný tam a podobne.
Muž k pôrodu, ak ide, tak má byť aj skutočne pomoc a opora, aj tam pôjde nútene, tak to nemá zmysel a skôr to uškodí všetkým.
Zavolaj si mamu, sestru, kamošku, ak nechceš byť sama, ale muža nasilu Nenut
Môj chcel byť, ale nestihol.
A nakoniec som bola rada a ak by sme mali druhé, asi ani nechcem, aby tam bol (a pritom mi je obrovská opora a pomoc). Ja som sotva vnímala lekára, muža by som si ani nevšimla 😂 Ale keby chcel, samozrejme, môže.
Úplne by som rešpektovala jeho rozhodnutie, jeho pocity. Nehľadaj za tým nič viac, proste tak to cíti.
Moj bol a iba ma znervoznoval. Dva krát som ho vyhodila z izby, tiež bol pred tým na vážkach, k druhému pôrodu už nepojde
Moj nechcel a ani nebol.nenutila som ho.spatne.som zistila.ze by mi tam bol aj tak prd platny.prisiel po 2 hodinach ked som uz bola osprchovana a ozmyvana a isli sme si pre malu spolu k sestrickam.
Ani môj nebol ani pri jednom pôrode 😁ale ja som ho tam ani nechcela. 😁
Moj chcel byt. Pri 3. uz hovoril ako tvoj. A k 4temu na moje naliehanie prisiel. ;D
Tiež by som ho nenútila . Úprimne tiež by som ako chlap asi nechcela u toho byť 😂 ale to je asi naozaj individuálne. môj chlap u prvej nebol, u druhej áno na vlastnú žiadosť zo zvedavosti a teraz čakáme tretie a už ma presviedča že zasa chce ísť a ja jeho nech mi dá svätý pokoj nakoľko mi pri druhej u pôrodu len nervy robil 😅
Ked nechce,nenut ho. Nemusi vidiet uplne vsetko. My zeny sme na to stavane. Bohuzial,aj ked tam nechcem byt,musime 🤣
Sestrin muž nechcel byť tak som bola ja pri jej pôrodoch a poviem ti je to teda zážitok aj z tej druhej strany. Keby som nemala skôr dieťa tak by som asi svoje nemala 😁
Na predporodnej priprave by sa mohol zucastnit aspon casti o manipulacii a starostilovasti o dieta (ak tam taku budete mat),to sa ho bude tykat. Ale ak sa boji porodu, urcite nech tam nie je. To nam aj lekari prizvukovali. Ale inac nechutnosti ho pri dietati caka este vela, to ze ti ho daju ciste a zabalene je iba kamuflaz. 😄
Tak prinutit ho samozrejme nemozes to by bolo na skodu ale mna osobne by sa to dotklo, ze nechce so mnou byt ked ho potrebujem a vidiet taku velku vec ako narodenie svojho dietata ale tak to su len moje pocity ako tu citam vela zien to berie v pohode dokonca same muza pri tom nechcu. Na tvojom mieste by som si urcite vybavim dulu
Do istej miery tento pristup chapem. Porod je dolezity medicinsky akt a lekarov by pri nom nemalo nic rusit.
Áno, tiež mám takého manžela, že pri pôrode by som mala viac starostí, či to on zvláda, ako s tým, čo sa deje dolu 😂. Takže k pôrodom som ho nevolala. Je mi za to dosť vďačný. Ak nechce, nenúť ho. Ak potrebuješ podporu pri pôrode, skús poprosiť mamu/kamošku/profi dulu.
Urcite ho nenut. Moj nechcel ist ani na sono, ma taky problem, ze sa mu robi zle, ked vidi vnutro ludskeho tela. Lekar sa ma pytal, preco tam nie je a potom povedal, ze som dobre urobila, ze som ho nenutila. Vraj on mal.pripad pacientky ze chlap isiel nasilu k porodu, nejako mu ten pohlad neurobil dobre a potom odmietal spavat so.svojou zenou
@walentina7 no to bolo jasné, že ty vypotíš nejakú perlu
pozri si video ako sa derie dieta von cez tvoju vaginu- nieje to tak nadherny pohlad ako mas v predstave ... ty tlacis-nevidis to,ale on ano .. niako ti nepomoze ked tam bude.. a ani strihanie snury nieje tak super zazitok ..
@walentina7 otec mojej dcery tam bol a aj moja kamaratka.. a rozhodne niesom nesamostatna a uz vobec nie rozmaznana ... oni tam chceli byt dobrovolne spytali sa ma ci mozu .. s vychovou mi uz nepomohol ani jeden .. staram sa sama v zahranici bez akejkolvek pooci a ide mi to dobre uz 9 rokov 😉
ahoj, moj odmietol, ale jemu bolo zle aj u veterinara so psom. potom som aj bola rada, ze pri samotnom porode nebol, ked sa to zacalo komplikovat, zvracala som tam a skoncila pri akutnej sekcii.
bude to vase prve dieta? na druhu stranu na predporodnu pripravu by mohol ist a byt aspon pri prvej dobe porodnej, ktora moze trvat niekolko hodin. porodna asistentka mi ukazovala nejake ulavove polohy s partnerom, mohlo by to byt celkom "zaujimave".
Ak na to nemá náturu, bude ti tam lepšie bez neho. Ako fakt. Muži tam potom len stresuju, pomaly odpadnu a treba ich ratovať. Rodila som 3x. 1x bol pri tom manžel, dva razy nebol (bol s deťmi) a teda keď som bola sama, bolo to pohodovejsie 😄 nemusela som sa obávať o to, že on má obavy..
Podla mna je to v uplnom poriadku, vie, co by zvladol a co nie, nepotrebujes tam potiaceho chlapa v stresoch, co ti este odpadne a bude mat s toho traumu na cele mesiace po... na co je to dobre? Zavolaj mamu, sestru, kamaratku, sama by som tam nesla, logicky pri bolesti ci problemoch potrebujes niekoho s "cistou myslou" co ta podpori a vie, co si chcela a bude dohliadat, nech sa k tebe pekne spravaju... ale muzovi nevycitaj... ja uprimne mne muz nijako "nepomohol" a ani to, ze tam bol vo faze tlacenia a samotneho porodu nebolo dolezite, viem kazda to vnima inak, ale tie momenty som potrebovala cas pre seba, sustredit sa na svoje telo a predychavat bolest... skvele bolo, ze ma odviezol do porodnice, vlacil veci, vybavil papierovacky, prestrihol snuru a siel s babom aj na JIS, kedze musela do inkubatora...
Pridám svoje. Pri prvom bol v zavere úplne. Tak sme sa dohodli. Pri druhom, keď som sa spýtala, na príprave byť nechcel (pri prvom ani som neuvazovala). Vyriešila som to niečím ako dulou pri pôrode .
A čo sa nestalo?
Prekotný pôrod. Nestihla ani sanitka prísť a dieťa si "odrodil" muž do rúk. Po pôrode som potom pešo odkráčala k sanitke čo omylom zastala o vchod ďalej a už v nej zahrievali dieťa. No pomerne stres, panika. Neboli sme na to pripravení. Malo to hlavný efekt v tom, že všetci známi a kolegovia odvtedy vozili ženy do pôrodnice Pri prvých náznakoch pôrodných bolestí 😁😁😁
Čo keby ste sa dohodli, že príde len na poslednú fázu pôrodu alebo naopak len na prvú? Prípravu aspoň odporúčam absolvovať, keby niečo sa zvrtlo.
Lebo vieš aj ty budeš nesvoja, aj ty a každá by dieťa chcela vidieť až umyté a zabalené bez toho okolo. Len ty ako žena nemáš na výber.
Nemusí byt nutné muž Pri pôrode, ale nejakú známu tvar by som tam určite chcela.

Lekar,sestricka a optimalne aj mamicka 😂