Problémy s epinom a aniball balónikom
Ahojte zienky.... porod sa pomaly blizi a ja sa snazim urobit vsetko pre to, aby som sa nan dopredu pripravila. S tym suvisi aj moj problem... budem velmi rada za akekolvek rady, postrehy.... Kupila som si aniball balonik a dnes som s nim chcela zacat cvicit, ale vobec ho neviem dostat dnu... som z toho dost nestatna a sklamana... skusala som ho trosku sfuknut aj nafuknut.... nasadila som nan kondom aj pouzila gel a aj tak nic ☹. Viete mi niektora poradit, kde moze byt chyba alebo co robim zle???
@nanka3 vdaka.. usmernila si ma a vlastne aj utvrdila, ze to robim relativne dobre : ) .. tiez pridrziavam, lebo mam pocit, ze kebyze ne, tak to vystreli a dotrha sa mi to tam. To s tym polohovanim balonika som neskusala, ja to mam furt dnuka cele aj s hadickou.. Vyskusam, dik za tip. Mozno sa tak lepsie roztiahne.
@lenulienka86 Ano. Otcova Zena bola cela dotrhana, jej dcera mala mega hlavu, a este jej aj skakali na brucho v nespravnej dobe, (ma sa robit brusny lis na pomoc rodicke, ale iba pocas kontrakcie.. ale otom potom). Moja uzucka Mama bola zas v pohode, iba ked mna vytahovali pumpou, tak kvoli tej pumpe bola viac potrhana ako treba.. Sestra mala 5 kil, najvacsie dievca v tom roku.. a Mama bola iba stiknuta, par stichov, este v ten den chodila. Taze kasli Ty na to, co sa pise, radsej sa psychicky pripravuj na dieta, a skusaj dalej.. Bozka mala pri narodeni obvod iba 35 tusim? A pokial viem mala som len vonkajsie stehy. A celkovo, je mi to jedno, nejak som tuto cast nevnimala, toto je pri porode uplne ale uplne nepodstatne, ani o tom nevies. Dugyna pisala, ze citila stipanie, ale to s tym nemusi nic mat. A ak bola velmi vnivama tak citila aj stiknutie, ktore som ja citila len akoked mi teraz pichnu injekciu.
@lenulienka86 a skusala si to na stojaka? akoked si tampon davas .. a tak sa pohrb ako macka .. a nech to je trochu pevne, dajme tomu 4cm priemer, to uz tam je dajaky vzduch a zatiahni nech neunika. Zatial ma ine nenapada. Hadam nemas vibrator o priemere 2cm? : ))
@lenulienka86 tak tam ti mozno urobia aj sekciu a budes to mat jednoduchsie, ziadne potrhanie
@ivkadracova jajaaaj tak moje babo malo 30cm uz tusim v 28tt a posledne mi napisal radsej priemer ze 9.2cm to bolo v 34tt.
Ja sama mam taku velku hlavu ze ma posielali po narodeni po kadejakych vysetreniach ale na nic neprisli. A to ze musim nosit panske klobuky to viem aj sama bez nich. Ked som este nosila okuliare tak jedine s panskym ramom, takze na obvod hlavicky som pripravena, ze od 40cm. To je druha vec na ktoru ani nesmiem mysliet. Sak mama mi cele tehu opakovala ze az by mi lekari nieco hovorili ze babo ma velku hlavu tak ze v nijakom pripade to neriesit lebo ze my vsetky tri deti sme mali vacsie hlavky nez novorodenci.
hmm, mne to akosi nie je prirodzene nechat si bez priciny rezat do dutiny brusnej.. a potom v dalsich tehotenstvach zas .. cojaviem, ako, ano, kazdeho osobna vec, no moj nazor je, skusit to prirodzene a uvidi sa : ) uprimne ja som si uz myslela ze ju nevytlacim a tiez tak skoncim, ale aha, nasrali ma, nastartovali ma, a islo to
@lenulienka86 : ))) dobre sa to cita .. tak potom to das.. nevidim problem, a koniec koncov, neverim ze tam nie su odbornici, dieta mas zdrave zjavne, neni o com
@lenulienka86 ta dcera nevlastnej mamy dcera mala 45tku "hlavicku" : ) ... a isla prirodzene, potom mala este jedno dieta.. moju dalsiu sestru
@ivkadracova mam taky vibrator ze je cca 3cm max a hlavne pri vstupe tvarovany mierne do spica. No a tvrdy. Pozrela som na to a zda sa mi ze tri by sa museli vojst aby som ten obvod mierne tvrdeho aniballu dala.
Ja neviem.. ziaden chlap mi doposial na to nic nepovedal a este som nevidela taky ud co ma pri spicke obvod asi ako aniball. Ale proste makky ho tam neviem dat a s tvrdym sa bojim az tak nasilu narabat tak kaslem na to. Skusala som vsetky spominane polohy. V 38tt mozno stratim nervy a znasilnim sa a uvidime co to spravi 🙂 😀
No nic. Aj som si porevala. Muz ma povzbudil ze aspon sa necitil jak hot dog v chodbe a zamyslela som sa nad tym, ze som dost stara na to aby som nieco vydrzala. Ved tolko rodiciek ma o 10rokov menej nez ja a musia to zvladnut chudatka dievcatka.
@lenulienka86 tie su jak spongie : ) a hlavne nad tym tolko nerozmyslaju .. som citala ... ze vraj treba pocuvat doktor a tak, oni su take mile, ochotne sa odovzdat, praveze im to zavidim
@lenulienka86 este mozes zacat tym ze si kupis hrubsi vibrator : ) taky poriadny klacek .. ne rovno ze kostolnu sviecku 7micku .. ale tak 5cm aspon silikonovy, nech nie je uplne ze kovovy
@ivkadracova v buducom zivote... v najblizsich 15rokoch sa urcite roztaham a budem stara v tvari ale mlada v rozkroku. Zda sa ze mam riadnu rezervu.
@lenulienka86 pohodka, plastika to isti : )
btw. neda sa to robit 2x do dna .. som "vyhodila" manzela s dcerkou na ihrisko, a skusila som.. no uz to nebolo ako na obed.. vidim ze ta hradza aj cela posva si tiez potrebuju oddychnut. Vidim to na cvicenie tak raz za 2 dni.
Tema je ze problemy s epi-no? Jeden by sa mi nasiel .. no takze, pol hodinu som "rodila" a vytlacila som AZ 27cm obvod. Nie som s tymto vysledkom spokojna.. no s tym asi dnes uz vela nespravim. Ale, vyskocili mi varixy ... hadam zovsadial. Zjavne ked uz raz mate nabeh, tak sa to nikdy nestrati. Po porode ich teda budem tiez s laskou ocakavat, ale verim ze sa pri dobrej strave opat stiahnu. Pozitivom je ze som si nasla polohy pri ktorych to mam ako tak pod kontrolou.. ze ja som toto nenacvicila poriadne pred prvym porodom.
@ivkadracova ja sa uz zacinam pomaly zmierovat s cisarakom. Dnes som tam trosku zrkadlom nakukala. Za vonkajsimi pyskami som tam uvidela vnutorne a za nimi par dalsich a sa mi zdalo ze este jedny.. je..e mi asi. Ale viac ako 1cm dovnutra nedovidim. Nooo uz pomaly ani spic prsta do mna neide. Bolesti... som zufala. Mozem byt taka opuchnuta zvnutra? Alebo co to? Sak pri pomysleni na sex sa mi vidi, ze to by bolo znasilnenie jak vysite. V nose mam vacsiu dieru. Kriste pane.
@lenulienka86 cely rad pyskov? : ))
Ja by som sa na Tvojom mieste cisaraku nebala... myslis ze pred prvym porodom som daco nacvicila? Tiez som si myslela, ze to nemoze cez tu dzurku prejst, a aha na tu nasu gorilku.. U Teba by som sa nebala toho, Ty sa naseres a das to. To je moj dojem. A este budes aj skor zregenerovana po porode ako ja.
@lenulienka86 Ty len ver svojmu telu a prirode ... ono, mysli na to, ze aj hormony to v spravnu chvilu pekne poroztahuju, presne ako treba. Na tie vsetky predporodne potiaze pri porode uplne zabudnes ze vobec boli. Zabudnes aj ako sa volas : )) A navyse vela zien citi kedy ma tlacit, a ked nebudes vediet, tie PA to tam vedia za Teba uplne perfektne. Mne Evina navigacia velmi pomohla.
Baby ked ste si ho prvy krat zavadzali, kolko ste davali? Ja som na zaciatku dala 20 cm a uz to mi prislo vela.
Ahojte baby, ak by ste mali zaujem, mam na predaj novy Aniball, nepouzity... Dovod predaja , den po doruceni som sa dozvedela, ze rodit budem cisarskym, takze ho mam akurat tak v nocnom stoliku. Na cene by sme sa dohodli, dorucim postou. Je cirej farby. Dakujem a drzim palce pri nacviku, papaa
@ivkadracova no helou. Prave som natrafila na tvoj koment kde pises ze budem skor fit ako ty. Bohuzial si mala pravdu. Ako sa mas? Uz nic neboli?
@lenulienka86 kokos... oba porody boli super proti tomuto... nepatri to do toho fora ale ked sa uz pytas : )) .. dnes mi vybrali kateter s mocom, aj som sa vypisala, vcera som s tymi hadickami hadaj co musela absolvovat, a este aj s hemoroidmi, esteze sestricky boli take zlate a pozicali mi mezokain. Ucim sa chodit, bojim sa to tam dole osahat, drenaz prisita o rit.. bola som prirodny ukaz kramarov. Fuj... Tesim sa ze zijeme v civilizovanom svete.
Ale mam daco aj k teme : ) Ty uz mozes zacat sexovat ... poradim Ti daco. ja som po porode Bozky mala vela mesiacov problem so sexom, a vies kedy sa mi to upravilo, ze uplne super sex bol? ked som kvoli slavovi zacala cvicit s epi-no-m. Tak sa to pekne ponapinalo.. takze ked si zahojena, tak pocvic balonikom a skuste to, postupne, pojde to..
@ivkadracova čítam náhodou info o epine keďže má čaká tretí pôrod.. A to co sa ti stalo? Au...
Pripomenulo mi to môj prvý, kedy má roztrhlo na 4 strany a zvnútra ma šitie tie neobislo...
.....
Aj preto si hovorím.. Že nech ten balónik znie akokoľvek cudne pre niektoré ženy ktorá nezažila 1,5h tlačenie so stratou kontrakcii a spuchnutim z tlaku.. Nepochopí...
Keby rodím v časoch dávnych, nežijeme už ani jeden
@gabuchah noo to co sa mi stalo je nic proti porodom : )) ... mala som zapal bartoliniho zlazy uz opakovane, a teraz to vyrezali uplne na jednej strane a hnis bol odpredku do zadku, proste som durch rozrezana naspodu. Ked som sa roztrhla pri porode (hoc som mala nacvicenych 30,5cm s epi-no-m), tak to bolo uuplne v pohodicke, bolo to natrhnutie II. stupna. Porod rychly, takze som sa vobec nestazovala. Dokonca ani nastrih mi tak pri prvom nevadil ako toto - no lenze tu som uz nemala inu moznost - asi. Skusili sme vsetko.. Ale uz sa hojim, aspon v to verim.
@ivkadracova au au... Ako ti je? Už sa to lepší?
No mňa ani pri prvom, ani druhom nenastrihali ale pri prvom som bola urvana na 4 strany, druhý už bol lepší ale ten bol do roka a teraz po 7-8 rokoch znova, tak preto sa chcem pripraviť aj keď teda neviem ci sa to dá 🙂
@gabuchah jasne.. ked mas byt urvana na 4 strany, tak ked budes cvicit budes iba na jednu ; )) rozhodne to zmysel ma, lahsie sa rodi potom, lebo tolko krat si to trenovala, ze to uz predurcuje lahsi porod.
Dakujem za opytanie : ) Uz som relativne v pohode, rana sa zahojila, ale je to velky rez, takze to este pobolieva. Manzel mi akruat vcera povedal, ze by som si zas s tym balonikom mala pocvicit, si mysli ze ked to takto ponapinam, skor ma to prejde.
@gabuchah
@ivkadracova takze v 4.mes po porode aby som zacala cvicit s aniballom haha. Stale ziaden sex ani menzes a bolaciek vseho druhu. Anibal som predala za symbolicku cenu takze si uz asi nepomozem. Gabuchaha, ja som anibalk nemohla vsturit do seba ani za boha. Stokrat som skusala a neslo. Nesexovala som v tehu a vibrator taky mensi som dajak nasilu mohla. Bola som potrhana a bez nastrihu. Ale podla toho co som citala tak nic extra. Sili ma asi 3minuty. Viac ako 7stehov som nemala. Cize to nemusi byt tym. Ja som bola fakt jak morska panna uzavreta a zrejme potrhanie nebolo nic zavazne. Druheho stupna. Take iste asi napisali ivke, ktora dala hadam kolo 30cm s anibalom. Ja som ale prisla na to, ze asi preto ma tak nedotrhalo lebo mne celkovo porod nesiel a ziadne tlaky som nemala. Vsetko som musela tlacit vedome sama. Este zastavilo hlavicku tak co som uz videla vlasky vonku asi 2cm a ja ziadne tlaky ale naopak ja som tiskala a ked visla hlavka este jednu kontrakciu som musela cakat lebo oni blbci mi nepomohli. Kricala som tahajte lebo ten pocit mat hlavu v posve nebol nic moc a az po pol minute som mohla zatlacit a islo. Cize pomalicky pomaly 4h na stole tiskat a predides potrhaniu. Na jeden cm asi dva stehy. Jeden na anal na zaciatok hradze jeden na koniec a finito. Zo dva vo vnutri.

@nanka3 uz 5x som skusala. Hocijaky. Vyfuknuty aj nafuknuty a nechcem tam nieco poskodit, tak ho tam nervem nasilu. Ale jedine co dosiahnem je masaz hradze kedze tam miesam a miesam a stale som vonku.