icon

Nedohodnutý pôrod

marmes
9. okt 2011

Čaute baby, rodila niektorá už tak, že si vopred nevybavila pôrodníka? My sa touto myšlienkou zaoberáme stále viac a viac, príde mi zbytočné dávať niekomu plno peňazí za to, že príde a odrodí, veď to je povinnosťou aj službukonajúceho lekára, či sa mýlim?

cecil36
Odpoveď bola odstránená
kokorunecka
11. okt 2011

@katy1979 Len, keď niekomu vadí, že nie je na prvom mieste a že na ňom nie je sám...A že by sa lekár mal starať aj o iné rodičky.keďže sa asi len veľmi raritne stane, že za deň rodí len jedna...Ale to tu už potom hraničí s prehnaným egoizmom...
Že: Len ja, ja ja, nikto druhý, len ja, ja, ja..... A radšej zaplatím, aby zasa mohlo byť len ja, ja, ja...

Nič proti vám, ženy, ale z toho mi je na grc 😖

babatienko27
11. okt 2011

vela rodiciek tu napisalo keby som si toho doktora zazmluvnila bolo by vsetko inak MYSLIM SI ZE ZIADNA MAMINKA NECHCE ZAZIT TO ZE SLUZBUKONAJUCI DOKTOR SA S NOU JEDNODUCHO NECHCEL PRPLAT , aj ked si ona vravi ale ved to je jeho povinnost ...NEZAPLATILA SI SI NEMAS .... je skvely pocit pre maminu TOBOZ prvorodicku ktora ma strach nevie co bude , ked ju pozera jeden lekar ktory ju pozna zdravotne a je dobry a jednoducho aj ked si povie niekde v mysli ze zaplatila si ma tak budem tu je to moja povinnost , ale aj PRETO VSETKO UROBI TO JE TEN ROZDIEL ....

maggie2
11. okt 2011

@katy1979 kedysi bolo tak, že od prednostu, či od primára pacientky boli tie, okolo ktorých sa "chodilo po špičkách". Dnes už je každý známy známeho, sesternica strýca, bratranca zaťa, zazmluvnený tam, zazmluvnený se, všetci si osobujú nejakú tlačenku a nakoniec všetci sú na tom rovnako. Ale ako vravia v reklame: ten pocit za to stojí 🙂

maggie2
11. okt 2011

@cecil36 najprv so mnou veselo komunikuješ a zrazu Ti je niečo priblblé. Čo sa tu teraz ukazuješ. To by som ja mohla povedať o Tvojich príspevkoch, ale tak sa neznížim

kokorunecka
11. okt 2011

@babatienko27 Zlatko...Ty si nepochopila, prečo to tak je...
Ja bude tiež prvýkrát rodiť, ale rozmýšľam hlavou a triezvo..
Nejde o peniaze...

sisaha
11. okt 2011

@babatienko27 a kvoli takym ako si ty je korupcia medzi lekarmi, ktorí potom nevedia kam z konopí..

veve39
11. okt 2011

spravil sa tu z toho pekny "triedny boj", rodicky, ktore si zaplatia porodnika su rozmaznane pipky, ktore chcu byt na 1.mieste, naozaj brilantna uvaha.... 😉
inak uplatky v zdravotnictve v tom nasom skvelom slovenskom vzdy boli a budu, moznost zazmluvnenia porodnika je aspon elegantnou moznostou ako to obist....a teraz ma tu poniektore ukrizujte 😝 😀

maggie2
11. okt 2011

@kokorunecka a to je ešte najlepšie, keď pozoruješ tie pacientky...pozerá jedna po druhej a pýta sa, prečo ona dostalo to a ja nie, a prečo jej robili hento a tamto a mne nie, a prečo ona môže to, a ja nemôžem...vôbec ich nezaujíma, že prístup a poskytovanie zdravotnej starostlivosti závisí i od druhu prípadu od náročnosti a akútnosti prípadu. Zaujímalo by ma, koĺko by radšej nechalo snáď zomrieť cudzieho pacienta len aby sa ony predrali dopredu a mali všetko hneď prvé....

poleva
11. okt 2011

@veve39 súhlasím,,,bohužiaľ je to tak,dnes je všetko o peniazoch....len si vezmime centrá neplodnosti,môže si to dovoliť každý?? nie...je to určitý druh biznisu...ale je taká doba,,,nič s nou nenarobíme

dm1
11. okt 2011

ja ked som bola tehu tiez som vsade citala ze je blbost si nezazmluvnit doktora ze potom sa o teba nestaraju a podobne veci. Velmi som sa zlakla a uvazovala som aj ja o tom. Lenze potom som sa zacala rozpravat s kamoskami co tam skutocne rodili a nemali zazmluvneho doktora a to ma presvedcilo ze je to blbost davat peniaze niekomu inemu ked je tam doktor ktory ma odrodi. Vo vacsine pripadov sa aj tak dohodne zazmluvneny doktor s pacientkov na vyvolavacke aby ju odrodil pocas svojej pracovnej doby a to sa mi zda uplne scestne aby dostal peniaze naviac za to ze odrodi rodicku v pracovnej dobe! Nepaci sa mi ze sa vytvara v tehulkach pocit ze ked si nezazmluvnis nedopadne to dobre musis platit! to nie je pravda! zazmluvnenie akurat moze pomoct mamickam co maju ozaj strach a budu proste pokojnejsie u konkretneho doktora. Ale zazmluvnit si preto lebo inak by mi neposkytli dobru starostlivost to nesuhlasim!

sisaha
11. okt 2011

@babatienko27 okrem toho, za lekara by mali hovorit jeho uspechy. Ak je niekto lajdak, tak nebude mat pacientov (hovorim teraz o zubaroch), ak sa niekto snazi, tak ich bude mat plnu ambulu. Bola by som zvedava, ze ci aj ten tvoj zaplateny doktor (ktory mimochodom tiez moze zlyhat) by bol tak velebeny, keby ti porod posral.. to ze niekomu strkam do vacku, neznamena ze je vyborny.. Moj nazor...neznasam takych ludi, ako si ty...preto je toto nase male Slovensko v takej r...i akej je.

aliza
11. okt 2011

@veve39 nie, nie su to rozmaznane pipky, to nikto ani nepisal, ale su to zeny, ktore namiesto toho, aby verili sebe, veria lekarovi a tym sa podporuje dnesny trend v slovenskom porodnictve-medicinsky porod, kde zena lahne na stol a viac sa nazaujima, co sa s nou robi, co do nej pichaju...odovzda sa uplne lekarovi, s maximalnou doverou v neho a s minimalnou doverou v seba. tak preto ten strach a preto uplatky.

bibina25
11. okt 2011

@andreah25 ja som takisto nikomu neplatila a bola som napriek tomu s porodnikom velmi spokojna 🙂

kokorunecka
11. okt 2011

@maggie2 Práve toto je na tom to najhoršie....
A ja som si myslela, že som ešte mladá a sprostá 😀 Sa mi tak zdá, že u niekoho múdrosť a upevňovanie morálnych prístupov k životu akosi vekom nie a nie prísť 😀
To ako keby mám tri deti a deti mi dávali úplatky ( keksy, bonbóny, obrázky ), len aby mohlo to, ktoré, čo mi dá najviac, byť jediné, na ktoré sa budem pekne pozerať 😀
Akože čistý grc 😀 Veď to je samozrejmé, že jeden lekár má na starosť aj iných a že nemôže byť pri mne nahopkaný hneď ako mi mucha sadne na ruku a ja ju neviem sama odohnať..
To už úplne hraničí so zdravým úsudkom a rozum tiež neviem, kde sa stratil...Asi dal výpoveď.

veve39
11. okt 2011

@aliza ale ano, presne to tu vyznieva medzi riadkami
ja som zaplatila lekarovi, zaplatila by som aj pri druhom porode - a nikto z tych, ktore nezaplatili nepozna moje myslienkove pochody, ktore k tomu rozhodnutiu speli...takze pisat o tom, ci niekto ma alebo nema v seba doveru, ci niekto chce byt na 1.mieste pred inymi pacientami je pre mna smiesne...ako lahko sa vyjadrujeme k cinom a rozhodnutiam inych 😎, hlavne na netovych diskusiach...

aliza
11. okt 2011

@veve39 na to si treba zvyknut, ze na nete je kazdy najmudrejsi 😀, net vela znesie a je to anonymne, tak preco nie?

kokorunecka
11. okt 2011

@veve39 Ale my sa tu vyjadrujeme k tým, ktoré aj napísali prečo to tak urobili alebo prečo by to urobiť chceli.
Možno teba k tomu viedlo niečo úplne iné, aj keď ja osobne nechápem čo.
Ale tým pádom nemôžeš napísať že sme tu medzi riadkami niečo také napísali...
Možno si len nepochopila ako sme čo mysleli a k čomu presne sme sa vyjadrovali.

maggie2
11. okt 2011

@sisaha a to by som dala na nástenku do všetkých tém o pôrodniciach a pôrodoch, toto čo si napísala 14:52, lebo to je svätá pravda. @aliza ďalšia pravda, v zahraničí (a nie je to zlé, úmrtí pri pôrode nie je viac než na SK) pôrody sú záležitosťou rodičky, pôrodnej babice, či asistentky a lekár rieši zložité a netypické pôrody. SK lekári majú na pôrody monopol. Nehovoriac o absolútnej absencii (až na výnimky) domácich pôrodov, čo spôsobil komunizmus. Na ženy ktoré rodia bez lekára, sa pozerá ako na rodičky ktoré nemajú zodpovednosť. Či je to dobré?

sisaha
11. okt 2011

@maggie2 😅 no, trosku som sa nechala uniest... zvycajne sa mi to nestava 😀

irriss
11. okt 2011

@sisaha
... 😀 taky jsem si rikala, jestli je to ta @sisaha, co "znam".... 😀 😀 😀

maggie2
11. okt 2011

@sisaha no veď 🙂 ale páčilo sa mi to o tom kde sme 🙂

sisaha
11. okt 2011

@irriss
@maggie2 tak prepacte, ale vytocilo ma to, co je tu uz niekolkokrat prezentovane. Zeny, ktore si nikoho nezaplatia su asi menej zodpovedne matky, ako tie, ktore budu davat do vacku lekarom za to, co vystudovali...To ako keby si rodicia specialne platili ucitelov, aby to ich dieta na hodine naucili nieco lepsie...

sisaha
11. okt 2011

@maggie2 no ved sme...len som to mohla povedat slusnejsie...By som chcela vidiet niekde smerom na zapad, aby si tam zeny priplacali doktorov...Moja sestra ma vysmiala ked pocula co sa u nas deje...

maggie2
11. okt 2011

@sisaha veď aj to bude 😀

maggie2
11. okt 2011

@sisaha no, môžeš si priplatiť aj v zahraničí nadštandard, ale týka sa to len hmotných vecí, nie výkonov lekára. To nikoho ani nenapadne. Isto je i také, ale nevyužíva sa to, ľudia to naozaj nepotrebujú. Hmotné veci myslím napríklad to, že samostatná izba s obsluhou čo sa týka jedla (v podstate systém ako v reštaurácii s čašníkmi, keď zazvoníš prídu a donesú v ktorúkoľvek hodinu čo si praješ, vrátane novín z kiosku a pod.), audio video TV na izbe, pevná telefónna linka k dispozícii inklusive, ubytovanie a obsluha partnera. Nábytok, koberec, zariadenie ako v štvorhviezdičkovom hoteli.

murinka
11. okt 2011

@sisaha pekne napisane.ja som tiez nikomu nedala-neplatila lebo kazdy lekar-porodnik urobi to iste-odrodi zenu ako kazdy iny lekar.rozdiel je mozno v tom ze sa po porode zastavi sem-tam na izbe.ani teraz neplanujem si zaplatit doktora pri porode-ja si dam za tie peniaze pichnut epidural.svojho lekara by som si zaplatila jedine vtedy keby som mala(nedajboze) problemy pocas tehotenstva,komplikacie...asi pre ten pocit istoty...ale inac nie 😉 mozno by som radsej zaplatila porodnej asistentke ktora sa asi viac stara o rodicku... 😒

heni79
11. okt 2011

@cecil36 Ako môžeš výber pôrodníka porovnávať s výberom kozmetičky? 😕 No ale ako vtip dobré. 😀 .

czechzuzanaba
11. okt 2011

Prvni porod jsem si zaplatila vsecko. Epidural, nadstandardni izbu aj doktora (na Kramaroch). Epidural mi vubec nezabral, nadstandardni izba byla super podle me. No a doktor - muzu si stezovat, kdyz jsem ja i dcerka zdrava? Asi ne.
Me nehnalo k tomu si doktora zaplatit to, ze se ke me bude chovat jinak, nez k jinym pacientkam. Chtela jsem mit proste pocit, ze jsem udelala vsechno pro to, aby ten porod byl dobry. Hlavne kdyby se to nepovedlo, tak ze z moji strany jsem udelala vsechno, co slo.
Ted pri druhem miminku uz vim, ze epidural si nedam. A nad doktorem jsem se jeste nerozhodla. Hlavne mi vadi ty pripady, kdyz nekdo rodi dlouho, a nikdo si ho nevsima. Sice mate pravdu, ze melo by to byt tak, ze kazdy doktor se venuje pacientce tak jak to potrebuje, a mel by by se chovat stejne zaplaceny i nezaplaceny a blablabla. Melo by to tak byt. Ale je to tak? No ja nevim, ci to chci riskovat.
@sisaha a Sisaha, jak jsi tu davala ten priklad s tema ucitelama....Kdybych mela penize, a vedela ze muzu zaplatit ucitele, ktery nauci moji dceru vic, nez jiny ucitel, ci bych zaplatila? Ano, zaplatila.
A domaci porody, jak rika @maggie2, to nepochopim nikdy. To je podle me ze strany matky cisto sobecka zalezitost.

sisaha
11. okt 2011

@murinka ano, ak ma zena nejake vyrazne komplikacie cele tehu a sleduje ju jeden lekar, tak prosim. Ale aj tak som nazoru, ze by sa za to nemalo platit.. A najlepsie na tom je, ze niektore si zazmluvnuju lekara, ktoremu chodia len posledny mesiac do nemocky, cize on ich zdravotny stav pozna akurat z tehotenskej knizky.