Problémy s epinom a aniball balónikom
Ahojte zienky.... porod sa pomaly blizi a ja sa snazim urobit vsetko pre to, aby som sa nan dopredu pripravila. S tym suvisi aj moj problem... budem velmi rada za akekolvek rady, postrehy.... Kupila som si aniball balonik a dnes som s nim chcela zacat cvicit, ale vobec ho neviem dostat dnu... som z toho dost nestatna a sklamana... skusala som ho trosku sfuknut aj nafuknut.... nasadila som nan kondom aj pouzila gel a aj tak nic ☹. Viete mi niektora poradit, kde moze byt chyba alebo co robim zle???
@elliie no co sa bavim s babami, akonkedy, niektore sa stiahnu ako panny, ine ostanu uz take "sirsie" ale aj po porode sa da na to
Cvicit posilovat spodok. Ale na to teraz nemysli, mas ine pred sebou, nezatazuj sa, partner ked je nornalny, nebude to komentovat, mal by ta skor podporit, ako stresovat ;/
Dúfam, že sa to zmení tak ako to bolo ...inak plánujem aj cvičiť gegerove cviky potom aby som sa znova dostala do formy....
Pôrod sa mi uz blíži, tak určite budem informovať ako sme dopadli 😀😉😉
Budem teda cvičiť s balonikom nadalej kazdy druhý deň a možno sa aj pohnem ďalej na vyssie čísla 😊
@elliie no po porode sme zatial nemohli vyskusat, tak neviem posudit, ale pocas cvicenia som vraj bola len o nieco pruznejsia...ale ja som celkovo dost uzka a pravda, ze aj s tym balonikom som celkom zapasila..ale za mna sa to urcite oplatilo,hoci som to kolkokrat uz chcela vzdat...drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo a aby to usilie stalo za to🙂
http://www.porodnaasistencia.sk/index.php?a=akt... Ako pomôcť zmäkčiť pôrodné cesty k pôrodu. Ukážka správneho cvičenia s balónikom a jednotlivé hmaty masáže hrádze, ako prevencia pôrodného poranenia - natrhnutia/ruptúry hrádze, za účelom nadobudnutia väčšej elasticity tkanív. Bonus pre vás - zacvičíte si s nami tehotenskú gymnastiku 15min. zdarma.... ukážeme vhodné tonizačno-relaxačné cviky, napomáhajúce k celkovej fyzickej a psychickej pohode, uvoľneniu mäkkých pôrodných ciest, svalov, nervových vlákien, ktoré sú počas tehotenstva viac namáhané, sčasti skrátené/blokované ... Internetové poradenstvo - je možnosť poskytnúť onlineslužby - skype, ukážka cvičenia s epinom/masáž hrádze, telef.konzultácie s pôrodnou asistentkou na požiadanie.
https://www.facebook.com/porodna.asistentka/ profesionálna starostlivosť pôrodnej asistentky o matku a dieťa
Ale jasne ze sa vrati 🙂 teraz ti posobia hormony, cize si uvolnenejsia- to je prirodzene. Po porode bude vsetko ako pred tym- ja som 5. Mesiac po porode a fakt to nepoznat, vsetko sa vratilo na svoje miesto len keby tie 2 kg navyse este zmizli 😂 Drzim palce a daj vediet 🙂
Dobrý deň, chcela som sa spýtať či mala niektorá z vas taky problem ze pri cvičení s aniball (38tt) sa vam na baloniku objavila krv...ked cvičím tak na baloniku sa objavy krv...ale potom ďalej nekrvacam...myslite ze môžem.cvicit dalej? V navode je ze sa môže objaviť slabe krvacanie e neviem či môžem.cvicit nadalej...nerada by som prestala lebo m nacvicenych len 25 cm...co je dosť malo....
@monika2525 ja som s tym tiez mala problem a lekar mi povedal, ze pokial to prejde este behom cvicenia, ze teda je tej krvi malo, tak mi len nejaka cievka praskla. Pred porodom je to tam dole cele velmi prekrvene, preto sa to moze stat. Mna to tiez vystrasilo. Ja som potom ale cvicila iba kazdy 2.,3. alebo 4.den podla pocitu. Aj kvoli tomu, aby sa ta cievka co praskla trochu zahojila. Nacvicila som dokopy 30cm, ale prenasala som, dcerka mala 35cm hlavu a nastrihu som sa bohuzial nevyhla...popri cviceni som este pila ostruzinu malinovu a jedla lanove semiacka 🙂 ale je to dobra vec, bola som si po cviceni istejsia, ze zvladnem porod a aj lekarka ma pochvalila, ze dobre tlacim. Len pre istotu tu krv spomen aj lekarovi na poradni, za to nic nedas 🙂
Mne sa tiez objavila krv takto tesne pred porodom. Podla mna je to tym prekrvenim. Zvykla som si dat jeden den pauzu a potom som cvicila dalej. Drzim palce.
anette79 a potom ste už nekrvacala ked ste si dala pauzu? Ja som mala pauzu 2 dni a dnes som isla cvicit a zasa krv :-\ jedine co ma utesuje ze potom nekrvacam ďalej...tak snáď to nie je nič vazne co by mohlo uškodiť
Tak to bolo aj u mna, ked som cvicila bola krv, ked som necvicila nebola. Ja som bola v pohode, ziadne kontrakcie, tvrdnutie bruska a podobne.
@monika2525 ja som ku koncu tiež krvácala pri každom cvičení, išlo zo mňa ako po zabíjačke ale len jednorázovo. Źiadne ranky, nič, je to tým prekrvením. Samozrejme som sa zo začiatku zľakla a bála , ale neskôr som to už neriešila.
vilma7 aj ste používali kondom pri cvičení?...mňa to.krvácanie vystrasilo...aj som.si dala pauzu 2 dni ale nepomohlo,krvacam pri kazdom cviceni...už som v 39tt...a nacvicenych mam len 26cm...preto by som chcela pokracovat len sa bojim aby som si viac neuskodila alebo tomu malému ☹
@monika2525 ano zakaždým s kondómom. Ja som raz dala pauzu 10 dni, ale tým že je to.moc prekrvené, to nepomohlo. Dieťatku sa nič stať nemôže, je dnu dobre chránené. Ja som nakoniec prenášala týždeň, pár x som dala 27 cm, raz 28 a potom som to už nechala tak. Na pôrod bez nástrihu a nstrhnutia to stačilo, syn mal 35 cm obvod hlavičky.
Tak pokiaľ tam nie je žiadna viditeľná al.bolestivá ranka, netreba sa báť, poprípade radšej s Dr prekonzultovať.
Ale ako som opísala, zo mňa tieklo po cvičení ako po zabíjačke, ale len chvílku a všetko bolo v najsamlepšom poriadku. 😉
@vilma7 dakujem,uz som kludnejsia...Dnes som bola u dr a povedala som že na baloniku sa objavila krv a nezakazal mi cvicit..len dbat na hygienu balonika..len všade píšu že treba dat pauzu ale mne pauza nepomohla,krvácam dalej a dnes aj tak viac krvy islo...tak asi ako každá žena na obavam aby to hlavne babatku nejako neuškodilo...a kondom ste mali klasicky či nejaky specialny?
@monika2525 ja som ho kupovala priamo od predajcu, čo predával balónik anibalk.sk, takže či bol špeci neviem. Pokiaľ to prestane krvácať tesne po cvičení, tak je určite všetko.ok. 🙂
@monika2525 AHOJ KONDOM BY TUSIM NEBAL BYT S POUZITIM SILIKONU
ahojte predám aniball, budem rada, ak sa ozvete....20 €
Ahojte chcem sa spytat ci sa vam natrhla hradza princviceni. Ja cvicim uz pri druhom tehu a predtym som nemala ziadny problem. Aj prod bol super bez poraneni. Som v 35tt a aj po dlhsej prestavke sa mi to tam vzdy natrhne. Nie je to velke tak 1cm ale aj tak ma to znervoznuje. Ako ste to riesili? Mam pokracovat alebo prestat? Dakujem
Ahojte, predam aniball komplet balenie, vysterilizovany, kupovany koniec Sept 2018, v zaruke s blockom za 20€ (plus postovne, v ramci Ba a Malacky doveziem). Je cistucky, plne funkcny. Odporucam s nim cvicit, mne to velmi pomohlo, som bez nastrihu a sitia. Farba aniballu je svetlo ruzova.
Zdravím babenky neviete mi poradiť kde kúpim unás aniball
@zarkabubko môžem predať nový, ale admin mi môj komentár včera vymazal ☹
Ahojte,nikdy som sa nezapájala do týchto diskusii,ale chcem vám napísať svoje skúsenosti,nakoľko mne to veľmi pomohlo keď som si prečítala rady od ostatných mamičiek.takze mám 2 detičky,prvý pôrod išiel celkom rýchlo ale malého som nemohla vytlačiť,takze nakoniec som porodila pomocou vakuumextraktora,bola som nastrihnuta dosť,ale hlavne že malý bol ok.pred pôrodom som nič nepoužíval.Pri druhom tehotenstve som sa rozhidla pre aniball,a neľutujem.zacala som cvičiť asi v 35 tyzdni,veľmi pomaly a opatrne,zo začiatku to veľmi nešlo,keď som si nafúkala balónik na 30 CM ktoré som chcela dosiahnuť tak som neverila že títo dám...ale dala som nakoniec 34 CM a druhý pôrod išiel ako po masle,o siedmej ráno som prišla do nemocnice a o 8 .20 sa malý narodil,normálne bez nastrihnuta a na jedno zatlacenie,verím tomu že aniball mi veľmi pomohol a tam dole bolo všetko tak roztiahnuté a pripravené že to šlo paradne,a dokonca po prvom pôrode som mala strašne ochabnuté panvové dno,a mala som problémy s únikom moču,čo teraz vôbec nemám.takze každému samozrejme ak mu to dovoľuje jeho zdravotný stav aniball doporucujem,nebojte sa neublíži vám to😀dúfam že niekomu som aspoň trošku pomohla v jeho rozhodovaní,a prajem vám milé tehuľky všetko veľa síl a odhodlania .
@nanka3 Ahoj mne to neslo 1 den a ani s pomocou muza dalsi. A tak som to vyfukla uplne. Dala lubrigant na 2 stlacenia preddtavila som si ze tycinka v strede je tampon a v polohy trochu naboku s pokrcenom nohou zavadzala. Balonik bol splasnuty smerom dole...potom som ho povytiahla nech som klzkejsia a opat...strcila som ho cely nakoniec aby sa dobre vnutri povolil a potom nafujovala a jemne vytahovala...hadam tito trochu pomoze.
Inak: stale ked ho vonku nafuknem a odmeriam -je iny ako ked vytlacim...musis zatlacit vnutri aj o 6krat viac aby sa zvacsil o cm hoci sa bojim ci to raz neprezeniem.
@radynadzlato hmmmm, tento dotaz je 5 rokov stary ;), mozno tvoja rada pomoze nejakej inej zienke 🙂
@nanka3 ja viem 🙂 v to dufam. Ja citam aj stare😊
Baby začala som cvičiť s aniball, som v 36tt a krčok na 1,5cm doktorka cvičenie odporúčila, dostala som sa na 22cm s tým že sa neviem pohnúť ďalej a mám bolesti v podbrušku a neviem viac nafuknuť a vytlačiť,.. Je na tom niekto podobne?

@90909 som velmi rada aj za vas dievčatá, že ste dopadli dobre.... 😊
Ináč moj manžel je uplne nešťastný lebo vraví že som tam úplne voľna. Ja som sa potešila ale on zostal smutný...
Vráti sa to späť? Uplne som stratila chuť cvičiť ďalej...