Môžem mať gélové nechty počas cisárskeho?
Zdravím dámy prosím Vás máte niektorá skúsenosť s gélovými nechtami keď ste išli na cisársky rez? Mám naplánovanú sekciu a neviem či ich môžem mať.. Rodiť budem v Čadci..neviete či to až tak vadí ak ich mám?? Snažila som sa tam dovolať ale nedvíhajú tak teraz neviem..poprosím mudrlantky tipu " nemôžeš mať nič " nech sa nevyjadrujú 🙂 ak máte niektorá skúsenosť s tým že ste mali nechty urobené prosím ako na to reagovali? Ďakujem pekný deň
@dadis práveže niniacik len reagovala,na ten príspevok,ze je určite jedna z tých co si len robia make up a nestarajú sa o dieta,na základe toho,ze sa pýta,ci moze mat gelove nechty
@niniacik10 preco sa pytas ked nechces prijat to co ti tu pisu?A odpoved na tvoju otazku?Nie nesmies.Argumenty typu....tisice zien mali a henten a tamten lekar nerisil su neopodstatnene lebo v prvom rade ide o tvoj zivot a o zivot tvojho dietata.Pri ziadnom operacnom vykone nesmu byt nalakovane nechty.Spravny lekar kontroluje vzdy nechtove lozko,ci je spravne telo okyslicene.A apropoooooo,predstav si ,ze su povolania kde sa gelove ani nalakovane nechty nesmu.A tie zeny (som medzi nimi aj ja) ziju,funguju,pracuju.A dalsia vec,pre mna je nepochopitelne a nepredstavitelne ako sa da start o male ,cerstve babo s top manikurov.Vytahovat smolku spoza nechtov .....
dievčata ,veď sú aj akútne stavy zvonka ,nikto na operačke nerieši geláče ,máme techniku a ak sa niečo nezdá vieme zaistiť artériu a tam máme krásne na monitore oxygenáciu z arteriálnej krvi ....kto pri akútnom stave alebo akútnej sekcii piluje rodičke nechty ....ja teda neviem kde ste rodili ,keby ste videli s akymi vymalovanymi gelovkami máme pacošky ....a teda kto z vas utiera holou rukou riťku drobcovi po stolici
@bianca fakt to beriem ako vtip ....
@dadis nemyslím si že keď niekto nemá nechty sa o seba nestará 🙂 len tá moni244 mi napusala že so určite tip ženy ktorá má na haku dieťa hlavne že je upravená.. Táto diskusia bola od začiatku len o tom či má niektorá z žien skúsenosť s gélovými nechtami pri cisárskom reze..ja nikoho neodsudzujem ani netvrdím, že každá ich musí mať.. Napisala som aj to, že každej sa páči niečo iné je to predsa vec každej jednej z nás 🙂 ale tiež sa nenechám urážať len preto, že je nejaká zakomplexovaná pani ktorá je potom najmúdrejšia..len som sa spýtala 🙂
@bianca sestry nemajú v náplni práce pilovanie nechtov a tak isto nikto nefasuje pilníky a ja sama som išla na dve sekcie s geláčmi a dokonca aj na nohach som mala nalakované ,manžel pomohol ...a teda mám tri deti a malovať sme strop nemuseli .....inak čo si taká nasrata ,ťa štve ,že si geláče nemôžeš dať ....no čo už praca nepustí....
@aristka niesom nasrata.Gelove k stastiu nepotrebujem,nikdy som nemala a dufam ze ani nebudem mat , ale jedine co ma stve je to ze ked mas taky lahostajny pristup k praci na anonymnom fore tak potom ake vykony podavas v praci.Tebe sa nechcem dostat pod ruky.A predstav si, u nas pribuzny musel doniest odlakovac a odlakovat,.A tu vidno ten rozdiel hoc primitivny medzi zahranicim a nasim zdravotnictvom.
@bianca 😀 moja ,veď nie sme v stredoveku ,bolo by veľmi smutné keby indikáciou nizkeho O2 boli len nechty a pohľad na ne ....my máme toho trošku viac ....pri popáleninach ,ak sú spálené nechty a koža cyanozu na nechtoch nevidíš ,tak isto pri devastačných poraneniach ,tak isto ak je pac zarúškovaný napr na orl ,ruky ani nevidíme a mohla by som pokračovať ....zbytočne sa snažiš ma dehonestovať ,treba si to trošku aj odžiť ,no inak ja som vedľa rakúska a vidiš asi je rozdieľ medzi bardejovom a zapadom ,tie rozdiely sú ešte aj v nechtoch ,čo s tým spravíme ..... 😉
@aristka presne som cakala kedy pouzijes Bardejov.Ach svata prostoto.Nic o cloveku nevies.Za 12 rokov na akutnej ARK vo veducej pozicii v sluzbe pri lozku som si odzila viac ako upratovacka na anestezii co stoji pri hlave a lusti krizovky.A predstav si ze nie v BJ.Ale skoda reci.Nalakuj si svoje smutne,odflaknute gelace a maj sa rada.
@niniacik10 ja som ti to napísala preto, čo si napísala potom, že žena nemusí vyzerať ako príšera s mastnou hlavou a prirodzenou krásou, tak som reagovala, že riešiš len make up a vlasy a nie som zakomplexovaná, keď neriešim, či na operáciu môžem mať nechty, to len ty sa snažíš presvedčiť ľudí, že musíš byť tip top aj na operačke
... tak ja mam upravene nechty 365 dni v roku ale ked som isla na cisarsky som si veru tuto zalubu odpustila a vobec si nepripadam zeby som bola ako zena ktora o seba nedba .. 😀 hej mozes mat gelove nechty, nezabudni ist pred tym aj ku kadernicke aby ti na den Deee vykuzlila niejaky specialny uces, samozrejme daj si na seba tie najdrahsie sperky a zaobstaraj si to najluxusnejsie pyzamo aby si pekne privitala na svet svoje dietatko ..ja neviem niektore z vas si mylia operacnu salu s prehliadkovym molom,...planovana sekcia je chirurgicky zakrok, operacia ako kazda ina tak neviem co sa tu riesia taketo doslova primitivnosti..a uz vobec nechapem naco sa pytas ked nechces pocut negativnu odpoved/ ked si presvedcena o nechtoch kludne chod na manikuru ale zakladne poznatky o porode by si uz hadam mala mat ked sa nan chystas...
ahoj som z cadce prvu dcerku som mala cisarskim nechty som musela mat odlakovane aj na nohach 🙂 teraz sa chystam znova do porodnice uz na vikend a anesteziolog mi dal papier kde je presne vypisane co pred planovanou sekciou mozes a nemozes samozrejme gelove nechty nie kolegina nestihla museli ju rychlo otvarat a po prebudeni mala 2 nechty strhnute dole aj jej doki vynadal radsej si daj kadernika ked uz a ides si predsa po babetko nie do kupelov aby si sa pacila kazdemu pockaj a daj si po porode 🙂
ja som mala planovanu sekciu a mala som nechty nelakovane, nie gelom iba lakom, ale malicek som si musela odlakovat, oni to potrebuju ci ti nemodraju nechty...inak no problem.
Keby mam planovanu sekciu dam to dole na tvojom mieste...ja som mala gelove a isla som na prirodzeny nakoniec sa to zvrhlo na akutny cisar, samozrejme mi nikto nechty z prstov neobtrhal ale tie pohlady nesuhlasne som citila...inak aj tak som ich po navrate z nemocky dala dole, lebo pri prebalovani som mala ho*no za kazdym nechtom 😉
Človek sa tu nemôže už na nič opýtať..
@niniacik10 HLUPA JE TVOJA OTAZKA A NIE MOJ PRISPEVOK ...
@jersey333 keď myslíte.. Nepotikali sme si milá moja..už len to,že nepoznáte základy slušného správania hovorí za seba 🙂 pekný deň vám želám
ahoj pri cr si radšej daj nechty dole ak su priesvitné je to vo pohode dôležité aby ti bol vidno tvoj necht .. je to pre tvoje dobro keby sa niečo nepozdávlao tak na nechtoch sa to da hned rozpoznať 🙂 ja som rodila v čadci a musela som si ich dať dole .. tak ked som sa nudila som pekne lupala 🙂
@niniacik10 no ja mam vo stvrtok kontrolu u rehaka na prijmovej amb.a povedal mi ze kedze mam termin na sobotu az si aj veci vezmem ze uz si ma tam aj nechaju rovno 🙂 tak traz neviem no nechce sa mi este 🙂
@22beba ďakujem 🙂 tak si ich radšej dám dole teraz..pýtala som sa pretože idem dnes k nechtárke tak jej poviem nech ich dá dole..ďakujem za názory 🙂
@deniskaa1 aspoň to už budete mať za sebou 🙂 ja už sa aj teším 🙂
@niniacik10 aj by som sa keby som kazdym dnom nemala večši strach z porodu neviem prečo sa tak bojim pri prvej som mala cisarsky teraz pojdem na ostro 🙂 aspon ze chlop moze bit pri mne
@niniacik10 😀 😀 tikala som ti pretoze takuto otazku moze dat 15rocne dievca a nie dospela zena ktora uz ma jeden porod za sebou ... ano za moje prispevky hovoria zaklady slusneho spravania ...za VASE/ dala som si tu namahu a nieco som si precitala hovori VASA inteligencia ... tymto koncim a nereagujem dalej je to pod moju uroven diskutovat na temu GELOVE NECHTY NA SEKCIU,,, 😉
Spýtaj sa na kontrole v nemocnici, ale ja som mala dlhé svoje nechty a veľmi mi vadili pri zaobchádzaní s malinkým, tak išli dolu.
@niniacik10 jasné radšej tak 🙂 však potom sa budeš znova parádiť 🙂
@aristka nic v zlom ale toto su uz utoky. Toto by sa mohlo dotknut kohokolvek kto je z Bardejova.A co sa tyka tvojich odpovedi ano su akutne stavy kedy ma zena aj gelove nechty popaleniny a kadeco, ale su to stavy nepredvidatelne. A myslim si, ze kazda rozumna zena, ktora ma planovanu sekciu si to schvalne neda. Mne pri prvej sekcii ktora bola planovana tiez spominala anesteziologicka tie nechty, druha bola akutna, no nikto sa neztihol o tom zmienit. Ale vies co nemala som ich cele tehotenstvo ani pred ani po porode. Momentalne bude mat mala osem mesiacov a uz treti tyzden ich mam. A vies preco som si ich nedala ani v tehu???? Manzel mi robi na rychlej a ma uz nieco za sebou(a ja mam za sebou uz aj potrat, kde ma pri kyretazi museli uspat) a jeho rada znela vydrz a nedavaj si, nevies co sa moze stat a zbytocne si to skomplikujes. Netvrdim ze tehotenstvo je choroba, ale je to iny stav.Takze prosim ta bud taka laskava a neobuvajsa do vychodniarov.

moja kamoska rodila v cadci, sice prirodzene ale mohla mat gelove ale max francuzsku manikuru aby bolo vidno lozko