icon

Prečo ľuďom prekáža cudzia voľba sekcie?

10. nov 2024

Zdravim, pozorujem dlhsie tu a aj na inych sietach, ze ak niekto napise, ze by chcel sekciu, alebo sa opyta, nemocnica je naklonena sekciam, zbehnu sa velmi utocne zeny, ktore autorku az urazaju. Preco vam tak prekaza cudzia sekcia?

ariana_30
11. nov 2024

@mondolina konecne ta spravna odpoveď...

nini1978
11. nov 2024

@domak2 ten lekár ma ‘desaťročia prax ,tak podľa všetkého už toho videl viac ako dost

nini1978
11. nov 2024

@bykaterina samozrejme,keď žena ide na sekciu,ktorá nie je nutná zo zdr hľadiska,všetko podpisuje
Musí vedieť,že je to väčší risk ako prirodzený pôrod
V tejto téme ide len a len o jedno
Nech každá uvažuje podľa seba,prečo sprosto kritizovať ženy,ktoré proste nechcú rodiť prirodzene

tykat
11. nov 2024

@jankak055 tak vidis, kopec mamiciek si mysli ze je to len moznost ako porodit a ti hnusni doktori im do toho kecaju 😁. Ved to decko sa len vyberie cez brucho, si to predstavuju asi ako ked kozliatka vyberali z brucha vlkovi. Proste brnkacka.

bobaas
11. nov 2024

Vypočula som si aj reči typu "ten vzťah s dieťaťom nie je taký istý, lebo ste to neprežili spoločne", otázky "prečo si nezabojovala za prirodzený pôrod?" ...no lebo by som zomrela...a imunita? Moje sekciou na svet privedené dieťa malo za celý školský rok odchýbaných 14 hodín.

bykaterina
11. nov 2024

@nini1978 nikto nikoho nekritizuje. Ako si napísala svoj názor napísali aj ine. Je na tom niečo zlé?
A ver alebo nie, nie všetci vedia plusy aj mínusy hoc coho...
A je jedno či ho porodis sekciou alebo vaginálne. Dôležité je čo bude ďalej. Ako som to písala vyššie ale asi si nečítala.

aurora33
11. nov 2024

@oskvarka ja som sa paradoxne oveľa rýchlejšie zotavila po sekcii ako po prirodzenom pôrode 😅😅😀😀

autor
11. nov 2024

@bykaterina a ty si sa tu preco prisla hadat? Vazne?

bykaterina
11. nov 2024

Nikto sa neháda,a keď už dávaš otázku máj gule komunikovať nie ako anonym.

ada510
11. nov 2024

Tak v prvom rade co koho do toho zaplatila som si to ja🤷‍♀️ na Slovensku závisí kazdy každému

autor
11. nov 2024

@bykaterina hadas sa tu konkretne ty. Ak ti vadi anonymna tema, nemusis do nej prispievat.

bykaterina
11. nov 2024

Nastuduj si prosim čo je hádka 😉 ,a to že ty tu osocujes ženy ktoré s tebou nesúhlasia nazves ako?

autor
11. nov 2024

@bykaterina omg, chod si dat cokoladu. A nemusis mat vzdy pravdu. Si tym znama.

bykaterina
11. nov 2024

Ja to ani netvrdím že mám pravdu 🙂 argumenty sú dôležité. Cokinu si daj ty. A kľudne aj pohár vína. Pekný večer

nini1978
11. nov 2024

@bykaterina ty si jedna chodiaca polemika
Niekto napíše “čierne”,ty nič ine’ nečakas,len aby si napísala “biele”
Strata času tebe písať

bykaterina
11. nov 2024

@nini1978 nie som polemika ale viem sa pozrieť očami oboch strán. To je rozdiel... 😉 Lebo nič nie je čierno biele..

nini1978
11. nov 2024

@bykaterina no asi ťažko sa vies pozrieť očami oboch strán,pokiaľ si reálne nezažila
-kritiku na tému- cisársky na požiadanie
-cisársky rez bez zdr ťažkosti
Okrem iného, tu ide o názor na to,ako ľudia kritizujú ženy,ktoré sa rozhodli rodiť nie prirodzene ,ale sekciou
Čo je úplne ,ale úplne osobná zalezitost a nemalo by to absolutne nikoho trápiť
A nieto ešte urážať dotyčné,že nie sú ani matky,lebo nerodili ( ano ,aj podobne’ milé vety su “súčasťou názoru” poniektorých )

bykaterina
11. nov 2024

@nini1978 úplne s tebou súhlasím.
Ale mať na niečo názor môžeš mať aj keď si to neprežila. A ľudia sú nespokojní, nech človek urobí hocičo...

euka210
11. nov 2024

Lebo prirodzeny je prirodzeny. Ja som chcela velmi rodit prirodzene, no mam 3sc. Ja teda tiez nechapem, preco chciet sc, ked nie je na to indikacia.

yanni
11. nov 2024

@bobaas nepocuvaj tie kecy. Moje dve sekciou maroden deti nebyvaju vorbei chore. V skolke boli uz ako Inventar, moj muz sa smial, ze nam zvysia poplatky, lebo dietko stale v Skolke. Starsia dcera Nebola za 4 Roky ZS ( u nas je ZS Len 4 roky), ak nepocitam karantenu Podcast covidovych cias, ani jeden den na chlorej. Mladsia je prvacka a tiez este nevynechala ani jeden den. A ani nie choroby, Allergie atd. Nemaju. To Len na margo, ze decka si Musia prejst porodnymi cestami Aby…..A inak, vsetky deti (5 Kuskov) boli od prveho dna do takmer 2 rokov kojene. Flasu nikdy nemali.

vespertine
11. nov 2024

Iba majú osobnú skúsenosť, to je všetko. Ja som sa strašne bála pôrodu, a dúfala som v sekciu. Po tom, ako som mala spolubyvajuce po sekcii, som ďakovala všetkým svätým, že som sekciu nemala. Človek neznalý skrátka vopred nevie, čo je preňho lepšie. A strach z pôrodu sa dá riešiť aj inak. Každý sa bojí 🙂

yanni
11. nov 2024

@bykaterina ani po prirodzenom porode da zena nemusi vratit domov. Mam to v zivej pamäti. Bratova ucitelka hudobnej na ZS isla z porodnice rovno do marnice. Bol to sok pre vsetkych. Je tomu ca. 30 rokov. Uplne zdrava zena, tehu bez komplikacii, prirodzeny porod neprezila. Ostali po nej die deti.

katka700
11. nov 2024

Pozri si hocijakú diskusiu na MK, v každej sa nájdu také čo majú jediný správny názor čo treba šíriť ako evanjelium 😂
A potom tu máš ľudí čo založia diskusiu s jediným cieľom - potvrdiť si že majú pravdu. Lenže diskusia nie je instac a keď má niekto o kusticek iný názor nemôžu ho zablokovať a idú do vyvrtky 😆

marianarem
11. nov 2024

@leidin Sekcia vacsinou nie je v celkovej anesteze a nie si ani zdrogovana, normalne tam si, vnimas, dokonca citis, ako dieta vyberaju a hned ho aj vidis. Pre mna to bol nahodou pekny zazitok.

bobaas
11. nov 2024

@yanni maximálne toto žijem. Ale "kojo matky" by to neprežili

petkavka
12. nov 2024

@januska12323 A prečo ti prekáža, že by si mamička sama vybrala operáciu pred tlačením? Čo ti na tom konkrétne vadí?

bykaterina
12. nov 2024

@yanni áno žiaľ aj to sa stáva..☹️

robinotina
12. nov 2024

@nikiki29 je to ozaj operácia,rezu sa 3 vrstvy koze.Tak kto ma.kahky prirodzený pôrod asi nevie pochopiť.Kazdy ma.slobodnu voľbu a dostatočne info.o riIkach.Respektuj a budeš rešpektovaný za mňa.Je ro ozaj každého osobná vec za mňa.Hlavne nech je maminka spokojná.

vikiki29
12. nov 2024

@mikadooo to, ze sa skladáš politikom na ich niekoľkotisícové platy za ničnerobenie a kvantum iného… to neriešiš, ale ze lekár urobí sekciu to ti vadí 🤦‍♀️ ty vole, teraz som už počula všetko. dufam, že svoje deti si kojila aspoň 3 roky aby mali super imunitu, lebo podľa tvojej teórie sa budeme na ich liečbu skladať všetci…

jankak055
12. nov 2024

@tykat a ked su po cisarskom reze tak placu ze ako to strasne boli. Nevedie sa pomaly o seba postarat nie to este o dieta. Ja to chapem ze to boli ved maju rozrezane brucho. Aj chapem tie ktore maju obrovsky strach a boja sa prirodzeneho porodu. Ale toto nieje jednoduchsia cesta. Aj komplikacie ohladom hojenia operacnej rany su velke.