Pôrod bez epidurálu
Ahoj mamičky, co si myslite ked žena prvorodička sa rozhodne dobrovolne rodiť bez epidurálu? Je to zbytočne dobrovolne tryznenie sa ? U nas v pôrodnici vyžadujú priniesť anestéziologicke vysetrenie, a ked ho nemam spravene tak smola nikto mi nic dávať nebude, to mi povedali hned. Odrádza ma to, ze by som zas musela chodiť po nemocnici v mojom stave nechcem nic riskovať ked je taká zlá situácia kvôli covid. Zvládnem bez epi?
3 krat bez a uplne v pohode,
Ja som navštívila len 1 lekára,kde som bola poucena o epiduralke a som rada ze som ten papier nakoniec mala...po 14h pôrodu som si dala pichnúť epiduralku a mne osobne pomohla, nabrala som sily na záver a tiež mi pomohla k urýchlenie porodu (do 2h bol malý na svete)....ja som nemala žiadne zle skúsenosti ako píšu baby, žiadne zdravotné komplikácie, maličkého som mala hneď...ale tak pri porode sú vždy nejaké rizika ci uz s epi alebo bez alebo cisársky...ale je jasne, ze keď budeš musieť zvládneš to aj bez 👍dieťatko sa nejak musí dostať von a mama zvládne všetko ❤
Ja som oba mala bez epi.
Rodila som 2x bez epidurálky, ani som nad ňou neuvažovala. Prvý som mala vyvolávaný, kvôli veľkosti bábätka, nechceli ma nechať prenášať, druhý som mala rýchly prirodzený, dalo sa to zvládnuť. Hlavne netreba stresovať, treba predýchavať kontrakcie, a pomáha myslieť na to, že zanedlho budeš mať už bábätko v náručí a tešiť sa na túto chvíľu 🙂
ja som mala dva pôrody a oba bez epi 🙂
Radsej si to vybav aby si tu moznost mala. Ja som vydrzala 32h brutus kontrakcii bolesti no viac sa to nedalo vydrzat. Zacali pred pol nocou takze som nespala nejedla dva dni bola som vystavena. Dali mi ju 3h som si zdriemla dve hodky tlacila a potom som bola uplne ok hnet som chodila .. Keby som vedela dala by som si ju skor .. zbytocne som mala potom rok traumu z porodu ( z prvej fazy) druhy bol vyvolavany s oxytocinom bez epi a bolo to super Lebo trvalo to len 4.5h od podania oxytocinu. Ak mas rodit len 24h tak vydrzat sa to v pohode da. Ak mas mat pomale otvaranie cervix tak ten epidural nie je zla vec .
Osobne bez epi. Pripravena cez hypnoporod, vrelo odporucam.
Rodila som prirodzene, bez epi. Syn mal 4480g a 52cm a dala som to. 💪
nepovedala by som, že by to malo byť nejaké trýznenie. Všetko k pôrodu proste patrí
všetky bez epiduralu a ani mi nikdy nenapadlo, že by som si ho chcela. Pre mňa proste bolesť k pôrodu patrí.
Fuu tak ja prvy s epi a druhy bez...bez by som uz nikdy nesla 😁 ale tak zvladnes ,aj ,ked tato skusenost vo mne vyvolala to,ze aj ,ked sme uvazovali o tretom ,tak som odmietla znova rodit ,mam z toho traumu ,vtedy mi epi "uz nestihli dat" ,aj ked ma sestricka dobre 3 hodiny natahovala ...radsej si urob vysetrenie a maj v zalohe ,ked nebudes potrebovat ,tak si ju nedas
Tak ono to dieta vyliezt musi a epi ci bude alebo nie ho nezaujima 😀 takze ak hi mat nebudes tak proste trocha zanadavas a uvidis par svatych. Ja skoro aj zlate prasiatko. A potom sa narodi ta mala clovecina a cele to bude uz jedno 😉
4x porod bez epi....nedalo sa u nas...a ani by som si nedala pichnut....ja som mala vsetky porody fakt rychle...aj prvy...co sa cudovali aj sestricky
Ja som minule tak rozmýšľala, že dokedy sa bude hovoriť aký je pôrod prirodzený, keď človek sa vyvíjal a aj tie hlavy sa zväčšovali, podľa mna ako tie pôrody ľudí vôbec nie sú teda ľahké, neviem či ma teda rozumiete :D nechcem to teda porovnávať k civavam alebo k takymto psom, ktoré už rodia len cisárskym (niektoré) :D
Ja som rodila s vyvolavanim prostaglandinom do krcku a bez epi. Akoze bolelo to, ale tak vydrzis to v pohode. Ja neviem , ono ta epi je vrtkava. Je to dobre ked zena rodi dlho a bolestivo, neotvara sa. Ale kamoske to napr podali neskoro a kedze si platila lekara a nadstandard, tak jej to dali. Lenze ono to uplne zrazilo kontrakcie a rodila skoro vexom, tlacenim na brucho, otrasny porod proste. Ja som sice tlacila 50 minut skoro a naozaj ze mily koncu uz tiez tie kontrakcie odchadzali, ale tym ako som vsetko citila som to nejak zmakla vlastnou silou. Proste uz potom mi len porodnicka hovorila ze tlac, tlac a hups bol maly vonku. Nastrih som nemala, iba malinku thrlinku zvonka. A to som citila ako ma maly drapol rukou pri hlave, ze to tak zastipalo. Ale celkovo bol ten porod ok. Takze naozaj nemusis mat epidural, len za to, ze inak by sa to nedalo. Hlavne ked sa rychlo otvoris, tak od 9cm uz ziadne epi nedavaju. Cize mozes si potom robit co chces a mavat papiermi
Ja som aj mala vybavenú anestéziológiu a aj som rodila bez epi a bolo to úplne v pohode, nič strašné.
Ja som ani neuvažovala pri prvom a ani teraz neuvažujem. Dalo sa to. Držím palce 🙂
Nie je, rodila som tak 3x, som tu. Pre mna boli najhorsie kontrakcie, mala som intenzivne od zaciatku do konc, nebol absolutne rozdiel v bolestivosti tych finalnych a tych na zaciatku.
Rodila som 2x bez epi a to pôrody niekoľko dní vyvolávane....
A to prvý trval 9,5h. Silné bolesti od prvej kontrakcie a druhy 12h
Treti krát by som išla tiež bez epi... Aj keď pri druhej som chcela za rezať pílu do chrbta a vyskočiť z okna 🙈
uprimne ja som si od okamihu prvej myslienky na porod povedala, ze chcem epidural a vsetko co k tomu treba som si vybavila - nuz a dobre som spravila, beztak som mala narocny porod, ktory skoncil s pomocou extraktora a zasita som az na cele, vdaka tej epiduralke ale som bola dobre naladena, s manzelom sme si rozpravali ako sa uz na drobca tesime atd., ked mi epidurat nedopichli na konci vtedy nastala zabava, nastastie netrvala dlho...takze ja som rozhodne za epi
Ja som nad Epi ani neuvažovala, dva pôrody bez lebo sama som to chcela prežiť ako naše matky..a samozrejme že to bolelo, ale dalo sa to zvládnuť. Ak by som mala mať ďalšie deti, všetky by som išla bez Epi.
Ahoj u nás to teda nevyžadovali len sa pýtali či chcem ..ani prvorodička som hneď povedala že chcem ... Len prišla som o 17 na príjem praskli vodu o pol 8 a potom začali bolesti 20:30..a dcéra bola 22:48 na svete takže ja som ani nestihla... neboj zvládneš to všetko super boli to ale čakala som to horšie...🙂mňa skôr bolelo viac šitie jak celý pôrod 🙂čo sa týka migrén tie kam aj bez epi...držím palce ✌️🍀
Ja som od prvej poradne vsetkym prízvukovala, že rodím JEDINE s epi. Porod mi vyvolávali, stále som nebola dostatočne otvorená, aby mi ju mohli pichnúť. Potom sa dieťa z minuty na minútu rozhodlo, že ide. Epi mi už nestihli dať. Ono zase od prvej vyvolavacky to trvalo (iba) 6hodin, čo si stále hovorím, že dobre, nebola som vysilená z kontrakcii a vládala som tlacit. Ale popravde neviem, či by som tieto bolesti dala takých 26hodin. Či už s epi alebo bez, drz sa a hlavne sa pripravuj. Všetko dobre dopadne❤️
Ja som iba bola na anestéziológii trvalo to asi 5minu nejaké poučenie podpísať a krv mi zobrala moja gyn.ja som rodila dva krát s epi,ja som strašne citlivá povaha a okrem toho vraj aj veľmi úzku panvu,som rada že to vôbec išlo prirodzene a mala som aj dlhé pôrody prvý bol vyše 16hodin druhý 10
Kedysi sa rodilo bez toho a každá to zvládla a to rodili aj 9 či 12 deti .ja mám všetke 3 pôrody bez epi aj keď mi ju núkali pri poslednom
Ja som rodila s dulou, nadherny zazitok. Tesim sa ked si to zopakujem. Nastuduj si co je prirodzeny porod, sprav porodny plan a komunikuj ho s lekarom. Porod neboli pokial ide prirodzene bez zasahov zbytocnych. Su to stahy maternice ktore privadzaju tvoje babatko do tvojich ruk.
Ja som rodila panvovym koncom a bez epiduralky . Všetko žena zvládne keď chce. Ja som mala des z cisárskeho.

Ahoj ja som prvorodička, mam 20 rokov a rodila som pred mesiacom bez epi. Mne totiž nikto nepovedal že treba vybaviť papiere dopredu a pred pôrodom mi povedali že mi nemôžu dať epi kvôli tomu že som si nevybavila papiere. Mala som vyvolaný pôrod kedy mi museli prasknúť plodovu vodu lebo malinkemu sa nechcelo 😁 mala som 7 hodín kontrakcie a potom sa išlo na to… bolelo to teda riadne aj nastrih aj šitie ale myslím si že nabudúce kebyže sa mi podarí zase otehotnieť tak zase by som išla rodiť bez epiduralu. Ako nehovorím…po pôrode som mala z toho traumu proste tá bolesť, všade krv a ešte som aj kričala keď som rodila ale takto po čase by som kľudne zopakovala ☺️