icon

Partner odmieta byť pri pôrode

liza199
11. feb 2018

Ahojte, už som na nervy. Veľmi sa bojím pôrodu a všade len čítam a počujem o prítomnosti otca dieťaťa pri pôrode. Môj partner odmieta byť pri mne počas pôrodu a to mi nepridáva na dobrej nálade. V žiadnom prípade ho nebudem nútiť, stará sa o mňa naozaj ukážkovo a bude dobrým otcom, len v sále by to asi ani neustál na nohách. Ja by som sa však cítila lepšie, keby som sa mala o koho vtedy oprieť a okrem neho si tam neviem nikoho iného predstaviť. To si naozaj všetky ženy k pôrodu niekoho berú? 😔

popolusska
11. feb 2018

@zarao to je krasny priklad !

cecilia68
11. feb 2018

@popolusska Ked tak nútiš chlapa do všetkého....myslím skutočne do všetkého, tak sa potom nečuduj, že jedného dňa sa zobudíš a on bude v prdeli....teda pri inej prdeli 😝

lus2909
11. feb 2018

Moj bol teda opytala som sa ho ci pojde haha,neoponoval no bol viac vystresovany ako ja, podla mna taky chlap pri porode nie je na skodu veci ved nech vidia a skusia sa vzit do koze zeny ved to dieta nie je len moje ale aj jeho :D

victory7897
11. feb 2018

Dobre čítam že dôležitejšie veci ako pôrod,..štátnice na VŠ, 😰 fuuha dobre no..neviem ja či som čudná ale narodenie dieťaťa asi je najdôležitejšia vec v živote podľa mňa..

popolusska
11. feb 2018

@cecilia68 mojho muza som nenutila 🙂. Netrebalo - jeho otec bol pri jeho narodeni, tak pre neho, aj pre celu rodinu bolo SAMOZREJME, ze tam ideme spolu. A vsetko si nadsene nastudoval! Prichod noveho clovecika na svet, za pritomnosti dvoch vytesenych rodicov je krasny dalsi moment manzelstva, ktory z nas robi sprisahancov, lebo sme to zazili my dvaja, spolocne. Presne ako tu vyssie pisala zarao - slubili sme si stat pri sebe v dobrom, aj v zlom...ak by som musela utierat jeho zadok z dovodu choroby, tiez by mi asi nerobilo radost pozerat sa na to, ako trpi, ale to sme si pri oltari slubili...!

chrissie_kf
11. feb 2018

@popolusska tak ja mam aj v rodine niekolko zahranicnych muzov z roznych zapadnych krajin a nie kazdy chce byt pri porode alebo bol pri porode. Netreba to pausalizovat. Aj tu vnima tehotenstvo a porod ako spolocnu cestu a vela vela muzov ide aj k porodu . Ale su aj taki, ktori si to nepraju a nechcu to a treba to respektovat. Nie su za to o nic horsi, alebo emocne chladni. Jednoducho rak nechcu byt.
Sexualne problemy sposobene aj takymto zazitkom su caste, nielen u nas ale aj v zahranici. Nie je to nejaky vymysel divny, ale fakt.

lavieenrose
11. feb 2018

@cecilia68 nevsimla som si kde pisala popolusska o tom ze donutila muza ..pre mna a mojho muza to bola samozrejmost tiez..spolu sme spravili dieta ,spolu ho privedieme na svet a spolu ho budeme vychovavat..vo svete kde sa nema nic delit na muzske a zenske ..je zrazu porod len vylucne zenska zalezitost..zaujimave

popolusska
11. feb 2018

@lavieenrose ono to asi fakt zavisi od toho, ake sme, ake nazory mame a tomu prisposobujeme poziadavky na buduceho partnera. Urcite to neviem objektivne zhodnosti, lebo vychadzam len z toho, akeho muza som si vybrala ja 🙂. Preto ho netreba do veci, ktore su pre mna dolezite, nutit 🙂. Tak, ako v domacnosti niesom len ja ta, ktora vari, perie, upratuje, a pod., niesom sama, kto privadza na svet nase spolocne dieta 🙂

janinah
11. feb 2018

@popolusska stavím sa,že aj v tom tvojom neskutočne pokrokovom zahraničí sú muži,ktorí nejdu k pôrodu,takže nechaj každého nech sa rozhodne.....a sex problémy z toho zážitku existujú,aj v zahraničí,že ty si sa s tým nestretla neznamená,že nie,štatistika psychologov je jasná

cecilia68
11. feb 2018

@lavieenrose 14:51 Citujem: áno, "musí" sa pozerať ako jeho partnerka trpí, aby ju potom nenechal ani smietko z podlahy dvihnúť... tak sa mýlim, či nenapísala to? Niektoré ženy, napr. @popolusska už fakt zo seba robia hotové mučeníčky....

pininka
11. feb 2018

@popolusska ten tvoj propagandisticky prispevok ma neskutocne poabvil a pripomenuk mi ako mojej sestre v 92 roku isli v amerike ukazovat ako sa splachuje zachod, lebo si mysleli,ze tu mame len latriny. A ked im ona doniesla ako dar nase obycajne drevene kocky ktore mali tvorit rozpravku,nikto ich nevedel poskladat. Prioomen mi tie vyspele staty,kde zeny nemohli este tod nedavno volit, kde by v zivote nemohli vykonavat profesie ktore tu zeny roky rokuce vykonavali a boli za to respektovane. Nie som celkom Slovenka,mam rodinu a aj mnoho priatelov rozne v zahranici a mnozstvo z nich rodilo bez partnera pri porode a zeny sa tam tak isto boja ist rodit a ich muzi este viac byt pri porode. Nema to absolutne nic spolocne s vyspelostou naroda. A treba sa aj pozriet na to, aka je ta pausalna pomoc partnera, lebo sa mozem vykaslat na takeho partnera pri porode co si tam sedka v kresle a cumi na telku kym ja sa tam zvijam.

cawes
11. feb 2018

@lavieenrose 😂😂😂moj je taky ze by si este aj stupol tak aby vsetko videl

lenadka
11. feb 2018

@liza199 ani môj muž nechcel, pri prvom nebol bol aj akurát odcestovaný a malá sa rozhodla prísť na svet, pri druhom bol primne celú predporodnu prípravu na vzdycharni, pomáhal mi do a zo sprchy a tak sme na sálu už ísť nechcel a pri treťom bol nakompletku 😉 neviem ďalšie by už možno aj odrodil 😁😀😁

lenadka
11. feb 2018

@liza199 úprimne viac by ti pomohla pri pôrode žena, mama, kamarátka čo už rodila, sestra... švagriná si volala sestru a obe veľmi spokojné, ja som zvažovala mamu ale nakoniec chcel ostať sám od seba, tak čo už? 😊

somavi
11. feb 2018

Ja som pri pôrode nemala nikoho a zvládla som to 😃 neboj . Ja som tam muža ani nechcela . Vyjadril sa , že ak chcem , pôjde . Ale ja neviem , vedela som , že budem mat čo robiť sama so sebou a viem , že muži veľmi take veci nemusia 😃 a vedela som , čo asi budem vystrájať , tak som ho nechcela vystrašiť 😂😂 a úprimne , ja nechápem , prečo ženy nútia ísť muža k pôrodu..

kvietok89
11. feb 2018

pri mne bol 2x muz a bude aj 3x velmi mi pomahal, spolu sme si deticky predychali a to ze ma videl ubolenu je len dobre si myslim, pri tlaceni stal pri hlave....kazdy muz by mal vidiet ako jeho dieta ide na svet a ako to jeho zena zvlada. zial nemozes nikoho nutit ale urcite si nejaku spriaznenu dusu ku porodu zavolaj ;)

popolusska
11. feb 2018

@cecilia68 citovat znamena, ze vezmes doslovne to, co autor napisal...tak ked uz citujes, tak aspon copy paste spravne ....🙂 napisala som, ze muz, ktory pri porode bol a videl svoju zenu trapit sa, ju nenecha ani smietko z podlahy zdvihnut....nenapisala som, ze ju MUSI vidiet trpiet, aby bol gentleman...nuz, interpretacia textu veru nie je silnou strankou kazdej z nas...ale urazat sa tu fakt nemusime, mas svoj nazor a muza, ja svoj nazor a muza. Kazda sa aj tak zariadime/alebo sme sa zariadili ako chceme a uzname za vhodne

miluna777
11. feb 2018

Môj tiež nemal akože dvakrát záujem tam ísť, a ja som ho nenútila, ale išiel tam, lebo mu došlo, že to je "môj deň", že tam je kvôli mne a naozaj to nie je priestor pre jeho chcem/nechcem, lebo ja tam predsa tiež byť nechcem, ibaže ja nemám na výber. Naozaj mi tam bol užitočný, bodlo mi to. Ale nenútila by som ho, ak by sa zaťal, že nechce, aj keď by ma to mrzelo. V pôrodnici som videla iné mamičky, ako ich viezli zo sály, takmer všetky v sprievode manžela/priateľa a ja by som tam mala byť sama, lebo...? Nestojím mužovi za to, aby ma v ťažkej hodine podporil, trocha zmiernil svojou prítomnosťou moju bolesť? Pri splodení potomka sme boli obaja a keď príde niečo ako "fujky blé krv bolesť", tak zrazu na to mám byť sama?
Násilím alebo vydieraním ho asi nepresvedčíš no, na tvojom mieste si asi domluvím iný sprievod, napr nech ti zaplatí dobrú dulu zo sebou, s ktorou sa vopred zoznámiš a bude ti naozaj nápomocná. Alebo kamarátku/sestru/mamu. Pocit bezpečia a prítomnosti blízkej osoby je niekedy veľmi dôležitý.

kvietok89
11. feb 2018

@somavi ako take veci nemusia myslis co? sak vie ako vyzeras, bol pri splodeni nie? :D tak nech je aj pri rodeni...

kvietok89
11. feb 2018

to ze sa muzi na to necitia je taka slaba vyhovorka...ani autorka tohto prispevku sa na to neciti....strasne sa zbavuju zodpovednosti ty chlapi.....chodte spolu na predporodny kurz kde vam cela veci vysvetlia a mozno zmeni nazor

cecilia68
11. feb 2018

@popolusska Tak ešte raz....14:51 siedmy riadok a siedme slovo sprava...tak ma nechytaj za slovíčka

somavi
11. feb 2018

@kvietok89 ale veď kedy chodili preboha muži k pôrodom ? Myslím , že môjho muža by moj vresk a všetko okolo dosť vydesilo . Nechápem , prečo by som to mala od neho chcieť . Odrodit musím , ci tam je alebo nie nie ? Rodila som 2 x a ani raz som nemala myšlienky na to , prečo tu nik so mnou nie je . Mala som čo robiť sama so sebou .

michaelkanr
11. feb 2018

@gleny25 momentalne (ak sa to medzitym nezmenilo, nekontrolujem kazdy den) v nr aj tt. Malo by sa to tykat navstev aj doprovodu.

dida38
11. feb 2018

pokial tam nechce ist, nenut ho...ten porod aj tak musis zvladnut sama...bolesti mensie nebudes mat, ked tam bude aj muz....ja som ho tam mala 2x a narovinu...mne tam zavadzal...znervoznovalo ma, ako ma chcel stale hladkat a utesovat...za jedine comu som rada, ze tam bol, su fotky....ale ja osobne chlapa pri porode nepotrebujem../nepotrebovala som/..🙂

bocianka123
11. feb 2018

Ahoj, najskôr napíšem.. aaaach hormony... a dalšia vec - prečo si dala nesprávny názov tejto témy? Správny názov by podľa mňa mal byť - Bojím sa pôrodu ...
a nie sa obúvať do muža, že on odmieta ísť.. hoci možno áno, odmieta.. no on nie je na "vine" ... hlavne sa uprac ty v sebe... strach z pôrodu je úplne prirodzená vec tehotnej ženy, chod na prípravný kurz.. to ťa možno upokoji..
a strach - ja som sa tiež bála, a zvládla som ich ... a sama.. . Nemôžem povedať jedno krivé slovo na personál v pôrodnici... venovali sa mi. a pomáhali .. aj sestrička skonštatovala, že "načo" muž , ved by tam iba zavadzal ...
a ked tak veľmi tam chceš niekoho mať, tak si zavolaj mamu, sestru, švagrinú, kamarátku, ale ozajstnú kamarátku.. atd... no podľa mňa prítomnosť inej osoby okrem svojej a personálu nebudeš pri pôrode ani vnímať...

hettinka
11. feb 2018

ak sa niekto bojí pôrodu, treba ísť na predpôrodnú prípravu a ak nepomôže, tak využiť služby psychológa, vybaviť si epidurál ... a hlavne MENEJ pozerať prisprosté americké filmy, kde ženy vrieskajú ako nepríčetné a partner okolo nich skáče ako na gumičke a ešte aj dýcha za ňu. S realitou to má spoločné asi toľko, ako filmový sex.

bocianka123
11. feb 2018

@hettinka to si "Zabila", že filmový sex 😀 ... súhlasím 🙂

vevesh
11. feb 2018

@kvietok89 aku zodpovednost ma chlap pri porode?🤔🤔

kvietok89
11. feb 2018

@vevesh ze da na zenu pozor, aby s nou personal nejednal ako s nesvojpravno napr.

vevesh
11. feb 2018

@kvietok89 tak to je take slovenske specifikum, ktore sa da aj inac vyriesit a urcite to nepatri k zodpovednosti chlapa pri porode potomka, ale k porusovaniu prav pacientky pocas porodu...