Partner odmieta byť pri pôrode
Ahojte, už som na nervy. Veľmi sa bojím pôrodu a všade len čítam a počujem o prítomnosti otca dieťaťa pri pôrode. Môj partner odmieta byť pri mne počas pôrodu a to mi nepridáva na dobrej nálade. V žiadnom prípade ho nebudem nútiť, stará sa o mňa naozaj ukážkovo a bude dobrým otcom, len v sále by to asi ani neustál na nohách. Ja by som sa však cítila lepšie, keby som sa mala o koho vtedy oprieť a okrem neho si tam neviem nikoho iného predstaviť. To si naozaj všetky ženy k pôrodu niekoho berú? 😔
Môj partner tam tiež nechce byť, ale ja tiež nechcem aby tam bol a to sme si povedeli hneď na začiatku tehu. Podľa mňa tam chlap nemá čo robiť. Ja chcem k pôrodu maminu alebo sestru. Tie si už pôrodom prešli.
Ani ja som nemala manžela pri pôrode, nechcel, nezvládol by to a ja som ho tam ani nechcela, samej mi bolo lepšie ako keby mi tam mal niekto zavadzat. A neboj sa, pôrod zvládneš, nie si ani prva ani posledna co sa boji😉
@lavieenrose tak nič v zlom ale to by fakt moj manzel vidieť nemusel ..odtiaľ potiaľ..nemusi vidieť všetko...ale každý sme iný
@liza199 moj bol pri mne kym sme cakali a kym som mala bolesti - Ale najviac ho trapil jeho zaludok, kedze som rodila dlho 😂😂 ale ani to jebol cely casp ri mne, odisiel aj domov a potom sa vratil . A ked som isla tlacit odisiel- proste tam nechcel byt a mne to ani nevadilo. Ani som si nevsimla kedy isiel prec. Ked sa maly narodil siel hned pozriet ako ho merali a vazili a potom sme boli spolu. TerAz ma caka porod v lete a kedze uz mame dieta ani neratam, ze bude so mnou a ak tak zasa to chce ako minule 🙂 ja to repsektujem , kazdy sme iny. Ked tam rAz nechce byt nechce. Je to zvladnutelne aj bez chlapa. Radsej nech ten chlap je potom doma napomocny .
Tak ja si mozem dpvolit to porovnat ake to je bez a s..
aj ked mam deti s 12 rocnym rozdielom za tu dobu sa aj zmenili dost podmienky a aj pristup personalu
prvu dceru som mala v 20tke a prj porode len ja a personal...a ako prvorodicka som bola teda dost vyplasena a urcite by som ocenila niekoho blizkeho ...vtedy sa to este nedalo
Pri porode mladsej bol jej tato bolo to pohodovejsie cakanie na finale...a emocie s tatom pekne zamavali v momente narodenia
Za mna jednoznacne s niekym aj ked nie otecko tak mozno mama kamaratka
@liza199 urcite niesi jedina a dobre robis ze do toho partnera nenutis a nerobis mu sceny. Je kopec zien ktore nechcu,alebo ani nemozu mat partnerov pri sebe. A co sa tyka porodu, opakuj si ako moja sestra,ze ked porodila Britney Spears, porodis aj ty. Hlavne sa nestresuj dopredu.
Ja bi som ho nenutila viem že máš strach to má asi každá 😐môj priateľ bol pri mne ale zostali následky sprotivil samu sex,musym ho ktomu nútiť abi sme sa mohli pomilovať😐
@victory7897 tak jeho chyba ze ostal stat tam kde stal ..ked sa nechcel kukat nemal sa je dospely a aj svojpravny ..len jemu to v tej chvili asi nedoslo ze nieco aj uvidi co by nechcel
@zdenkamartin chlap ktoremu sa sprotivila zena po porode ktora mu dala dieta porodila vynosila..muso mat cudne hodnoty ..s normalnym chlapom by to nezamavalo..jadam kazdy vie na co ta diera sluzi ze nieje iba na okrasu..
@lavieenrose môj manžel normálny chlap je a tiež sme mali problém, pretože ma videl celú zakrvavenú a bál sa, že mi počas sexu ublíži, upravilo sa to až cca pol roka po pôrode, takže to absolútne nesúvisí s hodnotami
@liza199 nie, neboj sa nie vsetky maju muza pri porode, anse stare mamy a mamy ich nemali a vsetky prezili bez ujmy na zdravi😉 pre mna je to len novodoby vymysel....popravde, aj som tam muza pri oboch porodoch nemala a ani nechcela.......(on tiez nebol z toho nadseny, ze by mal ist, ale ze ak na tom moc trvam, siel by).....ja som si tuto zensku zalezitost radsej vychutnala sama, nei sa este starat o muza, ci tam kdesi neodpadne....osobne by som mozno bola viac nervozna aj z neho....
dolezite je ako si to anstavis v halve......pre mna bolo uzasne si koencne vychutnat tie hodiny (v noci a osamote....rodila som preveho celu noc)....utriedila som si ymslienky, zdriemla a v mysli som si predstavovala ako to uz pride a budeme tu velku novinu oznamovat....a tak aj bolo....presonal bol uzasny, proodne asistentky, lekari.....a to som oboch rodila 15,5 hodky...
a ze by si to nezvladla?!....zvladla!...tak ako zeny roky rokuce pred tebou...enboj sa....vsetko zalezi od teba......prip. ta manzel moze cakat von a bude babo hned vidiet, ak uz necche byt dnu.....
len ho prosim nenut, moze to narobit viac skody ako osohu...ovela dolezitejsie, ej aky bude otec, enz to, ci bdue pri porode...🙂 vela stastia!
@lavieenrose neviem čo čakal.sak ani ja sama som nevedela co ma čaká,ale už je tri roky tomu a stale je taky kumne ani ma nechytí tam dole.nno kebi viem že budú také následky tak ho nechcem pri pôrode.ale išiel sám od seba nenutila som ho.
@zdenkamartin poznam tiez taky pripad, mam kamosku ktorej sa potom uz muz nedotkol,aj ked moj svagor mi vravel,ze on ked bok pri porode,tak ho nechali iba sediet segre pri hlave, a nic v podstate nevidel. Tak neviem ko to robia inde.
Ahoj. Moj muz nechcel byt pri tom, aj som rada ze nebol. On pekne pockal vonku a sestricka mu potom priniesla malu. Ja som mala super tim porodnych asistentiek co mi pomohli, velka vdaka im. A pri druhom ho tam tiez nechcem.
Ja som pri prvom.porode mala manzela pri sebe,ale po pravde,pocas porodu mi tam bol na dve veci😀pred porodom bolo fajn ked tam bol,po porode aby mi ussiel rychlejsie cas na sale tiez,pri druhom synovi nestihol prist,a jedine kedy mi chybal bol ten cas po porode,takze byt teboi,skusim sa ho opytat ci by nechcel byt pri tebe pred porodom a potom po porode a kym budes rodit nech caka vonku,myslim,ze budete obaja spokojni,pocas porodu ti aj tak moc nepomoze,ty sa musis sustredit na porod a on by tam iba stal a kukal.....
Pri prvej nechcel ísť stal na chodbe. Pri druhej, že nie. Stále sme sa o tom rozpravali. Tiež som sa bola a pri druhej ešte viac a to som mala parádne pôrody. Nakoniec, že ak bude doma, tak pôjde. Isol 😊. Po psychickej stránke to bolo pre mňa lepšie keď bol pri pôrode. Ale neboj porodis aj tak. A mal by mať z toho traumu, tak radšej nie. 😉 Možno k ďalšiemu zmení názor.
Keď to nechce nenúť ho do toho... Proste to vydrž sama. O nič tak extra závažné nejde. Každý z nás sa narodil a ide o úplne bežnú vec.
Ja by som napr nechcela aby tam bol a moj vravi ze tam chce byt az to bude, tak mu branit nebudem 😁 nech si to uzije 😂
Moj muz so mnou bol sice oba porody ale on velmi chcel. Nemusis mat tam muza, zober si niekoho ineho.. trebars mamu alebo svokru ak s nou mas dobry vztah.
@liza199 obidve deti som porodila sama a osobne nechápem ten humbuk okolo pôrodu moderných mamičiek, že tam žena niekoho "potrebuje". Bolesti ju partner aj tak nezbaví, ani za ňu dieťa nevytlačí, ani jej nijako nepomôže. Max jej može utierať pot z čela ... no, asi som stará konzerva, ale ženy tisíce rokov rodili samé s babicou a chlapov vyhádzali preč, asi to nebolo len tak.
Navyše, ja sa poznám, ked ma niečo bolí, potrebujem svätý pokoj a nie aby ma ešte niekto otravoval. Mne by to vôbec teda nepomohlo, žena tam má dosť iných starostí a nie ešte riešiť partnera a kontrolovať sa v istom zmysle, predsa len, chce s tým chlapom potom ešte existovať. Ak tam byť nechce, nenúť ho.
Oveľa dôležitejšie je, aby si otec vzal čas po pôrode a pomohol matke s dieťaťom doma, vyváral, nosil dieťa, v noci vstával, prebalil, vykúpal ...
@liza199 ja som nechcela manžela pri pôrode. Načo tam má byt? Ja som sa naň ani nepripravovala. Ani som si nič necitala na internete. Ani som na pôrod nemyslela...... prišlo to nečakane v pôrodnici bolesti..... tak má brali na sálu a čo mi povedali to som robila, keď boli na mna sestričky drzé tak som im len milo povedala, že rodím prvý krát nech má chápu, že neviem čo mám robiť a neviem čo má čaká. A ešte sestrička sama spýtala že kto ide byt so mnou pri pôrode ja že nikto kukala jak blbá že som asi jediná sama. Vždy tu každá sniekym je či už s manželom, mamou, sestrou, kamoskou, ale ja sama a pravdu poviem. Nikto mi tam nechýbal....porodila som večer o 7 a manžel ráno o 10 bol pri nás ako na koni. Neľutujem, že tam nebol.
moj brat napr. pri porode nebol, nechcel.. svagrina zvladla super, brat ma so synom dobry vztah a je to dobry tato..
ja. by som sa ale. teda na toho svojho nastvala.. on nic nemusi len tam. stat a drzat ma za ruku.. nic ho neboli, nic nemusi robit.. moj muz ale ani nevahal, spatne si myslim ze to. ani nejako moc neprezival, aspon sa tak tvaril..
@liza199 Klud hlavne, ani moj tam nebude. Bavili sme sa o tom a zhodli sme sa, ze to ani jeden z nas nechce. Ja sa poznam a viem, ze su veci, ktore radsej zvladnem sama. Poznam ho, keby videl co i len kvapku krvi alebo mna v bolestiach, bol by z toho hotovy. Pre mna je dolezitejsie, ze sa o mna stara teraz a bude sa starat po porode. Nemam potrebu mu sposobovat zbytocne stresy a traumy. Porodit musim aj tak ja. A ano, tiez sa toho obavam, je to nova vec, tak je to prirodzene. 🙂
@liza199 ja som pri jednom mala, a pri druhom nie. Sam tam chcel ist, ale ked obordovel mala som dost 🙂 pri druhom sme boli na telefone. Tak sa dohodnite ze pojde len na vzdychsren s tebou, masirovat, osprchovat a na salu uz nemusi, tam si rada, ze sa sustredis na doktora a sestricky
@liza199 Prepáčte, ale to je riadne sebecký partner. Môj muž pri mne bol a nenormálne mi pomohol. Cudzie prostredie, cudzí ľudia, nová situácia, no nie je to pre ženu ľahké. Váš partner by mal na to myslieť, na vás myslieť a nie na seba, že on to neustojí. Ktorý muž, ktorý ľúbi svoju ženu, sa chce dobrovoľne pozerať na to, ako trpí a byť pri pôrode? Žiadny. No urobí to, lebo vie, že to jeho žene pomôže. Ak sa muž vyhovára na to, že odpadne a neviem čo, tak je to obyčajný sebecký slaboch. Ja vám odporúčam mať tam niekoho, keď to nebude váš partner, tak nech je to sestra, mama, švagriná, hocikto, lebo je to nenormálna pomoc. Psychická. Mala som pocit, že rodím doma. Bolo to pre mňa ľahšie zvládnuteľné, tá bolesť. Držím vám palce.
@asia83 ja som myslela, že žena ide k pôrodu dospelá a svojprávna a nie malé decko, čo potrebuje držať za ručičku, lebo inak to nezvládne. Osobne, zažila som veci, ktoré boli 10x horšie, ako pôrod a ani tam so mnou nešiel partner, aby ma psychicky podržal. napr. ťažká operácia brucha, alebo aj štátnice na VŠ (OK, tam som mnou šiel, ale tiež ich prečkal na chodbe a dovnútra som musela sama) 😃
@hettinka presne tak,mne osobne každý človek čo tam bol navyše aj vadil,aj manžel,proti bolesti mi nepomôže a že tam kukajú,no načo? verila som porodníkovi,ten mi stačil...a hlavne som sa vedela v hlave nastaviť tak,že pôrod je len nevyhnutný krok k tomu,aby som dieťa držala v rukách a inak sa nedá,tak to prežijem najlepšie ako sa dá
@asia83 sebecky slaboch, lebo prizna, ze to nemusi?...radsej nech uprimne povie, ako sa enchat donutit nejakou manipulatorkou.....lutujem muzov, kt. k tomu boli donuteni..... a to je aka nenormalna pomoc?...... to ej len moda tohto 10rocia a tiez by sme to mohli povedat z inej strany, ze co si to tie zeny dnes vymysleli, ze zrazu tam musia mat muza, lebo co?....neporodia bez nich? chcu ich ovladat, neico si dokazat?.....
dolezite je aby sa na tom zhodli obaja partneri!
osobne je pre mna dolezitejsia pomoc potom, nez pri tom....lebo kolki sa pochvalia muzom pri porode a tym to hasne, otecko viac zene nepomoze.....som rada, ze moj muz nasledujucich 8 rokov pomaha s detmi, pri porode by mi neviem s cim pomohol...

Môj bol. Pri samotnom tlačení bol úplne zbytočný, vtedy som vnímala len sama seba. Ale kontrakcie mi trvali 3 dní a počas týchto dní tam bol so mnou, to bolo to,čo som ocenila najviac. Rozprávali sme sa, nosil mi vodu, keď som niečo potrebovala, šiel zavolať sestričku. Skús sa s ním dohodnúť,že bude s tebou pred pôrodom a na samotný pôrod pôjde preč...