Pôrod doma
Veľmi sa mi páči myšlienka domáceho pôrodu. Myslím si, že pôrod je niečo tak úžasného, že by som ho chcela prežívať so svojím partnerom v kľude doma a s minimálnym počtom ľudí. Bez cudzieho doktora, ktorý by do mňa pchal necitlivo prsty, stresoval mňa a tváril sa aký ťažký zákrok robí. Veď zdravý pôrod nieje zákrok pre skalpel, chirurgické náčinie, gumené rukavice a rúšky na ústach... Práveže je dokázané, že pri pôrode doma ženy a ich deti sú kľudnejšie, väčšina žien, ktoré rodili doma nemajú vôbec potrhanú hrazdu a tak ďalej.... Prečo by sme mali nechať tu najdôležitejšiu vec na svete, to čo nás robí ženou, doktorom? Vec, ktorú máme tak hlboko zakorenenú v nás samých? Veď pri jeho splodení tiež nestojí doktor a nevraví ako a čo. Ako potom prežili ženy keď neboli doktori? A čo Indiánky nemajú doktora, a práve ony sú tie, od ktorých by sme sa mali mnohému učiť. Pôrod je inštinkt a je to najkrajší zážitok a my si ho nechávame brať nemocnicami. Každý človek má v sebe inštinkty prežitia a pôrod je jedným z nich, ženy nepotrebujú vedieť ako majú dýchať ony to už vedia nepotrebujú počuť kydy majú tlačiť ony to už vedia a nepotrebujú ani vedieť ako majú ležať.... Každá žena cíti ako kedy a kde si má ľahnúť, zatlačiť či dýchať. My to všetko vieme len sa musíme prestať pýtať doktorov a začať sa pýtať samy seba...
Ajeeeeeeee 🙂 ledva doznieva posledny porod a uz sa mi treba chystat na dalsí.... 😒 a to som este nestihla dopisat ani porodny pribeh. NEVADIIIII 😀 😀 TESIIIIME SA na MIMULKO a snad to bude rovnako dokonalé ako naposledy.
@lucon blahoželám 😀
@dulkagabulka no velmi pekne dakujem.
idem poprosit/poziadat ministerstvo zdravotnictva o laskave zvolenie profesionalneho sprievodu k porodu doma. kedze to bude profi ziadost, moze sa kludne niekto pridat, ak by mal zaujem zaziadat o rovnaku vec. predpokladam, ze je viacero zien s inou predstavou nez ponukaju nase porodnice, no su odradene, lebo nikomu sa v tehotenstve nechce sprtat v prave a stylizovat listy. ani mne nie, no slubila som si, ze ked budem najblizssie tehotna, spravim to....a to je teraz 🙂 ked to bude hotove, radi sa podelime 🙂 nech o nas vedia.
@lucon laskave zvolenie? 😉
oki, pošli potom
Pri druhom dieťatku som nechcela ani počuť o nemocnici, a to hlavne po zlých skúsenostiach s prvého pôrodu. No doktor o tom nechcel ani počuť. A nakoniec som porodila v aute pred nemocnicou, nič krajšieho som nezažila. Len ja a malý.
@lucon už prišla odpoved?
@dulkagabulka 😝 🙂 🙂 sak este som to neposlala. viazne to nejak, je dost tazke to dat dokopy a kazdy ma teraz prazdniny. isto dam vediet.
nestihla, celé to trvalo 40 min 🙂
@lucon ano uz je http://www.dary-zivota.sk/dary-zivota/eshop/0/0... alebo priamo od Sasky http://vnimavetehotenstvo.sk/milovanknizka-zrod...
@magdal1
ahojte maminy, co ste rodili doma.neviete i poradit porodnu asistentku na porod soma-SK alebo blizko z CR, AT????prosim prosim
@mamkaborka no vieme, vieme, ale to nie su veci verejne. takze do ip...
Ja len nezavazne :
http://www.cas.sk/clanok/216130/obhajkyna-domac...
baby neriskujte :(((((((((((((
Ja kebyže nerodím v nemocnici tak tu už tiež niesom. Takže ja neodporúčam. 😒 Ale maminy čo mali pôrod bez problémov si to neuvedomujú..
ja verim tomu,ze popri tych vsetkych problemoch co maju zeny v dnesnej dobe,s otehotnenim,donosenim,ta vysoky tlak,ta cukrovku a neviem co vsetko mozne...tak pri porodoch doma by zomierali castejsie nez v minulosti,ked rodenie na poli bolo "prirodzene"
tu neide o hrdinky
Aj Medzinárodná konfederácia pôrodných asistentiek (ICM) a Medzinárodná federácia pre gynekológiu a pôrodníctvo (FIGO) upozorňujú, že pôrody mimo zdravotníckych zariadení za účasti registrovanej pôrodnej asistentky sú pre nízkorizikové rodičky bezpečné a mnohé ženy ich uprednostňujú.
K regulácii domácich pôrodov patrí vypracovanie štandardov a podmienok, aby boli bezpečnými.
@monika15 presne toto sa mi v mysli vynori vzdy, ked niekde vidim temu o domacich porodoch :/ mne domaci porod pripada ako velka nezodpovednost zo strany rodiciek - ved ked sa nieco stane, nevystavuju riziku ohrozenia len seba, ale aj dieta:( a ze preco nie, ked nie su v tehotenstve komplikacie? Pretoze tehotenstvo je jedna vec a porod uplne ina.. Ved ako sa to tu s oblubou pise, otehotnenim nesie kazda zena riziko, ze je 1 nohou v hrobe. Takze ja som jednoznacne proti takymto porodom..
Som jnednou z tych, ktore keby rodili doma, prisli by o dietatko...Nic nenasvedcovalo tomu, ze by nieco nebolo v poriadku. Keby ma nenapojili na prijme na monitor, nikto by nevedel, ze mala sa dusi. ☹ Rozhodovali sekundy a aj keby ma mm vizol autom do nemocnice, ktora je od nas do 10minut, mohl byt nneskoro. Doma by som nikdy nerodila. Ak niekto velmi chce, moze si najst porodnicu, v ktorej respektuju prirodzene porody, no vzdy ste v nemocnici a mate vsetko poruke, keby nieco.
@sharlotta suhlasim, no na SK nie je ani jedna jedina pôrodnica, ANI JEDNA ,kde žena môže porodit prirodzene...všetky, ktoré odmietajú zásahy , ktoré sa chcú vyhnúť násiliu,,ktorým záleží na ich zdraví a zdraví ich dietatka - utekaju do zahraničia, alebo rodia prinajlepšom asistovane, alebo prnajhoršom neasistovane doma(čo je fakt smutne a nie bezpečne)

@erique12 no a najsmutnejsie je ked pocujem ako nejaka cerstva mamicka si aj teraz pochvaluje ze jak si fajnovo oddychla ked jej dietatko zobrali sestricky 😖 😒 ...