Problémy s epinom a aniball balónikom
Ahojte zienky.... porod sa pomaly blizi a ja sa snazim urobit vsetko pre to, aby som sa nan dopredu pripravila. S tym suvisi aj moj problem... budem velmi rada za akekolvek rady, postrehy.... Kupila som si aniball balonik a dnes som s nim chcela zacat cvicit, ale vobec ho neviem dostat dnu... som z toho dost nestatna a sklamana... skusala som ho trosku sfuknut aj nafuknut.... nasadila som nan kondom aj pouzila gel a aj tak nic ☹. Viete mi niektora poradit, kde moze byt chyba alebo co robim zle???
baby, ja sa s Aniballom ešte len chystám začať, ale myslím, že dobrá rada z predpôrodného kurzu: Aniball sa dnu vkladá nenafúknutý, ani nie, že 1,5 stlačenia, ale vôbec nenafúknutý, zložiť okolo "paličky", ktorá je vnútri balónika a jemne vsunúť, určite pomôže lubrikant na báze vody. Nenafukujte pred, ale až potom, ako je dnu a pôjde to 🙂
Dneska mi prišiel aniball... Keď som len tak nafukla 32cm tak ze uff uff, toto ma čaká? 🙂 hneď by som cvičiť začala, ale nemám ani kondómy ani lubrikant ☹ iba kokosový a olivový olej a ten je nevhodný
Ja na prvykrat tusim okolo 20. Teda prvykrat vlastne nic 😀 som myslela ze to smarim z okna. A nacvicila som nakoniec 30.5 cm. Kazdy druhy den som to skusila a posledne dni pred porodom uz nie. Nemala som ziadne poranenie takze za mna je aniball top 🙂
Ono tych 30 vyzera desne ale postupne pred porodom sa vam dako kosti roztahuju tak to pojde. Ja som mala hlavu v smutku som myslela ze viac ako 24 nedam ale pomaly ako sa bude blizit tp to pojde 🙂
@liuliu no tak to ti išlo dobre 🙂 Som zvedavá ako mne, idem rodiť tretí krát a keď už sa pôrodu nedá vyhnúť, tak aspoň šitiu a ešte keď čítam že to skracuje druhu porodnu dobu..
Tebe teda tiež pomohol, hej?
Verím, že najskôr skoro letel von oknom 🙂 Ja si neviem moc predstaviť nafukovací bez toho aby som vedela cm...zmerať sa to dá až potom, ale zasa aspoň budem občas prekvapená 🙂
@aly_m užívateľov mám aj lubrikant, min.tyzden som ho kúpila 🙂 cvičila som zatiaľ 2x, možno ešte čas na cvičenie, ale nespolieham na to, nakoľko prvý termín ktorý mne osobne sedí bol 27.2. A už tri týždne som otvorená na 2prsty, malá mala 2 týždne dozadu 2300g čiže myslím že pôjde na svet skôr 🙂
Nejak extra nerozdychavam, pri pôrode a tých bolestiach to bude aj tak iné ako doma v kľude 🙂
Mna by zaujimalo ako to tam dole vyzera po porode..stiahne sa to same?ci su potrebne nejake cviky?nie je potom problem so stykom ked je vchod tak roztiahnuty?predsa je to je aj koza
@slnieckog tak mne sa to stiahlo az az az. Je sice pravda ze ja som mala problemy s anibalom a neroztiahla som sa sama na 35cm ale nasilu a potrhanim ale 6mes po porode tam ani tampon neviem strcit bez bolesti a kde to este sex. Len tak pre info keby si mala obavy ze skoncis s vaginou ako vedro... naopak vacsina bab ked ma vnutorne stehy tak skoncia ako 5rocne dievcatka. Uvidis. Daj vediet
Ahojte ja mam taky problem s anibalom,ze ked je vo vnutry tak mi nejde vytlacit von a ked si chcem pomoct ze si ho chcem potiahnut za hadicku tak citim taky podtlak ako keby som si tahala este nieco za balonikom asi robim nieco zle poradte. A kolko krat ste skusali vytlacit pri cviceni ten momentalny najvacsi objem?vdaka za rady
@lenulienka86 to ťa museli zle zasit.. Po prvom som bola dotrhana až až mala som aj vnútorne šitie ale po 6týždňoch sex úplne v pohode, dokončia som v ten rok rodila druhý krát... A tiezlepsie ako prvý krát, vôbec som vo vnútri stiahnutá až takto nebola
@fialkatina a skusas ho aj akoby vťahovat dovnútra? Sťahovať svalstvo? Ten balónik je dosť veľký a keď si zoberieš že tam kúsok je dieťa, hlavička... Možno preto sa ti zda..
Skús zmeniť spôsob tlačenia tiež, Pomaličky panvou, alebo ak máš vela nafúknuté, sfuknut... 16cm najskor vytlacat a zvyšovať...
Neviem, mne vytlačiť balónik ide ale sú to tlaky, a to som rodila bez cvičenia už 2x
@gabuchah noo moj gynekolog ma nesil a po kontrole tvrdil ze je to dobre zosite aj zahojene.. a to ze som mu skoro vyskocila z kresla od bolesti tak povedal ze je normalne a ze chce to cas... inac uz tampony pocas ms nosim v uplnej pohode. Som vyse 6mes od porodu a sex sice este zle nedobre ale kedysi som ani tampon nemohla dat dnu a vybrat ho este horsie. Teraz uz aspon toto neboli.. myslim ze coskoro aj sex pojde. Dva tri mesiace a hadam som fit
@lenulienka86 ty brdo tak to je zaujímavé, to som ani nepočula ešte.. A ty si predtým cvičila s balonikom? Že by si si tak tie svaly vnútorné vymakala,...?
Hlavne ze sa to zlepšilo a lepší sa to stále ďalej 🙂
Inak, nad týmto často premýšľam.. Každá venuje toľko myšlienok a energie pre pôrod a pritom potom kojenie, hojenie...u mňa aj cievkovanie a vytlacanie zrazenin -ďalší pôrod
@gabuchah ja som aniball za 4 tyzdne do svojej onej nenatrepala. Nechcela som robit nic nasilu a uz vobec nie aby sa mi tam nieco pokrvacalo. Boze uchovaj. Proste za 100pokusov mi nesiel dnu. A pisala som ze jj potrhala som sa az na konecnik ale ze to vobec nebolelo ani to sitie. Nastrih som nemala lebo som rodila v rakusku. Uplne najhorsie na tom hojeni bol anal. S tym som mala 3mes problemy. Vecne mi tam trosilinku krvacalo. Ale akoze posva nic. Tam natrhnutie ziaden problem. Vmutorne stehy v poho nebolelo ani po porode. Az na ten sex co som sa odvazila najskor ked sa mi zahojil konecnik teda po 5mes. Nedalo sa. Po 6mes som vydrzala mozno 2minuty. Akoze lepsi sa to. Kojenie bol aj u mna problem. Malo mlieka. Ale ja som mala taku pikosku - ja som si urobila otlak na prste na nohe tak co mi ho museli strhnut 🙂 kedze asi pol cisla az cele cislo sa mi zvacsila noha. Len trosku ma tlacili a tak sa to zvrhlo.
@gabuchah ano stahujem podrzim uvolnim ... tak pisu v navode. Takze tlacit a tlacit treba ...asi som si myslela ze to pojde lahsie😆 aj tlak na konecnik mas a taky tupy pocit? A ked tak tlacis mas aj brucho take stuhnute neprivola to porod? Nemalo by ale ty si uz rodila a mas s tym skusenost preto sa pytam na tvoje postrehy vdaka
Mamičky, ktoré by ste mali záujem o konzultáciu, vysvetlenie s ukážkou, ako a prečo správne cvičiť s balónikom (návod nie je celkom presný, je skôr určený na spevnenie panv.dna...) ak potrebujete radu pri cvičení, máte nejaký problém, je možné usmerniť telefonicky, alebo skype, pôrodná asistentka s licenciou, venujúca sa 12 rokov kvalitnej odb.príprave k pôrodu, aj cvičeniu s balónikom s možnosťou predaja, prípad. požičania, www.porodnaasistencia.sk v prípade záujmu, kľudne píšte aj do správy...radi poslúžime. Zasielam aj link na nádhernú videomontáž viacerých pôrodov, možno poteší, posilní 🙂 https://www.facebook.com/346942578721145/photos...
Ahojte baby, tie čo ste cvičili s aniballom a mali ste nacvičené okolo 30cm ja už mám zatiaľ 32cm sa Vám stalo, že po vytlačení vám vytiekla nejaká priesvitná tekutina? Stalo sa mi to viac krát aj pri začiatkoch cvičenia, ale zatial sa nič nedialo no dnes keď som dala 32cm toho bolo trochu viac a neviem či to môže byť plodová voda, alebo nie...ďakujem za rady emoticon inak všetko ok iba tá tekutina je mi divná....
@fialkatina no pôrod by to nemalo vyvolať... Brucho tvrdne asi preto, že niečo s telom sa rám dole deje, myslím zo orgazmus vyvoláva tiež rovnaké tvrdnutie 🙂
Tie neviem ci dobre cvičím ale hádam hej a tie taký mávam aj ja.. Akurát tiezneviem keď to bude naostro s nohami hore... Pri prvých pôrodoch som malá tendenciu dvíhať zadok 🙂
Chcem vas len povzbudit v cviceni 🙂 Pri prvom ma rozstrihli hadam az po konecnik a hojenie trvalo velmi dlho. Nastrih a sitie som mala ako najvacsiu traumu z porodu. Pri druhom som sa rozhodla, ze to bude inak. Nacvicila som 34cm, pri porode hlasila, ze som cvicila a aby mi nerobili nastrih. Porod viedli uplne inak ako pri prvom a skoncila som bez jedineho poranenia. Neda sa to porovnat. Bolo to skvele. Dalsia vyhoda bola, ze som sa nemusela otrcat pri vizite a iba som hrdo hlasila, ze som bez poranenia.
@jatva to je úžasné číslo, že 34...
Ja dala maximum 29 a to som tretorodicka a presne viem o com píšeš... Mňa síce nenastrihali, aspoň o tom neviem, zato ma pri prvom parádne urvalo na 4strany plus vnútorné stehy.. Do roka som rodila zasa, tam som mala malé šitie.. Tak som sa teraz povedala ze to chcem inak a snáď to aj urýchli pôrod 🙂
Ale bojím sa že toľko nenacvicim, naviac, anibal by nemal ísť na viac ako 30cm či? 🙂
Ty teda odporúčas? to takmer každá žena 🙂
gabuchah dakujem za info. Je to len jednorazove, vzy ked vytlacim uz viac a ziadne kontrakcie ani nic nemam, tak snad to je ok 🙂

@lenulienka86 no to sme mali podobné, prvý pôrod, ja pri preeklampsii spuchla zvonku aj zvnútra, malému zostala vo mne v polovici hlava, celkovo na stole som tlačila hodinu aj štvrť ale mne na 🍀 pomáhali, nevládala som kontrakcie skončili, museli laktami... Potrhana som bola ale poriadne, možno preto si nebola, že si sama vytlačila...uff uff...