Pôrod koncom panvovým
mate niekto skusenost? 🙂
🙋🏻♀️ Ale nebolo to na Slovensku. Vsetko prebehlo hladko, relativne rychlo a bez akychkolvek problemov.
Neviem, čo ťa zaujíma… či je to horšie ako hlavičkou? No asi ako pre koho, presne tak ako pri pôrode hlavičkou. KP sa povazuje za indikaciu k SC asi vo vacsine porodnic. Neodporuca sa rodit chlapcov KP a tiez deti s vyssim vahovym odhadom.
Je to velmi velmi individualne, to ze ti 30 zien povie ze je to v pohode o nic horsie nez hlavickou neznamena, ze u teba to tiez bude v pohode. A tak isto ked ti 30 zien povie ze v ziadom pripade, tak to neznamena, ze to pre teba nebude zvladnutelne.
Zalezi od stavby tvojho tela aj od velkosti dietata, a aj od tvojho nastavenia.
Urcite sa da porodit KP vaginalne, ale urcite nie kazde a kazda. Zatial co som bola pri porodoch KP bolo vsetko ok, ale bolo ich naozaj malo.
Rodila som tak syna v 2011. Pre mňa rýchly a menej bolestivý pôrod ako ostatné - hlavičkové.
Obe deti boli KP - Sekcie. Starí lekári ich chceli vytiahnut 🤦♀️ Mladší lekári chceli sekciou. Preto som si pri druhom uz lekára vybavila.
Treba najst Dr., ktory je tomu nakloneny a vie to. Citala som, ze v dnesnej dobe ubuda lekarov, ktori to vedia... automaticky je to sekcia
dakujem vam za odpovede, v noci mi odtiekla voda o 3 tyzdne skor pred terminom a malicka je KP, rodit budem v ostrave a su tu zevraj na to odbornici tak snad to dobre dopadne 🙏🏻
Ak su na to odbornici by som sa nebala. Vela stastia
dakujem vam mam to za sebou, isla som bez medikacii bola ta fuska ale sme obe v poriadku bez nastrihu a potrhania 🙌🏻🙏🏻

@lenagawel ahoj, predpokladám že máš na mysli prirodzený pôrod, ale pridávam moju skúsenosť: mala som kvôli polohe KP sekciu, dlho som to predtým spracovávala ale nakoniec som šťastná, že som sa tak rozhodla, bolo to pre malinkú najbezpečnejšie. A s odstupom času sa na to už tiež úplne inak pozerám. 🙂 ale verím, že ti napíšu ešte mamičky ktoré rodili KP prirodzene..