Pôrodný plán

danielalaura
2. jan 2018

Zdravim Vas mamicky vie mi niektora pomoct so zostavenim porodneho planu... mate s nim niektora skusenost?

meandbaby
2. jan 2018

@danielalaura a.kde ides rodit? Necitam celu duskusiu.

meandbaby
2. jan 2018

@danielalaura inak, v MT v roku 2015 mi lekar normalne povedal, co ide robit a preco.Teda, ze nastrihne az ked sa nieco nebude zdat atd.Oxytocin mi povedal, ze ide dat trochu, kedze sa zastav kontrakcie atd.

danielalaura
autor
2. jan 2018

@meandbaby Po monoblok
@meandbaby tak to si mala super dufam ze aj u mna to tak bude ako plne dvoverujem lekarom ze si nedovolia pochybit a vedia co robia

danielalaura
autor
2. jan 2018

@daenerys7 poslala som vam spravu

meandbaby
2. jan 2018

@danielalaura ale jasne.Hlavne si doveruj ty a drz sa v kondicii, aby si bola fit. Drzim palce. Mne v ZA chceli sekciu len kvoli veku a ja som bola fit a citila sa dobre.V MT mi povedali, ze planovat sekciu kvoli veku je nezmysel a ze sa bude riesit vsetko tak ako sa to vyvinie a nie dopredu.Svata pravda.Zvladli sme to prirodzene.

danielalaura
autor
2. jan 2018

@meandbaby ja dufam ze sekcia nebude nutna a verim ze to aj pri druhom zvladnem super ako pri dcerke a partner mi bude oporou ...

jenny257
2. jan 2018

@danielalaura kamoska rodila s porodnym planom - dodrzali vsetko co chcela 🙂 aj bonding po porode a druhej kamoske aj bez porodneho planu vyhoveli v tomto bode 🙂

bubbble
2. jan 2018

Ak chces, poslem ti do spravy moj porodny plan. Dodrzane bolo vsetko, a to som tam mala podstatne viac veci 🙂 ale nerodila som na Slovensku, a jak to tu tak citam tak by ma tam nedotiahli ani parom volov 🙂

jenny257
2. jan 2018

@bubbble noo ani na Sk to neni katastrofa ak si vydupes tie veci co chces :D akurat tie izby to uz je iny level ked si porovnam trebars s ČR :D

bubbble
2. jan 2018

@jenny257 neviem no, uz len ten princip ze si musis veci vydupavat, namiesto toho aby tam bol personal pre teba, je mi dost proti srsti. 🙂 ale stejne by som ani do najlepsej nemocnice nesla bez duly, mala som dulu aj muza a vobec neviem co by som bez nich robila..

jenny257
2. jan 2018

@bubbble ale ked si vezmes , ze sa to da vydupat tak aj to je pokrok.... ja teraz rozmyslam , ze co lebo do porodnice sa mi fakt nechce ...aj nad dulou som rozmyslala ale tu jedinu co mame v okoli a mne by vyhovovala kedze ju poznam tak ta ma stale choru dceru tak to je zlozite....

bubbble
2. jan 2018

@jenny257 ked sa dohodnes s dulou, tak oni vacsinou maju dohodnute kolegyne, ktore ich zastupuju v pripade ze zrovna su u ineho porodu alebo proste nemozu.. urcite pride aj z trochu vacsej dialky. a ked nie do porodnice, tak pak jedine doma, viac moznosti zatial asi na sk nie je 🙂

jenny257
2. jan 2018

@bubbble no toto viem ale ja prave tie jej kolegyne nechcem :D o vsetkych viem ale chapes ako clovek ti nemusi sadnut ....porod doma som tiez zvazovala ale to sa vo mne zatial bije :D ale uz by som sa mala aj rozhodnut ....

zeytin
2. jan 2018

Myslim si, ze porodny plan nikto citat nebude. Ked som prisla do porodnice, povedala som, ze nemam porodny plan... Lekarka pretocila ocami, ze co je to za modu ten porodny plan. Radsej nech jej poviem..tak som jej len povedala, ze nechcem epi, ak sa bude dat tak bez nastrihu, ale zdravie dietatka je prvorade. Treba sa postavit k tomu realne a zvazit, co je v moznostiach dnesneho zdravotnictva. Hudbu a aromalampy nikto pustat nebude a pravdupovediac, v tom okamihu mi to je aj jedno. Radsej som pokecala so setrickami, trosku zasrandovala, aby sa odlahcila atmosfera a vsetko bolo super. Aj porodnice idu dopredu. Rodila som prvu dcerku pre vyse 7 rokmi a tretie dietatki len teraz pred 5 mesiacmi. Nebola anu epi, ani nastrih, malemu nechali dotlct pupocnik, prilozili mi hned na brusko, v podstate som mala maleho hned po porode, len ho obliekli. Ani do inkubatora ho nedali, lezal na mne, mal iba na nozicke teplomer, ci mu nie je zima. Bolo to krasne, nezamenitelne. Podla mna je porodny plan zbytocny, porodnica nie je Hilton, ale je to vsetko, ako sa mama ku vsetkemu postavi.

bubbble
2. jan 2018

@jenny257 jasne no, to si treba v sebe spracovat, aby si citila ze je to spravna volba.. ale este mas relativne cas.. ja som az do porodu nevedela naisto kde skoncim, este tyzden po termine som menila plan :D a nakoniec dobre 🙂 ale pri druhom to asi bude tiez boj, odchadza odtial primar takze sa menia pomery, tiez uvazujem nad domacim. Ale zatial to nemusim riesit :D ale myslim ze k tomu musi clovek dospiet..

bubbble
2. jan 2018

@zeytin
No ja som napriklad mala hudbu aj aromalampy, ani som si o ne nepovedala ;) pustala mi ich teda dula, ale vybavenie bolo normalne na sale..

bubbble
2. jan 2018

A pretocit mi niekto ocami ze co je za modu chciet mat zodpovednost za zdravotny stav svoj aj dietata, tak idem o dum dal 🙂 ako som to aj spravila v povodnej porodnici 🙂 porodne plany su pisomne napriklad od toho, aby sa nemuselo vykladat zbytocne medzi kontrakciami. A tiez od toho aby bol doklad v pripade konfliktu a nasledkov :/
Jo a moj porodny plan teda vsetci citali, odsuhlasili a brali na vedomie.. presne tak, ako by to malo byt vsade..

cecilia68
2. jan 2018

@danielalaura Nepríde ti komická veta, že "očakávam, že porodím do 3 hodín" ??? Očakávať síce môžeš, ale všetko sa môže zvrtnúť behom sekundy a môžeš rodiť aj tri dni 😢 Veľa šťastia 😉

danielalaura
autor
2. jan 2018

@bubbble budem rada mozes mi poslat do spravy

jatva
3. jan 2018

Tiez ti mozem pomoct s porodnym planom. Sice som ho nepouzila, lebo som mala dohodnu PA a s nou som sa o tom bavila, chodila som k nej na vysetrenia posledny mesiac.

tami2014
3. jan 2018

@danielalaura ja som rodila v malom meste a hned mi maleho dali na hrud. Aj sa ma opytali, ci ho chcem mat na sebe 2hod, alebo ho maju vziat na vyhrevnu podlozku. Bola som v prijemnom soku, kedze pri prvom porode toto nehrozilo.

Drzim palce, aby ti vsetko vyslo podla planu.

bubbble
3. jan 2018

@danielalaura neslo mi do spravy poslat subor, tak som ti ho tam skopirovala, bez osobnych udajov 🙂

danielalaura
autor
3. jan 2018

@bubbble dakujem
@tami2014 snad aj a budem milo prekvapena
@jatva ak budes taka dobra posli mi dakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre