Počkať alebo si dať vyvolať pôrod?
Ahojte
Už budem od zajtra prenášať. Doktor mi dnes povedal že už ak by som chcela kľudne môžme vyvolať pôrod ale najneskôr do konca ďalšieho týždňa budem musieť už porodiť.
Mali ste to niektorá tak? Čakali ste ešte po termíne či sa to spustí samo alebo ste súhlasili že pôjdete vyvolať. Nemyslím vyvolať hneď zajtra ale napríklad namiesto čakania do konca ďalšieho týždňa by sa možno vyvolal pôrod niekedy cez víkend.
Ja som sa rozhodla že ešte počkám či sa to samo spustí
Mne zacali vyvolavat tyzden po termine, aj dlhsie. Ja som mala stale vysoky tlak a neotvarala som sa vobec, a ked sa nic nedialo tak vyvolavali. Zabrala az 2.tabletka, ale to boli desne bolesti. Este radsej cakaj. Oni babo monitoruju, vedia co robia.
Začali vyvolávať na 8 deň po pôrode. Neotvárala som sa. Dostala som 2 infúzie a za pár hodín bil maly na svete. Klop
Klop všetko v poriadku
Ale ved cakaj, termin porodu je len orientacny. Ak je dieta aj Ty relativne OK vzhladom na vysoky stupen gravidity, to uz tolko tych par dni pockaj. 🙂
Ak si ok ty aj dieťa, čakala by som 10 dní, teda do 41+3, čo je taký lepší štandard v dobrých pôrodniciach. Prvorodičiky bežne rodia po termíne, telo sa pochopiteľne chystá dlhšie - samozrejme nie je to pravidlo. Ak nie je žiaden problém, placenta ok, prietoky ok, ty cítiš pohyby babätka ako vždy, nedurila by som ho odtiaľ 🙂
@anonym_autor jezisi , len si nedavaj vyvolavat, ked nemusis. Vyvolavane kontrakcie, to je nieco strasne
@anonym_autor jezisi , len si nedavaj vyvolavat, ked nemusis. Vyvolavane kontrakcie, to je nieco strasne
@anonym_autor radšej počkaj, keď je všetko ok
Chcem počkať. Najradšej by som bola keby sa bábätko samé vypýtalo tak budem dúfať. Keď nič, tak na ďalší týždeň v piatok alebo v sobotu by ma to vyvolávanie čakalo tak či tak. Len doktor mi to dnes povedal tak, ako keby mi to ponúkal aby sme vyvolali, aj mi vysvetlil že ako. Možno to už vníma ako rutinu tak to berie inak. Ja každý deň si všímam už rôzne signály a dúfam že sa to spustí spontánne ale stále nič. No, každopádne termín mám zajtra. A už aj tak bol posunutý lebo malé sa malo narodiť pôvodne na začiatku mesiaca. Skúšam aj tie babské rady nejaké, pijem malinikovy čaj, aj naparku som si robila, aj nejaké cviky na panvové dno pred pôrodom cvičím ale nespolieham sa že práve toto všetko mi pomôže, ale aspoň skúšam a robím čo môžem 🙏
Inak som ja a bábätko úplne v poriadku a celé tehotenstvo bezproblémové.
Mne zacali vyvolavat tyzden po termine, aj dlhsie. Ja som mala stale vysoky tlak a neotvarala som sa vobec, a ked sa nic nedialo tak vyvolavali. Zabrala az 2.tabletka, ale to boli desne bolesti. Este radsej cakaj. Oni babo monitoruju, vedia co robia.
Mam 5 deti, 2 som si mohla dovolit cakat, pri dalsich 3 vyvolavacka pred terminom, ci by som dala za tie prirodzene porody..., co sa spustia same. Pockaj.
@ivanakal no to sa divim, ze Ta nechali s vysokym tlakom tyzden po termine este...😳
Mam 5 deti, 2 som si mohla dovolit cakat, pri dalsich 3 vyvolavacka pred terminom, ci by som dala za tie prirodzene porody..., co sa spustia same. Pockaj.
@ivanakal no to sa divim, ze Ta nechali s vysokym tlakom tyzden po termine este...😳
@anonym_5ba203 niekolko dni mi davali infuzie, tusim magnezium alebo co, uz neviem. Ale inak mi nic nebolo. Len naokolo vsetky rodili, ja nic. Ked sa spatne na to pozeram, tiez sa cudujem ze cakali. 🤷
@anonym_autor tak, ako? Ešte nič?
@2691 absolútne nič . Mala som dnes ráno kontrolu a žiadna zmena. Ďalšia kontrola je naplánovaná na pondelok s tým že doktor vravel že potom v stredu by sa už vyvolaval pôrod ak by sa sama nevypýtala na svet. Mám v podstate nejakých cca 6 dní na to aby sa to začalo samo od seba. Ale už prestávam veriť, už som aj frustrovaná z toho. Že vraj trochu som otvorená asi na jeden prst ale takto to bolo aj naposledy, toto sa nikam neposunulo. Hlienova zátka mi začala vo veľkom odchádzať už v utorok, celkom dosť hlienu, ale nič sa nedeje.
@2691 absolútne nič . Mala som dnes ráno kontrolu a žiadna zmena. Ďalšia kontrola je naplánovaná na pondelok s tým že doktor vravel že potom v stredu by sa už vyvolaval pôrod ak by sa sama nevypýtala na svet. Mám v podstate nejakých cca 6 dní na to aby sa to začalo samo od seba. Ale už prestávam veriť, už som aj frustrovaná z toho. Že vraj trochu som otvorená asi na jeden prst ale takto to bolo aj naposledy, toto sa nikam neposunulo. Hlienova zátka mi začala vo veľkom odchádzať už v utorok, celkom dosť hlienu, ale nič sa nedeje.
@anonym_autor neboj sa, kedysa pomaly otvaraš, tak to bude ok. A keď bude treba, tak tomu lekári pomôžu. Hlavne , nech je bábätko i ty v poriadku. ❤️❤️❤️
@anonym_autor Ja by som čakala.
@ankare no mám ešte do stredy čas tak čakám 🤞
Pri oboch som cakala skiro az do rozsypania kontroly kazdr dva dni prenasala som tyzden obidve baby.. ked uz som nevedela normalne fungovat a tlacilo ma aj dychat tak sme sa dohodli na vyvolavani.prvy porod od tabletky 5 hodin.druhy 3 hodiny.za mna parada.
Lekár mi na poslednej poradni v deň termínu (pondelok) povedal, že ak neporodím do konca týždňa (nedeľa), v pondelok mám nastúpiť do pôrodnice a vyvolajú. Nechcela som to, bola som celý týždeň nervózna a vystresovaná (bála som sa, staršie dieťa doma - nechcela som byť v nemocnici dlhšie ako je nutné), pôrod sa mi našťastie spustil na poslednú chvíľu v pondelok nadránom a v pondelok poobede už bola malá na svete. 🙂 Nezúfaj, ono sa to môže spustiť prakticky hocikedy. Držím palce.
Pri oboch som cakala skiro az do rozsypania kontroly kazdr dva dni prenasala som tyzden obidve baby.. ked uz som nevedela normalne fungovat a tlacilo ma aj dychat tak sme sa dohodli na vyvolavani.prvy porod od tabletky 5 hodin.druhy 3 hodiny.za mna parada.
@saxana000 a dala si si aj epidural alebo bolo bez?
Lekár mi na poslednej poradni v deň termínu (pondelok) povedal, že ak neporodím do konca týždňa (nedeľa), v pondelok mám nastúpiť do pôrodnice a vyvolajú. Nechcela som to, bola som celý týždeň nervózna a vystresovaná (bála som sa, staršie dieťa doma - nechcela som byť v nemocnici dlhšie ako je nutné), pôrod sa mi našťastie spustil na poslednú chvíľu v pondelok nadránom a v pondelok poobede už bola malá na svete. 🙂 Nezúfaj, ono sa to môže spustiť prakticky hocikedy. Držím palce.
@anonym_dfc512 u mňa to je už tak 50 na 50 😀 na jednej strane už neverím že sa to do stredy spustí samo. Na druhej strane takú menšiu nádej ešte mám.
@anonym_dfc512 u mňa to je už tak 50 na 50 😀 na jednej strane už neverím že sa to do stredy spustí samo. Na druhej strane takú menšiu nádej ešte mám.
@anonym_autor Nádej zomiera posledná. 😄 Ja som šla spať s plačom, že ráno nechcem ísť do nemocnice zbytočne. Keď mi o pol 4 odtiekla plodová voda, neverila som vlastným zmyslom. 😄😄 Teraz ma to čaká tretíkrát a úprimne dúfam, že vydržím aspoň do konca mesiaca (termín mám v októbri). Držme si palce. 😄
@saxana000 a dala si si aj epidural alebo bolo bez?
@anonym_autor prva bola s epiduralom.pri druhej som tiez chcela ale zamotal sa doktor niekde a ked prisiel uz som sa tak krutila od kontrakcii ze by mi ju uz aj tak nepichol.nebolo mozne ostat sediet s ohnutym chrbtom isli sme rovno rodit.ale poucenie si urcite urob a potom sa sama rozhodnes podla toho ako to bude prebiehat.
@anonym_autor prva bola s epiduralom.pri druhej som tiez chcela ale zamotal sa doktor niekde a ked prisiel uz som sa tak krutila od kontrakcii ze by mi ju uz aj tak nepichol.nebolo mozne ostat sediet s ohnutym chrbtom isli sme rovno rodit.ale poucenie si urcite urob a potom sa sama rozhodnes podla toho ako to bude prebiehat.
@saxana000 poučenie som hneď ako prvé vybavila keď som začala chodiť na poradne do nemocnice 😀

@anonym_autor mne mali začať vyvolávať až 41+0, pôrod sa mi spustil sám 40+5 a 40+6 sa malý narodil ;) Ja by som Estw čakala ak nemáš nejaké zdravotne komplikácie 🙂