icon

Môžem mať gélové nechty počas cisárskeho?

niniacik10
16. jún 2015

Zdravím dámy prosím Vás máte niektorá skúsenosť s gélovými nechtami keď ste išli na cisársky rez? Mám naplánovanú sekciu a neviem či ich môžem mať.. Rodiť budem v Čadci..neviete či to až tak vadí ak ich mám?? Snažila som sa tam dovolať ale nedvíhajú tak teraz neviem..poprosím mudrlantky tipu " nemôžeš mať nič " nech sa nevyjadrujú 🙂 ak máte niektorá skúsenosť s tým že ste mali nechty urobené prosím ako na to reagovali? Ďakujem pekný deň

aristka
16. jún 2015

@majkuska fakt sorry ,ale utok bol na mňa, a pre mňa viac ako usmevny ....a nad danym nickom tj riešenie gelačov by sa v par špitaloch len pousmiali ....bohužiaľ ,možno na vychodže strahavaju nechty a pekne aj s vlastnymi ,hadam keď sa vam tam vrati zo zapadu zdr.personal pride novy zavan pracovneho vzduchu a konečne ženam nebude nikto robiť chir.zakrok tj strhavanie nechtov ,no a chlapci z rychlej bol niekto vytyčeny čo sa babral z manikúrov a kto potom ratoval ....hm ,vam je dobre ,zjavne na rychlej mate na službu viac personalu ,keď sa stiha aj manikura ,tak to vam môžme zavydieť....no a važne ....u to nikto nerieši ,ženy maju gelače a v pohode idu na stôl ,to su fakta a tak isto som išla aj ja dokonca žiadna francuzka manikura ,ale krasne plne červene nechty a nie je žiadny problem ,takže zjavne tam problem mate vy .....

bianca
16. jún 2015

@aristka problem tu je ale niekde inde kedze mas problem aj s citanim .A do vychodu sa neobuvaj .Nemas na to najmensie pravo .Zila som dost dlho mimo Slovenska a na to kde momentalne par rokov som,som nalezite hrda a primitovne podpichovacie ,bezcenne a zakomplexovane reci ma od niekoho ako si ty nedokazu urazit.Uz len dufat ,ze tvoje deti budu mat iny vzor

jersey333
16. jún 2015

@bianca vacsina tych ktory ziju smer BA si myslia ze ziju v americkom hollywoode a ze pojedli mudrost sveta ale popritom ani nevedia o com je rec..sama zijem v zahranici mam dokonca tetu doktorku a plne s tebou suhlasim..dokonca ani v zahranici nie su povolene nechty/ ale tam taketo primitivnosti ani neriesia..pacientkam aj personalu je to uplne jasne..samozrejme ze zakrok sa da vykonat aj bez toho ale kazdy zodpovedny lekar kontroluje tieto zasadne veci/je to o zodpovednosti...cize tu by som Blavu nevyzdvihovala lebo ak to u nich chodi tak ako dotycna pise...tak by som sa zato skor hambila, aka sa poskytuje zdrav.starostlivost.... jasne ze tisice zien mali urobene nechty ale myslim ze kazdej zodpovednej matke ide hlavne o zdravie a zivot nielen seba ale aj nenarodeneho dietata tak naco zbytocne komplikovat situaciu ..ale samozrejeme najdu sa aj take ktore budu riesit taketo banality donekonecna a budu presadzovat svoju "pravdu":..

jeennyv
16. jún 2015

@niniacik10 Jeden prst musi byt pri operacii, bez laku, bez umeleho nechtiku, aby lekari videli zmeny, inak mozes mat kludne...nase suseda pri operacii mala takisto, len jeden prirodny, ostatne gelove....

niniacik10
autor
16. jún 2015

@jeennyv ďakujem 🙂 no dala som ich dole radšej..
@jersey333
@bianca
@aristka
Prosím vás nehádajte sa tu.. Jediné čo som chcela je vedieť či s tým má niekto skúsenosti nepovedala som že ich za každú cenu musím mať.. 🙂 bola som dnes objednaná na nechty preto som sa pýtala aby mi ich prípadne dala dole čo som nakoniec aj urobila..samozrejme že je dôležitejšie zdravie malého a mňa pred hocičím takže ďakujem za názory no prestaňte sa tu osočovať..každý má na vec iný názor a každému sa páči niečo iné.. V jednej nemocnici im to nevadí v inej áno.. Sto ľudí sto chutí 🙂 pekný večer

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
aristka
16. jún 2015

@niniacik10 poniektore tu pišu o fialovych nechtoch ako môžeš ohroziť dieťa ,zjavne v živote nevideli cyanozu ,je to fialove sfarbenie kože a sliznic a hlavne na akrach tj koncove časti teľa ako pery ,ušne laloky ,končatiny ,ale nielen tu laicky popisovane nechty ,ale sfialoveju cele konce prstov ,takže či su nechty ružove ,červene tj cele zamalovane ,pri cyanoze su cele posledne članky prstov fialove ,plus pery, uši ..to len na margo ,ako ti maju vidieť fialove nechty ,tie byvaju fialove ,od zimy na operačke alebo stresu ,jednoducho už len klinika cyanozy je obširnejšia ,plus bolo by veľmi smutne ,keby na operačke to prišlo do tohto stavu ,kedže mame viac ukazovateľov hladiny kyslika v organizme a vie sa ryhlo zasiahnuť ,aby k cyanoze tj hypoxemii a nasledne hypoxii mozgu vôbec prišlo.....no čo ti poradiť ,zjavne su stale obrovske rozdiely v regionoch aj v tejto sfere niekde možno robia z moc starou technikou a spoliehaju sa na pohľad na nechty,možno je tam ina forma cyanozy doteraz ešte nepopisana .....inak mala som česť s kočkami z košic zo sukromnej nemocnice a nič take nepopisovali ...takže si zavolaj do špitala na gyndu a opytaj sa na gelače ,aby si v hanbe neostala.. 😉 držkaj sa a hlane nech to pre teba a babo dobre dopadne 🙂

aristka
16. jún 2015

@fidka79 šperky a make up sa a operačke nerieši pre krasu ....si zle trafila ...šperky pre stratu ,pri uspati si ich pac neustraži a zlodeji su bohužiaľ všade a make up ...oči pri uspati sa prekryvaju vlhkym mulom alebo sa namažu alebo sa kvapkaju ako prevencia vyschnutia rohovky a ak by boli namaľovane ,pac si koleduje o vydraždenie oči až zapal ....namaľovane usta ,bola by intubacia s farbami ....takže nie pre krasu sa nemalovať hlavne oči a šperky nenosiť pre stratu......

latvia
17. jún 2015

@niniacik10 mozes, pokial nebudu take "natrete", ze by ich nepresvietilo saturacne cidlo. pripadne pokial mas usne lalociky ako slon, tak sa da dat aj na ucho 😀 ale standard su prsty, kde nie je tona tmavej farby...
osobne si myslim, ze umele nechty novopecenej mamicke nepatria...davat pozor, aby si nepodriapala babatko ....

latvia
17. jún 2015

@aristka dievčata ,veď sú aj akútne stavy zvonka ,nikto na operačke nerieši geláče ,máme techniku a ak sa niečo nezdá vieme zaistiť artériu a tam máme krásne na monitore oxygenáciu z arteriálnej krvi

vy meriate NA MONITORE oxygenaciu z arterialnej krvi? to som este nevidela, ako vyzera na monitore saturacia arterialnej krvi? to ma zaujima

marlene
17. jún 2015

t by tea zaujimao aj mna ako sa da zmerat na monitore oxygenacia z arterialnej krvi . 😒

latvia
17. jún 2015

@marlene zjavne myslela analyzator krvi Rapid, len to mierne domrvila, ako ona vie 😝 osobne si neviem predstavit pichat tehotnej na planovany cisarsky arteriu aby sme zistili okyslicenie krvi pri gelovych nechtoch ktore nesnimaju saturaciu 🙄 a hlavne opakovane analyzovat krv aby sme mali prehlad kazdych 5 minut 😀
nehovoriac o tom, ze ak nie je nieco indikovane, tak je automaticky kontraindikovane....a atrerialna linka na zistenie saturacie teda indikacia nie je....

majkuska
17. jún 2015

@aristka no tu o strhavani nechtov nikto nepisal. No coment.

latvia
17. jún 2015

@majkuska ja som raz strhla nalepeny umely tmavy necht pacientke pocas operacie, lebo v sale bola tma, saturaciu jej nechcelo namerat, stale hadzalo nizke cisla, nemala som ju ako inac poriesit, mozno to mala namysli

marlene
17. jún 2015

@latvia asi tak 🙂 okrem ineho - u nas maju pacienti checkliste-kde je presne uvedene ,co mozu a co nie - sperky, zubne protezy,gelove nechty,strojceky do ucha (vyberame az na sale ) z´takisto ako okuliare.

bianca
17. jún 2015

@latvia i ja som sa pobavila na saturke 😀 ale reku ,uz som par rokov mimo,doba ide dopredu 😀

majkuska
17. jún 2015

@latvia asi ale odpovedala mne tak som bol mimo.

latvia
17. jún 2015

@bianca pre istotu som aj googlila, lebo viem ze v prahe ani nemecku nic take nemaju, tak ale blaaaava je blava, reku ci niesu popredu viac nez zapad 😝

bianca
17. jún 2015

@latvia mne sa zda ze expertka na monitorovanie arterialnej SaO2 pisala nieco o Rakusku 🙂

latvia
17. jún 2015

@bianca nemaju to nikde, ani tam...ale prezistim

bianca
17. jún 2015

@latvia jasne ze nemaju.Naco by to bolo. 😉

adsumus
17. jún 2015

@latvia ja som rodila sekciou a nikoho moje nechty nezaujímali,nebola blava, kočka na posteli vedla mala nechty ako dracula, možeš napísať kde si strhávala ženám nechty pošas operácie, lebo na sale bola tma, aby som sa vyhla keby niečo, aj známe upozorním?

janula2063
17. jún 2015

@niniacik10 ked som bola na monitore v nemocnici,bol tam vylepeny taky papier,co a ako pred porodom,co si treba vziat a bolo tam napisane,ze musia byt nenalakovane nechty...

latvia
17. jún 2015

@adsumus kamoska aristky , dosla si, skus predtym, nez sa zacnes navazat aj precitat, co pisem. strhla som len raz, za specifickej situacie, pokial si si nedala tu namahu precitat si moj prispevok vyssie, ze si gelove nechty moze nechat, tak si to docitaj.
a pokial tvoja kamoska pise bludy, co ine sa moze na sale robit, akoze merat arterialnu saturaciu krvi, tak ju budem neustale opravovat, lebo medicinske brepty ona velmi rada vypusta....

lusi24
17. jún 2015

baby neviem čo to tu rozoberáte. Gelové nechty nemaju byť čo ani pri porode a ani pri žiadnej operácii a je doriešené. nerozoberajte to tu..nemá to vyznam.. dievčina ktorej táto diskusia patrí nech saopýta doktora no radím jej dať ich dolu .. pre jej bezpečnosť

lusi24
17. jún 2015

pri porode nejde o krásu ide tu o život nielen bábetka ale aj svoj a ked sii svoj a bábetkov neváži nech si nechá nechty a nech sa vygegli do krásy ale doktorou jej make-up zaujimať nebude

aristka
17. jún 2015

Keďže prave na gynde som zažila užasnu situaciu ,kedy pac tak isto prestalo merať saturku a začali problemy z tlakom a pulsom ,prave na gynde sa behom chvilky pichol swangans ktory snima aj saturku ...pac .sa stabilizovala a dopadlo to dobre ....inak snima art saturku .....keby horelo nikto nenecha rodičku zomrieť len tak ....

bianca
17. jún 2015

@aristka Swangans na gynde?Koli saturke?Kokos mam vazne medzery asi

aristka
17. jún 2015

@bianca začalo to nesnimanim saturky ,čitaj cely prispevok ....