Pôrodnícky gel Dianatal. Skúsenosti?
Ahojte. Chcela by som sa poradit,ci mate niekto skusenosti s porodnickym gelom Dianatal. Ja som mala pri prvom porode epiduralku,no celkom ma zujal tento gel a chcela by som sa viac dozvediet od mamiciek,ktore maju skusenost,popripade zujem o pouzitie. Co sa Vam zda lepsie ak viete porovnat epiduralku a Diantal?
Ahojte. Mam na predaj Dianatal gel - expiracia 9/2013. Rodila som sekciou, takze som ho nemohla pouzit. Mam cele balenie, bol otvoreny len vrchny obal. Cena 60 eur aj s postovnym.
@vivianaba Rodila som pred nedavnom,zohnala som dianatal cez bazar o dost nizsiu cenu a dopadlo to v porodnici tak,ze som mala svojho porodnika a ten mi povedal,ze fajne predrazeny lubrikacny gel 😀 ,ze,ked nestihnu podat,tak mozme vyuzit s manzelom,no ale podali mi ho,v prvej dobe porodnej,druhu ampulku nestihli a trietiu,ked som lezala na stole a rodila a som si pytala svoj gel,tak lekar si tam robil srandicky,ze podajme gel,lebo pani neporodi 🙂....rodila som asi 15min. 🙂,netusim ci pomohlo 🙂 ........Myslim,ze za fajn porod mozem dakovat hlavne uzasnemu lekarovi... 😉 ,je tazke vediet,ci by sa babo nezaseklo,alebo nieco....
osobnu skusenost s gelom nemam, ale niektori doktori tomu nie su velmi nadseni, nepouziju ho a ini posranduju ako pise
@lilianka1199
Tiez mam miestami pocit, ze ako sa dobre na maminkach zaraba, tak toto niekto vyuzil ako lepku na strach z porodu.
Ako placebo to ale pomoct moze
Mne doktorka, ktora ma mala rodit hovorila, ze ked si to mamina praje, tak ho pouzije, ale ze vacsinou, ked je porod s dianatalom rychly, tak je to porod pred ktorym ona tym rodickam hovorila ze gel-negel bude to rychle a pomerne jednoduche 🙂 sama som ho nachystany nemala a aj tak som sla nakoniec akutnou sekciou
@lilianka1199 v prvom rade gratulujem k babatku a dakujem za odpoved. No ved prave, ze predsa porodime aj bez gelu, tak preto vaham. Prvy porod som mala super aj bez gelu, ja skor verim posilovaniu panvoveho dna a nacviku vypudzovacej fazy s balonikom epino ako gelu. Vtedy to bola novinka a moj porodnik (ktory je tiez skvely a idem k nemu zase) to celkom odporucal, ale zase to nejako extremne netlacil. Ze vraj dostali o tom skolenie a ze ho to celkom zaujalo.
@tehula, @ivanka.7 - dakujem za nazory, no ved prave o toto ide ze ci je to len nejaky kseft alebo to naozaj pomoze, ale to asi ani srnka netusi 😀 Este mam chvilu casu rozhodnut sa, hodim rec aj s doktorom. Dakujem!
Ahojte, aj mne zostal novy nepouzity Dianatal gel, nastastie som mala rychly porod, a nebol uz csa aplikovat, takze ak ma niekto zaujem, napiste mi cez IP, expiracia 09/13, povodna cena 107EUR, teraz 70 EUR. Mne moja doktorka odporucala, vraj ma dobre skusenosti...
Ahojky holky, také prodám nepoužitý dianatal gel, spotřeba do 9/2013. Bohužel můj porod byl tak rychlý, že jsme ho nestihli použít. Ale docela mě to mrzí, pač porod nebyl nic moc a ten gel jsem chtěla vyzkoušet...no, tak snad příště 🙂 Pokud máte zájem, napište mi do IP. Díky.
Tiez sa pripajam k zvedavym prvorodickam 🙂 Nejake nove skusenosti s dianatal gelom? premyslam nad kupou... 😕
ja som rodila v Stiavnici, tam ho maju priamo v nemocnici za 80€. nechcela som ten gel, muz ho ale objednal, ja niekedy trvdim, ze to boli zbytocne vyhodene peniaze, on je dodnes rad, ze sme ho pouzili. tazko povedat, ako by dopadol porod bez gelu - mala som rychly porod /3 hod./ ale komplikovany. uz si ani nepamatam, na co vlastne ten gel je, no bolesti som mala poriadne, aj maly sa zasekol napriek gelu.. ale hovorim: neviem ako by vsetko dopadlo bez neho..
dnes sme dostali info, že tento gél sťahujú z obehu, vraj nemá taký účinok, ako sa na ňom píše.
osobne si nemyslím, že toto je ten hlavný dôvod. ale zatiaľ nemám žiadnu inú informáciu.
Ja s tymto gelom nemam skusenost, ale moj lekar mi povedal, ze je to len marketingovy tah a zbytocne vyhodene peniaze. Ze slozenie to ma takmer ako lubrikacny den, tak nechape, preto to mam taku vysoku cenu. Rovnaku sluzbu mozu spravit lanove semiacka- je to stary rokmi osvedceny recept. Kazdy den treba zjest 1-2 lyzice lan. semiacok a vydatne to treba zapijat vodou, lebo len tak to mam svoj ucinok- lan vo vode slizovatie. Ja som lanu pojedla niekolko vrecusiek a porod som mala dobry- prvorodicka, prve silne kontrakcie okolo 23.00 a maly sa narodil 2,53. Nehovorim, ze to vsetko len kvoli lanu, ale isto to tiez prispelo svojou troskou.
Ahojte,
tiez mam uplne novy, nepouzity Dianatal Gel, exp. 9/2013, kedze som napokon rodila sekciou. Stal 98 Eur, ak niekto ma zaujem, posuniem dalej za 70 Eur. Postou alebo osobny odber v BA.
Uz je predany.
Ahojte buduce maminky, aj ja mam nepouzity porodnicky gel s exp. 8/2015, kedze mi ho nestihli aplikovat...🙂 Predam za 50 Eur. Poslem postou alebo osobne v BA. Pekny vecer.
Tak ja som rodila s dianatal gelom a podľa mňa mi pomohol, i keď samozrejme neviem ako by to dopadlo bez neho....Avšak ja si myslím,že vďaka nemu som sa vnútri nepotrhala a babätká išli vonku ľahšie....
Ahojte, aj ja dávam do ponuky nepoužitý DIANATAL gél, exp. 8/2015, kúpený za 110€, predám - pošlem poštou, alebo osobne v BA za 80€. Mám s ním dobré skúsenosti, ale nestihla som ho použiť.
Ja som tiez rodila s gelom, v porodnici pouzivaju tiez nejajy gel, akurat ze jednu tubu maju na 5-6 rodiciek, tazko daju jednej 4 tuby... myslim, ze mi pomohol, viem porovnat aj bez aj s nim v ramci jedneho porodu. Takze zhanam opat 🙂 ak ma niektora na predaj pod 50, najlepsie v ba, tak, prosim, piste...

ahojte ma niekto skusenosti z poslednej doby s Dianatal gelom? Citala som celu diskusiu a skusenosti tu nie je vela, len same ponuky na predaj, tie patria do bazaru. A este - nie je celkom pravda ze na 'zapade' je Dianatal samozrejmostou a ze je to lacnejsie. Teda mozno zalezi v akej krajine, ja som si prave pozerala na nete nieco o Dianatale v Nemecku a ak vas to potesi, cenovo je to rovnake ako na SK, niekde aj drahsie, a podla diskusii na nete mamicky riesia presne tie iste otazky ako na SK, ci je to dobra vec, preco je to take drahe, ci to nie su vyhodene peniaze. Kupit sa to tu vobec neoplati a tiez sa mi zda ze to tu skor mamicky nepoznaju ako poznaju.