Prečo ľudia kritizujú vek prvorodičky?
Mám tesne pred 40 a plánujem prvé dieťatko. Všetci okolo mňa však riešia,že som na prvé dieťa stará. Áno možno som ale nemala som šťastie na partnera ktorého som našla až teraz. Nemala som ani zázemie pre dieťa a teraz keď to už mám má všetci v okoli urážajú,že moje dieťa bude sprosté,postihnuté. Prečo to ľudia robia?
... lebo riešiť vlastné problémy je príliš ťažké, tak ohovárajú a urážajú ostatných. Môžeš to využiť ako spôsob na pretriedenie a vyčistenie vzťahov. Je to jeden z najjednoduchších spôsobov ako odhaliť toxických ľudí.
Keby si sa rozhodla dieťa už nemať, zas ti tí istí ľudia budú hovoriť, že však ešte sa dá, ešte máš skúsiť, lebo budeš ľutovať, to sú proste také typy... jedným uchom dnu, druhým von... riziká tam samozrejme sú, ale predpokladám, že si si ich vedomá... naozaj niekto povedal, že budeš mať sprosté, postihnuté dieťa alebo si to len ty tak berieš?
Tak si stara na prve dieta samozrejme biologicky si, na konci plodneho obdobia...
Preco to ludia robia? Lebo nemaju nic ineho na praci ako porovnavat... .sami zo sebou, s priemerom, okolim a ich vyhranenym nazorom...
Nie, tvoje dieta nebude ani sproste ani postihnute, bude uplne v poriadku. Vies ako robia tieto statistiky? Beru to s poctu narodenych postihnutych deti na % rodiciek, nie na % UPT... takze ak sa starsia mama rozhodne si dietatko s napriklad DS nechat, zvysi to % postihnutych deti od rodiciek v tom veku... to je taka statistika ako podme na jahody potom, velmi ovplyvnena osobnym rozhodnutim jednotlivca a nie biologickymi faktami...
@anonym_autor tak to, ze sa niekto takto tupo vyjadruje na tvoju adresu je jedna vec... druha a to su proste aj nejake fatky, ze na prve dieta si naozaj stara... fyzicky minimalne...zeny su najplodnejsie a ich vajicka a vo vrchole stavu vo veku 20-30 rokov... pravdepodobnost genetickych anomalii tiez rastie statisticky vekom, cukrovka, prenatalna diagnostika, potratovost atd... / nie je to vsak vylucne podmienene vekom /... sproste dieta nie je vekom matky... alebo otca... a postihnutost takisto nie je podmiena vekom, iba statisticky viac pravdepodobna... ALE a je tu jedno velke ALE... absolutne ta to nelimituje stat sa matkou... drzim ti palce...
rozumiem, že ťa dokážu takéto reči a hodnotenie situácie zraniť a myslím, že by sa dotkli aj mňa, ak by som bola na tvojom mieste. skús sa na to však pozrieť z inej strany - ty sama vieš, prečo si na dieťa čakala (zázemie, partner) a preto si takto rozhodla. to čo hovoria iní o tebe, nevypovedá o tebe samotnej, ale o ich vlastných limitoch.. aktuálne by som ti odporučila sústrediť sily najmä na seba, svojho partnera a spoločnú budúcnosť 🙂 držím ti palce
Mas smolu na blbcov vo svojom okoli, ktori sa nevedia civilizovane vyjadrovat. Aspon vies od koho sa mas odstrihnut a vylucit ho zo svojho zivota. Je to neprijemna skusenost, ale moze ta to posunut dalej. Zavisi to od toho ako sa k tomu postavis ty,
Mozu sa ta tie reci dotknut, ale nemala by si sa urazat. je vedecky dokazane, ze vyssi vek matky prinasa iste rizika aj pre dieta aj pre matku, v tomto maju kus pravdy, to uznas hadam aj sama, ale je to tvoje rozhodnutie, ze to riziko podstupis.
@anonym_autor ešte aj také bude, že na stužkovej budeš mať 60ku na krku. Odporúčam nehovoriť iným ľuďom o plánovaní dieťatiek, čím menej vedia, tým menej ti do toho budú brblať.
@anonym_autor lebo ľudia sa starajú do všetkého, pokiaľ im dovolíš.
Lebo su blbi a staraju sa do toho, do coho ich nic nie je.
@anonym_autor nepočúvaj ich, ak žiješ zdravý životný štýl pohyb, zdravá strava, psychická pohoda... dieťa bude v poriadku 🙂
Veď ty sama musíš vedieť, že je to riziko. Tak im to tak povedz, že si s tým ok. Veľakrát v živote človek riskuje a vyjde to. Tak ti prajem, nech to vyjde aj tebe. Mojej známej vyšlo zdravé dieťa v 45ke. Už má 11r.
Lebo sú to hlupáci. Ja čakám prvé dieťa v 38. A žiadny problém.
@anonym_autor biológia. Lebo si stará. Tvoje bilogické hodiny sú už davno v ťahu, môžeš ublížiť aj sebe ak dieťaťu. Preto ľudia riešia vek
Pravda je, že niesi teda najmladšia
Tiež ako stará som mala prvé dieťa a proste je to tak
Nieje to vôbec ideálny stav mať v takom veku dieťa co sa týka rizík atď
Ak si s tym ok,tak ok
Ale stará si🙂
tak isto ako aj ja som bola
@anonym_autor nie je neskoro. Ja som otehotnela prirodzene v 41. Ani nevieme kedy presne. 😆😆😆Predtým 15 rokov ani ťuk😂mohli sme robiť všetko mozne
Jedným uchom dnu druhým von.
Načo vlastne vešias kde komu na nos že plánujete to sa nemusí ani zadariť
Mám dve deti po 30ke a to tak isto riešili staršie ročníky. Aj to že našom v 25ke nebola vydatá, vraj stará dievka. Aj teta od susedov že ako je jej vnučka stará tiež prvé dieťa po30ke.
vieš čo? s*r na nich, ty vieš kedy je ten správny čas..to sú ako tie otázky, keď máš jedno dieťa, kedy bude druhé a podobne, čo je koho do toho, ty žiješ svoj život, nie život iných..držím palce vo všetkom 😉
@anonym_autor radsej dieta s ''normalnym'' nez v 23 ke s kktom..to im odpovedz, a Bodka.
Pozri, riesili by ci by si mala 30 alebo 50.. uob si ako myslis, uzi si..vek, deti - sa riesili vzdy a komentovalo vzdy, tak ako milion inych veci.. potom pride vypytovanie na to alebo ono, riesienie ci ockujes, dojcis, kocikovanie, nosenie, jedenie, praca, skolka... furt daco sa bude riesit. Netreba si to vsimat, rob ako citis a ked ti je dobre, tak ti to moze byt jedno. Jedine ak mas ty sama pochybnosti, sa ta taketo reci mozu dotknut...
@anonym_autor to si na zlom mieste. Najma TU su taki ludia, ktori nepoznaju okolnosti, ale zjedli mudrost sveta a odsudia ta..
@anonym_autor odosobni sa, jednym uchom dnu a druhym von, aj ine okolnosti mozu zvysit riziko nejakych poruch, napr autoimunitne ochorenia matky, to by aj 30 percent zien matiek nemalo mat dieta, napr aj sklon k alkoholizmu je dedicny a kolki alkoholici maju deti
@anonym_autor a idealny stav je pre akzdeho iny, aj zdravi a mladi rodicia mozu mat dieta s downom, ci inym genetickym alebo metabolickym ochorenim
presne tak, mam co robit sama so sebou a nestaram sa do zivota druhych. proste to je kazdeho osobna vec. ak sa niekto citi na to byt matkou pre mna za mna aj v 50tke, tak nech.
@anonym_autor keby mi niekto povedal, že moje dieťa bude sprosté alebo postihnuté, lebo ho mám po 40, tak mu rovno poviem, že ako tak pozerám a počúvam, tak jeho mali rodičia asi aj po 50, lebo nie je možné, aby mladší ľudia splodili takého primitívneho debila.
A veľmi by som prehodnotila, koho v živote chcem a koho nie.

Lebo oni su sprosti.. normalny clovek sa do zivota ineho nestara