icon

Praskanie pred pôrodom. Máte s tým skúsenosť?

halime
21. apr 2011

Ahojte kocky, ostalo mi 2t dni do porodu a sestra mi nedavno hovorila o akomsi praskani. Spominala ze citala niekde ze ide o praskanie kosticiek dietata v brusku ale gynekolog jej povedal ze to je definitivvne praskanie panvy tesne pred porodom a podla toho mozno vediet ze uz uz to bude. To slabucke pukanie pocujem uz asi dva tyzdne ale dnes som tak lezala a rozmyslala ci to vlastne tak tichucko nepraskaju strie na bruchu. Mate niekto s tym skusenost? Dakujem 🙂

Strana
z2
monilik
21. dec 2016

@antalea o dva tyzdne idem na skrining tak sa spytam este tam ci nemaju skusenost...idealne by bolo keby to puklo priamo pri uzv aby som videla co drobulka prave robi...

lienkahr
21. dec 2016

@antalea som v 36tt budem mať dievčatko a musím sa priznať, že v poslednom čase pukanie už nepočujem (v minulosti som pukanie počula hlavne keď sa v brušku vrtela 🙂). Ale určite sa nebudem znepokojovať, veď keď chodím po schodoch aj mne strašne praskajú kotníky :D..

sunny8
22. dec 2016

Mne tak praska panva ked lezim a natiahnem nohy ;D

antalea
23. dec 2016

asi tak. mne to baby dnes tak doslo, ze totalne si z toho nemam robit hlavu. proste nieco puka. mozno tie vazy ako sa mi roztahuje panva. a ked vidim ze presne okolo toho 30tt plus, ze maju viacere toto iste. no tak asi to je tym. a vacsine sa narodia zdrave deti a vobec to nesuvisi s pukanim klbov. by mi aj fyzikalne bolo divne, jak by som mohla pocut puknutie klbiku jednej bytosti ktora plava vo vode.. cez uzavretu maternicu a uzavretu brusnu dutinu. to fyzikalne nedava logiku, takze mam za to ze to pukanie vydava moja panva alebo neake casti vazov v bruchu co su upnute. aj porodnika som sa pytala, jak mi robil sono a mala kopla a on ze myslite toto to pukanie? a ja ze nie, to len kopla. a on ze aha, tak neviem co to moze byt. a ja ze mne to az tak pripada ze ci nie vazy jak sa natahuju a on ze ano ano, to moze byt.

monilik
23. dec 2016

@antalea ja som presvedcena ze je to klbik na nozicke drobulky... pri synoch som ziadne pukanie nepocula a to sa mi panva roztahovala ako prvorodicke urcite viac ako teraz, puka to iba ked malicka intenzivne kope alebo ked sa pretaca a panva sa roztahuje vkuse, nerobim si z toho tazku hlavu iba som zvedava co to je 😀 pri druhom synovi som zas citila vibrovanie a trepotanie v brusku, co som tiez nechapala co sa tam moze triast 😀 moji mali akrobati...

antalea
26. dec 2016

@monilik moze byt, u mojej som presvedcena ze pukanie s nou nijako nesuvisi, a ze to puka mne nieco, pretoze castokrat to pukne ked sa ona napriklad vobec nehybe a niekedy aj dost hlasite, co uz z fyzikalneho hladiska, by cez vodu a 2 uzavrete dutiny nemalo sancu vydat taky hlasny zvuk.. preto som uz kludna, ze vacsina tych zvukov urcite nepochadza z jej pohyboveho aparatu a a ni to s nou nijak nesuvisi 🙂 a mozno aj vtedy ked to puka, ze sa ona hybe, tak niekde na nejake tkanivo zatlaci u mna - vazy napr. a tie puknu lebo sa natiahnu

monilik
26. dec 2016

@antalea mne to uz pocula aj mama, tak konecne niekto mi veri, bo doteraz sa mi smiali ze mam halucinacie... skusim sa popytat na skriningu dokyho a potom uz budeme iba cakat a dufat ze je vsetko tak ako ma byt... 🙂

antalea
29. dec 2016

@monilik a vsetky babule 🙂 tak dnes uz viem vysvetlenie. inak mne to tiez pocul uz aj manzel, dakedy je to praskanie dost hlasite. takze dnes som bola u mojej gyn. 🙂 povedala co to je. vraj to je taka stredova blana brucha, ktora drzi to priecne svalstvo ktore vlastne drzi to velke brucho pokope, aj povedala latinsky nazov tej blany, ze to svalstvo ako sa tam roztahuje, tak to je ten pukot, a ze je to bezne 🙂 aa ze v ziadnom pripade to nepukaju babatka. presne to iste mi potvrdila co som jej vravela ze pre mna je fyzikalne nemozne, aby zpod plodovej vody a dvoch uzavretych brusnych dutin bol pocut pukot babatkovych klbikov ci kosti, uplne suhlasila, ze to sa netreba bat, ze babatko urcite nepuka, ale ze to puka brusne svalstvo a tie blany na ktore je uchytene 🙂 pretoze v strede nie je spojene, len tou blanou a rozchadza sa, hlavne pri tehulkach ktore maju vacsie bruska, ako ja, ja mam totalny sudok a este 5-6 tyzdnov do porodu 🙂

monilik
29. dec 2016

@antalea ako je potom mozne ze to pukanie pocujem vzdy z inej casti brucha? 😲

emma84
29. dec 2016

@antalea
@monilik aj ja som to mala... mne sa tak vlastne spustil porod, bolesti a potom tento pukot a onedlho bola bambulka medzi nami - ziva a zdrava 😍

monilik
29. dec 2016

@emma84 ja som v 31tt a pocujem to uz mesiac takze s porodom to zjavne nesuvisi, teda aspon u mna.

emma84
29. dec 2016

@monilik ahoj, nemusi to suvisiet priamo s porodom, len u mna tomu tak bolo. Ak pohladas na nete tak je to bezny jav i v skorsich tyzdnoch. Vraj nic skodlive ani sa nic hrozne s babatkom nedeje len ten zvuk je divny 🙂 zelam vsetko dobre tebe i babatku ❤

monilik
29. dec 2016

@emma84 dakujeme 😘

antalea
30. dec 2016

@monilik preto, ze svalstvo na bruchu mas skrz cele brucho 🙂 a nie iba na jednom mieste

monilik
30. dec 2016

@antalea no to je ok. a preco som to nepocula aj v prvych dvoch tehotenstvach? 😕

katkalubkova
30. dec 2016

@halime Ahoj, mne to v bruchu praskalo pri druhom synovi, asi tak 10 dni pred porodom. Podla mna su to tiez kosticky miminka. Aj ked sa miminko oblieka, casto mu praskaju klbiky. Ci to je panva, to teda neviem, ja som mala sekciu. Ale mne to praskalo hlavne vtedy ked som lezala, tak neviem ci by vtedy panva pracovala.....

lienkahr
30. dec 2016

@monilik lebo kazde babatko a kazde tehotenstvo je ine😊😉

katkalubkova
30. dec 2016

@antalea
praska to, ako ked sa susi drevo, inak je to obcas riadny zvuk 🙂

monilik
30. dec 2016

@katkalubkova ved totok... mne to tiez vacsinou praska ked lezim alebo sedim a drobulka sa mrvi.no uvidime.snad bude vsetko OK

silvus4
22. aug 2019

Poradte mi niekto....už dlho sa snažim byť tehotna ale nedari sa dajak......no ale tento posledny cas sa nejak zvlaštne citim aj v bruchu citim akoby tak niečo bolo a keď si lahnem na brucho tak citim ako niečo tam lupka alebo ako to mam nazvať....poradte mi niekto čo by to mohlo znamenať či môžem byť tehotna?

monilik
25. aug 2019

@antalea hlasim sa skoro dva a pol roka po porode... dcerke od narodenia puka v clenkoch, kolenach a bedrovych klboch, ked spravi prudkejsi pohyb alebo ohne klbik viac ako je bezne 🙂 a je to presne ten zvuk co bolo pocut aj v tehotensve 😀 tak teraz neviem... nahoda?

miiceencoovaa
25. aug 2019

@halime ahoj, mne sa to take “praskanie” stavalo, asi tak cca mesiac do pôrodu to trvalo, bolo to zvláštne, vždy som si myslela, že mi “pukla” plodova voda 😂

Strana
z2