Prirodzený vyvolaný pôrod ešte pred termínom - máte s ním skúsenosti?
Pekný večer 🙂 smiem sa spýtať ... je tu maminka, ktorá mala prirodzený indikovaný/vyvolaný pôrod ešte pre termínom? ... Mne to dnes navrhla Dr. s tým, že ešte uvidíme, ale ona by do toho šla vzhľadom na to, že to vyzerá na väčšie bábo ... Máte niektorá skúsenosť? 🙂
Ked je dietatu dobre a niesu problemy naco urichlovat porod.Max po termine ked hemiltonov hmat, Oxitocin az v nudzi alebo ak su problemy popripade viac dni po termine
@zuzanka.zuzu noo toho sa tiež obávam, nakoľko sestra pri prvom aj druhom pôrode prenášala cca 10dni ... a detičky sa narodili až po vyvolaní ... ďakujem za názor a podporu 🙂
Mne vyvolávali druhý pôrod pred termínom. Rodila som v Nemecku ( len aby to tu niekto nehádzal na slovenské zdtavotnictvo). Termín som mala 31.5. vyvolať začali 25 vecer dali mi cipok v noci som mala zopár kontrakcii ale nič extra tak som išla ľahnúť. Do rana nič tak mi dali druhu dávku vyvolávačky okolo 11tej tiež nič moc.okolo obeda som si vybehla ešte do bufetu na horúcu čokoládu keď som sa vrátila okolo 13,30 lahla na posteľ chatovania so sestrou asi pól hodinu a potom mi praskla voda. Dovtedy žiadne bolesti nič odviezli na ma pôrodnú sálu, prišiel muž, vyšetrovali ma cca do 15. Bolesti prišli až okolo 16 tej dovtedy som úplne ok. Mala sa narodila 17,13 mala 4050g a 53 cm. Indikaciou na vyvolávanie bola práve veľkosť a zvýšený KT.
@sonnenshein 2h druha doba? si si istá, ze si tlacila dieta 2h? ci si nejak zadrziavala, alebo ako?
Dobre je to preto, lebo ťa to nezastihne nečakane. Ideš, odrodiš, máš to za sebou. Ja som ako prvorodička mala vyvolaný pôrod týždeň pred termínom a trvalo to dosť dlho kým prišli kontrakcie. Asi 10 hodín sa nič nedialo. Keď prišli kontrakcie tak do narodenia bábätko to trvalo 5 a pol hodín. Pri druhom mi vyvolali pôrod deň po termíne. Asi 3 hodiny sa nedialo nič a potom prišli kontrakcie, ktoré trvali 2 hodiny a babo bolo na svete. Druhý pôrod bol oveľa ľahší.
Nmas zac 😊
4 dni pred terminom kvoli vyssej vahe je podla mna uplne zbytocne. Vsak za ten tyzden uz tolko nenaberie. Mne tiez namerali velke babatko. Presne 40tt som mala poslednu poradnu, lekar povedal, ze ak sa to nespusti same, 41tt budeme indukovat porod. Mala sa vypytala sama 40+4 a takmer 4kilove babatko malo 3080g a 48 cm. Ja by som na tvojom mieste urcite pockala.
Ja som dnes 38+6tt a na predposlednej kontrole v 35+2 tt mi povedala doktorka,že tiež to vyzerá na veľké bábätko (váha podľa sona 2970),že ešte môže aj kilo pribrat.. celkom ma to vystrasilo,do toho mi vôbec nejde cvicenie s aniballom (dnes druhýkrát krvácanie pri tom a to som sa nedostala cez 24cm) takže začínam byť dosť vystrašená z toho pôrodu,termin mám 20.1. ...mne keby navrhla vyvolanie skôr, v súčasnom rozpoložení by som na to asi prikývla 😀 tiež mám vo štvrtok poradňu, tak som zvedavá,čo mi povie..
Ahoj. Ja som mala indukovany porod. Kvoli krvi,nemohla som prenasat. O 7:00 rano otvorena na 3 cm,dali mi tabletku zospodu,o 8:00 klystir,o 9:00 pustili vodu. 10:16 syncek na svete,3960g. Porod perfektny,rychly 🙂
Mna doktor tlacil do vyvolaneho porodu v 38 tyzdni koli mojmu veku. Tehotenstvo ukazkove a babatko bolo v uplnom poriadku. Ziadny iny dovod na vyvolavanie pred terminom len to ze statistiky ukazuju ze v 38 tyzdni je najlepsia sanca na uspesny porod. Umrtnost sa zvysuje po 38 tyzdni. Odmietala som. Strasili ma ze ak sa dieta narodi mrtve, bude to moja vyna. Potom som zistila ze doktor mal dovolenku naplanovanu v mojom 40tom tyzdni a chcel ma odrodit aby dostal zaplatene. Dokazala som odolavat tlaku do 40 tyzdna... vyvolavacka absolutne nezabrala. Syn sa otocil priecne. Suhlasila som s cisarskym lebo som sa prilis bala prenasat.
Ak nemas zdravotne problemy, pockaj na prirodzeny porod.
Nastuduj si co najviac o vyvolavanych porodoch.
Ahoj ja som mala termín 19.2.a mala sa narodila 6.2. to som išla po obede do poradne strašne mi bolo zle už deň pred tým len som vracala a hlava ma bolela...a lekár mi povedal že som na 6cm že zrejme dnes porodime no tak som to otočila domov zbalila veci a išla späť bolo pol 8 ja už na 8cm praskli vodu. ...volala som mužovi a mala bola 22:48na svete ... bolesti boli ale čakala som niečo horšie ako z amerických filmov 😂🤦však prvorodička...no a váha malej bola podľa sona 2900g. A po pôrode mi povedali že 3900g 😂takze sono je fakt len tak orientačné ...
@nela6 Dakujem za upozornenie, samozrejme 1 a 2 doba.
@sonnenshein lebo realne by to mozno slo, my sme sa trepali 40min pokial som dosla na porodnu salu, a uz cely cas bezala druha...asi jedine co ma zachranilo pred porodom, bolo, ze mi neodtiekla voda, cize aj ked som sem tam na uvolnenie trosku potlacila, nic neslo :D...
@nela6 Neviem si to u seba celkom predstavit, pri starsej dcere som ledva vydrzala cestu zo sprchy na stol, aj to som si drzala hlavicku... a pri mladsej som sa zo 7cm na 10cm dostala na 2 kontrakcie, a na dalsie 2 bola mala vonku 😆
Ano, treti porod teraz v decembri, tyzden pred terminom, kvoli vysokemu tlaku. Ale ja som bola na 3 cm, vsetko makke, maly nizko. Pred pol 9 vecer mi pustili vodu, z 3 som hned bola na 6, bez oxytocinu, len bol nachystany. Mala som antibiotika kvoli streptokokovi, druha davka sa netihla uz. Po vypusteni vody prisli kontrakcie a postupne sa stupnovali, o 21 som cca prestala vnimat cas a prislo finale. Najhorsie bolesti a samotny porod trval necelu polhodinu 😅. Bez nastrihu, sitia. Keby som nemala vysoky tlak a netocila sa mi hlava, odkracam aj hned domov 😂
Ale pozor, podla neonatologicky bol syncek ale 37-38 tyzden, nie ukonceny 39...Takze bol mierne nedonoseny. Cele 2 tyzdne spal, mal zltacku. Bude mat 6 tyzdnov a stale je zlty, mali sme problemy s dojcenim, nevedel sa prisat. Uz sa prisava, ja som v tomto tvrdohlava. Takze sa dojci, aj ked stale zaspava na prsniku. Takze ja predcasne rodit neodporucam z tohto dovodu, ze kludne moze byt babo este nedonosene, len kvoli velkosti babatka. Teda, ak by to nemal byt naozaj obrik. Kamoska rodila 5 dni predo mnou, tyzden po termine, mala mala 4300, 38 hlavicku a slo to prirodzene.
Ja este podotknem, ze prve dieta sa narodilo tyzden po termine, porod prirodzeny, do porodnice som prisla s tym, ze ako dlho to bude trvat a od prvej kontrakcie presli 3,5 hodiny. Druhe bolo "posurene" Hamiltonovym hmatom asi na 3x, aby nebolo velke, ale nakoniec 4 dni po termine, porod 5 hodin. Treti tyzden pred terminom, len pustenie vody, bez tabletiek, oxytocinu, necela hodina. Ale pravda je, ze uz zo 3-4 dni som mavala tvrdnutie bruska skoro kazdu hodinu pri pohybe, mozno aj castejsie. Neviem. Len sa teda bali, aby sa babatku nic nestalo, tlak mi lietal od 140/90 do 160/110, aj napriek liecbe.

@janinah neviem ale Dr. ku ktorej chodím do nemocnice na poradne pôsobila, že vie o čom rozpráva :/ ja som ostala zmätená z toho trošku ... no samozrejme, poradila mi nejaké "finty" aby sa maličky vypýtal skôr ... a uvidí sa štvrtok podľa nálezu ...