Môžem mať gélové nechty počas cisárskeho?
Zdravím dámy prosím Vás máte niektorá skúsenosť s gélovými nechtami keď ste išli na cisársky rez? Mám naplánovanú sekciu a neviem či ich môžem mať.. Rodiť budem v Čadci..neviete či to až tak vadí ak ich mám?? Snažila som sa tam dovolať ale nedvíhajú tak teraz neviem..poprosím mudrlantky tipu " nemôžeš mať nič " nech sa nevyjadrujú 🙂 ak máte niektorá skúsenosť s tým že ste mali nechty urobené prosím ako na to reagovali? Ďakujem pekný deň
@bianca nie je to jedno ,pretože ta možnosť tu je ,ak ma pac spinal ,da sa saturka merať na nose ,pere ,pretože pri chladnych prstoch ti saturka nemera aj keď su neni gelače a nicky tu stale točili o cyanoze ,ale ak je cyanoza je na celych koncoch prstov ,perach ,ušiach .....takže ako som jej napisala ,nech si zavola do špitala ako su zyknutí ,aby si tam nevypučula to čo tu si prečitala ,či je na predvadzacom mole....
no tu je to uz riadne sci fi.Ja koncim 😀
rozsirujem si obzorym i ked ciastocne nerozumiem reci vasho kmena 🙂 ale co viem urcite, gelove nechty sa mi nepacia tym padom pri ziadnom operacnom vykone nebudem mat problem 🙂 ani v BA ani na vychode ... (ale asi radsej tie sestricky z vychodu ...)
Nie nemozes ich mať ides na operaciu co je trocha nebezpečná radšej si ich nedavaj aj nová sa ti bude zle držať a umývať je to neprakticke počkaj snimi nikam ti neujdu keď ich nebudeš mať 🙂
@niniacik10 ahoj nesmies mat ani nalakovane farebnym lakom koli komplikaciam,na nechtoch teda ich s farbeni sa zistuje ci je vsetko v poriadku.
@niniacik10 ahoj, ja nosim gelove nechty roky, mala som ich aj pri porode a nosim ich stale...ja mam rada nechty kratsie, prisposobene dlzke a vyzeraju uplne prirodzene....necitam tu vsety komentare, pisem ti len osobnu skusenost moju...cize...ja som pri porode mala, pytala som sa na to dok, prave preto, ze cca 2 roky pred porodom som bola na operacii, v ba a tam som mala len nalakovane a tie som musela odlakovat .....pri porode to nevadilo.....radsej sa opytaj konkretne v nemocke ..lebo tu ...tazko jednoznacne sa dozvies odpoved...
Takže kočenky ,tie moje vesmirne fantasmagorie su staršieho data kedy sa sawn dostal do spitalov a pichal sa komu sa dalo ,nikto neriešil jeho cenu ...v tejto dobe je tu aj tato možnosť pri komplikaciach,ale kedže swan je dosť drahy a zavedenie invazivnejšie existuje taka špecialitka ako je vigileo monitoring ,kedy sa da pomocou flo track senzoru merať art.satur z už existujucej alebo pichnutej art linky alebo maju trojlumenovy cvk ,ktory tiež robi tuto hrošiu službu a meria aj saturku sice žilovu .....maj to napr.v trnavskej nemocnici ,kde to aj aktivne využivaju a najde sa to určite aj v inych špitaloch.... ak je komplikacia ,monitor je maly art.pichnuta rychli alebo cvk a ide sa ďalej ,ak zlyha prst alebo satur štipec na uchu ,nose ,pere ....
@latvia takže si nenašla ,kedže zjavne si nevedela ,čo hladať.....
Dievčata ,treba sa pozerať aj za branami vašho špitala ,čo sa deje ,ako kde pracuju a potom sa tu nemusite takto zhovadiť.... 😉 pekne som vas ponaťahovala ,ale ani jedna neprišla na to ,ako sa inde veci riešia samozrejme ak je technika .....no , mamička ma možno odrodene ,dufajme šťastne ,či z gelačmi alebo bez nich....
Tak milé dámy.. Keďže asi 60% z vás tu nevie čítať :P išlo o otázku či má s tým niektorá skúsenosti.. Pre všetky: už som po predoperačných vyšetreniach, nikto tu nerieši či mám nechty alebo nie keďže už včera som písala že som si ich nedala a mám len svoje dokonca anesteziológ ani len nemrkol pri pohľade do môjho hrdla že mám pearcing v jazyku a absolútne neriešil ani nechty ani make- up ani nič len sa spýtal akú anestézu chcem takže bola som poučená o rizikách ale asi už komunizmus upadol a vôbec neriešia či máš nechty alebo nie..tak sa tu už nehádajte a ukončujem túto diskusiu vlastnou skúsenosťou s ktorou som nadmieru spokojná lebo v tejto nemocnici sú všetci moc milí a ústretový 🙂 pre tie, ktoré žijú v tom že musíš byť ako moja prababka lebo ideš rodiť len toľko, že vaše názory o tom ako mám ísť vymachlená s geláčmi atď ma nezaujímali už od začiatku diskusie preto som to tam aj napísala hneď na začiatku 🙂 takže všetkým ďakujem za skúsenosť a už sa teším zajtra na drobca aj bez gélových nechtov 🙂 pekný zvyšok dňa všetkým
Myslim ze to nesuvisi s komunizmom, sice som necitala odpovede. Z mojej skusenosti, mala som planovanu sekciu v zahranici, v UK cize ziadna postkomunisticka krajina a velmi prisne predpisy, ziadne umele nechty, ani lak, ziadne sperky, nausnice, prstene, vobec nic, odlicena uplne.
Ahoj." ja som mala sekciu..sice neplanovanu...ale.doktor hundral ze.ci som.si nestihla odlakovat.. nenapadlo ho ze ja som vecer necakala ze rano tam budem lezat.. 🙂 🙂
Tento istý problém som riesila aj ja a plus este nalakovane nechty na nohach. Odpovede boli rôzne no väčšina nevidela v tom problem tak som to riešila priamo s lekárom porodnikom a povedal ze treba nechty odlakovat a gelove tiez nesmu byt.podla sfarbenia kontroluju okyslicenost krvy keby sa nahodou muselo ist cisarskym.
@niniacik10 ahoj z vlastnej skusenosti viem , ze som si nechty musela odlakovat . Gelove som musela ostrihat a pri druhom cisarskom som musela odlakovat ☹ aj na nohach ☹ make up taktiez dole . Drzim ti prsty nech ti vsetko dobre dopadne predsa je to operacia 🙂
@michaela2012 ahoj už mám skoro mesiac po sekcii ale ďakujem za názor 🙂
No vidim, ze diskusia je uz uzavreta, ale tak ja som z fachu. Sice v Uk.
Gelove nechty mozu byt v pohode na rukach, dbaj ale o to, aby si nemala nalakovane nechty na nohach. Ja davam mamickam po porode o2 sats probe iba na prsty na nohach, aby mali volne ruky ( maju tam uz aj tak na jeenej ruke manzetu a na druhej iv access s oxytocin). Ja pracujem v Londyne. Je tu vela kultur, zeny bezne chodia s make upom na operaciu, parochnou, priceskom alebo satkou na hlave aj ja som isla prikraslena, ked som isla.
Zakladatelke diskusie prajem krasne marerstvo a zdrave a stastne dietatko.
moja skusenost z toho,ze som isla na operaciu, co cisarak by tiez bol na operacke,takze rovnake podmienky a o nalakovanych nechtoch nechceli ani pocut, ani na nohach,ani na rukach, ja som mala a nestihli zohnat odlakovac sestricky,takze som pekne krasne isla s tym,ze som si jeden necht zoskriabala od laku ako sa dalo,nech teda vidia ci fialovie. Ako mali sice nejake poznamky k tomu,ale dalo sa to. Nemocka bola Antolska.

@aristka to je uplne jedno.Mna zaraza dovod i ked je to uz fakt totalne mimo temu.Termodilučný katéter zavadzat pri vykone ked jestvuje uz i neinvazivna monitorovacia technika .........