Môžem odmietnuť prirodzený pôrod?

6. dec 2023

Prosím Vás chcela som sa spýtať.
Som už 6 rokov po sekcii a som znovu tehotná. Sekcia bola skrz polohu KP a nemala som dostatočne roztiahle panvy. Za 3 mesiace cca mám ísť už na poradne do nemocnice v Skalici. Viem že je to ešte skoro ale moja otázka je že keď bude poloha dieťaťa správna a neuvidia dôvod na ďalšiu sekciu a budu stáť za prirodzený pôrod je možné že môžem odmietnuť prirodzený pôrod ? Radšej by som isla znovu sekciou. Alebo či dávajú vyberať rodičkám po sekcii. Ďakujem krásne za odpoveď pekný večer 🙏🏻❤️

lucia147852
6. dec 2023

Ak si už po sekcii nemusíš súhlasiť s prirodzeným pôrodom. Je tam vyššie riziko ruptury maternice.

pimpa12
6. dec 2023

To veľmi záleží od konkrétnej pôrodnice. Najlepšie je sa dohodnúť už priamo v pôrodnici. Väčšinou sú naklonení dohode.

autor
6. dec 2023

@lucia147852 no však práve toho sa bojím keď ma aj ta jazva bolieva :(

autor
6. dec 2023

@pimpa12 skalická pôrodnica

zenulkaaa
6. dec 2023

Mala som to rovnako. Automaticky so mnou ratali ze pojdem na dalsiu sekciu, aj ked babatko uz bolo dolu hlavickou. Vsetci lekari hned: takze aj druhe chcete sekciou??
Ja som vsak v druhom pripade chcela skusit prirodzeny porod. Bohuzial nakoniec som aj tak skoncila na sekcii, nakolko porod nepostupoval ako mal.
Takze z mojej skusenosti- da sa vybrat. Ak by som chcela, tak mam sekciu hned, ale chcela som prirodzeny a teda bol mi umozneny.

autor
6. dec 2023

@zenulkaaa no super to sa mi lepšie číta 🙏🏻❤️ lebo zevraj v skalickej pôrodnici sú skôr za prirodzene pôrody aj po sekcii preto som sa aj zlakla

zenulkaaa
6. dec 2023

Prosim ta aj v trnavskej su vraj za prirodzene, tiez som myslela ze ma budu v mojom rozhodnuti podporovat, ale oni akosi rataju s tym ze ked je prvy cisarsky tak bude aj druhy. Ale samozrejme daju na vyber. Tak podla mna ak budes chciet cisarsky aj v skalickej tak budes moct

autor
6. dec 2023

@zenulkaaa ďakujem ❤️

kristina2412
6. dec 2023

Tiež som mala rozdiel takmer 6 rokov a nechali ma vybrať si.Chcela som skúsiť prirodzený pôrod ale odhadovaná hmotnosť dieťaťa bola vyššia ako 4 kg. Tak sme sa dohodli, že to nebudeme riskovať. A teda bolo to dobré rozhodnutie lebo dcéra mala 4600 g.

mogaa
7. dec 2023

O tom o aký pôrod pôjde teda či sekciou alebo prirodzený rozhoduje pôrodník nie mamička....Zväčša musí byť na cisársky dôvod, riziká sú porovnateľné, možno ešte väčšie ako pri prirodzenom pôrode, keďže ide o operáciu....

moneequa
7. dec 2023

@mogaa ona sa nepyta na bezny porod, ale pripad ked uz mala prvu sekciu. Napr aj tu odpoveda doktor vo viacerych otazkach, ze zena ktora uz rodila sekciou ma v podstate na vyber.. https://mamaaja.sk/poradne/poradna-gynekologa/p...

maryetta
7. dec 2023

Ja som mala prvu akutnu sekciu po 28hodinach.
Dalsi porod ale prirodzeny. Ale ja som chcela. Pytali sa ma v porodnici ci suhlasim. Takze zrejme davaju na vyber.
Aj svagrina ktora mala sekcie v inej nemocnici tak pockali do terminu ci sa to rozbehne a ak nie tak robili automaticky sekciu.
Mne napr aj vyvolavali-co malo kde po sekcii vyvolavaju. Takze mam prvu sekciu a dalsie dva porody prirodzene-vyvolane a o mesiac ma caka stvrty porod. Uvidime co a ako do vtedy bude.

autor
7. dec 2023

@kristina2412 ďakujem krásne ❤️

autor
7. dec 2023

@moneequa presne tak ďakujem vám moc ❤️

autor
7. dec 2023

@maryetta ďakujem mooc❤️

maryetta
7. dec 2023

Ono ku koncu stale aj pozoruju jazvu. Akej je hrubky a podobne. Takze viac sa dozvies az v porodnici. Kazdopadne ti prajem nech to dopadne ako si prajes 😉 nie je viac ako mat z porodz krásny zazitok a hlavne psychicky pokoj. Bez obav a strachu.

ivangeline
7. dec 2023

Asi zavisi od doktorov. Mna sa po sekcii pytali...

darkswan
7. dec 2023

Zalezi kde, ale nie je to automaticke

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre