Neviem sa zahojiť po pôrode
Som už tri mesiace po pôrode a stále sa mi nechce zahojiť šitie. Vraj tam mám niečo ako "živé mäso" a stále to vyzerá ako otvorená rana.Dva mesiace si robím harmančekové kúpele, lekár mi odporučil kalciovú masť, trošku to pomohlo, ale posledné týždne zase nič. V lekárni mi odporučili Multi-mam compresses a Dermochlorophyl, používam to asi tri dni a dnes som sa (asi z toho) opäť rozkrvácala. Lekár nie je ochotný s tým nič robiť, "on je spokojný, lebo je to oveľa lepšie", ja som z toho zúfalá a som ochotná vyskúšať už fakt čokoľvek. Ďakujem za všetky rady
A bol ten nastrih nutny?lebo tu v rakusku robia nastrih az ked naozaj musia lebo sa to tazsie hoji...ja som mala mega ditko 2.stupen roztrhnutia a tiez som veeeela vetrala a zase som to prilis neprehanala so sprchou lebo potom to je stale vlhke...co som pocula co pomaha je dubova kora...tak skus z toho sedaci kupel...neviem no asi by som tiez isla k inemu dr lebo 3mesiace po porode je uz dost
@dominika1988 no to mi je luto ze to na sk takto riesia...ja som aj v nemocke povedala ked som sa bola prihlasit ze radsej sa natrhnem lebo sa natrhnem len tolko kolko treba...no ja som mala 58cm a 4554gr obrika a hlavicka 38cm 🙂 no drzim palce aby to zajtra klaplo ved spodok musis mat v poriadku potrebujes to este 🙂
@dominika1988 no vies ako som to myslela 🙂 ale takyto pristup od dr to fakt nechapem :( no daj zajtra vediet
@dominika1988 Tam to mas tak isto-kup si napr DM kove cecko-DAS GESUNDE PLUS to je cista kyselina askorbova.Jedna odmerka ma cca 120mg a vyrataj si na svoju hmotnost kolko mg na den treba,aby si mala aspon 100mg na kg.Zarob si do cistej vody celodennu davku,zneutralizuj sodou bikarbonou z lekarne v pomere 1 ku 4 . teda napr na 4 odmerky cečka daj jednu odmerku sody-aby si sa neprekyslila.nechaj vysumiet a popijaj počas dna.
@dominika1988 tiež by som oporučila zmeniť lekára a zo sedacími kúpelmi opatrne, baktérie z konečníka sa veľmi lahko dostanú do poschvy...
ja som mala to iste, je to velmi velmi neprijemne, dva mesiace po porode som sa sprchovala aj 10 x denne a o malej a velkej potrebe ani nehovorim ☹ . Pomohlo mi na rany po nastrihu olej - Hypericum Perforatum - ľubovnikovi olej - zrazu akoby šiblo prutikom sa mi to zahojilo. V zahranici totiz prevlada nazor, ze vsetky rany treba lieci nie sucho ale mazat olejmi, taktiez som ranu vetrala a vetrala, spala na podlozkach a chodila bez nohaviciek. Teraz 6 mesiacov po porode je to zahojene ale rany citim a sitie tiez. drzim palce
@renatka100 obdivujem ta ako si to vsetko vydrzala ved sa to az zle cita.ja som bola nastrihnuta a este aj roztrhnuta na viacerych miestach sili mi aj kusok konecnika,ale za 3tyzdne to uz bolo oki mozem byt rada za pracu doktorov ako to urobili,sili ma dve lekarky hodinu a pol.potom nechapem ako je to s hojenim.zalezi na tom ako to lekari zasiju,alebo ako sa s toho telo spamata?
no ja som tiez po porode dva mesiace len chodila do sprchy a ne a ne sa zahojit a este som tam mala aj jeden steh co ma dost skriabal potom som si vyhladala na nete ze materske mliecko ma antibakterialne a hojive ucinky tak som si to davala na stehy no za zytden ma prestalo vsetko boliet ten steh vypadol ani neviem a potom bola vsetko ok az som sa cudovala 🙂
Ahojte, ja mám podobné problémy. Je to už 9 týždňov od pôrodu a tiež mám pocit, že nie som zahojená. Na kontrole po šestonedelí mi dr. povedala, že tam mám zapál a nie som dobre zahojená. Predpísala mi tabletky na vkladanie Micromax sa to tuším volá. Neviem či zabrali, ale asi skôr nie ako áno, lebo mám hrozné pocity pri sexe a je to pre mna skôr hrôza ako potešenie. Stále pri styku citím taký citlivý bod, ako keby som zle zašítá na tom mieste alebo čo. Zajtra idem na kontrolu, som zvedavá čo mi na to dr.povie. Len ked som tu čítala túto diskusiu až ma hrôza prepadla, ked si pomyslím, že by som mala ist na plastiku...len teraz ked si spomeniem na to šitie po pôrode, tak trauma na celý život...svinsky to bolelo, ale dalo sa to prežiť...
@dominika1988 Podla mna su 3 mesiace uz prilis dlho na to, aby rana po porode bola takato citliva. (Ja si spominam, ze som mala velky nastrih, aj citlive som to mala, sediet som nevedela vyse mesiaca, ale islo to stale k lepsiemu.) Rozhodne to neries samoliecbou, C-vitamin ani spreje a kupele tomu nepomozu. Skutocne vymen lekara. Tento, co ta odpinkal, by si zasluzil aby ho to bolelo rovnako. Ano, mozno bude treba revizia rany a plastika, ale budes to mat zahojene a nebude to boliet. Drzim palce.
@macka381 Tebe by som napisala to iste, ale ty aspon ides na kontrolu, tak mozes lekarke povedat, ze nezabralo. To ti dala nejake cipky proti mykoze? Nevola sa to nahodou Macmirror? Ten sa dava na mykozu a podobne ochorenia v posve, na to zasitie ti to velmi nepomoze. Odporucam nebranit sa silou mocou tej plastike, je to lepsie ako potom cely zivot trpiet bolestou pri sexe. Aj tebe drzim palce, nech sa ti to vylieci.
@dominika1988 uf chuda :( tak dufam ze to budes mat coskoro v poriadku!
@dominika1988 ja by som si to sama nedavala, asi bude lepsie ked tam budes chodit, aby ti to sledovali, ci sa to hoji...
@dominika1988
podla toho co pises, ti zrejme tu granulaciu vypalil so silver nitrate (bohuzial neviem slovensky nazov), ale nemyslim ze by si si to mohla aplikovat doma.
ja som na tom bola 3x kvoli zlemu hojeniu, ak chces, napis mi IP a napisem podrobnosti.
no ved uplne blba som, dusicnan strieborny je to! 😅
treba to robit pod dohladom, predsa len ty dobre nevidis ako rozsiahle to je a ako pokracuje hojenie. drz sa!
tiež som mala taký problém po druhom pôrode,šitie nestálo za nič,dávala som si na to repíkové ak harmančekové odvary,problémy trvali vyše 8 mesiacov po pôrode.Gynekolog skonštatoval,že po 2 pôrode už sa to hojí ťažšie/pritom nástrih som mala na opačnej strane ako pri 1 pôrode/ aj organizmus po 30 či 35-tke už potrebuje dlší čas na rekonvalescenciu.Musíš len vydržať,samé to ustúpi.Tiež som nedúfala,ale chvalabohu už je to dávno preč 🙂
mne pomohlo vyplachovanie repikom...a to ma zasivali hodinu, ale na tvojom mieste by som urcite zmenila lekara.drzim palce
@dominika1988
ja som bola na kontrole myslim po 2 tyzdnoch. ono trva kym to tkanivo odumrie 😝
podla mna tie vyplachy v tomto pripade nepomozu. mne to teda nikdy nekrvacalo ale mala som to citlive hodne dlho 😖
@dominika1988
mne to prvykrat vypalil na kontrole po sestonedeli, druhykrat po 2 tyzdnoch na kontrole, a tusim ze este raz. bolave/citlive som to mala este dalsie 2 mesiace (?). uz si nepamatam 😖

odporúčam iného gynekológa.