icon

Pôrod koncom panvovým

lenagawel
7. júl 2022

mate niekto skusenost? 🙂

ava987
7. júl 2022

@lenagawel ahoj, predpokladám že máš na mysli prirodzený pôrod, ale pridávam moju skúsenosť: mala som kvôli polohe KP sekciu, dlho som to predtým spracovávala ale nakoniec som šťastná, že som sa tak rozhodla, bolo to pre malinkú najbezpečnejšie. A s odstupom času sa na to už tiež úplne inak pozerám. 🙂 ale verím, že ti napíšu ešte mamičky ktoré rodili KP prirodzene..

smajliica
7. júl 2022

🙋🏻‍♀️ Ale nebolo to na Slovensku. Vsetko prebehlo hladko, relativne rychlo a bez akychkolvek problemov.

anavixy
7. júl 2022

Neviem, čo ťa zaujíma… či je to horšie ako hlavičkou? No asi ako pre koho, presne tak ako pri pôrode hlavičkou. KP sa povazuje za indikaciu k SC asi vo vacsine porodnic. Neodporuca sa rodit chlapcov KP a tiez deti s vyssim vahovym odhadom.
Je to velmi velmi individualne, to ze ti 30 zien povie ze je to v pohode o nic horsie nez hlavickou neznamena, ze u teba to tiez bude v pohode. A tak isto ked ti 30 zien povie ze v ziadom pripade, tak to neznamena, ze to pre teba nebude zvladnutelne.
Zalezi od stavby tvojho tela aj od velkosti dietata, a aj od tvojho nastavenia.
Urcite sa da porodit KP vaginalne, ale urcite nie kazde a kazda. Zatial co som bola pri porodoch KP bolo vsetko ok, ale bolo ich naozaj malo.

dobromila
7. júl 2022

Rodila som tak syna v 2011. Pre mňa rýchly a menej bolestivý pôrod ako ostatné - hlavičkové.

sandra19901990
8. júl 2022

Obe deti boli KP - Sekcie. Starí lekári ich chceli vytiahnut 🤦‍♀️ Mladší lekári chceli sekciou. Preto som si pri druhom uz lekára vybavila.

basska_b
8. júl 2022

Treba najst Dr., ktory je tomu nakloneny a vie to. Citala som, ze v dnesnej dobe ubuda lekarov, ktori to vedia... automaticky je to sekcia

lenagawel
autor
8. júl 2022

dakujem vam za odpovede, v noci mi odtiekla voda o 3 tyzdne skor pred terminom a malicka je KP, rodit budem v ostrave a su tu zevraj na to odbornici tak snad to dobre dopadne 🙏🏻

anavixy
8. júl 2022

@lenagawel tri tyzdne su v pohode, aspon nebude velmi velke, drzim palce, nech to dopadne podla tvojich predstav 🤗🍀

smajliica
8. júl 2022

Ak su na to odbornici by som sa nebala. Vela stastia

dobromila
8. júl 2022

@lenagawel všetko dobré, držím palce 🙂

lenagawel
autor
9. júl 2022

dakujem vam mam to za sebou, isla som bez medikacii bola ta fuska ale sme obe v poriadku bez nastrihu a potrhania 🙌🏻🙏🏻

smajliica
9. júl 2022

@lenagawel gratulujem 🎉🥳