Prehovorili ste svojho partnera, aby bol pri pôrode?
Dievčatá, prehováram partnera, aby sa zúčastnil pôrodu, no zatiaľ o tom nechce ani počuť, bojí sa toho 🙂 . Dokázali ste prehovoriť svojho partnera aby bol pri pôrode? A ak áno, tak ako sa vám to podarilo?
@pupavienocka urcite ho nenut.... moj mi hned povedal, ze ho tam nedostanem...povedala som mu ze by som bola rada keby tam je, ale nebudem ho nutit... postupom casu ako som to nechala tak, si to rozmyslel a teraz uz len cakame na porod....samozrejme chce byt pri tom.... on si to moze este rozmysliet... ako ten moj...ale myslim, ze keby ho do toho tlacis, mozes olutovat...
@ pupavienocka - nenutila ani neprehovarala som ho, povedala som mu, ze by som bola velmi rada ak by tam mohol byt so mnou. Rozhodol sa, ze bude - jeho konstatovanie po prvom porode bolo, ze ako esteticky zazitok nic moc, ale ze pre mna to spravil a spravi znovu rad. Takze bol aj pri druhom a zvladli sme to, neodpadol ani z toho nemal traumu 🙂
@pragmaticka aha...tak to potom ano, nasi zdravotnictvo ma este co dohanat 🙂 ja som bola prvorodicka a maly bol za 4,5 hodiny vonku ..kamoska ako prvorodicka nestihla pomaly ist vytahom na porodny sal a maly bol vonku 🙂 takze je to individualne....poznala som pani kt. isla rodit 4 dieta a skoncila po x hodinach trapenia cisarskym rezom ...a to si mysleli , ze potlaci a babo bude vonku 🙂 vela stastia prajem...dolezite je aby ste s babatkom boli v poriadku
Neprehovarala som,jednoducho musel...ci sa mu pacilo alebo nie,potrebovala som ho pri nom ako oporu.Nebude sa predsa pozerat tebe medzi nohy,a nebyt pri niecom tak krasnom a jedinecnom...nechapem.Zaujimave,ze pri vyrobe chce byt kazdy jeden 😉
@pupavienocka nikdy by som toto nerobila, ak muz vyslovene nechce byt, nenutila by som ho....moze to dopadnut nedobre.......porod sa da zvladnut aj bez muza (kedysi upne bezne....)....enviem preco to dnes vsetky vnimaju ako nevyhnutnost 😕 je ine, ak je na vzakach, chce tam ist, ale ak sa na to neciti, naozaj by som ho nebrala (moze cakat za dverami;))
Ja som tiež nejak moc neriešila či chce, proste si myslím že sa to týka aj jeho,, pri splodení bol tiež účastný tak prečo nie veľkého finále?? 😎 Ešte pred sálou váhal, ale sestrička bola skvelá, opýtala sa ho že kde má ženu? a on že vnútri. A ona mu že tak a vy tu prečo stojíte? vzala mu téglik s kávou z ruky, podala zelený plášť a postrčila ho do dverí. Bol v takom šoku že jej ani nevzdoroval 😀 prežil to, bol rád že to videl, aj slzička sa vykotúlala, bol pyšný aj na seba a ku mne sa zmenilo jeho správanie, mám pocit že si ma viac váži aj keď iné tehotné baby vidí, tak sa chová s úctou, priblížilo mu to fakt, čo všetko čaká ženu keď chce dieťa. Pri druhom to už bral úplne automaticky že jasné že ideme rodiť spolu. Prečo by som ho z toho mala vynechávať? sú to aj jeho synovia, a mne to veľmi pomohlo že som tam nebola sama, a po pôrode sme boli spolu, to boli krásne momenty.
Nenúť ho. Z manžela pri pôrode sa tu robí veľké haló. Či bude, či nie, zvládneš aj sama. 😉
Prirovnanie "ked boĺ pri vyrobe dietata tak musi byt aj pri porode" sa mi zda jemne od veci - je to rovnake ako keby ste k sexu pozvali na cumendu porodnika - ved ked vas odrodi, tak by mal vidiet aj ako sa vyraba nie? 😎
Ja mohjo manzela pri porode nechcem, viem ze keby som ho poziadala isiel by. Vezmem ho max na vzdycharen, aj to len z praktickeho dovodu, bude masirovat krize 🙂
ak mas niekoho na nieco prehovarat, tak to je zbytocne. ja som bol pri synovom porode preto lebo som chcel byt, aj ked na zaciatku som o tom neuvazoval ze by som isiel, s postupujucim tehotenstvom som chcel byt pri tom a nejako manzelke pomoct. vysvetli manzelovi svoje postoje a ked ani tak nad tym nezacne uvazovat, tak to nechaj tak. pre mna to nakoniec bol dost drsny zazitok, pretoze porod bol tazky a syn sa narodil priduseny s nizkym apgar skore. mal som co robit este par tyzdnov kym som to stravil.
Nie, ani som sa nesnažila, povedal, že tam byť nechce, uviedol aj dôvody, tak nebol. Myslím, že pri tomto by sme tých chlapov prehovárať nemali, či už tam chcú alebo nechcú byť. Nech si zvolia sami.
Moj nechcel ist, ale som mu povedala ze ked vedel spravit, tak pojde aj rodit, ze mne sa tiez nechce a musim.Teraz je stastny ze tam bol, aj slzicku vyronil. A aj si ma viacej vazi, lebo videl ake je to tazke
my sme boli od zaciatku dohodnuty ze nepojde...a ja som ho nenutila..ale ked ma tam doviezol tak cakal na chodbe..mna sa sestricka pytala,ze ci je tu niekto a ja ze len priatel ale ze ten nechce tu byt..a ona ze ved nemusi byt pri porode tk ho tam dokopala za mnou a chudak bol aj pri porode a sedel pred porodnou salou aze mu bolo riadno zle mi potom hovoril..chcel aj ujst ale nemal ako
@pupavienocka v prvom momente nechcel, ale hned ked som mu povedala ze si to prajem a ze ho tam chcem ako podporu, neodporoval. nakoniec bol velmi rad ze tam bol, aj ked prvy nakoniec skoncil akutnym cisarskym, ale druhy prirodzeny porod sme si uzili spolu a bolo to naozaj krasne, myslim ze to iba utuzilo nas vztah.
Podla mna sa partneri, ak maju hlboky vztah nemusia bat ani takejto extremnej intimity, ja viem ze to nie je vzdy pekny pohlad, ale muz sa nemusi pozerat medzi nohy a zeny vacsinou nejacia ako prasa na bitunku
@pupavienocka ..ahoj moj prvy partner pri porode boll..a nemusela som ho prehpovarat ver ze k tomu situaciu pride je to dobre mat podporu a pomoze to..to sam pochopi postupom toho ako budes viac a viac tehotna..ale pri druhom drahy chcel byt ale mala som tak blby porod ze som ho prosila aby odisiel a nevidel ako trpim lebo som vedela ze ma miluje a bolelo by ho to strasne ze mi nevie pomoct...skor by som v tomto pripade chcela byt sama..no ale kazdy podla vkusu
@pupavienocka môj partner sa takisto k priamo k pôrodu nehrnul.... nenútila som ho a neľutujem to... ak tam má byť nasilu, s nevôľou, tak nech radšej čaká na chodbe... nie všetci muži sú zrodení preto, aby príchod človiečika na svet a veci s tým súvisiace niesli hrdinsky, či dokonca vyhľadávali.. 😉
ak máš pocit, že potrebuješ mať niekoho pri sebe, pokús sa dohodnúť s kamarátkou, sestrou... aj to je riešenie 🙂
ja som prehovarat nemusela, bol pri troch a bolo to dobre , ale ak sa boji tak ho asi lahko neprehovoris 🙂 🙂 🙂 🙂
ja som neprehovarala... na zaciatku tvrdil ze on nechce ist, tak sme sa dohodli ze bude pri mne pocas kontrakcii a ze potom ked bude chciet pojde k porodu a ked nebude chciet tak odide 🙂 nakoniec so mnou absolvoval vsetko a odisiel az ked ma previezli na izbu 😵 a ked vecer zapijali maleho sa zevraj kazdemu "chvalil" ze to absolvoval a ze to bol pre neho ten najkrajsi zazitok v zivote 🙂 takze urcite na nich netreba tlacit a dat im volnu ruku
@pupavienocka - môj bol pri oboch, ale ak mam pravdu povedať, keby pri tej faze "tlacenia" nebol, ani by som si to nevsimla. Pre mna bolo podstatne, ze stihol byt so mnou tie hodiny predtym. Poznam pary, kde muz bol len oporou pred samotnym porodom. Takze sa to da takto vyriesit. Inak pocas samotnej "vypudzovacej fazy" je zena v akomsi "tranze", vnima veci inak, sama viem, ze posledne, na co som vtedy myslela, bolo- kde sa nachadza moj muz 😀
@pupavienocka Ja som mala manzela pri prvom porode, chcel sam a bol rad, ze tam bol. Ale ak by mal postoj, ako tvoj muz, tak ho prehovarat nebudem. Nie kazdy clovek sa citi byt pri porode. Ja sama neviem, ci by som zvladla byt pri cudzom porode (ak by sa jednalo o moju kamosku, sestru a pod.) a to mam za sebou dva porody. Po druhom porode som isla do casti porodnych sal vypytat si potvrdenie, ze druhy porod muz nestihol a ani epi som nestihla (kvoli vrateniu peniazkov) a prave tam prebiehal porod. A musim pravdu povedat, ze tak som odtial vypalila 🙂 A to som len pocula: tlacte, tlacte, esteee a funenie a obcasne vykriky buducej maminky. Fakt som to zle znasala a to som 2 dni predtym porodila 🙂
Pri prvom porode som mala muza, bolo to super a uz som tu niekde popisovala, aky vyznam to pre mna malo.
Pri druhom porode nebol, pretoze som bola hospitalizovana pred porodom a dalo sa tazko odhadnut, kedy to pride. A aj napriek tomu, ze tam nebol, bol tento porod tiez krasny, skutocne krasny, velmi rada nan spominam a nepritomnost manzela nepovazujem za ziadne minus.
Ak postupom casu dospeje k nazoru, ze pojde, tak nech ide. Ak nie, tak nie. Netlac na pilu.
@pupavienocka Mňa pôrod ešte len každú chvíľu čaká a priateľ bude pri ňom.. Je to síce strachopud, teda aspoň čo sa ihiel a krvi týka, ale povedal, že bude ležať hneď na vedľajšej posteli 😀 Vlastne som mu nedala ani na výber, od začiatku som vravela - bol si pri začiatku, budeš aj pri konci, čo si spôsobil, to si zlizneš 😀 Takže ešte si asi na pôrodnej sále užijeme zábavy 😀
@wudz chudak 😒
Hmm ja som mojho prehovorila, ale z porodnej saly som mu volala nech radsej ostane vonku 😀 neviem v tom momente mi to prislo divne, ze ma byt pri mne...no a nakoniec to skoncilo aj tak SC...
@sorciera24 Ale on sa teší, fakt.. Bojí sa, ale teší 🙂
@pupavienocka Tiez nechcel ist. Najskor som ho prehovorila na kurz ockov pri porode. Tam mu aj psychologicka povedala, ze moze kedykolvek odist, alebo tam nemusi ist. Nikdy nevies, ake budu emocie vo chvili, ked to pride. Ak nebude mat kurz, uz ho na salu nepustia, ak si to v poslednej chvili rozmysli, ze tam chce ist. Penize vam vratia, ak tam nebude, teda aspon na Kramaroch to tak bolo. Po porode bol stastny, ze tam bol. Drzim prsty, aby sa rozhodol stat pri tebe. Pre mna to bolo obrovska podpora.
ja mám deti dve a neprehovárala som ho ani raz... nechcela som, však prečo aj, je dospelý, nech sa rozhodne sám... 😀 pri prvej dcérke nebol, nechcel byť, bál sa... pri druhom, synovi, pri tom bol. Sám sa tak rozhodol, myslím, že mal z toho trošku traumu 😀 vybral si zrovna ten "zlý" pôrod, takže si chudák trošku užil. Ale neľutuje, keď som sa ho spýtala spätne, tak povedal, že by išiel znova 😀 😀 😀
@pupavienocka neodporúčam ti nútiť ho nasilu ... môj nebol tiež, jednoducho nie je na to "stavaný", aby také niečo absolvoval, aj keď oba pôrody mi skončili nakoniec sekciou, no som rada, že ma nevidel trpieť ... to by nezvládol ... boli sme spolu len krv darovať a skoro im tam odpadol, lebo mi nevedeli trafiť žilu ... nie každý chlap takéto zvládne a obzvlášť pôrod ...
ak sám nechce, tak ho nenúť (aj keď verím, že by si ho tam rada mala) ... no môže to urobiť viacej škody ako úžitku najmä po psychickej stránke partnera ... a to určite nechceš 🙂
baby, nechapem preco by sme si to mali len my pretrpet, ved oni ani nijako tym, ze tam budu stat jak stlp ani netrpia, akurat nam tym len pomozu, tak nechapem vyjadrenia typu ,,on nie je nato stavany,, a ,, je dospely nech sa rozhodne sam,,. . Ja si myslim, ze to je to najmenej, co mozu pre nas a pre svoje deticky urobit, ze tam budu ako podpora..
@pupavienocka urcite ho neprehovarajte. naco? ak tam nechce byt, tak nech tam nieje. nemozete ho predsa nutit.

nenut ho do toho, nech sa sam rozhodne. Pocas kontracii moze byt s tebou, ked sa nebude citit na to, aby ta videl pri porode, nechaj ho ist.