Počet cisárskych rezov
Kolko mate alebo kolko mozem mat maximalne?
Dakujem
Odporucane su tie max. tri... poznam ale zenu, co ich ma 5... a aj taku, co pri druhom tehotenstve dostala rupturu maternice v 7mom mesiaci a zachranovali ju 6h na operacke... male nejako nesikovne koplo do jazvy... neda sa pausalne povedat, kedy to bude este dobre a kedy uz nie...kazdy stav sa posudzuje individiualne.
Už tretí je rizikový, ale ak je to nutné doktori spravia každý. Ide o to aké riziká predstavuje už samotné tehotenstvo pre zjazvenu maternicu, preto viac ako 3 neodporucaju
Tiež poznám pani s 5, ale už je to myslím veľmi na hrane
Mam tri a urcite som nechxela viac, pri poslednom som si dala urobit sterilizaciu. Clovek nikdy nevie ake bude to dalsie tehotenstvo, ci to nebude velky plod, ci to nebudu dvojicky, mne hrozila ruptura, takze ja by som urcite viac neriskovala.
Moja kamarátka ma 7 cisárskych a žiadny problém
Nam prve tehotenstvo nedopadlo dobre. Mam cisarsky ale babo nemam. :( dalsie tehotenstva budu asi zase cisarske
Nemusí byť cisársky,to že prvá je sekcia ďalši pôrod závisí od faktorov ....takže by som skúsila
Nemusíš sa bat, mam tri, na sk a pri poslednom sa gynekológ vyjadril, že moja maternica a jazvy sú nádherné. Nikto nikdy nevie predpovedať, ale pozitívne sa nalad a druhe môže ísť aj normálne. A keď nie, nevadi.
Nedá sa paušalizovať, vo všeobecnosti sa odporúčajú max 3. Ale sú ženy ktorým vyslovene neodporúčajú otehotnieť po prvej sekcii, sú také ktoré majú bez výraznejších problémov aj 5. Kamarátka má za sebou 2 a dala sa rovno sterilizovať pretože mala maternicu v tak dezolátnom stave, že ďalšie tehotenstvo by vraj s veľkou pravdepodobnosťou dopadlo fatálne pre ňu i dieťa. A to iné problémy nemala, len maternica zle znášala takéto zásahy. Naopak poznám ďalšiu ktorá plánuje 4.dieťa sekciou a je bez akýchkoľvek problémov.
Mam viacero kamosiek, co maju 3, 4 alebo 5 porodov sekciou. Vsetky to zvladli v pohode, tehu tiezbez rizika. No je to individualne velmi. Zeny v nasej rodine preed 30 rokmi po druhej sekcii uz podvazovali. Drzim palce, nech vsetko dobre dopadne
Ja mam vraj jazvu v poriadku, dobre zahojenu a mozeme sa zacat snazit. Preslo pol roka
Mne gyn vreval, že kľudne 4 sekcie,... Ja osobne mám 3 😉 posledné s dvojičkami potiahla som v pohode do konca 37tt ✌️
mam kamosku s 5 detmi, vsetky sekcia
...mám 3. Počas tretej sekcie ma doktor nahováral na štvrté bábo... 🙈🤣 ale ja som mala klop-klop bezproblémove hojenia a vraj ukážkovú jazvu.
Moc ma mrzi tvoja strata 😢 nemusi byt opakovany cisarsky, ja som si prave chcela aspon jednu sekciu usetrit, lebo chceme 3 deti, tak som bojovala ako lev za prirodzeny... ked otehotnies 9 mesiacov po sekcii, uz ten interval 18 mesiacov je taky prelomovy, ze niektore porodnice umoznia prirodzene... drzim paste, hlavne nech je to ako ma byt... tvoje telo ti povie
U nás sú lekári veľmi konzervatívni a max. 3 sekcie
Moja kamoska má 4, má medzi deťmi po 2 roky rozdiel. Všetky tehotenstva ok a aj ona a deti. Bola párkrát ku koncu tehotenstva ešte na pár sono navyše a to bolo všetko
V zahraničí majú ženy bežne 4-5 sekcií
Ja poznám u nás doma doma pani ktorá má 7 sekcií. Pani má mizno tak 45 kíl aj s topánkami, ale deti všetky zdravé
Dakujem za prispevky 🙂 Asi by som to zhodnotila ze zalezi od danej zeny a jej aktualneho zdravotneho stavu. Jedna zena moze zvladnut aj tych 7 cisarskych, dalsia povedzme menej. Budem sa asi aj ja tym riadit a ktovie, mozno dalsie babatko sa podari aj prirodzene. Momentalne ma moze tesit, ze mi gynekologovia povedali, ze jazva sa mi krasne hoji a mozem skusit dalsie babatko.
Mam dve a vsetko ok... Ale moja kolegyna pri druhej skoro odisla na onen svet, skoro vykrvacala, tusim spominala nejake zrasty a krcove zily na maternici... Dalsie tehotenstvo jej neodporucali, ak chce ostat matkou aspon tym dvom dvom, co uz ma... Ja som mala prvy cisarak akutny a nikto ma nenutil, aby som aj dalsie mala sekciou... Len mi to odporucali...
Ja mám 2sekcie do 1r9m, jazva sa mi hodila zle, pri druhej sekcii mi to upravovali a tiež nič moc, keď som sa.pytala na tretie že vraj nieje problém ani s takou jazvou ale ja sa vnútorne necítim kvôli jazve .... Kolegyňa má 3sekcie a že bez problémov, veľa mamičiek má okolo mňa 2sekcie napr
Za 4 roky som mala tri a vsetko v pohode. Pri tretom som bola rezana na inom mieste ako pri prvych dvoch, ktore boli na rovnakom mieste.

Odporúčaju sa maximálne 3