Po koľkých hodinách vás vstávali z postele po spinálnej anestéze po pôrode?
14.15 sekcia, dalsie rano kolo 8 vertikalizacia
12hod
sekcia o 13hod, vstávanie ráno o 6 hod
Ja neviem, asi som divná, ale mňa ešte v ten deň sa pýtali, či už mám cit v nohách a už som sedela a večer aj pri umývadle bola a v sprche. Pri všetkých troch sekciách. 🤭
Prvá o 16- vstávanie o 12, druhá o 8- vstávanie o 6
Na druhy den to tak robia...kedze som rodila akutnym cisarakym a bola slaba a tlaky kadejake...a operacia bola nad ranom!tak ma nechali dlhsie. Az o den a pol. A aj to rano to neslo,som skolabovala so slabym tlakom...tak az poobede.
Sekcia 8:38 vecer som sa postavila
V Nemecku sa standardne postavi po 6h.
Celková o 10 a vstávala som ráno o 8
mna asi po 9hodinach- ale je to určite individuálne. vstať musíš to je jasne, kvôli riziku trombozy... ale či to zvládneš za 9/10/11/12 hod je podľa toho ako sa ty budeš citit
Ráno o 8mej sekcia, okolo 9tej ma doniesli na izbu a večer okolo 9tej som sa sama postavila a za pomoci sestričiek som sa osprchovala. Odvtedy som už fungovala sama - wc, sprcha atď. Je to dosť individuálne, mne sa ani hlava netočila ani mi zle nebolo
2x sekcia vecer medzi 16-18h vtedy ma vstavali ráno a jedna sekcia o 11 a to ma postavili uz v noci na nohy ale vačšinou ak sa da stavaju ženy medzi 10-12h od sekcie ak to žena zvláda
Po 12 hod.
Sekcia o 13.00 a na nohy som sa postavila dalsi den cca o 6.00
Ja som mala sekciu 9.20 ráno a večer už som prešla po izbe a ráno už som bola v sprche . Takze je to naozaj individuálne podľa stavu. Samozrejme bolesti som mala ale nebolo mi zle ani sa mi netocila hlava .
Ja som možno divná ale pri druhom sekcia o cca 11 a možno večer o 18:00 som sa už postavila😁veru už sa nepamätám.ale to len preto že sestrička chcela aby som sa vycikala do vandlika po leziacky a mne to vôbec nešlo.musela som sa postaviť a sadnúť si aby to zo mňa išlo von😁
Po prvom pôrode po 24hod a po druhom po 12hod. Po druhom to bolo oveľa ,,jednoduchšie,,
@tosomja z praxe na novorodeneckom a teda aj sestonedeli ti poviem, ze ano, si divna 🤣🤣 z mojej vlastnej skusenosti po sekcii ti poviem, ze uplne normalna vec, ja by som umrela lezat 20 hodin ako poleno 🤯 Po troch hodinach som lezala na boku 😄 kolegyni vlasy dupkom stali zo mna haha
Sekcia rano o 9.45 a 9.47, dvojicky, vstala som o 16.00. Mala som ich v Anglicku a tu sa to tak robi, az ked som poslala fotky na SR, tak krstna, neurologicka na Slovensku, zalomila rukami 🤣 ja som netusila, ze na SR sa to tak nerobiii 😂 deti som mala pri sebe aj manzela po cely cas 🥰
Mne dovolili vstat az po 24 hodinach
Okolo polnoci sekcia. O 7 ráno som bola v sprche (ranná sestra....nejak asi nepostrehla ze ja som "ešte len prišla" na jisku"). Akože bola to katastrofa hodinu som vstavala....
Na obed už som bola na izbe s malým (potom co som tam narobila cirkus ze ho chcem).
prvá sekcia v celkovej narkóze o 9ej, druhá spinal o 8.30 - v oboch prípadoch som sa musela večer prejsť k umývadlu a umyť si zuby, na druhý deň ráno sprcha
Sekcia 7:30, postavila som sa a kúsok prešla o 17tej, hodinu na to som už prešla k sebe na izbu, kde som aj ostala
Po 14 hodinach.
@lenuska9999
@andreatytler
@dame2
@nikaeli
@sim_mi
@danieladugard
@tosomja
@tosomja
@veronika946
@nikpa
a po koľkých hodinách ste sa mohli po spinálke najesť a čo ste jedl?
prvé si už nepamätám, už je to 15 rokov 🙃 pri druhom som si už večer mohla dať piškóty, výživu - niečo také drobné po troške, ráno som už mala raňajky - chlebík s nejakou nátierkou a bielu kávu a na obed si pamätám zemiakovú kašu a také "strúhané" mäso.. nehladovala som 😉
Tak prvý spinal o 16, na večeru som dostala vývar so slamkou keď chcem a len infuzia,ráno len infuzia a obed na vstávali no ja som bola dosť slabá , no mala som obed už normálny, polievka druhé,neaky keksik na desiatu,večera, ženy po spinale mali jemnejšiu stravu prvý deň
Druhý spinal o 8 v inej nemocnici , do ďalšieho rána iba infuzia a vstávali má o 6, ja som jedla až o 12 už tak normálne, tiež sme mali po sekcii jemnejšiu stravu 1den,potom ako ostatné, hladná som nebola ani raz

Cca o 11tej ma priviezli na izbu (doobeda), na druhý deň ráno o 8 ma vstávali.