icon

Prečo ľuďom prekáža cudzia voľba sekcie?

10. nov 2024

Zdravim, pozorujem dlhsie tu a aj na inych sietach, ze ak niekto napise, ze by chcel sekciu, alebo sa opyta, nemocnica je naklonena sekciam, zbehnu sa velmi utocne zeny, ktore autorku az urazaju. Preco vam tak prekaza cudzia sekcia?

nini1978
11. nov 2024

@januska12323 no nemas veľmi pravdu,mne moj lekár povedal,že 100x lepšia žena,ktorá to ma v hlave jasne,ako žena,ktorá najprv prirodzene,potom nezvláda bolesti a huláka a pyta si epidurál a keď je všetko pripravené,ešte zmení názor a podobne scény
Všetko je to o dohode

nini1978
11. nov 2024

@tykat tebe to vôbec nemá čo prekážať,absolutne súhlas s autorkou
Ti to nejak zmení život?

nini1978
11. nov 2024

@larapb ja som bola v pôrodnici,kde žena rodila prirodzene a bohužiaľ pupočnú šnúru nebolo veľmi dobre vidieť na sone,dieťa ako ona tlačila,prakticky ho šnúra skrtila
Len urgent cisársky tomu dieťaťu zachránil život
Takže zovšeobecňovať tu stále to iste dookola,nema vôbec význam
A uz som počula aj také,že : “ano,to je matka,porodila prirodzene”( tie,čo rodili cisárskym matky nie su’)
Chápeš…🙄

jankak055
11. nov 2024

Lebo je to velka operacia v brusnej dutine kde moze nastat kopec komplikacii. A kto si da dobrovolne rozrezat brucho?

domak2
11. nov 2024

Prirodzene je aj kojenie, takže sup sup všetky umelé mlieka hodit do rieky. Ako to ze to každej nejde? Ja som veľmi vďačná za možnosť sekcie a áno, je to komplikovaná téma.
Sa mi tak zdá, že ľudia zabúdajú, že v prírode je prirodzené aj to, že prežije len najsilnejší...

vevesh
11. nov 2024

@glade22 prosim, preco si zena pri sekcii nie je vedoma rizik? Vies ake papiere sa podpisuju? Tam je pekne cely zoznam vsetkeho vymenovany a tie zeny su pri planovanej sekcii aj s tym oboznamene. Kazda zena si vie velmi dobre zhodnotit risk vs. zisk. Pre jednu zenu je uz len napriklad taka kp-poloha pohoda na rodenie, pre druhu to moze byt odtiel smrti, o ktorom ona vie. A nie, nesuhlasim, ze to ma byt rozhodnutie v rukach lekarov- ako ty vies zaistit, ze lekarovi nejde o tvoje dobro, ale o pocty v statistike (aby nemocnica bola pro-life prirodzene porody) alebo naopak nenahana cisarakmi nejake granty ci nebodaj nejake osobne skore, ktore sa mu pekne odzrkadli v zivotopise.....

domak2
11. nov 2024

@nini1978 tak ono ten lekár asi tiež ešte nerodil tipujem 😁 niekedy môže mať žena síce jasne predstavy, ale pôrod je vec, pri ktorej nie každý vie ako bude naozaj reálne reagovať lebo takú situáciu/bolesť proste ešte nezažil.

oskvarka
11. nov 2024

@nikiki29 nemyslim si .. mam tiez viacej známich ktorý sekciu nepovazujú za spravny porod.. ako by to mala ta zena jednoduchsie hladala lahsiu cestu..a este aj teoria ze robi to zle dietatu.. ja osobne neviem ako to zle vpliva na dieta ako jasne asi to uz nieje take prirodzene ale tak ked je taka moznost a zena ma mat neprimerany stres tak preco nie.. ja osobne to mam zase naopak predstava ze ma ma niekto rezat je taka stastna ze dakujem Bohu ze som mohla 4 deti porodit prirodzene... lebo to bola jedina vec ktorej som sa bala.. nehovoriac o zotavovani ktore je jednoducho po operacii vzdy horsie...

zuzitko74
11. nov 2024

Ja vnímam sekciu ako núdzové riešenie, ktoré sa používa, ak to nie je inak možné.

bykaterina
11. nov 2024

Ty ides okydavat baby čo sú proti sekcii a ty si rovnaká podľa reakcií na druhé ktoré majú iný názor ako ty.
Takže sekcia je operácia, a že sa z nej nemusíš vrátiť domov...
A asi aj tá rekonvalescencia je horšia ako po klasickom pôrode. Mne stačili laparky a keď si predstavím ako mi ťahali dreny tak vidím ešte teraz sväté obrázky.a to narkozu milujem..

oblecenie99
11. nov 2024

Keďže som na tejto platforme, tesne po pôrode, natrafila na názor, že umelé mlieko by nemalo byť vôbec propagované, a mali by zmeniž jeho obal, aby nelákalo mamičky na použitie, čo povedať..? :D Tak, jak mi je ukradnuté, či suseda išla na botox, prsné implantáty, tak mi je ukradnuté, či vybavuje alebo nevybavuje sekciu. Je to jej telo, jej rozhodnutie.

bykaterina
11. nov 2024

@oblecenie99 jednotkove mlieko sa nepropaguje ani zľavu naň nedávajú. A to je roky rokúce tak

leidin
11. nov 2024

Mne to len pride cudne ze niekto sa chce dat radsej rezat nez aby vobec skusil ake to je. Ja by som sa citila ochudobnena, ze som tomu nedala sancu, akoze cely zivot som nebrala tabletky na bolest, ucila som sa s hlavou co mi sla rozletiet a viem ze sa to da, myslela som ze sa budem skrabat po stenach od zubu a sklopila som usi, vycistila medzizubkou, nitou, sla na pohotovost, nevrieskala…podla mna je horsie proste predstava ze nevies co sa deje ked ta uspia resp to co ti povedia ti neda ziaden zazitok alebo necitis a proste si tam trochu zdrogovany stroj, pre mna otrasne ze niekto so mnou naraba a prebera nado nou kontrolu no…taka bezmocnost. Ale zeby mi na tom zalezalo, aby niekto druhy menil svoje preferencie, to ne.

oblecenie99
11. nov 2024

@bykaterina Áno, už som si spomenula, že tie prvé ani nepropaguju. Ale v Tom príspevku išlo vyslovene o Tom, aby sa zjednodušil obal všeobecne, aby ani nahodou nelákal, ale pomaly odpudzoval matky, aby ho vôbec zvažovali.

kittykat22
11. nov 2024

@bykaterina sekcia je operacia po ktorej sa nemusis vratit domov? 😅 To si snad robis srandu. Pises ako keby to bola operacia ala odstranenie gliobastomu.
Ked je sekcia dobre spravena, tak zeny su od druheho dna na nohach a normalne sa staraju o dieta. Sekcia je to iste ako prirodzeny porod - niekedy je hojenie lepsie a niekedy lepsie.

vikiki29
11. nov 2024

Tiež mu to nepríde Ok, že niekto rieši rozhodnutie inej ženy. Prečo? Neviem, ale mám pocit, že ženy čo rodili prirodzene si myslia, že sú lepšie. Lepšie ženy, matky, lebo je to lepšie pre bábätko… lebo zvládli väčšiu bolesť. Bijú sa do hrude aké sú dokonalé a potom šupnú bábätku umelé mlieko, lebo nechcú mať ovisnuté prsia, lebo kojenie ich bolí… ja som rodila akútnou sekciou a keby som si mohla pri druhom vybrať, beriem sekciu. Kojila som skoro 2 roky ale neodsudzujem tie, ktoré nechcú kojiť…

bykaterina
11. nov 2024

@kittykat22 áno nemusí sa vrátiť domov ako pri každej operácii je žiaľ šanca že to dopadne na hovno. Viď u nás v lete žena je v zemi a dieťa sirota.

kittykat22
11. nov 2024

Uplne nechapem ako niektore zeny maju pocit, ze maju pravo rozkazovat inej zene ako ma priviest na svet svoje dieta. Neuveritelne.
Samozrejme chapem, ze lekar ma svoj nazor a je na nom ci je ochotny spravit sekciu aj bez indikacie - je to jeho slobodne rozhodnutie.
Ale aby sa niektore zeny do mrtva hadali co je dobre pre inu zenu mi pride absolutne sibnute.

bykaterina
11. nov 2024

@kittykat22 nerob kauzičky a uvedom sa že nie všetci majú rovnaký názor ako ty. A druhá vec myslím že sekcia je ok keď je potrebna. Nie že si žena rozhodne že čo chce alebo nie sekciu. A detto mlieko keď chce nech koji keď nie jej vec a jej prachy. My jej to nebudeme platiť.

kittykat22
11. nov 2024

@bykaterina a ked platis operacie ludi ktori fajcia, obeznych ludi ktori sa zle stravuju a maju poskodene srdce alebo klby, ludi co si nezodpovedne zlomia nohu na lyziach alebo sposobia hromadnu dopravnu nehodu - to ti nevadi? 😀
Ale ponizovat zeny ktore su sekciu, to je v poriadku, ze 😅
Ked sa ti nabuduce nieco stane tvojou vinou nepozornosti alebo blbosti, napisem na MZSR aby tvoje osetrenie neslo z mojho zdravoka 😂

bykaterina
11. nov 2024

@kittykat22 mala si zlý deň keď nevieš diskutovať?
Mne o platení u dr nemusíš absolútne nič písať ja som už sa na platila tolko že si v živote toľko peňazí pokope nevidela.

Druhá vec zamyslela si sa niekedy prečo sú ľudia obézni? Psychika, treba najprv vyriešiť to ... Tebe sa nepáči keď sú tučni ľudia ani keď lyzuju 😂 zvláštna si žena veru. Nádych výdych. Neboj zajtra bude lepšie.

kittykat22
11. nov 2024

@bykaterina a nezabudaj, ze tie deti narodene cisarskym rezom su pre stat velmi dolezite - pretoze treba platit dane aby si sa mohla chodit po chodnikoch, vozit sa autom po cestach a aby kde mali studovat tvoje vnucata.
Neverim, ze si taka obmedzena.

kittykat22
11. nov 2024

@bykaterina ludia trpia obezitou z psychiky 😅😅😅😅😅😅 hahahahahahahahahahaha No skvele. Tak to ludia v koncentracnych taboroch sa mali asi vyborne, ze mali tazku podvahu 😅

bykaterina
11. nov 2024

@kittykat22 😂😂😂 no už ides úplne mimo, nebuď taka zatrpknuta. Už ides na dno správania
A brať ľudí z koncentráku do úst? Ty ludia nemali čo do úst.
Pekný deň to prajem a nech máš lepšie dni ♥️

yanni
11. nov 2024

To je Tak na Sk. Riesi sa vsetko. V zahranici nikoho nezaujima, akym sposobom Zena priviedla dieta na svet.

kittykat22
11. nov 2024

@bykaterina takze obezita uz nie je z psychiky? 😅

mikadooo
11. nov 2024

Možno to bude tým, že sa na tú "vybavenú" sekciu skladáme my všetci? Nemám nič proti sekcii, ak je to zo zdravotných dôvodov, sama mám jednu za sebou. Ale vybaviť si sekciu len preto, lebo prirodzený pôrod je smrrrrrrť (a pritom dotyčná prirodzene nikdy nerodila), mi príde zvláštne. Plus - nájdi diskusiu, v ktorej sa nehejtí.

basska_b
11. nov 2024

Ja som skor alergicka na to, ako sa sekcia zľahčuje... ale akoze ja neutocimna nikoho, aj porodnicu poradim, na slovensku su 3 take vyhlasene porodnice na sekcie, len ma to mrzi, ak nejaka zena nie je kompletne informovana a vidi tuto cestu len ako "ulavenie od bolesti" a pripadne vyhnutie sa nejakemu nastrihu ci natrhnutiu, ktore nemusi vobec nastat... tak ak ju upozornim na vyhody a nevyhody, to neni utok. Napr. na konikovi skupina Sekcia. Kazdy druhy prispevok o tom, ako jazva hnisa, zle sa hoji, bolia zrasty, problemy opat otehotniet... a o mne, ja mam za sebou jednu podla mna zbytocnu sekciu, ale nie som clovek, co sa topi v traumach a potom 2 prirodzene porody, za ktore som bojovala.

elisebah91
11. nov 2024

Mám za sebou tri sekcie zo zdr.dovodov som nikdy nemohla rodiť prirodzene. Bolo mi aj ľúto že to nezazijem, že budem dobitá pár dní...ale zmierila som sa, aj tak mi nič iné n ostalo.
Najskôr mi bolo zvláštne keď som čítala že ženy chcu dobrovoľne sekciu, pripadalo mi to ako ich rozmar. Mala som pocit že im musím opísať všetko čo som zažila, a že prirodzený je určite lepši aj keď som ho sama nezažila.
Ale časom som sa na to vykaslala...ich život, ich rozhodnutie. Myslím že prichádzajú o veľa keď nejdu prirodzene ale koho presvedčím?
Je to na nich a už nesudim a nekritizujem keď chce niekto sekciu.
Je to ich rozhodnutie. Bolavejsie.

sisaka
11. nov 2024

@martaatram ako prirodzený pôrod? Aj s epiduralom? Lebo pri prirodzenom pôrode, keď žena tlači, keď má, tak nielenže nie sú potrebné nastrihy, ale ak dôjde vôbec k nejakému natrhnutiu, tak minimálnemu. Takže niekde nastala chyba, lebo pri prirodzenom pôrode sa normálne tak žena nedotrhá. Moja známa sa tak dotrhala kedysi na Slovensku, dali jej epidural, nič necítila a tlačila halabala a tak aj dopadla.