icon

Nedohodnutý pôrod

marmes
9. okt 2011

Čaute baby, rodila niektorá už tak, že si vopred nevybavila pôrodníka? My sa touto myšlienkou zaoberáme stále viac a viac, príde mi zbytočné dávať niekomu plno peňazí za to, že príde a odrodí, veď to je povinnosťou aj službukonajúceho lekára, či sa mýlim?

petra1303
11. okt 2011

Ahoj ja som nemala zaplateneho porodnika...nestihli sme odniest papier, dali sme si nacas...ale moja dr. prisla ma pozriet a vybavila mi nech je pri mne ten naj co tam bol...za co som jej nesmierne vdacna, lebo keby ma mal rodit ten sado masochysta co mal tiez sluzbu a pozrel ma na vizite tak neviem 😠
a starostlivost o mna bola fajn aj co sa tykalo sestriciek...ale asi aj koli tomu ze tam bola moja mamina zdravotnicka 🙂

maggie2
11. okt 2011

@petra1303 a že by si i meno dotyčného sadistu sem fikla, aby i ostatné sa mohli mu vyhnúť? Stačí i iniciály a mesto či skratku dotyčnej nemocnice. 😎

lillah
11. okt 2011

@maggie2 koniec....asi odpadnem.... ze 35e za partnera pri porode.... a tie zdovodnenia.... ze musia po partnerovi dezinfikovat .... ved rusko a navleky si kupi v automate za 50centov.....

irriss
11. okt 2011

@lillah
tady je partner zdarma...vzdyt je to rodina a na Sicilii dokonce muze na sal vice osob....

cikyta
11. okt 2011

My sme platili za prítomnosť partnera 1 000 sk
Partner mal na sebe len plášť a tuším aj návleky na nohách. (Žiadne ruška, dezinfekcie...nič 😒 )

petra1303
11. okt 2011

@maggie2 no tak to si veru nepamatam ako sa volal...ale bolo to na antolskej taky medzi 40 az 50 rokov presedively okuliare...

maggie2
11. okt 2011

@petra1303 je mi to jasné 😉 potvrdzujem

maggie2
11. okt 2011

@cikyta rúška ani dezinfekcie nie sú potrebné, veď zas priamo do "televízora" nepozerá, ani ruky nestrká 😅 na rozdiel od zdravoťákov. To je iba taká zaužívaná šikana, snažia sa nám nahovoriť, že do tej ich špiny a semenišťa nemocničných baktérii sme práve my tí, ktorí ich im tam zanášame (návštevníci, sprievodné osoby a pod.) Ako keby oni neboli ľudia čo potencionálne rovnako môžu byť prenoscami čohosi. Je to fakt smiešne. A že vás skasli 1000 korún, je obyčajné výpalníctvo a ak i chcete tak vydieračstvo (že: no však keď nechcete platiť, nemusí tam partner byť. Že áno.).

petra1303
11. okt 2011

@maggie2 aj ty si tu rodila? a poznas toho dr.???

babatienko27
11. okt 2011

@marmes ahojky aj sa sa tym trapim urcite si chcem zazmluvnit gynekolga jednoznacne v dnesnej dobe sa stavaju komplikacie aj neriz. maminkam takze chcem mat istotu ze tam ten dr bude a za peniaze sa ti venovat bude len neviem koho.... v dobrom aj zlom tie peniaze beriem ako invensticiu ze budeme v poriadku obaja ... inak gynekologa mam Ravingera chcela som toho ....ty mas koho gynekologa?

maggie2
11. okt 2011

@babatienko27 ahoj, ako som písala, ak Ti to pomôže vo viere, že bude o Teba postarané lepšie, tak OK, ale v reále ani to nie je záruka. Toľko nevyspytateľných faktorov tam totiž je, a navyše - zaplatíš si jedného - ale je tam celý personál, a v priebehu dní sú tam smeny, a tých jednoducho nie si schopná zaplatiť a ani sa to nedá.

veqa
11. okt 2011

pri oboch mojich deťoch som nemala vybaveného pôrodníka 😉

babatienko27
11. okt 2011

viem viem ale ten doktor sa ti venuje iba tebe ked zaplatis je to tak... komplikacie nepredvidas ani personal ale to ze pridu dalsie 3 mamicky a budu rodit a ja si zaplatim svojho bude pri mne uz len preto ze za mu oplati tych par hodin za 8 tis si myslim aj ked bude lahky abo tazky porod bude tam a bude konat v spravnej chvili

maggie2
11. okt 2011

@babatienko27 OK,ako myslíš, ale ja si myslím že zazmluvňovanie lekárov je nezdravý trend a iba zbytočne vyprázdňuje mladej rodine vrecká. A pôrodníci, čo sú vychytralí a podnikaví využívajúc marazmus v zdravotníctve a obchod so strachom, pomaly už nevedia čo s peniazmi. Viem si predstaviť ako si spoločne plánujú služby: tam ma nedávaj tam so zazmluvnený, tu Ti zoberem službu ja, na vtedy si zazmluvnený zasa Ty🙂 no ďakujem pekne

babatienko27
11. okt 2011

NEZDRAVY TREND JE VO VSETKOM ALE TU IDE O DVA ZIVOTY JE MI JEDNO CO JE ZA TYM kde ich minie , a co je za tym urcite machinacie a tak ale uplne inak sa chovaju ked su zaplateny nie je kuknu rodite nerodite odskocim si ....a potom preboha problem bude ho riesit hned v tej situacii nie ked je neskoro a najde si cas lebo nebol zaplateny ....ide mi o moj zivot a maleho ...nech uz si s tymi peniazmi robi co chce ked budem male drzat v naruci zive zdrave

cecil36
11. okt 2011

@maggie2 vidis to strasne cierne. Nie kazdy lekar je vychytraly hajzlik. Je vela dobrych lekarov, co odvedu spickovu pracu. Ale preco by to mali robit vo volnom case zadara? A vobec si nemyslim, ze je to nezdravy trend, kto nechce alebo na to nema, jednoducho neriesi a nezazmluvnuje. Po mojich skusenostiach s lekarmi uz na nahody neverim a radsej zaplatim, nech sa moj dr. venuje iba mne a nie dalsim piatim. Komplikacie mozu byt vzdy, aj pri zazmluvnenom, ale prave to, ze sa ti ten lekar venuje a vie zasiahnut v spravnej chvili a nemusi riesit dalsie dve ci tri mamicky, ktorym uz ide von hlavicky babätka, som ochotna mu za jeho cas a odbornost zaplatit. A co sa tyka menenia sluzieb. Samozrejem, medzi kolegami- kamaratmi sa to stat môze, ale som presvedcena, ze to tak nefunguje pausalne "kazdy s kazdym", najmä vo velkych nemocniciach by to urcite nefungovalo, keby si kazdy prehadzoval sluzby podla toho ako je zazmluvneny.

maggie2
11. okt 2011

@cecil36 a ja som písala že by mali robiť zadara? Absolútne nie.

andreah25
11. okt 2011

Baby, treba sa zamyslieť nad tým, prečo vlastne je potrebné uvažovať nad platením si lekára. Kde sa stala chyba, že niektoré majú skúsenosť, že keď nikoho nezaplatili, tak sa hodiny trápili a keď zaplatili tak mali tip top starostlivosť? Nemyslíte, že toto treba vyriešiť a zmeniť to a nie platiť a podporovať ich v tom? Ja som mala plateného (ale bez môjho vedomia to zariadila a zaplatila svokra). Jednoznačne to odmietam a nabudúce si na to aj dám pozor. Pôrod sa blížil, blížila sa lekárova dovolenka a tak sa rýchlo zbúchol ráno cisársky, ktorý podľa mňa vôbec nebol potrebný a ktorý sa osobne veľmi zle znášala.... a za dve hodiny už bol lekár na ceste na dovču a viac som ho nevidela...............Takže treba vyriešiť podstatu, prečo sa vlastne začalo platiť?????

cecil36
11. okt 2011

@maggie2 tak preco si pisala, ze zazmluvnovanie lekarov vyprazdnuje mladym rodinam vrecka?

babatienko27
11. okt 2011

presne plne s tebou suhlasim . proste ked maju peniaze pomoct v mojej istote nevidim ich lepsie vyuzit ako k zazmluvneniu ...a ty si odkial ?? a kedy sa chystas zazmluvnit v ktorom tt? ja mam dobreho gynekolga chcem jeho ale pocula som ze mu aj vela veci nevyslo co ale sa neda predpokladat

maggie2
11. okt 2011

@cecil36 lebo je to fakt, zazmluvňovanie lekára Ti vyprázdni vrecko. Jedine že máš ho bezodné a je Ti jedno či vyhodíš minimálne 8 tísíc len tak do luftu.

cecil36
11. okt 2011

@andreah25 tu podstatu do decembra nevyriesim 😀 A tak zaplatim. Je to legalne, mam na vyber, tak preco nie. Ide mi o zdravie mojho dietata a ani omylom ho uz nevystavim takemu riziku ako prvu dceru. ten porod a tri roky chodenia na neurologiu mi bohato stacili 😒

maggie2
11. okt 2011

@andreah25 okrem toho aj tu v iných témach písali baby, že práve kvôli tomu že mali zazmluvneného lekára, ostatný personál nejavil o nich žiaden záujem aj v kritických situáciách, s argumentom, veď si počkajte na vášho zazmluvneného...Myslieť si že zazmluvnený lekár poskytne apriori lepšiu starostlivosť je chiméra.

irriss
11. okt 2011

@andreah25
Souhlasim, ale jedna se uz o beznou praxi....muj sice opravnene pozaduje penize, protoze si pronajima sal...ale u ostatnich je to praxe....neni bud a nebo...momentalne se muzes vyhnout placenim snad jen, kdyz odjedes do nemocnice a necekas to..tzv. nepredvidane..Jinak temer kazdy lekar se Te pri poslednich prohlidkach bude ptat, zda stojis o jeho sluzbu..on bude schopen zajistit svou pritomnost i ve chvili, kdy bude mit sluzbu nekdo jiny..prpoto ho platis, protoze je to clovek, kteremu duverujes, ktery se o tebe a maleho staral...Zalezi na vztahu, ktery se mezi Vami vyvine behem tehot. prohlidek..nekdo nema zadny vztah a tudiz neni zadna potreba...jakmile se "narodi" pekny vztah a duvera..ver mi, ze pak se Ti i lepe rodi...

A reknu Ti, ze pristup sestricek je tragicky..i pristup lekare, ktery Te nezna je chladny...

meusicka
11. okt 2011

ahojte, tak ja som rodila dcerku a lekara som dojednaneho nemala. ked som bola rezervovat nadstandard (jedna sa o nemocnicu v KE) tak sa ma sestricka pytala ci budem rodit pri svojom, kedze on posobi aj ako porodnik, ale povedala som ze to nemusim mat. nelutujem. nakoniec som mala prijemnu mladu lekarku, ktora ma odrodila. manzel jej chcel dat nieco "do vrecka" nech je vsetko tak ako ma byt. nezobrala.
teraz cakam dvojicky, takze uvazujem o tom, ci sa dohodnem s mojim lekarom na porode, kedze asi to pri dvojickach nie je take jednoduche niekam len tak naklusat a zahlasit " halloo ja rodim " 😀 samozrejme sa este nevie ci nahodou nebude treba urobit skeciu.
a ohladne lekarov este nieco ..... mam kamosky lekarky (skoda ze nie porodnicky 😝 ) ale ked som jednej hovorila pri kom som rodila, tak bola uplne mimo, ze som bola spokojna a ze som ju opisala ako milu osobu a starostlivu. takze je to len o cloveku ako jedincovi, kto rano ako vstal, ake sme precitlivene na niektore veci a pod. napr. mozno by sa niekomu zdalo, ze sa o nu nestaraju a nechaju lezat (ja som sa velmi otvarat nechcela) ale prosim naco by kolo mna stali cela banda, ked raz aj tak s tym nic neurobia. a radsej troska pretrpite (moj nazor) ako by ma hned mal roztahovat nejaky doktor s rukami ako lopaty 🙄
su pripady ked si priplatit je dobre a zase su ked je to o vyhadzovani peniazkov. nechatjte si to prejst hlavou, kazda sa nakoniec rozhodneme spravne. 😉

cecil36
11. okt 2011

@babatienko27 ja som z BA a som v 31tt 😉 Moj gyndos sa bohuzial uz neda zazmluvnit, lebo uz nerodi. Kedysi bol vsak primarom na gynde 😉 Ale mam zalusk na jedneho naozaj dobreho odbornika s ludskym pristupom 😉 A ty si odkial?
@maggie2 u nas zazmluvnenie vyjde 232,36 Eur ( co je cca 7000 Sk, takze nie minimalne 8.000 sk), z toho lekar dostane cca 100 eur, zbytok ide nemocnici (k tejto casti mam vyhrady, lebo ak si to odmaka, mal by dostat plnu sumu, prip o minimum znizenu). Asi stale nechces pochopit dve veci: 1. Mas na vyber a nemusis to zaplatit, takze ak nechces nikto ti vrecka nevyprazdni. 2. Zazmluvneny lekar pride vo svojom volnom case. Preco by mal toto robit zadara?

maggie2
11. okt 2011

@cecil36 Ty si nepochopila stále, že ja som nikdy nepovedala, že by to mal robiť zadara?

kokorunecka
11. okt 2011

Neviem prečo sa @maggie2 snažíte vyhovoriť jej názor.
Každá to vnímame inak, ale to neznamená, že teraz budeme každá po každej hučať, aby silou-mocou pochopila aké to je dôležité..
Ja osobne si nikoho platiť nebudem, pretože to môže doj***ť aj zaplatený lekár.
A som tiež toho názoru, že každému človeku sa má dostať rovnakej pozornosti a starostlivosti.
Ale keďže tu, na Slovensku, to tak nefunguje a každý doma nadávate, keď vidíte nejakého politika, herca či iného viac či menej bohatšieho od vás, akej starostlivosti sa im (kvôli tomu, že si zaplatili) dostalo, tak podliehate,podľa mňa, klamným predstavám, že práve na základe tohto príkladu, je povinnosťou každého zaplatiť si to, čo má byť samozrejmosť.
Ale veď, ten lekár, ktorému zaplatíte, aby vo svojom voľnom čase prišiel k vášmu pôrodu, robí chyby vo svojej ostatnej práci kvôli tomu, že si nemohol oddýchnuť, lebo videl niečo málo peňazí navyše od rodičky, ktorá si myslí, že práve on je Boh.
V konečnom dôsledku dajú lekári výpovede alebo sa natoľko zhoršia vo svojej práci, že práve oni sa z platených dokonalých bohov stanú tí, ktorých žiadna žena už pri pôrode chcieť nebude.
A inak, aktuálne...
Viete prečo nie sú lekári spokojní so svojími platmi a podávali výpovede?
Nie je hlavný dôvod, že v zahraničí sú lepšie platení, lebo keby chceli, tak tam odídu...
Dôvodom je to, že keď im začal človek napr.aj takýmto spôsobom dávať peniaze navyše, tak pochopili, že pacient nie je odkázaný na ZP, ale že neváha nekresťanské peniaze dávať ešte aj z vlastného vrecka do vrecka lekára..
Tak ja len tak zbežne, aby sme boli v obraze, prečo sa nám lekári začali búriť a tiež, že nie je potrebné platiť..
A ešte niečo... Zlý lekár neexistuje... Existuje len lekár, z ktorého pacient urobil zlého lekára.

maggie2
11. okt 2011

@cecil36 Ja som povedala, že je to nezdravý trend. Lebo i samotným pôrodníkom vyhovuje rozširovať reči o tom, že jedine zazmluvnený lekár sa bude pacientke poriadne venovať. Samozrejme nepovedia to takto priamo, ale vytvoria patričnú atmosféru v rozhovore na túto tému. Alebo - a čo je naozaj potom tragédia, majú naozaj dvojaký prístup. A to je neprípustné